Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacslorant.hu

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képeket, videókat, rövid történeteket Facebook oldalunkra tesszük fel először. Érdemes követni:..
Vác » Róma MMXVII Róma 5. nap 2017.08.15 19:44:06
Az utolsó napunk a szállásunk kitakarításával és a kocsik felpakolásával kezdődött. A bicikliket még este feltettük az utánfutóra. A csapat mikrobuszos része korán reggel elindult. A többiekkel a barokk Rómát fedezzük fel az esti vonatindulásig. Jártunk a jezsuita központban, az Il Gesuban, a Szent…..
Vác » Róma MMXVII Róma 4. nap 2017.08.13 15:09:00
Vasárnapra virradtunk. Utolsó teljes napunk a Santa Maria Maggore pápai bazilika felé kalauzolt minket, ahol bíborosi szentmisén vettünk részt. A bazilika kórusa is énekelt. Utána a Lateráni bazilikába mentünk és a Szent Lépcsőt is láttuk. A délutánt a piarista anyatemplomban, a San Pantaleóban…..
Vác » Róma MMXVII Róma 3. nap 2017.08.12 15:09:00
Ma korán keltünk, s igazi hamisítatlan római reggelit csaptunk. A friss mortadella (meg is maradt a fele holnapra), paradicsom, húsos paprika, lila hagyma mellett a túra összes finomsága kikerült a "svédasztalra". Így a húsos szalonnától a különféle szendvicskrémekig, a méztől a finom lekvárokig,…..
Vác » Róma MMXVII Róma 2. nap 2017.08.11 20:39:46
(A hangot be kell kapcsolni » a kép jobb alsó sarkában) A mai napot ott kezdtük, ahol a tegnapit befejeztük. Felmentünk a Szent Péter kupolájába, majd az altemplomába. Látogatást tettünk a Collegium Hungaricum palotájába, ahol Puskás István igazgató úr fogadott kedvesen bennünket. A Farnese…..
Vác » Róma MMXVII Róma 1. nap 2017.08.10 20:39:00
Még a délelőtt során elfoglaltuk szállásunkat. Minden igényt kielégítően kiváló. Szobák, ágyak, matracok, konyha, fürdőszoba, kellemes hangulatú társalgó... Van víz, nem kell keresi, nem kell kannából csapolni, nem kell minden nap összecsomagolni, és elindulni.  Lezuhanyoztunk, kimostuk a…..
Korán keltünk, s hamar összecsomagoltunk. Reggelre jó híreket kaptunk szerencsétlenül járt társunkról is. Hangja erősebb volt, s szülei is megérkeztek hozzá. A délelőtt során a biztonság kedvéért inkább hazafelé indutak, mint felénk. Mi az utolsó 10 km-eket tekertük már ekkor. Ezek a…..
Nagyon jó csapatmunkával korán keltünk, s időben indulva még a délelőtt elértük a mai nap legkeményebb szakaszát, a spoletoi emelkedőt. Közel 10 km-es kemény emelkedő kezdődött. A hegy sajnos lefelé volt a keményebb. Két esés is történt. Az első csupán pár horzsolást hozott tulajdonosának, a…..
Casacastalda után egy kellemes 10 km-es gurulás kezdődött. A tervek szerint Assisiig kellemes ligetes vidéken kerekeztünk volna. De egy kanyarral korábban tértünk le a főútról. Persze itt minden út Assisibe vezet, így eltévedni itt nem lehet. Viszont ez az út olyan emelkedőkön vezetett, hogy…..
A nomád éjszaka kellemes volt. Reggel azért csak találtunk egy wc-t és slagot friss vízzel. A furlói szurdok elképesztően gyönyörű. Az erdélyi Békás-szorost idézi. Utána a szurdok vizében is megmártóztunk, majd a völgyben magas hegyek között emelkedtünk. De az igazán nagy meglepetés csak ez…..
