Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bobkó Csaba

0 bejegyzést írt és 394 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Archiregnum Szex és MDF 2010.01.12 12:47:00
 Nehéz az MDF-ről posztot nem írni. Omár a megmondhatója: én komolyan próbálkozom, tényleg, de ezek folyton provokálnak! Csapody Mikinek sikerült egy nyilatkozatot összedobnia, ami valahogy úgy hangzik, hogy a KDNP tevékenysége nem egyszerűen megélhetési politika, hanem maga a…..
Bobkó Csaba 2010.01.16 13:48:48
@mefisto:

"Szerintem jelen helyzetében az MDF a neonácikat is felvenné a listájára, ha ettől szavazatokat remélne. "

Akkor miért nem cigánybűnözőzik az MDF? Ezt már a szociknál is kérdeztem. Logikus lenne, gátlásaik meg nincsenek.
Mandiner blog A józan vezető 2009.11.19 07:01:00
  A New Labour is bajban van, eléggé hasonlóban, mint a honi ballibek. A „hitelekre épülő jólét plusz jó sok politikai marketing” kombó kimerült, és választási vereség elé néznek, ami azért nem egy szokatlan aktus a parlamenti életben.   Azonban nemcsak…..
          A következőkben közöljük Köves Slomó válaszát, és Novák Attila viszontválaszát. A Konzervatórium e két írással a vitát lezártnak tekinti (illusztrációnkat a megboldogult Judapestről csórtuk).   Köves Slomó - Agresszióval nem,…..
Bobkó Csaba 2009.12.29 23:50:07
@Loxon:

Lehet ilyen türelmesen is, kedves Loxon. De súlyos válsághelyzetekben (amilyen most alakul), lehet sokkal militánsabban is közelíteni a problémához. Az nem megy, hogy évezredeken át mi, a többiek játsszunk pszihiátert, meg mindig mi legyünk tekintettel szegények lelki bajaira. Bizonyos kiélezett helyzetekben a "vagy megszokik, vagy megszökik" elv kerül alkalmazásra.
Nem zárom ki, hogy a hazai (és nemzetközi!) politika megkezdődött rohamos rendpárti irányba tolódásával sürgősen napirendre kerül pl. az ún. destruktív szekták betiltása. Olyanoké, mint mondjuk a szcientológia, meg sok más. Miért elképzelhetetlen az, hogy még pár ilyen cirkuszt láttán, mint amilyet most volt okos Teli Vizel elszabadítani, Zuroff és társai meg olajat önteni a tűzre, a betiltandó destrukív szekták listájára a radikalizálódó hazai közegek felteszik mondjuk a Chabadot? Meg a zsidó vallás még ki tudja hány irányzatát és nem hiszem, hogy sokunknak lesz türelme, meg kedbve könyvtárakat kiolvasni, hogy milyen árnyalatnyi különbségek vannek ezek között. Ez legyen az ő belügyük, mindenki végezze a maga dolgát a munkamegosztásban, a zsidók örökké áskálódjanak a többiek ellen többezer éves belső programjuk szerint, a többiek meg viselkedjenek immunrendszerrel rendelkező organizmusként, ha olyanok.
A himlőt sikerült kiiktatni az immurendszer és segítői, meg a kórokozók örök versenyfutásában. Egy megnyugtató perecedens. ( a kórokozó a kiválasztottságtudat mémje, nem emberek fizikai valójukban, bár tény, hogy kizárólag könyvlapokon ez a mém nem lenne túl veszélyes)
Elie Wiesel, az 1986-ban Nobel Béke-díjat kapott holokauszt-túlélő (amúgy máramarosszigeti születésű) amerikai író a napokban Budapesten járt. Látogatásának apropóját az adta, hogy a Chabad Lubavics ortodox mozgalom 20 éves magyarországi fennállását ünnepli és meghívták az…..
Bobkó Csaba 2009.12.21 00:33:50
@NovákAttila:

Egy percig nem ez volt a téma. Én személy szerint sose vontam kétségbe, hogy a második világháború során elkövetett nem kevés népirtás között tömeges zsidóirtás is történt. A revízionisták között is nagyon sokféle álláspont létezik, Wiesel és társai álláspontja azonban velük szemben egységesen az, hogy börtönben a helyük, ha nem fogják be a szájukat. Ez önmagában annak bizonyítéka, hogy kinek kell félnie a tények nyjlt megvitatásától és ki van hatalmi pozícióban (per pillanat), aki elhalgattathatja rendszerpropagandájának kritikusait.
Én nagyon meg volnék lepve, ha a revízionizmus teljes legalizálásának és álljtásaik nyílt, tisztességes szakmai megvitatásának az lenne az eredménye, hogy megállapítást nyerne, miszerint zsidóirtás márpedig nem volt.
A témánk nem ez, hanem az, hogy Wiesel azért háborodott fel és "sértődött meg" (felségsértés?), mert a magyar parlament emberjogi bizottságának elnöke az ő magasságos jelenlétében merte azt mondani, hogy nem fogadható el a holokauszt, mint hatalmi lekussolóeszköz alkalmazása.
A témánk az, hogy Wiesel egy elnyomó rezsim szolgálatába állított kultusz egyik főpapja, amely mintegy mellékesen fajelmélet alapján kiirtott emberek emlékével kufárkodik, ha valakik meggyalázzák a meggyilkoltak emlékét, akkor éppen Wiesel és társai azok.

