Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Recensio

18 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar honfoglalás idején, azaz 895-ben (és az azt követő évtizedekben) játszódik Robert Eggers történelmi drámája, mely Az Északi (The Northman) címet kapta. A hangulat a vikingek korát idézi, a helyszín pedig a messzi észak IX.-X. századi vad, misztikus és véres világa. A kép forrása:…..
Recensens Dutyi dili (1980) 2022.04.02 16:38:09
Az 1980-as őrült keverés (Stir Crazy), azaz Dutyi dili az egyik legjobb valaha készült vígjáték a filmtörténelemben Sidney Poitier rendezésében és a nagy páros: Gene Wilder - Richard Pryor főszereplésével. A 100 legjobb film listáján ötödik helyezett alkotás alaptörténete egyszerű: Skip és Harry…..
A legjobb háborús filmek listája természetesen szubjektív. Három blog: a Recensens, a Fortress blog és a Solo1 blog közös listájára igyekeztünk több műfajból válogatni, így szerepel ezen valós eseményeket feldolgozó, könnyed stílusú, drámai, holokauszt-témájú és egy-egy hadműveletre fókuszáló…..
Jean-Jacques Annaud rendező 2001-es háborús filmje, mely a sztálingrádi csata részleteit tárja elénk - mégpedig egy orosz mesterlövész sorsán keresztül - kivételesen élvezetes, szórakoztató és olykor megrázó élethűséggel mutatja be a két fél gigászi küzdelmét 1942-1943 telén. A főszerepben Jude…..
Richard Attenborough filmje egy tényleges második világháborús bevetést, a Market-Garden hadműveletet mutatja be nekünk, Cornelius Ryan könyve és túlélőkkel folytatott beszélgetései alapján, hiteles formában. Az 1944 őszén zajló hollandiai szövetséges légideszant akció a történelem legnagyobb…..
Posztom reakció a 2022 februrár 17-én, a port.hu oldalon megjelent cikkre: "Tovább rombolja az Agatha Christie - féle mítoszt az új Poirot" /Vajda Judit/.  Agatha Christie 1976 január 12-én hunyt el, de írói fénykorát a 30-as, 40-es és 50-es évek adták. Összesen 80 regényt és színpadi darabot…..
A túlélők (#Alive) című 2020-as koreai zombis-film (mely 2020 szeptemberében jelent meg a Netflixen) az egyik legjobb és legizgalmasabb horror ebben a műfajban. A központi karakter egy 30-as fiatalember, Csunu, tisztes nevén: Oh Joon-woo (Yoo Ah-in), aki egy szép napon arra lesz figyelmes, hogy…..
A 2021-es Dűne már első megtekintéskor is egy vontatott és zavaros hatásvadászatnak tűnt számomra, mégpedig unalmas rendezéssel, mégis adtam neki még egy esélyt a napokban és újra megnéztem. Arra gondoltam, hátha csak elsiklottam a lényeg felett és mégis a filmért fanatikusan rajongóknak van igazuk.…..
Recensens Sherlock Holmes (2009) 2022.01.01 01:17:33
Sherlock Holmes, 2009-es akciófilm, rendezője: Guy Ritchie, főszerepben: Robert Downey Jr, Jude Law és Rachel McAdams. (port) Eredeti történet: Sir Arthur Conan Doyle 1887-es első regénye, majd a később megjelenő további három Sherlock regény. Ezek cselekménye (egyetlen kivétellel) 1878 és 1907…..
Az összesen 132 perces amerikai filmet 2001 -ben forgatták, így az USA -ban már az említett év májusában, Magyarországon pedig 2001 december 6 -án mutatták be a mozik. Rendezője és egyben forgatókönyv írója az a Brian Helgeland, aki az 1999 -es Visszavágó című Mel Gibson movie -t rendezte, és aki a…..
A The Pianist rendhagyó helyet foglal el a legjobb háborús filmek listáján, mivel nem a frontokon játszódik, hanem egy lengyelországi zsidó zongorista (Wladyslaw Szpilman) hányattatásait és csodával határos megmenekülését mutatja be a nácik által megszállt Varsóban. Roman Polanski egyik legjobb…..
Íme egy 90-es évejben készült nagyon jó thriller kedvenc filmjeink listáján, mégpedig Richard Donner rendezésében, Mel Gibson és Julia Robert hihetetlen alakításával. A filmben alig 41 éves és határozottan jó formában lévő - Mel Gibson egy egyszerű taxisofőrt alakít (Jerryt), aki azonban különös…..
