Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drbale

103 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mediterrán vacsorák nyomában újabb gyöngyszemre bukkantunk. Akiknek összefut a nyál a szájukban a gyerekkori tepsis krumplis vacsorákra gondolva, azok hamar meglátják benne a fantáziát. De még a többiek is. ..
drbale 2020.10.21 16:00:41
@masada: Azt nem tudom, de megcsináltuk és nagyon finom lett. Sőt, az első olyan étel, amiben ízlett nekünk a csicseriborsó!
Segítség, a gyerekem vegán lett az egyetemen! Most aztán mit főzzek, amikor hétvégén hazajön a gluténérzékeny barátjával?..
Szomun és ajvár. Balkán burger most nem lesz belőle, mert hús helyett friss zöldséggel tálaljuk. Ugyanis épp a hosszú, egészséges élet titkát kutatjuk mediterrán felebarátaink konyhájában...
5 kategóriában nyert "Oscar díjat" 25 neves dietetikus véleménye alapján ez a diéta, ami szerencsére annyira egyszerű, mint amennyire nagyszerű...
Az idősebb nőrokonok jajgatva csipkedik a karját, és biztatják, hogy hízzon. Norbi szerint fogyjon, ha jót akar magának. Mégis mit egyen az újdonsült anyuka, hogy probléma mentesen tudjon szoptatni, de minél előbb megszabadulhasson a nemkívánatos pluszkilóktól is?..
Kellemetlen meglepetés érhet, amikor pár hét múlva besétálsz a kedvenc pékségedbe egy reggeli kakaós csigáért...
Mert anélkül is tartalmasak, egészségesek, az ízek pedig tökéletesen harmonizálnak...
drbale 2019.02.26 17:34:26
@midnightcoder2: Mi a jóság titka? Mi csak simán fokhagymával, pár babérlevéllel meg sóval főzzük.
drbale 2019.02.26 17:36:09
@modus vivendi2: A háromból kettőt már többször főztünk és fogunk is még. Köszi, jó étvággyal. :)
drbale 2020.01.07 15:28:26
@csimpilimpi: Nagyon igaz. Az én családom sem rajong a babérlevél darabkákért... :D Bevallom, én már nagyon kevés dolgot mérek grammban... Valóban, úgy lenne pontos, de nyilván nem vagdosnánk addig a sárgarépát, míg pontosan 10 grammos darabot kapunk...?
Soha ne nézzük le az unatkozó kamaszokat. Már az Olimpiára készülődik az a sport, amit az Egyesült Államok egyik középiskolájában találtak fel a fiatalok, miután a házi megírása után már nem volt több dolguk. Kentucky állam ajándéka a világnak a KFC után...
Kisgyermekes családok lesznek érte a leginkább oda-vissza, mert kiváló helyettesítője annak az ételnek, ami gyakran az egyetlen opció a legválogatósabb kicsinyek számára. Kitaláltátok, mi az?..
A pulyka már a fagyasztóban figyel, de jó volna hozzá valami igazi különlegesség? Mesteri salátákat mutatunk!..
Húsnak, tejnek, édességnek, alkoholnak semmi helye nincs egy tradicionális litván karácsonyi asztalon...
A csillapíthatatlan köhögés a december egyik legbosszantóbb csapása. Szerencsére nem csak a köptetőt vethetjük be ellene: a legújabb kutatások szerint számos kedvencünk is kiválóan felveszi a harcot ellene. Eggyel több ok, hogy újra az asztalra kerüljenek!..
  Ezt most azoknak, akik már most rakosgatják össze fejben a karácsonyi menüsort. Egyszerű, olcsó hozzávalókból nagyon finom, karácsonyi hangulatú kekszet varázsolhatunk a vendégváró asztalra. Mellé egy tea vagy forró csoki, és már kezdődhet is egy végtelen beszélgetés...! (Magányosoknak pedig a…..
Ízletes, szaftos vitaminbomba a nyers répatorta. Mindenmentes. Sütőt bekapcsolni nem kell. Csak azt nem értem, eddig hogy nem ezen éltünk?!..
A fogyókúrát nem most kell elkezdeni. Novemberben a legfőbb szempont az étkezésben, hogy elegendő energiához jussunk az év végi hajrához, a lehető legjobban felturbózzuk az immunrendszerünket, hogy talpon maradjunk a gonosz vírusokkal szemben, és eléggé jóllakjunk, hogy a hosszú, sötét esték ne…..
"Ne egyen zöldalmát, ne egyen zöldkörtét! Ne egyen zöldszilvát, ne egyen ribiszkét! Ne igyon hideget, ne igyon meleget! Ne igyon se forrót, ne igyon se jeget!" - szól a klasszikus. És ezzel még nincs vége: a tilalmak listája szinte végtelen azok esetében, akik egyszerre küzdenek diabétesszel és…..
Egy egészséges sütire nem kell feltétlenül vagyonokat költeni. Főleg, hogy most van szezonja az igazi jolly joker alapanyagnak, az almának, amiből szinte bármit készíthetünk!..
Megdöbbentő cikkben közölt az Index egy friss statisztikát arról, hogy az unió országai közül a magyarok esznek a legkevesebb zöldséget. Egész pontosan mindössze 30 százalékuk fogyaszt naponta zöldséget, dacára annak, hogy a rendszeres zöldségbevitel csökkenthetné a rák kialakulásának kockázatát,…..
A zöld tea és más csodaszerek ezen nem segíthetnek. Viszont van egy egyszerű megoldás.....
Sokan már begyűjtöttük az idei tanév első nátháját. Szabaduljunk meg tőle a lehető leggyorsabban, finom, házi náthaűző levesek segítségével!..
Bármennyire is szeretjük. De a valódi gyógyszer még ennél is egyszerűbb és egészségesebb!..
A fejünkkel tudjuk, hogy jól tesszük, ha sportolunk. A pozitív érzelmek azonban csak akkor fognak elszabadulni, ha megfelelő mennyiségű endorfin is termelődik mozgás közben. És ez lesz az, ami legközelebb is erőt ad a mozgáshoz, sokkal inkább, mint a kötelességtudat...
Kánikulában a legjobb vendégváró finomság a jegeskávé, ami természetesen a fagyitól lesz igazán finom! Most egy olyan változatot mutatunk, amit bárki elfogyaszthat...
Könnyű elveszni a fogyókúrás applikációk végtelennek tűnő világában. Ezért mi teszteltük őket. Itt láthatóak a leghasznosabbak...
Ha ezekből csúszik le egy-egy szelet, az még bőven belefér bármilyen fogyókúrába...