Regisztráció Blogot indítok
Adatok
khmm...

0 bejegyzést írt és 808 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fenyegeti-e a társadalmakat egy újkori fasizáció? Beszélhetünk-e a kapitalizmusról demokrácia nélkül? Mi történik ma Magyarországon? "A demokráciát ma kinevetik az emberek és el kell ismernem, bizonyos mértékig megértem őket" - nyilatkozta Tamás Gáspár Miklós, akivel Jaroslav…..
khmm... 2014.05.25 07:17:45
@Shopping: Az is bájos, mikor a kirekesztés, szegregáció ellen hablatyol - a multikultimentes Szent István Parkban sétáltatva kicsiny gyermekét....

LOL
Egyre gyakrabban és egyre több helyszínen lehetünk kitéve váratlan támadásnak, rablásnak.  Különösen az idős és mozgásukban korlátozott személyek és a gyerekek kerülnek elvetemült bűnözők célkeresztjébe. A támadók a lehető leggyorsabban akarnak hozzájutni értékekhez,…..
khmm... 2014.05.21 11:18:52
@polyvinyl: kivették már az "arányosság" követelményét a BTK-ból!
khmm... 2014.05.21 11:23:50
@polyvinyl:
25.§.

(3) Nem büntethetõ, aki az elhárítás mértékét azért lépi túl, mert azt ijedtségbõl
vagy menthetõ felindulásból képtelen felismerni.

(4) A büntetés korlátlanul enyhíthetõ, ha az ijedtség vagy a menthetõ felindulás az
elkövetõt korlátozta az elhárítás szükséges és arányos mértékének felismerésében
Libertarian Cigánytéma reloaded 2014.04.28 00:00:00
Nem is a magyar liberálisok lennének, ha nem csaptak volna égbekiáltó hisztit a gyulai bírósági ítélet miatt. No nem azért, mert a teljesen nyilvánvalóan megfélemlítő célú masírozást és a fajmagyarokon kívül mindenki kiirtását a t. bíróság nem tartotta erőszakos…..
khmm... 2014.04.28 21:24:29
@HaCS: Grat, nagyon jó összefoglaló! :-)
khmm... 2014.04.28 21:26:14
@Lord_Valdez: Azért nem véletlen ám a mondás, hogy "a cigányt ki lehet venni a putriból, de a putrit a cigányból SOHA".

Nézd meg, mit művelnek az ingyen, vadi újan nekik juttatott lakásokkal....

Putrit csinálnak belőle néhány év leforgása alatt. :(
Lassan, de biztosan ereszt már az országos botránnyá felfújt megszállási emlékmű-lufi. Úgyhogy az antifasizmus bátor harcosainak új front után kell nézniük. És aki keres, az talál. Találtak is.   Az új célpont az a bírónő, aki a Gyulai Törvényszéken első fokon…..
khmm... 2014.04.28 11:58:41
@maxval a gondolkodó birca:

Niemöller után szabadon:

"

Magyarországon a cigányok először a segélyeket vették fel, és megélhetés céljából szaporodtak ész nélkül, de én nem szóltam, mert toleráns vagyok.

Aztán a falvakat lehetetlenítették el, de én nem szóltam, mert városban élek.

Aztán az iskolai oktatást lehetetlenítették el, de nem szóltam, mert nincs gyerekem.

Aztán éjszakánként nyugdíjasokat vertek agyon, de nem szóltam, mert nem vagyok nyugdíjas.

Aztán engem akartak kirabolni, és már nem volt senki, aki szóljon."
A brutális apartheid és ami mögötte van   -kb- „Fehér személy az, aki megjelenésében nyilvánvalóan fehér ember benyomását kelti…!” A náci párt által meghozott nürnbergi faji törvényeken is túltettek azok az intézkedések,  amiket Dél-Afrikában foganatosítottak a…..
khmm... 2014.04.28 09:28:35
@Attila F: Ki sírja vissza az apartheid államot???

Pusztán sokan megállapítják, hogy a feketék - a nagy szabadságukban - ALKALMATLANOK egy állam fenntartására.
khmm... 2014.04.28 09:49:34
@Attila F: abszolút irreleváns hasonlat!
khmm... 2014.04.28 09:51:35
tortenelemklub.com/ii-vilaghaboru/erdekessegek/222-nemetorszag-gazdasaga-1939-1945

"Németország tehát kiemelkedő adottságokkal rendelkezve, eleve élvezett egy bizonyos előnyt, amit 1936 -tól növelni tudott, amikor gazdasága átállt a haditermelésre. Dr. Fritz Todt, majd 1942 február 7 -től Albert Speer zseniális koponyaként egészen 1943 -ig tudta biztosítani, hogy Németország gazdasága állja a versenyt az USA, a Szovjetunió, Anglia és Franciaország teljesítményével."

