Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Recensio

10 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Recensens Sherlock Holmes (2009) 2022.01.01 01:17:33
Sherlock Holmes, 2009-es akciófilm, rendezője: Guy Ritchie, főszerepben: Robert Downey Jr, Jude Law és Rachel McAdams. (port) Eredeti történet: Sir Arthur Conan Doyle 1887-es első regénye, majd a később megjelenő további három Sherlock regény. Ezek cselekménye (egyetlen kivétellel) 1878 és 1907…..
Az összesen 132 perces amerikai filmet 2001 -ben forgatták, így az USA -ban már az említett év májusában, Magyarországon pedig 2001 december 6 -án mutatták be a mozik. Rendezője és egyben forgatókönyv írója az a Brian Helgeland, aki az 1999 -es Visszavágó című Mel Gibson movie -t rendezte, és aki a…..
A The Pianist rendhagyó helyet foglal el a legjobb háborús filmek listáján, mivel nem a frontokon játszódik, hanem egy lengyelországi zsidó zongorista (Wladyslaw Szpilman) hányattatásait és csodával határos megmenekülését mutatja be a nácik által megszállt Varsóban. Roman Polanski egyik legjobb…..
Íme egy 90-es évejben készült nagyon jó thriller kedvenc filmjeink listáján, mégpedig Richard Donner rendezésében, Mel Gibson és Julia Robert hihetetlen alakításával. A filmben alig 41 éves és határozottan jó formában lévő - Mel Gibson egy egyszerű taxisofőrt alakít (Jerryt), aki azonban különös…..
Történelemmel kapcsolatos sztori szellemes és izgalmas köntösben Jon Turteltaub 2004 -es kalandfilmje, Nicolas Cage, Justin Bartha és a gyönyörű Diane Kruger főszereplésével. A film egy olyan téma köré íródott, mely ma is mindenkit érdekel Amerikában: létezett e az alapító atyák (az első amerikai…..
Ez a film bizony idén már több, mint 60 éves, de különös módon éppen ugyanúgy hat ránk, mintha egy mai alkotás néznénk. Nem véletlen, hogy Billy Wildert a valaha élt legnagyobb rendezők közt tartják nyilván, hiszen a Some Like It Hot a filmtörténelem egyik legnagyszerűbb vígjátéka. Bár az alapsztori…..
A vígjáték-rendező Rob Reiner (Harry és Sally, A bakancslista, Egy becsületbeli ügy) egy szórakoztató, vidám és romantikus vígjátékot rakott össze 1995-ben, Annette Bening, Michael Douglas, Martin Sheen és Michael J. Fox főszereplésével. A téma: egy szerelmi történet, melynek helyszíne a Fehér Ház.…..
Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmje - mely most került a hazai mozik műsorára - egy romantikus és vidám történettel segít karácsonyi hangulatba kerülnünk, már ha megváltjuk jegyünket erre a kimondottan szórakoztató, habkönnyű vígjátékra. Az alapsztori nagyon egyszerű: adott egy 30-as…..
Nagy Marvel-rajongóként óriási várakozással ültem be a moziba az Örökkévalókra. Kíváncsi voltam a kínai rendezőnő, Chloé Zhaó munkájára és maga az alaptörténet is érdekelt: milyenek az "örökkévalók", akik a Bosszúállók helyett védelmezik a Földet a sok évszázad után felbukkanó deviánsokkal…..
Recensens Venom 2. - Vérontó 2021.10.27 12:06:43
Elkötelezett Marvel rajongóként nagyon vártam már a Venom második részét, főleg azért, mert az első, 2018-as fejezet kimondottan tetszett, (elsősorban Tom Hardy szórakoztató alakítása miatt). Bár a félelmetes szimbióta már 1984 óta része a Marvel-világnak, sem az első sem a most látott második részt…..
Mintegy 7-8 hónapnyi aktív tárkeresőzés és 10 db on-line társkeresőn való regisztrálás után összegyűlt némi tapasztalat arról, hogy milyen problémák vannak az ilyen módon történő párkereséssel. A 4 legfőbb gondot emelném ki: Passzivitás Megtévesztő fényképek Kamu-profilok Pénzfejés Nézzük…..
Bizonyos kor felett az online társkeresés (mellesleg bármilyen társkeresés) már nem olyan egyszerű dolog: eleve az életkor feltüntetése 40 felett riasztóan hat a fiatalokra és kevesebb is azoknak a hölgyeknek a száma, akik egyáltalán szóba jöhetnek a középkorú férfiak számára.  Ma, naplóm legelső…..
Recensio 2020.11.24 13:46:19
@Csabesz99: Hány százalék az adminok által feltett kamu-profil?
Hamarosan sor kerül az amerikai elnökválasztásra, mégpedig 2020 november harmadikán, amikor a jelenleg hivatalban lévő, republikánus támogatottságú, 74 éves Donald Trump méri össze erejét (és népszerűségét), a demokrata színekben induló, 77 éves (november 20-án már 78-at betöltő), ír-katolikus Joe…..
Recensio 2020.10.18 12:21:32
@Kávészünet blog: Szavaztam! Biden
A filmek világa és a mozi már közel 125 éve képezi részét az emberiség kultúrájának, amióta a Lumiére fivérek 1895 december 28-án megtartották a történelem első nyilvános és kereskedelmi célú filmvetítését, mégpedig Párizsban (a Grand Caféban), körülbelül 30 néző előtt. Azóta persze óriásit…..
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Recensio 2020.06.15 17:49:13
@AchtungPanzer: Königstiger néven emlegették a németek.

