Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bormegujitas

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heti egy bőrradírozás minden bőrtípus esetén kötelező: meg kell szabadulnod az elhalt hámsejtektől, hogy lélegezzen és ragyogjon a bőröd! És ez nem csak az arcodnak, hanem a kezednek, térdednek, nyakadnak, dekoltázsodnak, tehát minden "gyorsan" öregedő bőrfelületednek kijár a kényeztetés. Ha…..
A kecsketejet már évezredekkel ezelőtt is bőrápolóként használták. A tej késlelteti a bőr öregedését, gyulladáscsökkentő, így természetes gyógymód pattanásokra. A kecsketej nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B5- és D-vitamint. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében.Ha…..
A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket emellett zsírokat is tartalmaz. A méhpempőben található fontosabb zsírsavak: mirisztin, palmitin, sztearin. Ugyanazok a…..
A mézet valóságos csodaszerként tartják számon. Nem csak elfogyasztva, hanem a bőrre kenve is számos egészségügyi előnyét használhatod ki, sőt ha arcodon, testeden és ajkaidon használod, akkor gyors és látványos változásokat érhetsz el. A méz természetes hidratáló, öregedésgátló, antioxidáns,…..
A francia nők nem különösebben szépek, de van bennük valami végtelen elegancia és nemesség. Emellett a bőrük szinte makulátlan és képesek emelt fejjel viselni az idő nyomait. Épp Mathilde Thomas francia író könyvét olvasom, amiben választ kapok a francia nők bőrápolási szokásaira, ami évek óta…..
A bőrápolási rutinod kialakítása nem nehéz, ha követed ezt az egyszerű logikát: arctisztítás, frissítés, krémezés. Ez a rutin reggel és este, a különbség a termékekben van. Este nehezebb, nappal könnyebb arcápolókat érdemes használnod. És ebbe a rutinba kell beiktatni időnként a kozmetikusi…..
Számok a kozmetikai iparból Egy magyar nő 200 dkg, azaz 2 kilógramm rúzst eszik meg élete során. 1 110-nél több kozmetikai összetevőt tiltottak be a mai napig az Európai Unióban. A kozmetikumok 20%-a tartalmaz rákkeltő összetevőt és 22%-uk lehet dioxinnal fertőzőtt. A dioxin egyike a…..
Az ősz, a szél, a hideg mind-mind azt jelenti, hogy a bőröd jobban ki lesz téve az időjárásnak. A nap nem süt már erősen, a tested nagy részét pulóverekbe és farmerokba csavarod, de mindez nem jelenti azt, hogy abbahagyhatod a mindennapos bőrápolást. Van, ami alól sosincs kibúvó! Itt van 5…..
Rendszeresen visszatérő kérdés, hogy milyen pakolást használj otthon, hiszen az arcmaszkokból, pakolásokból kevés natúr kapható, és amit be tudsz szerezni, az általában gyorsan megromlik, vagy csak egyszerű agyagot kapsz a pénzedért. Épp tegnap is kaptam egy ilyen levelet, így gondoltam inkább itt…..
A hibátlan bőr nem létezik, tizenéves korig, a hormonok erőteljes működéséig persze mindenkinek szép bőre van. Azt követően, pedig kezdődnek a problémák. Összegyűjtöttünk háromszor 4 arcápoló tippet, hogy a te bőröd is kevésbé legyen problémás. A mindennapos bőrápolást sosem késő elkezdeni! Rajtad…..
Ha olyan kozmetikai termékeket használsz, amelyek nem a te bőrödre fejlesztettek, akkor ronthatod a bőröd állapotát. Épp ezért összegyűjtöttük neked azokat az ismérveket, amiket kötelező tudnod a bőrödről...
Rendszeresen ápolod a bőröd, vagy ahogy épp eszedbe jut? Van bőrápolási rutinod, vagy nem túl sokat aggódsz a bőröd miatt? A bőr a legnagyobb szerved és ez a szerved van kitéve a legnagyobb veszélynek, ez védi a tested a káros hatásoktól. A bőr ápolása és a napi rutin kialakítása azért fontos, mert…..
Ahogy telnek az évek, nem csak a gondolkodásmódod, a látásmódod változik, hanem a bőröd is. A csökkenő kollagén a bőrben, a környezeti hatások, a hormonális változások, a stressz csak néhány példa arra, ami befolyásolja a bőröd állapotát. Más szavakkal kifejezve: Ha még mindig ugyanazt a régi…..
Az ekcéma egyik jellemző tüneteként a bőrödön kisebb-nagyobb vörös, gyulladt és pikkelyesen hámló foltok jelennek meg. A leggyakrabban érintett területek: arc, fejbőr, kézfej, könyök- előtti és térdhajlat. Az ekcéma gyakran erős viszketéssel jár, a bőrbetegség a vakaródzás miatt tovább súlyosbodhat...
A víz elengedhetetlen az élethez, a test főként vízből áll. A test víztartalma az évek során egyre csökken, ezért is kiemelten fontos a folyamatos folyadékbevitel. Ugye te is odafigyelsz a tudatos folyadékbevitelre? Sokan elkövetik azt a hibát, hogy keveset isznak, vagy nem megfelelően pótolják a…..
Az ekcéma (atópiás dermatitisz) egy általános gyűjtőszó, amit legtöbb esetben a különféle kiütéses bőrproblémákra használsz, használunk. Sokféle ekcéma van, a pici, helyi, viszkető vörös folttól, a kiterjedt nagy összefüggő, felsebesedett területekig. Minden ekcémának jellemzője, hogy elsőként olyan…..
A bőr öregedése elkerülhetetlen folyamat. Azonban a fiatalosság megőrzéséért, a ráncok minél későbbi megjelenéséért, a bőr öregedési folyamatainak lelassításáért sok mindent megtehetsz. Az évek múlásával a bőröd is változik: egyre szárazabbá válik, veszít rugalmasságából, feszességéből, ráncok és…..
A száraz bőr megkeseríti az életed? Nem csoda, hiszen tudod, hogy ez egyszer még mély ráncokhoz, feszülő bőrhöz vezet majd és már most is viszket, érdes. A bőrszárazság valójában egyetlen dolgot jelent: a bőröd nem képes megtartani a vizet és esetleg a zsírt. A kettő között természetesen van…..