Mit tud/tudott a DAK ezzel szemben....?????
Világszínvonalú, de meg nem nevezhető arcfelismerő szoftvert fognak használni a józsefvárosiak megfigyelésére, az önkormányzat a kamerák telepítését a közbiztonsággal, közrenddel, sőt a  nemzetbiztonsággal indokolja: az önkormányzat csak a kamerákat veszi meg, a rendszert a…..
khmm... 2014.04.27 12:02:34
@G. Wolf: Egy nagy büdös lóhimbálót szociológiai probléma!

Régen is voltak szegények, ma is vannak rengetegen - mégse válnak bűnözővé.

Ellentétben a bűnözésre hajlamos egyedekkel.....
Az utóbbi időben egy sötétbarna csinos hölgy képe virít számtalan újságban egy olyan hirdetéseben, amelyik már megint egy csodafogyószert reklámoz és tele van vele a hazai média. Ez az újabb csodatermék, immáron nem a zöldkávé, hanem egy kapszula, a Garcinia Cambogia Veda ami…..
khmm... 2014.03.04 11:46:08
@Vidéki: Bizony-bizony, simán ez történne! NY-TA-ig óbégatnának, hogy mekkora itt nálunk az elnyomás.

LOL
Egy békés januári estén Szöllősi Györgyi beköszöntője valahogy így hangzott: Jó estét kívánok! Ez a Híradó, Borsa Miklós vagyok! Szöllősi Györgyi beugrásával az utolsó másodpercben mentette meg az adást - erősen lihegett, csak egy fülbevalója volt - a helyzet mégis…..
,,Az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusai" aláírással jött a következő: A szülői szervezetünk, az ÚJSZÜF három tagja az elnökkel 2014. február 10-én egy hivatalos levél aláírása kapcsán az iskolánk…..
Még ma is jól láthatók a már több mint öt éve kirobbant ingatlanpiaci válság nyomai. Becslések szerint az Európai Unióban mintegy 11 millió üres lakás található, ami több mint kétszer elég lenne a kontinens hajléktalanjainak ellátására. Mintegy 11 millió lakás áll…..
khmm... 2014.02.25 09:01:56
@-JzK-: Javaslok neked egy Észak-koreai emigrálást... :))))
khmm... 2014.02.25 09:09:37
@Lakásfókusz:
"Vannak állami eszközkezelő programok, amik az ingatlanok felvásárlásával és hasznosításával piaci, és szociális problémákat is kezelni tudnak. "

Mit akarsz felvásárolni, ha a tulajdonos NEM AKARJA eladni...? És ez abszolút jogában áll.
Házi hamburger sült krumplival Nincs annál jobb, mint amikor a család minden tagja összefog, és együtt csinál valami finomat ebédre vagy vacsorára. Ezzel mi is így vagyunk - néha szinte mindannyian ugyanazt az ételt kívánjuk meg, és mindenki hozzátesz valamit a végeredmény…..
Annyi furcsa helyettesítő járatot bemutató kép, link és komment gyűlt össze az Urbanistán, hogy gondoltam csokorba gyűjtöm őket. Mielőtt berzenkedni kezdenének a kukacoskodók, ez nem egy komoly lista - vannak valódi, megvalósított járatpótlások benne épp úgy, mint…..
Számtalan fórumon, kommunikációs csatornán elmondtam már a véleményemet az MLM rendszerekről, ami az általánosan elfogadott vélekedéssel szemben pozitív. Persze attól mert jónak tartok egy üzleti modellt, az nem feltételezi rólam a "párthűség" szerű csőlátást. Most az egyik…..
khmm... 2014.02.04 10:44:19
@Medgar: Ha megengeded, társulnék.

