Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inceptio

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Inceptio 2020.06.15 17:49:13
@AchtungPanzer: Königstiger néven emlegették a németek.

panzer-depot.de/der-koenigstiger-die-letzte-wunderwaffe-im-zweiten-weltkrieg/

könig = király
tiger = tigris
Mint minden szakmában, úgy a tanári pályán is akadnak tehetségtelen szakbarbárok, akik bizonyos helyzetekben kiélik elfojtott komplexusaikat (legalábbis ha úgy érzik, hogy eljött az ő idejük). Nos, úgy tűnik, most elérkezett, hiszen március 16 óta (vagyis már két és fél hónapja) szülőként és…..
Hogyan élték meg a pedagógusok az online otthonoktatást?    Elsősorban szeretnék köszönetet mondani Fülöp Hajnalkának, aki volt olyan kedves és több országos pedagógus közösségi oldalon tette közzé a kérdőívemet. Neki köszönhetően 280 pedagógus töltötte ki a kérdőívet, a szülőit 530 fő. De jóval…..
Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Mint a kámfor) 2011-ben egy izgalmas thrillert készített "Fertőzés" (Contagion) címmel, mely megdöbbentő módon hajszál pontosan azt a történetet meséli el, melyet most átél a világ: egy Kínából kiinduló világméretű járványt, mely az egész emberiséget…..
Inceptio 2020.03.29 22:30:33
@Blog Újság: Az utolsó valóban világméretű nagy járvány, a spanyolnátha volt 1918 - 1920 közt, 20 millió halálos áldozattal. A koronavírus 34 ezer halottnál tart 2,5 hónap alatt (január közepe - március vége közt). Ha csak ezzel az intenzitással számolunk az önmagában is évi 163 ezer halott lesz. (Két és fél év alatt az 407 ezer.) De valószínűleg most jön még a java, így én inkább ennek 3-4 szeresével kalkulálnék, vagyis évi 500 - 600 ezer halálos esettel. 2,5 év alatt: 1,4-1,5 millió halott. Mondjuk még így sem közelíti majd meg a spanyolnáthát (reméljük), de ott lesz a világtörténelem 4-5 legpusztítóbb járványa között.
/A könnyedebb műfajokból válogatva/ Mindenki számára mást jelent a "filmélmény" kifejezés, mint ahogyan a legjobb filmek 12-es listája is egyénenként nagyon eltérő. Számomra a filmélmény egy katarzis, mely maradandó hatást gyakorol rám és még évekkel később is valódi emlékanyagot jelent (melyet…..
Az 1979-es esztendőtől kezdődően a filmvilág rendszeresen visszatérő elemét jelentik a „Ragadozó” és „Alien” filmek. A két franchise (mely egy ponton össze is kapcsolódott) összesesen 12 filmet produkált a világ film- és szörny rajongói számára, amivel mellesleg beelőzte a Star Wars űreposz…..
Charles de Gaulle (1890-1970) a XX. századi európai történelem egyik legkiemelkedőbb alakja, sőt Napóleon hírnevéhez méltó kultikus figurája, akinek életét mindenki ismeri Franciaországban a kisgyermekektől egészen az aggastyánokig. A fiatal korától katonai karriert választó, majd Franciaország…..
A háborús filmek rajongóinak, harckocsi-mániásoknak (like me), történelem kedvelőknek és haditechnika-fanoknak kötelező darab a 2018-ban készült, Aleksey Sidorov rendezte T-34. Régóta vártam megjelenését, hiszen mind a 4 előbb említett kategóriába beletartozom. Meghökkentő film még akkor is, ha…..
/Köszönet az előző posztunkra kapott 48 lájkért! Igyekszünk továbbra is rászolgálni!/ Lassan egyértelmű koncepcióvá válik - a Disney+ streaming csatornáján futó (nálunk csak letöltve megnézhető) - Mandalorian sorozatot illetően, hogy Jon Favreau minden egyes epizódban kiszámított mennyiségű Star…..
A "hét mesterlövész" sztoriját többen is feldolgozták már Kuroszava óta. Ezúttal a rendező Ron Howard lánya, a Jurassic World filmekből jól ismert Bryce Dallas Howard fogott a feladathoz, hogy sajátos műfaji keveréket alkotva elkészítse a Mandalorian című Star Wars sorozat legújabb, negyedik…..
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Inceptio 2019.11.20 20:46:55
@Tom Taylor: Szerintem baromi látványos a mustafari jelenet. De tény: annyiban baromság, hogy egy ekkora tömegű ezer fokos láva közelében a levegő is vagy 100 fokos (vagy még több). Úgy szétégetné a tüdejüket, mint a pinty. De ezt leszámítva maga a kardpárbaj nekem nagyon bejön. Vagy százszor láttam.
Morpheus Kipcsak volnék? 2019.10.17 10:12:32
Kipcsak volnék? Eddig ezt nem is tudtam. Bár igazság szerint egyetlen rokonom, szomszédom, barátom, munkatársam vagy ismerősöm sem tud arról, hogy akárcsak léteznének ilyen etnikumú emberek a környezetükben. Miniszterelnökünk mégis azt állította Bakuban, a Türk Tanács ülésén (mely a türk nyelvű…..
Inceptio 2019.10.19 00:06:37
Kritikus Rambo 5 részen át [34.] 2019.09.22 18:29:02
Már 47 éve annak, hogy David Morrell 1972-ben megírta a Vietnámból hazatérő veterán, John J. Rambo történetét, mely 10 évvel később, 1982-ben meghódította a filmvilágot is, megteremtve a legelső epizódot, First Blood címmel. A sztori kétségtelen társadalomkritika a 60-as évek Amerikájának általános…..
