Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cso66

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. nap Végre elérkezett a szép nyári nap, amit teljesen hirtelen felindulásból tűztünk ki a Korab újbóli próbájára. Amikor végre elindulunk Budapestről Bécsbe a flixbusszal, hogy egy éjszakát elcsövelve a bécsi reptéren felülhessünk a reggeli gépre. Na nem ez volt életünk éjszakája, de több is…..
Mit keres itt túrázós bejegyzés? Hát, amióta lesérültem, visszafogtam a futást és a szép, lassú visszatérés előtt (mert ilyen lesz, bizony) rákaptam a túrázásra. Ráadásul megtetszett 1-2 hely a környéken, ahova fel kéne menni. Ennyi.     Miért pont Macedónia? Vagyis Észak-Macedónia? Hát…..
Sűrű Sötét blog Hoka Forest Run 2019.10.29 16:55:04
Pont ez a dal jutott eszembe, amikor azon filóztam, hogy visszamondjam-e az ősz utolsó nyári hétvégéjére meghirdetett Hoka Forest Run maratoni távját. Mert hát az elmúlt hetekben a pihentetés jelentette az edzéseket és a sok nyújtás, óvatos hengerezés, 1-2 óvatosabb futás nem igazán a legjobb…..
Érdekelne, hogy hogy lehetsz 8 perces tempóval 4. egy 27(~) kilis versenyen ? akit csak a rövid verzió érdekel: - gyengécske mezőny -gecitrehányul jelölt útvonal EZ eddig nem is lenne gond, csak jön a jogos kérdés: mi a vérért kellett nekem 8-as kilikben futnom majdnem 4 órát egy 27 kilis/750 m…..
  Nyáron nem csak a Balaton vize hullámzik nagy amplitúdóval a Soundon beekizett hollandok seggeseitől, hanem a futóformám és edzettségem is (szerencsére más okokból). És ezt én tudom a legjobban. Ennek ellenére masszív pont volt idén is a maraton a Szent hegyen. Bár az évben elvégzett…..
Nem kertelek, ez szar volt. Minden értelemben totális megsemmiSÜLÉS. Nem egészen tudom, hogy mi is történt, de ahogy a mindig aktuális Tankcsapda is megénekelte: "Patkány vagyok, de nem féreg"  "Néha ilyen is kell". Mondjuk nekem kurvára nem hiányzott az ilyenfajta tapasztalat, de ez van.  Egy…..
Már reggel, amikor a ruhámat szedtem össze és a kezembe akadt kedvenc Green Day pólóm, gondoltam, ez nem véletlen. Hát végül is pont oda megyek, kedvenc versenyem maga a Paradise. A központban öltözködés közben egy futótárs rámköszönt egy olyannal, hogy " bocs, nem a tiéd a sűrűsötét blog?". Persze…..
Ahogy lassacskán belendül a tavaszi éppenhogykurvameleg, szépen jönnek sorban vele a versenyek is. Még akkor is, ha nem tervezem. Például itt ez a trail, amire Bartalos Geri kollégaúrnak köszönhetően sikerült egy rajtszámot nyernem. Én az M távot választottam, 17 kili kb. 750 szinttel.  Igazi…..
Sűrű Sötét blog Muzsla 2019 2019.04.21 21:04:36
A tavasz egyik legkomolyabb versenyét két előzmény zavarta meg.Az egyik a hét közben lenyomott vérkör, ami ha csak túrázva is, de odabaszott, nem szoktuk a szántást, more. Jól odatett, csütörtök este úgy mentem haza, mint egy cowboy. Kurvára nem hajlottak a lábaim, szét voltam kenve, mint a takony…..
9.15 állok a 'szőlősi vasútállomáson és kettő, végtelen hosszúnak tűnő percig a homlokomhoz nyomom a jéghideg, dobozos Hellt. Enyhe fejfájás és kialvatlanság van, kis émelygés, enni kéne valamit, de inkább mégse. Pedig csak 4-5 sör volt, 7-es keléssel. Miért is vagyok egyáltalán most itt? Miért nem…..
Sűrű Sötét blog VTM 2019.03.10 20:20:34
A szári VTM a kedvenc félmaratonom, közel van, gyors a pálya, és évek óta fasza futóidő van. Alap, hogy megyek. Az alapvető elvárásokkal kicsit bajban voltam, nem tudtam, mit fogok bírni. Úgy voltam vele, hogyha a tavalyi 1.42 megvan, már örülök, hiszen az alapozó időszak szinte totál kiesett a…..
Gondolom sokakkal előfordult már, hogy egyszer csak rádöbbent arra, hogy miközben nyomja a hétközi futikat és gyűjti a kilit, hogy kéne ezekkel valamit kezdeni is. Nekem ez kb. 2 hete ütött be, amikor úgy éreztem, hogy túl rég volt már az őszi csákvári verseny, kéne valamit csinálni. Ez egy jó teszt…..