Ezek után, ha tisztességes zsidók még menteni szeretnék a menthetőt, a leghangosabban kell követelniük a holokauszttagadás kikerülését a büntető törvénykönyvekből és a revízionisták állításainak azonnali hiteles, nyílt szakmai vitáját. Persze néhányan ezt teszik is, tisztességes zsidók eszerint akadnak. Arányuk nem tűnik óriásinak, de ez nem lényeges.

A témához nagyon is hozzátartozik azoknak a revízionista felvetéseknek a kérdése, illetve más, csípőbőlk antiszemitának bélyegzett "toposzok" megvitatása, melyek egyrészt a cionizmus és a nácizmus viszonyára , a cionizmus körén belüli fajelméletre, a cionizmusnak az antiszemitizmus tudatos, cinikus felhasználásáara vonatkoznak. (miszerint a cionisták a zsidók tömegeit úgy vélték megnyerhetőnek eleinte nagyon egzotikus ügyüknek, hogy bíztak az antiszemiták zsidó-Palesztinábazavaró hatásában, ezt emiatt élesztgették, ahol nem volt, vagy nem volt erős, kiprovokálták. Kezdve Herzl ezirányú megjegyzésével, folytatva zsidó titkosszolgálatok zsinagógarobbantásaival, stb.)
Szintén szembe kell nézni a Loxon által is említett kérdéssel, hogy mi volt előbb a talmudi zsidó gyűlölködés és az antiszemittizmus tojása és tyúkja közül.
Ha már konzervatórium, érdemes lenne feltárni, mekkora szerepe volt a világszétverő modernizációs ideológiák uralomrajutásában az örök zsidó nyughatatlanságnak, világgyűlöletnek, a talmudi zsidó identitás mémjének.
Ami miatt zsidók a világ összes népe ellen rendszeresen akkora utálatot éreznek és hangoztatnak, hogy azt csak költők tudnák kifejezni. (idézet)

Volt itt egy mondatod valahol, hogy a magyaroknak szembe kell néznie elődeik bűnével.
Hát épp ezt tette pl. Izrael Sahak és jónéhány társa. Ők megtették, amit egy tisztességes embernek meg kell tennie. Te meg csak értetlenkedsz a Nyugati Part kegyetlen, rasszista telepesei láttán és keresed a mentségeket nekik, pedig Sahak és mások már feltalálták az antiszemitizmus okának spanyolviaszát.
Bobkó Csaba 2009.12.21 00:41:50
@tevevanegypupu:

Ez az egész holókultusz egy korábbi megfogalmazása Fukuyama agyalágyult tételének. A történelem Auschwitzban végetért, azóta más szóra érdemes nem történt és nem fog, ráadásul örökre felmentést ad zsidóknak minden jövőbeli bűnük miatt.
Bobkó Csaba 2009.12.21 01:11:29
@NovákAttila:

Az, hogy valakinek halottai vannak, még nem zárja ki, hogy ezt apró, vagy nagyobb pénzre váltsa. Egyszerűen ismerünk ilyen eseteket. Pl. Anna Frank apja a könyvbevételével, meg azzal, hogy nemigen cáfolja a sztoriját ért vádakat, vagy Wiesel és sokan azzal, hogy Izrael lobbijának szolgálatába állítják az egész népirtás ügyet.
Én nem gondolkodok mindenben vagy-vagy kizárólagosságban, bár akadnak alaphelyzetek, amikor abban kell. Amikor magyar emberek, netán nem könyvtárnyi olvasottsággal elég nyersen fejezik ki, hogy az általuk érzékelt hódító szándékkal készek szembeszállni, az egy ilyen vagy-vagy helyzet. A palesztinok példája mutatja, hogy egy idő után már késő lehet. És tudjuk, hogy akár járhattak volna így az argentinok is.

Olyan bűnöket tartott fontosnak Wiesel nálunk ostorozni, amik Izraelben súlyosabbak. Pl. rasszizmus nálunk semmilyen számottevő mértékben nincs. Izraelben van, mint a Szombatból is tudjuk...
És nem mi magyarok szoktuk a viták végére tromfnak tartogatni, hogy ha más érv nem marad, hogy kuss legyen, mert odacsapunk a sok atombombánkkal, amik persze hivatalosan nem léteznek.
Szerintem ez a kérgesszívű mártírium-kufár egyáltalán nem sértődött meg, csak színlelte, mert ez része a szerepének. Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy azonos-e önmagával, vagy még ebben is szélhámos, természetesen az ezzel őt vádló is lehet az.
De jellemző, hogy milyen tömeges szélhámosság bokrosodott el az egész holokauszt-kultusz körül. Konjunktúrája bvan ennek és valahol egy beteges hazudozásra hajlamos kultúrkör is megmutatkozik az egészben.

Halál komolyan, csinálunk egy antiszemita toposzokat cáfoló (vitató) webfelületet valahol? Ki mertek állniu nyílt vitára ilyenben? Oszuk be a melót, én és a hasonszőrűek szállítjuk a hülye, erkölcsi hulla antiszemita toposzainkat, ti cáfoljátok. Aztán mi észérvekkel és tényekkel porrázúzzuk a "cáfolatot"...
Nem lesz ebből semmi, nem fogtok fasisztákkal leállni vitatkozni...
Akkor helyből megnyertük a vitát.
A riogatást nehéz jól csinálni, különösen, ha rendszeresen, ugyanazon téma körül forog a szó. Az elmúlt évtizedben a baloldal legfőbb ideológiai mondanivalója a reform-őrületen kívül (amely 1953 óta állandó témája a reform-közgazdászok csoportjának) lényegében ez volt:…..
Bobkó Csaba 2009.12.18 18:38:36
@preston:

nekem nem lesz az, ha valóban az ország lakossága érdekében kezd politizálni és amennyire lehet, csökkenti a rablók befolyását. Például a saját pártjában is...
Bobkó Csaba 2009.12.18 20:22:30
@preston:
Nem volt olyan rózsás a Kádár korban sem, igaz, hogy a gengszetreváltás szétvert sokmindent, ami a cigányokat is sújtotta, de voltak, akik ugyanazt a munkanélküliséget valahogy civilizáltabban élték, élik meg. Az is igaz, hogy a szadi és köre direkt élesztgette a szeparatizmust, de a lényeg a lényeg, aki más veteményét lopja, azt orrba kell érte csapni. És kapjon lehetőséget a munkára, ez a másik fele. Te szoci vagy, vagy szadis?
Bobkó Csaba 2009.12.18 21:52:01
@preston:

a szadi minden eszközzel elősegítette a szeparatizmust. Ez hazaárulás, polgárháború előkészítése, szítása. Természetesen szerintem is munkalehetőséget kell adni a cigányoknak is, mint másoknak is. A szeparatizmus tűrhetetlen.
Mandiner blog Hallom, féltek 2009.12.17 08:31:00
  Hallom, féltek. Színpadon, nézőtér előtt, kézenfogva. Egy kabarénak nevezett ripacskodásban. Remeg a hang, jön az Orbán.   A hétvégén az ATV jóvoltából a Sas kabaré szórakoztatta a nemzetet. A Mikroszkóp színpad jobb sorsa érdemes társulata ezúttal…..
Bobkó Csaba 2009.12.17 23:25:27
@Elpet:

a szocializmus kismiska ahhoz képest, ami most jön. Sas helyében én is félnék.
Igazából bárki helyében lenne okom félni, még a magaméban is. De Ezek most jó céltáblái leszenk egy fel nem fogható népharagnak. És talán ártatlanok?
Bobkó Csaba 2009.12.17 23:26:25
@Elpet:

a legfelső helyről volt rá engedélye.
Bobkó Csaba 2009.12.17 23:39:07
@Talon Karrde:
Verebes csak féljen...
A mai Magyarországon mindenki valamilyen kulturális vagy történeti mintát keres magának, hagyományt, melybe belekapaszkodhat vagy hozzákötheti magát, elődöket, akikre feltétel nélkül büszke lehet. A szocialista évtizedek megakasztották a szerves társadalmi fejlődést (direkt nem…..
Bobkó Csaba 2009.12.13 00:22:21
@NovákAttila:

Rendben. De az életből nem lehet kitessékelni...
Bobkó Csaba 2009.12.13 12:59:09
@NovákAttila:

Bricman jöhet?
Bobkó Csaba 2009.12.13 22:10:27
@Regno delle Due Sicilie:

A szerkesztők dolga, de én javaslom, hogy a Konzervatóriumon írjon valaki egy cikket a zsidókérdés-antiszemitizmus témában, nyilván a kontzervatív gondolkodás szemszögéből. Ott nem lenne off.

Természetesen, aki úgy véli, hogy valakik ellenségesek vele szemben és ezt kinyilvánítja, az maga is ellenségeskedik. Pl. Churchill ellenségeskedett Hitlerrel.

Sose állítottam, hogy a téma szakértője lennék, de az világos, hogy akik azok , gyakran a lényeg elrejtésére használják ezernyi apró tényismeretüket.
Ha lesz ilyen vita, azért javaslom a Brichman-félék kifinomult érveléstechnikáját és személyes adatokban kotorászását kimoderálni.
  A fenti képen Sonntag községe látható. Az ausztriai Vorarlberg tartományi településen a konzervatív Osztrák Néppárt 83 százalékos győzelmet szerzett a nyári EP-választásokon, ugyanitt a szocdemek öt darab, a szélsőjobb pártok pedig hét szavazatot kaptak. Sonntag és…..
Bobkó Csaba 2009.12.09 15:52:15
@tempefoi:

Nemrég, pár hónapja volt az "idegenforgalomból élő települések" sikoltozása, amihez most még hozzásikoltott a siófoki polgármester a minap. A kormány megnyírbálta azt a költségvetési juttatást, amellyel minden idegenforgalomból származó egy forint bevételt két forinttal egészített ki. Aztán visonganak, hogy nincs miből fejleszteni.
Erre írtam, hogy helyesen "központi költségvetésből élő települések" a nevük. Könnyű belátni, hogy az állam még elvileg is csak ráfizethet a pilótajátékra (nemcsak erre, az összesre), minél inkább tényleg fejlesztésekbe forgatják az adott települések a pénzt, annál több idegenforgalmi bevételük lesz, annál többnek a dupláját kell "állam"bácsinak (adósságcsinálóbácsinak) kifizetnie...

Egykor az adófizetők tartották fenn az államot, ma az államon csüng mindenki. Amíg nem omlik össze a hitelpénzrendszer, mert Münchausen báró se tartotta magát örökké a hajánál fogva a mocsár felett...
Bobkó Csaba 2009.12.09 15:54:51
@tempefoi:
a minap olvasgattam egy magyar hungarista (Szálasi képével díszített) honlapot. Pont ez volt benne...
Persze ettől még mindkettőtöknek igaza van. De akkor mi lesz a globalizációval és a hazánkban ideiglenesen állomásozó karvalytőke profitjával? Hát nem tudjátok, hogy a falu középkori csökevény?
Bobkó Csaba 2009.12.09 17:40:05
@tempefoi:

az a trend, hogy a nép ezentúl ne felülről lessen el mintákat, hanem a csőcseléktől, nem szovjet modell volt, hanem amerikai, vagy globalista.
A nyugati tömeg"kultúra" tette meg a stricit szerepmodellnek.