Történelemmel kapcsolatos sztori szellemes és izgalmas köntösben Jon Turteltaub 2004 -es kalandfilmje, Nicolas Cage, Justin Bartha és a gyönyörű Diane Kruger főszereplésével. A film egy olyan téma köré íródott, mely ma is mindenkit érdekel Amerikában: létezett e az alapító atyák (az első amerikai…..
Ez a film bizony idén már több, mint 60 éves, de különös módon éppen ugyanúgy hat ránk, mintha egy mai alkotás néznénk. Nem véletlen, hogy Billy Wildert a valaha élt legnagyobb rendezők közt tartják nyilván, hiszen a Some Like It Hot a filmtörténelem egyik legnagyszerűbb vígjátéka. Bár az alapsztori…..
A vígjáték-rendező Rob Reiner (Harry és Sally, A bakancslista, Egy becsületbeli ügy) egy szórakoztató, vidám és romantikus vígjátékot rakott össze 1995-ben, Annette Bening, Michael Douglas, Martin Sheen és Michael J. Fox főszereplésével. A téma: egy szerelmi történet, melynek helyszíne a Fehér Ház.…..
Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmje - mely most került a hazai mozik műsorára - egy romantikus és vidám történettel segít karácsonyi hangulatba kerülnünk, már ha megváltjuk jegyünket erre a kimondottan szórakoztató, habkönnyű vígjátékra. Az alapsztori nagyon egyszerű: adott egy 30-as…..
Nagy Marvel-rajongóként óriási várakozással ültem be a moziba az Örökkévalókra. Kíváncsi voltam a kínai rendezőnő, Chloé Zhaó munkájára és maga az alaptörténet is érdekelt: milyenek az "örökkévalók", akik a Bosszúállók helyett védelmezik a Földet a sok évszázad után felbukkanó deviánsokkal…..
Recensens Venom 2. - Vérontó 2021.10.27 12:06:43
Elkötelezett Marvel rajongóként nagyon vártam már a Venom második részét, főleg azért, mert az első, 2018-as fejezet kimondottan tetszett, (elsősorban Tom Hardy szórakoztató alakítása miatt). Bár a félelmetes szimbióta már 1984 óta része a Marvel-világnak, sem az első sem a most látott második részt…..
Mintegy 7-8 hónapnyi aktív tárkeresőzés és 10 db on-line társkeresőn való regisztrálás után összegyűlt némi tapasztalat arról, hogy milyen problémák vannak az ilyen módon történő párkereséssel. A 4 legfőbb gondot emelném ki: Passzivitás Megtévesztő fényképek Kamu-profilok Pénzfejés Nézzük…..
Bizonyos kor felett az online társkeresés (mellesleg bármilyen társkeresés) már nem olyan egyszerű dolog: eleve az életkor feltüntetése 40 felett riasztóan hat a fiatalokra és kevesebb is azoknak a hölgyeknek a száma, akik egyáltalán szóba jöhetnek a középkorú férfiak számára.  Ma, naplóm legelső…..
Recensio 2020.11.24 13:46:19
@Csabesz99: Hány százalék az adminok által feltett kamu-profil?
Hamarosan sor kerül az amerikai elnökválasztásra, mégpedig 2020 november harmadikán, amikor a jelenleg hivatalban lévő, republikánus támogatottságú, 74 éves Donald Trump méri össze erejét (és népszerűségét), a demokrata színekben induló, 77 éves (november 20-án már 78-at betöltő), ír-katolikus Joe…..
Recensio 2020.10.18 12:21:32
@Kávészünet blog: Szavaztam! Biden
A filmek világa és a mozi már közel 125 éve képezi részét az emberiség kultúrájának, amióta a Lumiére fivérek 1895 december 28-án megtartották a történelem első nyilvános és kereskedelmi célú filmvetítését, mégpedig Párizsban (a Grand Caféban), körülbelül 30 néző előtt. Azóta persze óriásit…..
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Recensio 2020.06.15 17:49:13
@AchtungPanzer: Königstiger néven emlegették a németek.

panzer-depot.de/der-koenigstiger-die-letzte-wunderwaffe-im-zweiten-weltkrieg/

könig = király
tiger = tigris
Mint minden szakmában, úgy a tanári pályán is akadnak tehetségtelen szakbarbárok, akik bizonyos helyzetekben kiélik elfojtott komplexusaikat (legalábbis ha úgy érzik, hogy eljött az ő idejük). Nos, úgy tűnik, most elérkezett, hiszen március 16 óta (vagyis már két és fél hónapja) szülőként és…..
Hogyan élték meg a pedagógusok az online otthonoktatást?    Elsősorban szeretnék köszönetet mondani Fülöp Hajnalkának, aki volt olyan kedves és több országos pedagógus közösségi oldalon tette közzé a kérdőívemet. Neki köszönhetően 280 pedagógus töltötte ki a kérdőívet, a szülőit 530 fő. De jóval…..