Szeretem, amikor elérek egy célt. Mert ezt elértem, igen, spoiler. Úgy, mint Zsolti a megabéka ellen. Nehéz csata, de sikerülhet. Nem is csak a szimpla elérés és a teljesítés az öröm forrása, hanem az, hogy azt mondhatom: egy éve elmondtam, hogy ezt és ezt akarom jövő ilyenkorra megcsinálni és…..
Sűrű Sötét blog Szénás kör 2018.06.07 20:41:26
Elég random módon láttam Facebookon az eseményt. Gondoltam, miért is ne? Mindig is hiányzott a listámról a tök közeli és tök közismert terepek, mint a Nagy-Kopasz vagy a Nagy-Szénás bejárása.  Mellette nagyon tetszett, hogy az elsők között teljesíthetem a távot, de mire szerdán elhatároztam magam,…..
The time has come! Elérkezett hát korunk nagy csatája az UTH bébitávja. Az a verseny, amire elsőként neveztem be a tavaszi veretések közül még november elején, Perugiából. Sose tudtam igazán hova rakni ezt a dolgot. Mármint neveztem egy sor versenyre, oké, VTM, GTT, Muzsla, stb., de az UTH az valami…..
Ez az első blogszerű bejegyzés. Ha már blog.hu, miért is ne? Mindig is akartam egy-két ilyet, de sosem voltam elég lelkes hozzá, ehhez meg hozzájöttek a mostanában elég sűrű versenynaptáram eseményei. De a múlt hét hétvégén történt valami olyan, ami teljesen új volt számomra. A nagymarosi verseny…..
  Amint megláttam, egyből tudtam, hogy nem hagyhatom ki. Tavaly a nyúlcipős Börzsöny Trailre nem tudtam menni sajnos, ezért extra motiváció volt végre egy igazi börzsönyi veretés lehetősége. Csak a kicsi táv ofkórsz: a 25 kili 850 szinttel tökéletes, pláne 2 héttel az UTH bébije előtt. Mivel első…..
Sűrű Sötét blog Muzsla Trail 2018.04.28 10:09:32
Nincs is jobb lehetőség felkészülni az UTH májusi bébitávjára, meg az elkövetkező nyári hosszúkra, mint a Muzsla. Mióta elkezdtem terepversenyekre járni, mindig sokat hallottam a 'bércről, mindig kőkeménynek tűnt, hát adódott az alkalom, hogy kipróbáljam magam a kisebb távon is. Utolsó pillanatos…..
Március vége, végre GTT, amire eszméletlenül vártam. Amúgy tök véletlenül futottam bele (haha) a versenykiírásba még február környékén, de egyből meggyőzött a hazai viszonyok (Gerecse), a pont jó táv és szint (26km, 700 szint) és az alacsony nevezési díj. Átfutva (lófaszt, böngészve inkább, vagy…..
Sűrű Sötét blog VTM-WTF? 2018.03.25 23:48:11
ÉS itt is van a kövi verseny. Minden félmaratoni terepes kedvence, a gyors pályák hazai királya: A VTM   Mondjuk úgy, hogy az előjelek nem voltak a legjobbak számomra a szári trail előtt. Március 15-i síelés a családdal= simán kiesik egy hét edzés. Otthon hagyom a Vario terepcipőmet= Pesten…..
Sűrű Sötét blog Marsi hosszú 2018.03.07 10:46:28
Végre itt a szezon. Rohadtul vártam már, hogy végre egy igazi jó hangulatú terepversenyen indulhassak. Visszatértem Olaszországból, visszatértem a rendszeres futáshoz is szerencsére. Első versenyem idén a CEP Trail Gánt volt, ahol tavaly már a rövid távon…..
Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy a futásban fontos az önmegtartóztatás és a saját magad mohó és hiú  énjének a fékentartása? Igen? Hát tényleg az lenne. Bár nekem néha nem sikerül. Mint például Perugiában, miután visszatértem röpke 3-4 hétre teljesíteni a vizsgáimat. A tervem az volt, hogy…..
Lassan egy éve lesz, hogy megfordultam Gánton, a  CEP trailen. Mindig is tetszettek az extra csodálnivalóval bíró versenyek. Nagy hegyek, kanyonok, patakok, bár ezekből itthon kevesebb van sajnos. De például itt van a gánti bauxitbánya felhagyott része, amely a verseny leírásában 'marsi…..
Sűrű Sötét blog watch my watch 2018.01.24 13:07:22
 Kicsit upgradelem az armadámat. Karácsonyi ajándék, akció, jó (de kevés) review, egyenes út ehhez:   TomTom Runner 3 Cardio   Igazat megvallva, sosem szerettem a futásaimat méregetni, aztán kielemezni utána. Nekem bőven elég volt, hogy a futás után csekkoltam az időmet, a kilit meg a szintet.…..
  Mint már az egyik előző posztban leírtam (most már akkor hivatalos, hisz a szó csak elszáll...), célom 2018 nyarán egy szép terep maraton teljesítése. Meg is van, hogy melyik lenne az. Mivel a futó életében a Maraton (így, nagy betűvel) az egyik legnagyobb dolog és lépés, úgy gondoltam, hogy az…..