panzer-depot.de/der-koenigstiger-die-letzte-wunderwaffe-im-zweiten-weltkrieg/

könig = király
tiger = tigris
Mint minden szakmában, úgy a tanári pályán is akadnak tehetségtelen szakbarbárok, akik bizonyos helyzetekben kiélik elfojtott komplexusaikat (legalábbis ha úgy érzik, hogy eljött az ő idejük). Nos, úgy tűnik, most elérkezett, hiszen március 16 óta (vagyis már két és fél hónapja) szülőként és…..
Hogyan élték meg a pedagógusok az online otthonoktatást?    Elsősorban szeretnék köszönetet mondani Fülöp Hajnalkának, aki volt olyan kedves és több országos pedagógus közösségi oldalon tette közzé a kérdőívemet. Neki köszönhetően 280 pedagógus töltötte ki a kérdőívet, a szülőit 530 fő. De jóval…..
Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Mint a kámfor) 2011-ben egy izgalmas thrillert készített "Fertőzés" (Contagion) címmel, mely megdöbbentő módon hajszál pontosan azt a történetet meséli el, melyet most átél a világ: egy Kínából kiinduló világméretű járványt, mely az egész emberiséget…..
Recensio 2020.03.29 22:30:33
@Blog Újság: Az utolsó valóban világméretű nagy járvány, a spanyolnátha volt 1918 - 1920 közt, 20 millió halálos áldozattal. A koronavírus 34 ezer halottnál tart 2,5 hónap alatt (január közepe - március vége közt). Ha csak ezzel az intenzitással számolunk az önmagában is évi 163 ezer halott lesz. (Két és fél év alatt az 407 ezer.) De valószínűleg most jön még a java, így én inkább ennek 3-4 szeresével kalkulálnék, vagyis évi 500 - 600 ezer halálos esettel. 2,5 év alatt: 1,4-1,5 millió halott. Mondjuk még így sem közelíti majd meg a spanyolnáthát (reméljük), de ott lesz a világtörténelem 4-5 legpusztítóbb járványa között.
/A könnyedebb műfajokból válogatva/ Mindenki számára mást jelent a "filmélmény" kifejezés, mint ahogyan a legjobb filmek 12-es listája is egyénenként nagyon eltérő. Számomra a filmélmény egy katarzis, mely maradandó hatást gyakorol rám és még évekkel később is valódi emlékanyagot jelent (melyet…..
Az 1979-es esztendőtől kezdődően a filmvilág rendszeresen visszatérő elemét jelentik a „Ragadozó” és „Alien” filmek. A két franchise (mely egy ponton össze is kapcsolódott) összesesen 12 filmet produkált a világ film- és szörny rajongói számára, amivel mellesleg beelőzte a Star Wars űreposz…..
Charles de Gaulle (1890-1970) a XX. századi európai történelem egyik legkiemelkedőbb alakja, sőt Napóleon hírnevéhez méltó kultikus figurája, akinek életét mindenki ismeri Franciaországban a kisgyermekektől egészen az aggastyánokig. A fiatal korától katonai karriert választó, majd Franciaország…..
A háborús filmek rajongóinak, harckocsi-mániásoknak (like me), történelem kedvelőknek és haditechnika-fanoknak kötelező darab a 2018-ban készült, Aleksey Sidorov rendezte T-34. Régóta vártam megjelenését, hiszen mind a 4 előbb említett kategóriába beletartozom. Meghökkentő film még akkor is, ha…..
/Köszönet az előző posztunkra kapott 48 lájkért! Igyekszünk továbbra is rászolgálni!/ Lassan egyértelmű koncepcióvá válik - a Disney+ streaming csatornáján futó (nálunk csak letöltve megnézhető) - Mandalorian sorozatot illetően, hogy Jon Favreau minden egyes epizódban kiszámított mennyiségű Star…..
A "hét mesterlövész" sztoriját többen is feldolgozták már Kuroszava óta. Ezúttal a rendező Ron Howard lánya, a Jurassic World filmekből jól ismert Bryce Dallas Howard fogott a feladathoz, hogy sajátos műfaji keveréket alkotva elkészítse a Mandalorian című Star Wars sorozat legújabb, negyedik…..
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Recensio 2019.11.20 20:46:55
@Tom Taylor: Szerintem baromi látványos a mustafari jelenet. De tény: annyiban baromság, hogy egy ekkora tömegű ezer fokos láva közelében a levegő is vagy 100 fokos (vagy még több). Úgy szétégetné a tüdejüket, mint a pinty. De ezt leszámítva maga a kardpárbaj nekem nagyon bejön. Vagy százszor láttam.