Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beáta Huszár

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Beáta Huszár 2017.07.29 10:16:15
Szia! "játék-aggresszióval" kapcsolatban lenne kérdésem.
Egy hete fogadtunk örökbe egy kislány cicát a tavaly októberben örökbefogadott kisfiú után. Ugyanarról a menhelyről jöttek, talán még egy légtérben is voltak egy ideig, de ki tudja, hogy emlékeznek-e erre. Mindkettő ivartalanított és kb 1 évesek.
3 nap alatt sikerült a fújást-morgást megszüntetni: elbarikádoztuk a szekrényaljakat, hogy ne lehessen elbújni, egymáshoz közel etettük őket és mindkettővel sokat játszottunk. Mostmás szépen esznek egymás mellett, napközben békesség van, bandáznak, és már egyszer fülmosdatás is megtörtént (a régi az új cicának a fülét).

Egyetlen egy számomra megfejthetetlen "feszkó" van, az pedig a tipikus éjszakai-hajnali őrület. (Vannak éjszakai felvételeink, szívesen elküldöm)
Felváltva kötözködnek egymással, ami az elején cuki hempergős játéknak indul, majd általában a fiú cicának elborul az agya és eldurvul, nem tudja abbahagyni a kergetőzést, zaklatást. A lány ilyenkor már menekül, ha földre kerül fúj-morog, lehet látni, hogy elege van. Ekkor jön az amit nem értek, ha egy idő után a fiú megnyugszik, lefekszik, hunyorog vagy csak elvan magában a lány cica kurrogva előjön és kezdi elölről. Ilyenkor a fiú mégjobban behergeli magát, nem lehet elterelni a figyelmét a lányról és szerintem kifulladásig üldözné a lányt - volt már hogy erősen lihegett is.

Próbáljuk nap közben lefárasztani a fiút játékkal, hátha akkor nem ilyen erős esténként a reakciója, de nem megy, mert vagy nem hajlandó felkelni (miért is akarna egész este fenn volt :D) vagy a lány cica ellopja a játékot, és ő ilyenkor inkább visszavonul.

Most 2 napja használunk konnektorba dugható Feliway-t is, de szerintem semmit nem számít.

Mit tehetünk azért, hogy a játéknak induló bunyó ne fajuljon el mániákus üldözéssé és zaklatássá?

Előre is köszönöm a választ! :)
Beáta Huszár 2017.07.29 11:00:00
+1 komment.

Megnéztem ezt a bejegyzésed is:
szeretemacicamat.blog.hu/2017/04/06/melyik_cica_agressziv_a_megoldas

Hasonlóan kezdődik, ez durvul el és órákig csinálják, ahogy írtam ha nem avatkozunk bele, lihegésig. A fenti cikkedben a második videós állapotot szeretnénk elérni - milyen tanácsokat adtál a kedélyek lehűtésére? :)

köszönöm még egyszer!