Én nem szálasistáztalak, hanem rámutattam az eszmei azonosságra és téged a honvisszafoglalás gondolatáért éppúgy megdicsérlek, minbt a hungaristákat. De jelzem, hogy a világ ezt nem hagyná, ha nem omlana össze jelenlegi rendje. Viszont összeomlik.
  Haldoklik a 130 éves Népszava, patinás(?) újságunk. Állítólag vannak munkatársak, akik már több hónapja nem kaptak fizetést. Szomorú hír, benne van a nyomtatott sajtó mélyrepülése, a lap által támogatott rezsim bukása, illetve az, hogy képtelenek mit kezdeni az…..
’A kapitalizmus rombolja, gyöngíti, roncsolja a nemzetállam önállóságát, egységét, a nemzeti érdekérvényesítő képességet, a nemzet kulturális hagyományait, a nép/társadalom életerejét/életvilágát.’ Rombolja, gyöngíti, stb. – mi, micsodát? Melyik…..
Bobkó Csaba 2009.12.07 08:48:34
@Shenpen:

furcsa antilogika. A multik nem hozzák a tőkét, hanem viszik.
A 20 év leteltével a hazai családi kisvállalkozók megkérdik az államhatalmat uraló elitet: na, eleget álltunk már lábujjhegyen, feltőkésítették már az országot a multik eléggé, hogy belekezdhessünk a disztribúbánatba, vagy mi a fenébe?
Mire a válasz: Most MÁR messze van Kolozsvár, fiam...
A multik beengedése előtt volt tőke bőven, az adósság is kisebb volt, lehetett volna disztri-izélni.
A katolikus püspöki kar körlevélben emelt szót októberben a terjedő  újpogány tanok és az ezoterikus magyar őstörténeti tanítások ellen. A Heti Válasz is csatlakozott - a maga kulturált hangnemében – a katolikus egyház által indított szellemi offenzívához. A…..
Bobkó Csaba 2009.12.03 09:00:58
@Iustizmord:
semmilyen nép, embercsoport nem egységes genetikailag. A géneket az egyedek hordozzák és a szaporodáshoz egy férfi és egy nő kell, nem két igaz hazafi, vagy faja tisztasága felett öntudatosan őrködő jó náci/ jó zsidó (Naftali krausz, stb.), aki elkerüli a keveredést, fajhígulást.
Normális kultúrákban az exogámia parancs volt.
Vajon a mai magyar nyelvű lakosság egyetlen szaporodási közösséget alkot? Vagy bármelyik nyelvi csoport? Illetve nemzet?
Félrevezető a nemzet, vagy a náció szó, hiszen nemzésből, szülésből vezeti le az összetartozást, mintha minden egyes, egy nemzethez tartozó egyénnek közös ősapja és ősanyja lett volna. Pedig a nemzet politikai-kulturális egység.
Bobkó Csaba 2009.12.04 18:04:19
@rosta:

Mert nem ismered a protestáns etika alapelvét (azt hiszem, Woody Allen-féle torzításban, aki ugyan nem méltó rá, hogy idézzük, de ez passzol):
Csinálhatsz bármit, amíg nem élvezed!
Népszavazási plakát Svájcban, 2009 novembere  Nem űzöm különösebben a politikaikorrektség-csepülés nevű sportot, egyrészt mert eddig is szabadon írhattam bármiről, miközben nem vezetett láthatatlan kéz, másrészt pedig Gabrilo barátunk ez ügyben folytatott munkásságát…..
Bobkó Csaba 2009.12.02 11:52:19
@Téglagyári Megálló:

A lelkem még fiatal...
Bobkó Csaba 2009.12.04 11:18:50
Libsi Ács Ferikről derül ki, hogy az általuk hangoztatott szabályokat addig tartanák be, amíg azok nekik kedveznek:

hetivalasz.hu/vilag/svajc-is-rasszista-lett-25501/

Svájc is rasszista lett

"Andreas Gross, zürichi szociáldemokrata politikus a népakarat nagy támogatója volt, számos referendumot kezdeményezett is. Most azonban magán kívül van. Felháborodottan vette tudomásul - pontosabban szólva: egyáltalán nem hajlandó tudomásul venni -, hogy a svájci választók majdnem hatvan százaléka november utolsó vasárnapján igent mondott a minaretek tiltására. Szerinte ez sérti a Svájcban élő muzulmánok jogait - márpedig senkinek a joga nem korlátozható még többségi döntéssel sem. Éppen ezért azt javasolja a zürichi politikus, hogy mihamarabb változtassák meg a túl liberális szabályokat, s szorítsák korlátok közé a népet. Mégsem járja egy demokráciában, hogy a nép csak úgy össze-vissza döntögethet, sarkíthatnánk a véleményt."