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hozzávalók:  1 csomag leveles tészta 2 fej hagyma 20 dkg felkockázott szalonna 4 tojás 2 dl tejszín 10 dkg sajt lereszelve olívaolaj/vaj só bors szerecsendió Elkészítés:  A piteformát kivajazzuk, majd elegyengetjük benne a tésztát. Ráteszünk egy sütőpapírt,…..
Amíg én alkotói válságomban sajnáltatom magam és a diétámat (nem, nem újévi fogadalom csak az új ruhatár beszerzésének árából inkább menő szakácskönyveket vennék) erőltetem, addig álljon itt egy pár gondolat a barátnőm fejéből. Ő egyébkén újságíró, de náluk…..
khmm... 2014.01.15 08:23:53
@Zed is not dead yet: NEm tudom, ti melyik sorozatait nézitek, de egy-két fűszer kivételével én még sose láttam olyan dolgot, amit ne lehetne nálunk kapni...
Nincs tán csirkeszárny, vagy oldalas...? LEgutóbb pont ezt az adást néztem...
khmm... 2014.01.15 08:30:30
@Motyóbábi: Egyetértek! :) IGen, a vidéki konyha sorozat nekem is a kedvencem. Ugyanígy a River Cottage (hasonló műfaj), de ez itt OFF.
Tényleg fantáziadús ötleteket ad a legegyszerűbb zöldségekhez is - pedig én magamtól is elég kreatív vagyok. :) De Mo-on a háziasszonyok elég nagy része max. pároltan v. főzelék formában készíti el azt a kb. 3-4féle zöldséget, amit ismer. :-(
Tudjuk, hogy a legszegényebbek több időt fordítanak munkára, mint a szerencsés többség. Ha ez így van, akkor a feltétel nélküli alapjövedelem elleni legfőbb érv nem állja meg a helyét. Vajon van-e realitása egy efféle járandóság hazai bevezetésének?  Szalai Júlia…..
khmm... 2014.01.13 09:23:24
@Narancskommunista: akkor állapodjunk meg abban, hogy bárminemű fna előtt először ezeket az áljogvédő szervezeteket kell kiutasítani az országból.

:-DDDDDDDDD
khmm... 2014.01.13 09:29:37
@Mária: Sűrűn bólogattam, miközben olvastam. :-)
khmm... 2014.01.13 10:43:19
@totorohun: A svájciaknál minden apró-cseprő dologról van népszavazás. Aztán jól leszavazzák az ilyen eszementségeket. Mint legutóbb a menedzserfizetések leplafonozását is elutasította a népesség nagy része.

LOL
Várható volt, hogy már csak idő kérdése mire összecsap a new-age vega és az oldschool-trueschool karnivór front. De végre fény derült az igazságra: a "liberálfasiszta vegák" felsőbbrendű lényeknek gondolva magukat korlátoznák szabadságjogukban a hagyományt őrző magyarságot. No de semmi gond, itt a…..
A TASZ tevékenysége során kormányzati szervekkel is konzultál, hogy céljait elérje. A konzultáció minőségét gyakran kritizáljuk akár a lehetetlen - pár napos, órás - véleményezési határidők, akár a javaslataink érdemi vizsgálat nélküli lesöprése miatt. A következő sorozatban az Emberi Jogi…..
khmm... 2013.12.30 10:15:34
@0511: 10pontos komment! :-)

Soha, semmilyen körülmények között nem merészkednek olyan terepre a taszkalapok, ahol VALÓDI jogvédelmi munkára lenne szükség. Lsd. a cigány nők emberi jogai. Az, hogy a családtagjaik - idősebb testvérek, nagybácsik, netán a saját apjaik - ne állítsák ki őket az út szélére, hogy a 11-12 éves lányokat ne állítsák be a szülőszalagra, a babagyárba, hogy ne adják el őket 1-2százezer ft-ért más striciknek külföldre, hogy a gyerekeket 5-6 évesen ne vigyék lopni-rabolni, stb. stb.

Ilyen ügyekben miért nem ténykedik a TASZ...?
Sőt, ha valaki ezeket a VALÓS problémákat (és az integrációval merőben ellentétes életmódformákat) bárki is megemlíti, azonnal jön a TASZ, és lerasszistázza őket. Mondván, ezek nem cigányproblémák, hanem szegénységgel kényszerűen együtt járó dolgok, és ezért csak és kizárólag a többségi társadalom a felelős, a kirekesztő magatartása miatt.

Hát egy nagy büdös lóhimbálót!
Olvasónknak nincsenek nagy vágyai, csak szeretne normális országban élni. Utópiáját meg is osztotta velünk. Olyan országban szeretnék élni... Ahol a bűnözőnek nyugodtan ki lehet mondani a származását, mint ahogy ez az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban,…..
khmm... 2013.12.29 11:53:58
@Dzsentrisvihák: Teljes mértékben egyetértek veled.