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Inceptio 2019.07.19 11:17:59
@Le a spammerekkel: Nem egy kategória persze, de a "sok lúd disznót győz" elve alapján a T-34 esek mégis felül tudtak kerekedni a Tigriseken.
Reinhard Heydrich Obergruppenführer neve elsősorban Himmler kegyetlen helyetteseként, másodsorban az ellene elkövetett merénylet hihetetlen története kapcsán maradt fenn az utókor emlékezetében. A merényletről 2017-ben Cédric Jimenez rendezett izgalmas akciófilmet (HHhH - Himmler agyát Heydrichnek…..
A HBO csatornán jelenleg futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A filmsorozat, melyről a Kritikus…..
Inceptio 2019.06.03 07:56:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Okostóni! Azt gondolod, hogy az atomerőművek biztonságát nem fenyegetik a földrengések? Gratula.
Inceptio 2019.06.03 07:58:44
@eßemfaßom meg áll: Te aztán hasítasz barátom. Persze az elavult szén- és gázerőműveké a jövő. :D Ehhez is csak gratulálni lehet.
Inceptio 2019.06.03 08:02:08
@eßemfaßom meg áll: BÁRMILYEN természeti csapás + emberi gondatlanság. Mindkettő halálos lehet egy atomerőműben. Azt gondolod, hogy a Kárpát-medencében semmi ilyesmi nem történhet? Itt kizárt minden természeti csapás és peRSZE emberi hiba sem lehet. Itt tévedhetetlenek az emberek és itt minden tökéletes. Naná. Persze :D
Szerző: Harmat Árpád Péter William Shakespeare neve mindenhol ismert, ahol emberi civilizáció létezik, hiszen a világirodalom egyik legnagyobb alakjaként és az angol nyelvű dráma-írás illetve költészet legkiemelkedőbb művészeként tekint rá az utókor. Híres drámáit mindenhol játsszák a világ nagy…..
Inceptio 2019.05.30 11:33:16
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Arany János 300 évvel később élt és nem írt olyan itáliai városokról, ahol nem is járt.
Inceptio 2019.05.30 14:19:09
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az igaz, de nem ad szemléletes és részletes helyleírást azokról az itáliai helyszínekről.
Inceptio 2019.05.30 18:52:31
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Igen. A velencei kalmárban Velencéről, a Rómeó és Júliában Veronáról vannak leírások.
A nyolcadik, befejező évad után egyértelműen kijelenthető, hogy hatalmas siker már nyolc esztendeje George R. R. Martin különleges regénye (A tűz és jég dala) és az abból készített, HBO által "megrendelt" sorozat, David Benioff és D. B. Weiss rendezésében. Címe: Trónok harca. A sokszereplős,…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Az angol mondák világának hőse, a XII. század végén és a XIII. század elején élt Robin Hood alakja már több író és művész fantáziáját megmozgatta. Bár még ma sincs bizonyíték arra, hogy a gazdagok vagyonát erőszakkal elkobzó és a szegények közt szétosztó, (közben embereivel a sherwoodi erdőben…..
Inceptio 2019.05.18 00:15:04
@Androsz: Sőt, ... olvastam egyszer, hogy az üzbégek Tarisztán faluban egész jó kis színpadi előadást csináltak Robin Hoodról. Nehogy már margináljuk az üzbégeket. Ők is emberek.
Sir Winston Churchill egyike a történelem legismertebb és legtöbbet idézett nagy alakjainak. Történelmi szerepe 1908 -tól kezdődően előbb Nagy-Britannia politikájában, majd 1940-től már az egész világ históriájában meghatározónak tekinthető. Keménykalapos, elegánsan öltözött, de testes alakja,…..
Inceptio 2019.05.13 08:56:51
@Muad\\\'Dib: Elárulom: akkoriban MINDEN kékvérű, előkelő, brit arisztokrata rasszistaként lenézte nem csak a már bőrszínűeket, de saját nemzetének munkásait is. Nem volt ebben semmi különleges és persze maga Churchill sem lehetett kivétel. Azért ő leállt beszélgetni az egyszerű emberekkel és megvetette a nácikat.
Az előzetes alapján, majd a film alatt, végül megtekintése után is bizonyossággá vált bennem  a gondolat: ez egy tipikusan női film, női rendezővel (Susanna Fogel), nőknek való poénokkal, nőkről szóló cselekménnyel, nőknek. Azaz módosítanom kell: nem csak nőknek; mert végül kikerekedik a sztori és…..
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
Inceptio 2019.04.07 12:56:54
@eßemfaßom meg áll: Azért én nem marginálnám több, mint fél millió ember véleményét azzal, hogy a Casino Royal -t nem "igazi James Bond filmnek bélyegzem! Legfeljebb NEKED nem az, de a többségnek ez a legjobb a szériából!
Inceptio 2019.04.07 15:38:31
@Jancsiszeg1980: Ez csak azt jelenti, hogy mindenki mást tart mérvadónak! Én az IMDb - t mert annak a legnagyobb a nézettsége és szavazóbázisa. Nekem az IMDb számit, a többi nem érdekel. Szivem joga!
Inceptio 2019.04.09 20:37:03
@victor vacendak: Ha neked ezek mesefolmek, minek nézed őket? Ha meg nem nézed meg őket, honnan veszed, hogy "mesefilmek"?