"Daniel Cohn-Bendit azonban szintén a népszavazásban bízik. Csakhogy ellenkező céllal. Az európai zöld politikus a genfi Le Temps-nak nyilatkozva megejtő őszinteséggel mondja ki, hogy addig kéne újraszavaztatni a svájciakat, amíg végre a politikai elitnek tetsző vélemény jön ki."
   Úgy tűnik, nemcsak Gyurcsány Ferenc ismerte fel, hogy a kínaiakkal nem érdemes rosszban lenni, hanem némi késéssel (a szükségesnél éppen 11 évvel később) Orbán Viktor is, legalábbis a Fidesz-elnök pekingi útja erről tanúskodik. Persze míg előbbi leszerepelt…..
Bobkó Csaba 2009.12.03 11:26:57
@Bobkó Csaba:

Az az átkos múlt héten volt, Elvtársak...
Bobkó Csaba 2009.12.03 13:25:03
@Tehetetlen Dodó:

Ez olyan, mint egy szép természeti környezet agyonépítése. Tiltakozó természetvédők ellenére mi épjtkezünk e területen, mert szép a kilátás, mellettünk a réten őzikék legelnek. Aztán amikor mellettünk további házakat építenének, és elvennék a szép kilátásunkat, csatlakozunk a tiltakozókhoz, hogy TÖBBET ide már ne építsenek, ez a csónak megtelt.
Bobkó Csaba 2009.12.03 13:55:21
@mavo: a már fejlettek és Kjna viszonyára értettem
A Katolikus Püspöki Konferencia az újpogányság és a fantasztikus múltig látó magyar történelemszemléletet veszélyeire felhívó körlevele óta élénkült a közbeszéd a magyar koratörténet vitás pontjai és a szinkretista vallások megítélése körül: az utóbbi időben minden…..
Bobkó Csaba 2009.12.02 12:58:15
@Jobb híján MDF-es:

Suomi - Sólyomi
A Turul népe ők is. Bevesszük őket a Magyar nyelvcsaládba.
(Fingária egy n!)
Bobkó Csaba 2009.12.02 23:13:28
@Regno delle Due Sicilie:

Akkor ezt is mint itáliai írtad? vagy Szicília nem Itália?
Talán tudod, hogy az etruszkok magyarok voltak...
Bobkó Csaba 2009.12.03 09:04:01
  Amikor arra gondolok, milyennek álmodnám meg Magyarországot, mindig egy Kuvaittal (mínusz sivatag és iszlám) keresztezett, svéd beütésű Svájc jut eszembe. Szeretném, ha úgy leszarhatnánk a világot, mint a svitzerek: vát dö fákk is NATO/EU, iszlám világ (lebontjuk a…..
Bobkó Csaba 2009.12.02 11:44:43
@cagan:

Kösz a reklámot, tényleg passzol ide. Furcsa, de amikor írtam, a fidesz és holdudvara számára még nagyon egzotikus vélemény volt, azóta ezek Mohamedként csak közeledtek a hegyhez... :-)

Agentungur nagyon statikus világképből indul ki. Nem is amai, hanem a tegnapi helyzetett próbálja kimerevíteni, hogy a világ örökké olyan marad, mint a SZU bukása után, a fukuyamai Vége a Történelemnek értelmében. A mai nagykutyák erejét is öröknek tartja, meg a mai gazdasági világrendet is, amelyben lehet csak úgy "helyrehozni a gazdaságot" (a amagyart).
A modell világszerte bukik, ez a realitás, persze nem kell azért hadat üzenni az USÁ-nak, lehet udvariasan is hárítani a nagykövetségek beleugatását belügyeinkbe, de a gazdasági sajtó londonban arról cikkezik, hogy Dubaj bedőlése után Britannia lehet a következő...

Aki közéleti blogol, az legyen már képben, mi zajlik a világban.
Mandiner blog Most boldog vagy? 2009.11.30 07:01:00
  Elég pejoratívan csengő kérdés. Frankó kis veszekedések zárómondata, a lelki „gazdagság esszenciája”. Pedig voltunk Görögbe is, a polcon ott a Full HD videó, a Nokiánk meg már okosabb, mint Balanyi Bibiána. Birtoklunk, gazdagok vagyunk, az országok sorában a…..
Bobkó Csaba 2009.12.01 15:24:35
@Szt. Ahanov:

Az etnikai feszkóra szerintem nem rátesz egy lapáttal, hanem megpróbálja kezelni, egyedüliként, Ehhez a kezdet a nyjlt beszéd a bajokról, ezt egyedül teszi. Megoldásként a többség jogos önvédelmét hirdeti, ez is jár nekünk, De a cigányoknak se valami gázkamrát ígér, hanem a beilleszkedés lehetőségét. Aki nem illeszkedik, azoknak meg kemény rendfenntartást.

Szerintd hagyni kéne, hogy a feszkó menjen a maga útján?

Kereszteket tőlem nem kéne párt létére állítania, de ez egy állásfoglalás egy értékrend mellett, amit az EU mostanában tilt. A ballib ideológiák elleni kiállás jelképe.
Ezt a gyávázást nem dramatizálnám, szerintem eleve nem gyávázta le direktben azokat, akik nem vesznek fel mellényt, de tény, hogy szerintem egy ilyen felhívásnak nincs sok értelme. Bármilyen párt szimpatizánsa vagy, tudunk mondani abból is egy-két fejkete bárányt. Bár ha nem vagy Jobbikos és fideszes, akkor a fennmaradókból én csak olyanokat tudok...
Bobkó Csaba 2009.12.01 15:25:08
Bobkó Csaba 2009.12.01 15:50:37
@Szt. Ahanov:

Az nem a gárda dolga, hogy tőle kapjon egy cigány beilleszkedési kedvet.