Nekikezdtem egy kommentnek, de ennél jobban én sem tudom leírni. :)
Csenyéte (via Google Street View) Vendégszerzőnk, Forgács István írása. * Nem, ebben az írásban sem arról lesz szó, hogy rájött volna bárki is – főleg én nem –, hogy mit kellene kezdeni a hazai cigány-üggyel, mint problémahalmazzal. Arra viszont most érett meg az…..
khmm... 2013.12.18 11:23:22
@calabria007: Nem árazzák ki őket, hanem oda sem kerülnek! Milyen munkát lehet adni - tömegesen!!! - olyanoknak, akiknek a négyosztály is úgy van meg, hogy két első + két második....?

Az olyan kulimunkákat már régóta gépekkel csinálják!
  Megfelelően szabályozottá válhat a művi meddővé tétel” – jelentette ki Rétvári Bence államtitkár. A kérdés csak az, hogy minek megfelelően? Mert a megfelelőségi mércét biztos nem az érintettek szabad döntése, az alkotmányosság vagy éppen a tudományos szakma véleménye jelenti. Az Országgyűlésben…..
khmm... 2013.12.16 08:27:26
@bontottcsirke: ÍGy van! :-DD

ARról már nem is beszélve, hogy ha a születéssazbályozás/sterilizálás témakört a cigányok tekintetében emlegeti valaki, akkor a TASZ pont ellenkező értelmű cikket kanyarított volna belőle.

KEttősmérce - újfent.
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
khmm... 2013.12.13 10:46:18
@labirintus1: Azért ezzel vigyázni kell - mert előbb utóbb újra suksükölni fogunk......
Büszkén számol be a police.hu, hogy a készenléti rendőrök elkaptak egy nagyon súlyos bűnözőt, aki Nagykörű külterületén, "a Tisza gát partján lehullott faágakat gyűjtött össze és tulajdonított el". Nincs is szebb annál az államnál amely a legszegényebbeket cserben hagyja,…..
Elment az utolsó nagy polgárjogi harcos. Tegnap, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela. A szabadságjogok és az apartheid elleni küzdelem óriása soha nem adta fel az elnyomás elleni harcot, még akkor sem, amikor 46 évesen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 27 rácsok mögött töltött év alatt…..
khmm... 2013.12.07 17:12:48
@qwertzu: Itt a pont. :-)

Hihetetlen, hogy bizonyos emberek fordítva vannak bekötve, és ballib szemüveggel fordítva ülnek a lovon....
khmm... 2013.12.07 17:16:46
@Orván Biktor: EGy másik fórumon olvastam:

"Mandela szándékai kétség kívül nemesek voltak, de abba talán sosem gondolt bele, hogy mi lesz a "felszabadított" négerek sorsa. Lesz nekik céljuk? Lesz bennük összetartás, hogy elérjék ezeket a célokat, hogy nemzetté váljanak? Vagy mi volt a vízió? Tény, hogy minden embernek és minden népnek joga van a felemelkedéshez. Node az nem megy magától. Sosem megy magától. A dél-afrikai rendszer minden bizonnyal igazságtalan volt, meg kellett buktatni, na de így? A cigányokat is fel kell zárkóztatni, na de így?

Tanítani és nevelni kellett volna őket, nem közéjük dobni a gyeplőt. A tanulatlan, primitív népek a fenenagy szabadságban is tanulatlanok és primitívek maradnak, és ha csak 1 életmódot ismernek, akkor azt fogják követni. Az apartheidben volt egy erő, ami kordában tartotta és egy többé-kevésbé hasznos mederbe terelte a fekete többség energiáját. A szocializmusban volt egy erő, ami kordában tartotta és egy többé-kevésbé hasznos mederbe terelte a cigány kisebbség energiáját. És működtek a dolgok. Ez hosszú távon lehetett volna a felemelkedés útja a cigányok számára is, meg a dél-afrikai feketék számára is. Aztán jött a rendszerváltás, és ezek az energiák itt is, ott is elszabadultak. És mi lett belőle? Felemelkedtek az "elnyomottak"? Nem. Van rá esély, hogy maguktól felemelkedjenek? Nincs. Társadalmilag, gazdaságilag, bármilyen szempontból hasznos volt? Nem. Az egyetlen következmény az a szopás a többieknek, a rendhez szokott, és azt igénylő társadalomnak."
khmm... 2013.12.07 18:29:48
@Valóraváltógép: No de azért nem mászott vissza a fára, és nem kezdett el többgenerációnyit visszafejlődni....
Ami most látszik Dél-Afrikából.....
A kormány 17 ezer laptopot kíván eljuttatni a rászorulókhoz. A 17 ezer laptopból 16 ezer darab a megadott célcsoportból pályázó magánszemélyekhez, a többi pedig meghívásos tender révén hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatását célzó intézményekhez,…..