Velkey tanár urat ma felváltotta Pistyúr tanár úr. Délelőtt Pesaróig jutottunk, ahogy terveztük. Ez Rossini szülővárosa. Most mégsem a zenész, hanem a sok defekt fogja eszünkbe juttatni a napot. De a gyors és rutinos kísérő-szerelők megoldanak mindent.  Pesaro előtt egy nem várt hegy nehezítette…..
Lido degli Estensi homokos tengerpartja reggel is várt bennünket. Után pedig a ravennai mozaikok kápráztattak el minket. A sziesztát a San Appolinaire in Classe bazilika kertjében töltöttük. xx Az éjszakai élet fáradságát itt ki is pihentük. Az este a bámulatos hangulatú adriai városka,…..
A mai nap nagyon jó tempóban indult. Chiogga belvárosába is benéztünk. Az út a sziesztáig az országúton vezet. A forgalom elviselhető, az idő kevésbé. A kánikula nem adja vissza azt a hőmérsékletet, hangulatot, amivel itt találkozunk. Dél körül minden bezár. A forróság olyan, hogy az aszfalt…..
Velencébe már 10 körül beértünk, s városnéző üzemmódba kapcsoltunk. A Canal Grandén vaporettóztunk, olasz pizzát, kávét és fagyit ettünk. A szabadidőt mindenki kihasználta: a lagúnák világát mindenkit feltérképezhette. A társaság fele most volt először itt. Illúzióromboló ilyenkor arra gondolni,…..
Ez a nap tengeri fürdőzéssel kezdődött. Sistina tengerpartja, kikötője hamisítatlan Adria-hanguatot nyújtott nekünk. Ma munkás nap volt: sík terepen, forgalmas utakon kellett mennünk. Akkora volt a dugó, hogy álló kamionsorokat előztünk, emiatt szinte egész nap árnyékban voltunk; ugyanis a…..
Mozgalmas nap volt. Hosszú, sűrű, gazdag. Az első harmada felfelé a közel 15 km-es emelkedőkön telt. Postojnában megnéztük a világ legyszebb cseppkőbarlangját. Egy kisvonat száguld a hegy gyomrába a barlangi túrázókkal, hogy aztán ott bent is sétálhassanak a 12 fokban közel 3 km-t. Tényleg…..
Talán a túra eddigi legszebb és legkíméletesebb napja következik. A meseszép Celjei völgyet Zidani Most felé hagyjuk el, majd a Száva völgyében keskeny utakon tekerünk. A táj lenyűgözően szép. Kis alagutak, kanyargó folyó, hegyek mindenfelé. Zúgók, vasúti hidak, kis állomásokkal... olyan, mint egy…..
A hajnali köd hamar felszállt. A csodálatos Ptuj városa várt minket, a várból pedig festői kilátás nyílt elénk. Betértünk, s megnéztük a farsangi kiállítást. A busóra hasonlító jelmezt fel is próbáltuk, bár kissé szűkek voltak és büdösek. Az első „hegy” a ptujska gorai bazilikával várt minket.…..
Kora reggel 6 előtt szólt az ébresztő. A nagy meleg miatt a napjaink mostantól korán kezdődnek. Gyors teafőzés, még a saját szendvicseinkből reggeli, majd Kiskanizsa felé elhagyjuk a várost. Köszönjük Nyeste Pál igazgató úrnak, hogy befogadott minket Kanizsán. Persze a teafőzőért vissza kellett…..
Délután fél ötkor indultunk Nagykanizsára vonattal, mikrobusszal. Este kilenc körül érkeztünk meg. Dósai Attila és Böszörményi Géza piarista atyák vártak ránk, de mellettük az éppen arra kerekező váci piáros 9. Ny legvagányabbjaival is találkoztunk. De jó volt őket látni. Reggel mindketten…..
Délelőtt minden kerékpáros zarándok lázas pakolásba kezdett. A piros mikrobuszt csurig pakoltuk. 3 hét élelme, felszerelése kellett, hogy elférjen a buszban.   Még egy utolsó eligaztítás, balesetvédelmi oktatás, majd Beer Miklós püspök atya áldását is megkaptuk a hosszú útra...