A cigánynak kétféle dolgot kell látnia a többségi társadalom részéről:
1. beilleszkedhet, elkezdhet dolgozni magára és családjára, meg kiveheti részét a közterhekből
2. ha nem él a fenti lehetőséggel, akkor a rendfenntartás, a társadalmi önvédelem, a börtön és nemsokára talán a bitó vár rá. (másra is főbenjáró bűn esetén, nemcsak cigányra)

Ma ez nincs, a Jobbik javasolja, hogy legyen. A bitót ők nem, azt én javaslom.
Mandiner blog Vándorbajusz 2009.11.28 17:31:00
  Gereblyézzünk webszemetet: a nap híre, hogy Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje megvált ikonikus bajusz-szakáll kombójától, az Index fotósa el is kapta a történelmi bejelentést. A neves arcszőrzet a Hírszerző aktuális publicisztikájában tűnt fel…..
Bobkó Csaba 2009.11.30 18:47:55
@Tehetetlen Dodó:

Ha kevéstől elszemtelenedett, mit engedne meg magának a sok után.
A fidesz is ugyanúgy tétovázott, mint ő. Először kiszivárogtatták, hogy nem ő lesz a jelölt, de hivatalos határozat nem volt, tehát adtak időt az aláírásgyűjtésre negyvenezer kaszás fideszesnek. Ezek után megtartani presztízsveszteség, mert látszik, hogy csak az erőtől kellett visszakozniuk, kirúgni veszélyes, mert akkor oda a kaszáshad.

Molnár ugyanígy határozatlan, nem megy el egyből, sőt aláír egy seggnyalónyilatkozatot, de aztán henceg, hogy őt merjék csak elküldeni.
És persze nem ő állt ki karakánul a nyilvánosság elé a leleplező drámai mondanivalójával, hanem hülye szocik próbáltak karaktergyilkosságot elkövetni hátrafelé elsülő puskával. (Borsodban azzal a váddal "lejáratni" egy jelöltet, hogy rasszista...)

Mindkét zsák a foltját jól megtalálálta.
Nem mondom, hogy én tökéletes vagyok, nem azért...
Bobkó Csaba 2009.11.30 23:54:34
@Tehetetlen Dodó:

Szóval az értékelésemhez nincs mit hozzáfűzni?
Nincs.

Ha a Fidesz egy Nagy Nevet indítana, az jól kikapna Edelényben, ha a Jobbik észnél lenne és kívülről támogatná a független Molnárt. Egy ilyen keményen problémás körzetbe egy nagyon rátermett térségi vezető kellene, aki kemény kézzel tudja vezényelni az Új Honfoglalást (ez úttal magyarokét, nem valami távoli országbelit), a cigányok pacifikálását, ezt Molnárból nem nézem ki. Legjobb lenne, ha valaki le tudná beszélni a további képviselősködésről. Amúgy is magától értetődően meg kell tiltani az álláshalmozást, hogy egy személyben polgi valaki és képviselő, remélem, a Fidesz is egyből megtiltja, ha kormányt alakít. Ez nagyon beteg dolog.
Bobkó Csaba 2009.11.30 23:57:38
@statez:

Nincs Orbán, nincs Fidesz. Ez persze az ő tevékenysége miat is van így, vigyázott, hogy ne legyen alternatívája belül. így aztán van kívül...
De a Fidesz tényleg nem válthatta le, nem volt kire.
Átállni meg tud.
  Mer’ ki meri mondani az igazságot, azé’! Ilyen válaszok kaphatók az utcán, ha a Jobbik melletti állásfoglalás okait firtatjuk. Visszakaphatjuk a nemzetféltő ősigazság 2.0-ás állítását is: Magyarország a magyaroké. Amiben ugye az is benne van, hogy a nemzeti…..
Bobkó Csaba 2009.11.27 23:08:57
@Oblomov:

Nem értesz semmit, ezért hülyének nézed a tőled tájékozottabbakat.
Nem vagy zsidó? Csak elégtétel lenne, hogy nem hiába mondogatom, hogy hamis a legenda az átlagon felüli észről...
Bobkó Csaba 2009.11.28 18:53:26
@Google:

Nincsenek szent pártok.
Bobkó Csaba 2009.11.28 18:55:14
@Oblomov:
Nyasgem. Lehet oroszul is.
Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy…..
Bobkó Csaba 2009.11.27 12:59:32
@Lord_Valdez:

"Márpedig ez a stílus egyáltalán nem idegen az orosz oligarcháktól. Ott nem szokatlan dolog ellenzéki újságírókat megverése, néha meggyilkolása, ilyen nincs sem az USA-ban, sem Izraelben, bármennyire utálod is őket."

Nem tudom, olvassa-e még ezt valaki, de erre reagálj, ha tudsz:

www.minnpost.com/ericblackblog/2009/03/11/7310/investigative_reporter_seymour_hersh_describes_executive_assassination_ring

Investigative reporter Seymour Hersh describes 'executive assassination ring'

(...)
"Congress has no oversight of it. It’s an executive assassination ring essentially, and it’s been going on and on and on. Just today in the Times there was a story that its leaders, a three star admiral named [William H.] McRaven, ordered a stop to it because there were so many collateral deaths.

"Under President Bush’s authority, they’ve been going into countries, not talking to the ambassador or the CIA station chief, and finding people on a list and executing them and leaving. That’s been going on, in the name of all of us.

"It’s complicated because the guys doing it are not murderers, and yet they are committing what we would normally call murder. It’s a very complicated issue. Because they are young men that went into the Special Forces. The Delta Forces you’ve heard about. Navy Seal teams. Highly specialized.

"In many cases, they were the best and the brightest. Really, no exaggerations. Really fine guys that went in to do the kind of necessary jobs that they think you need to do to protect America. And then they find themselves torturing people.

"I’ve had people say to me -- five years ago, I had one say: ‘What do you call it when you interrogate somebody and you leave them bleeding and they don’t get any medical committee and two days later he dies. Is that murder? What happens if I get before a committee?’

"But they’re not gonna get before a committee.”
Bobkó Csaba 2009.11.27 16:01:51
@inDIEkiller!:

Izrael Sahak ismert zsidókat személyesen? (ott Jeruzsálamben) Kb. az ő véleményét idéztem.
Bobkó Csaba 2009.11.27 22:37:22
@Lord_Valdez:

A beszélgetésen részt vett Walter Mondale, az USA 42. alelnöke. Nem tiltakozott a Hersh által elmondottak ellen, egyetértésben beszélgettek. És ne gyere azzal, hogy demokrata, mert akkor se járatná le országát valami alaptalan dologgal.
Te hoztad fel, hogy az oroszoknál újságírókat tesznek el láb alól. Amikor példát hozok, hogy hasonlók egy másik, illetve a vezető nagyhatalom gyakorlatában is rendszeresen előfordulnak, akkor igyekszel kétségbevonni a forrás hitelességét. Pedig teljesen bizonyított, tömegsajtóban kitáérgyalt hír pl. hogy a guantanamói börtönbe a világ sok országában fenntartott tikos előbörtönökön keresztül hurcoltak az amik elrabolt, bírói ítélet nélkül aztán évekig fogva tartott és gyakran megkínzott személyeket, nem ritkán egyéretelműen csak összetévesztve valakikkel. A mi térségünkben is voltak ilyen titkos börtönök, a lengyeleknél, balti államokban. Semmivel nem jobb az USA emberjogi teljesítménye, mint az oroszoké, illetve, mivel az ő hatalmuk most nagyobb, érthetően több van a rovásukon. Semmilyen erkölcsi alapod nincs az USÁ-ra hivatkozva fikázni az oroszokat.
Izrael külön téma, ott általuk direkt hangoztatott dolog a Sámson-opció, miszerint ha veszniük kell, vesszen velük az egész világ. Tehát ha az atomtöltetetk a kormány kezében vannak, akkor őrjöngő idióta csürhe kezévben vannak. A cionisták csábították oda zsidók millióit egy fenntarthatatlan átmeneti államba, aztán hisztiznek, hogy szorul a torkukon a hurok és ezért bosszúból képesek világot elpusztítani. Mi a francért csődítették oda a szerncsétleneket, ha kellett, zsinagógát robbantva Irakban? Ezért kellett Hitlerrel is együttműködniük? A zsidók átlagon felüli eszét enyhén szólva cáfolja az egész Izrael-sztori. Okos emberek nem mentek volna pl. vízben gazdag zöld országokból abba az átkozott sivatagba. A szervezett gyűlölködésre való hajlamuk viszont valóban világátlag feletti, sokszorosan.
  Kislánykorom óta rá vagyok csavarodva Oroszországra - a komcsizáson túl, mindig rokonszenvesnek tartottam a szélsőséges, ivós, érzelmes oroszokat. Érdekeltek az ikonjaik, tetszik a vállalt giccs imádatuk, színes, aranykupolás templomaik, csiricsáré kendőik és a hülye…..
Bobkó Csaba 2009.11.27 14:15:39
@ÁrPi:

A tisztázatlan, homályos konstrukciókba, jelenségekbe a Bilderberg is beletartozik?
Bobkó Csaba 2009.11.27 14:17:00
@kendeffybotond:

Nem szivesen lennék. Mi jó van ott?
Bobkó Csaba 2009.11.27 15:12:50
@ÁrPi:
Há de igen.
Egyelőre sem a kormányváltó hangulat kellő kiaknázásának nincs jele, sem a 2002-es választás második fordulója narancsszínű életérzésének újjáélesztésre nem utal semmi – meglehet, túl korán van még. Ugyanakkor az ingadozó választók, a kis ideig fideszes, majd ismét…..
Bobkó Csaba 2009.11.26 21:01:49
@Lord_Valdez:

Te a népet szeretnéd lecserélni...
Nem ideológia viszi oda az emberek zömét,. hanem a józan ész és az életösztön, magad uram, ha nincs szolgád alapon kénytelenek saját kézbe venni a rendfenntartást Szabolcsban, Abaújban, sokfelé.
Szerintem se ellenség a rendőrség, jelenleg gonosz, nemzetellenes kormány irányítása alatt áll.

"Épp ezért az Isten óvjon az olyanoktól, akik kinyilvánítják, hogy amit ők gondolnak az a köz/nemzet érdeke és ezt akár erővel is kikényszerítik."

GYurcsányra és a ballib "értelmiségre " gondolsz? Lassan óvott tőlük az Isten, akiben bízunk, de némi száraz puskapor is kell hozzá és meg leszünk óvva tőlük.
Bobkó Csaba 2009.11.27 09:55:49
@Lord_Valdez:

Gyurcsánynál, a kormánynál és a zsidó gyűlölködőknél ez még egyszerűbben leírható: nekik a Nép az Ellenség.
Bobkó Csaba 2009.11.27 13:02:50
@Avatar:

Boldog lennél te a Fidesz-féle "feszültségszjtással"...

A magadfajták által szított feszültség az teljesen rendben van, mi?
Mandiner blog Mellénybe, Magyar! 2009.11.26 08:31:00
„Itt az ideje egy országos méretű szolidalítási polgári engedetlenségnek.”    Ki hány fehér inges, fekete mellényes kollégával találkozott az elmúlt napokban a munkahelyén vagy az egyetemen? S hánnyal fog holnap vagy a jövő héten? Hétfő óta tart…..
Bobkó Csaba 2009.11.26 13:24:05
@Várkonyi:

Nem hatásosak az ilyen felhívások. Az embereket húsbavágó problémákkal lehet egy párt mellé állítani, illetve egy program mellé. A közbiztonság mindenkinek fontos, de a töbség nem szeret ruhaviselettel demonstrálni, meg ilyenek. Öngól olyan felhívást kiadni, ami nagy eséllyel érdektelenségbe fullad. Lásd Magyarok Sövetsége ultimátuma a nyár végén a hatalomnak, hogy okt. 23-ig vezesse be a Szentkorona-alkotmányt, különben irgum-burgum. És mi lett a nagyon durva szankció, hogy nem vezették be?
Bobkó Csaba 2009.11.26 18:49:08
@Várkonyi:

"1)Ez most más, mivel most nem a kormányt akarjuk megdönteni, hanem rámutatni a diktatúra egy darab visszásságára."

Nem harap rá a tömeg. A MSZ se akart tán kormányt dönteni.

"2)A Jobbik nem a Magyarok Szövetsége."

Tudom, örülök neki, intő példának hoztam a balfékségüket, remélem, a Jobbik nem őket akarja utánozni.
Mandiner blog Athos pástra lép 2009.11.24 15:59:00
  Amíg a magyar média krémje DeJó könyvbemutatójára koncentrált, addig az MSZP kiválasztotta miniszterelnökjelöltjét. Az is sokat mutat, hogy még az Orbán Viktort leleplező ellenkönyv is több figyelmet kap, mint a hús-vér kihívó, Mesterházy „Athos” Attila.…..
Bobkó Csaba 2009.11.25 10:15:09
@zoli29:

A közvéleménykutatások eredménye már csak jelzi a lényeget, az az igazán érdekes, hogy alakul a választásig
1. a gazdasági helyzet
2. a magyar közigazgatás, állam és közrend eróziója, az 1. ponttal összefüggésben
3. mik történnek a provokatív titkosszolgálati akciók frontján

89 óta, sőt valószínűleg azt meghaladóan is példátlanul képlékeny a helyzet, politikai földcsuszamlások, nagy meglepetések esélye gyakorlatilag biztos, ilyenkor nagy tere nyílik a manipulációknak is. Az nem fér bele szerintem, hogy az MSZP innen feljöjjön, az igen, hogy be se jut. Kérdés, hogy az eddig mögötte álló háttérerők mit látnak hasznosabbnak. Emellett persze ezek hatalma nem korlátlan, itt most társadalmi elemi erők is feltörnek.
Nem mindennap omlik össze ország, világ...
Bobkó Csaba 2009.11.25 10:23:33
@surcouf:

ezt mondtam én is. A rendpárti tömegek két választása a Fidesz és a Jobbik. Sokaknak máris puhány ilyen téren a Fidesz, nem is feltétlenül agybamosott Orbán-fóbia kell ehhez.
Én még kinézem Orbánból, hogy egy drámaian megváltozó külpolitikai környezetben (a ballib erők nyugati hátszelének eltűnése esetén) tudna radikálisan váltani. Máris lop a Jobbiktól, máris új alkotmánnyal kampányol (ezt inkább a MSZ-től), máris találkozott Putyinnal. Amit nem tud megakadályozni, annak megpróbál majd az élére állni, most még óvatosan kell neki ezt tenni, mert a ballib véleményformálók nálunk és Nyugaton sok pozícióval rendelkeznek. Amint ezt elveszítik a világszerte szkalálódó válság miatt, lehet teljesen populistának lenni, halálbüntetés, bármi. Akkor a hitelesség kérdése is felmerül majd, a Jobbik kezdettől ilyen vonalat visz és nem volt hol liberális, hol nemzeti, hol ami kell. Kb. úgy, ahogy Orbán elég későn született ahhoz, hogy nem lehetett komcsi múltja (bár mondjuk Kövérnek mégis sikerült), úgy Vona és nemzedéke elég fiatal ahhoz, hogy nem is volt esélye komolyabb globalista múltra. (bár Morvainál piszkálják ezt a homokosjogvédést)
A kor gyermekeinek jut a kor kihívására válaszolás feladata.
Orbán kb. elbukja azt, amivel büszkélkedik, hogy a 89 utáni rendszer az ő gyermeke is. Igaz és egyre inkább mindenki által megvetett zabigyerek, tehát az apaság nem ad okot hencegésre. De ha ügyes vezető, még átmentheti magát, majd kiderül.
Bobkó Csaba 2009.11.25 12:02:29
@Tehetetlen Dodó:

Katalizálta a párt szétverését, de szerintem a fletói ámokfutás nélkül is süllyedés várt volna rá. A fletóizmus emlékeztet a "Salo" c. Pasolini-filmre.
 A csornai időközi választásnak az égvilágon nincs semmi tanulsága a jövőre nézve, ugyanakkor néhány örömteli fejlemény mégiscsak megdobogtatja az ember szívét. Emlékeztetőül az eredmények:  1. forduló, érvényes szavazat: 9752 - 72,85% (7104) - Fidesz - 12,88%…..
Bobkó Csaba 2009.11.24 11:54:28
@bbjnick:

"(Az pedig cudar, ha én valamit önkényuralmi szervezetnek tekintek:-D)"

OV fideszen belüli uralma elmegy önkényuralomnak?
Bobkó Csaba 2009.11.24 13:27:29
@bbjnick:

ha lenne valamilyen esély a visszacsatolásra, nem lett volna annyi extrém balfékség. Tehát bizony önkényuralom és mint ilyen balfékségekhez vezet.
Mandiner blog MC Gyima 2009.11.23 18:01:00
  Vlagyimir Putyin egy battle rap rendezvény keretében nyilvánított véleményt a hiphopról, mind a zenéről, mind a hozzá tartozó kultúráról - nem szívtunk be, ezt olvastuk a Quarton, és még videó is van hozzá! A Muz orosz zenetévé egy gálaműsorán lépett a színpadra…..