Regisztráció Blogot indítok
Adatok
munkanélküli informatikus

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap több helyen is belefutottam abba a hírbe, hogy a Meta, a Facebook és az Instagram tulajdonos cége finoman meglengette, hogy kivonulhatnak az európai (EU) piacról, ha nem sikerül megállapodniuk az adatkezelési kérdésekben. Most tekintsünk el attól, hogy a szigorú EU-s adatkezelés mennyire jó…..
Vannak azok a klasszikus marketing sztorik, amelyek a szerencsétlen névválasztásokról szólnak. Majdnem minden területen előfordul ilyesmi, talán a legismertebbek a gépjárművek névválasztásával kapcsolatos történetek. Sokan azt gondolják, hogy a marketingesek vicces cigarettákat, esetleg valami…..
A Honor április végén hozta el Magyarországra a legújabb fitneszkarkötőjét, a Honor Band 6-ot. Amellett, hogy az eszköz első ránézésre inkább hasonlít egy okosórára, mint egy fitneszkarkötőre, a készülék sokat fejlődött az előző generációkhoz képest. Az elmúlt hetekben nyomogattam, hogy kiderítsem,…..
munkanélküli informatikus 2021.06.01 10:29:58
@scsaba1: Annak idején 50 ezer forintos Android 7-es tabletre nem volt hajlandó települni a szoftvere, ami röhej.
Hiába van hozzá százféle skin, ha ezek közül egyik sem az idő megjelenítésére használja a teljes kijelzőt.
Az Aarenson Consulting valóságos veteránnak számít a munkaerő közvetítő, népszerű néven a fejvadász cégek között. Most azt látjuk, hogy a honlapjuk egy Szakmunkás és fizikai munkás toborzás aloldallal, vagyis a tevékenységük egy új formával bővült. Ebből arra következtethetünk, hogy a cég valamilyen…..
munkanélküli informatikus 2021.04.08 19:33:45
@midnight coder: "van a népességnek egy olyan 30-40%-a"

A mai Magyarországon kiváló állásokhoz lehet jutni teljesen haszontalan diplomával, miközben diploma nélküli szaktudással nem alkalmaz senki, vagy csak kizsákmányoló munkaadóknál van esélyed. Ez nem azt az üzenetet közvetíti, hogy "szerezz szaktudást" hanem azt, hogy "nézd meg melyik diplomához lehet hozzájutni a legkisebb fáradsággal". Magyarország lassan a tíz millió médiaszakos diplomás bölcsész országa lesz.
munkanélküli informatikus 2021.04.08 20:41:28
@CoolKoon: "Persze nem azért, mert tényleg ezt várnák (lenne is belőle botrány Németországban "

A külföldi tulajdonos többnyire elvár egy minimális éves hasznot, a többi pénzt a magyar cégvezetés ilyen-olyan trükkökkel kilopja a cégből saját zsebre. A magyar melós a külföldi tulaj elvárt hasznát megtermeli napi 6-7 óra alatt, a maradék 5 óában a magyar cégvezetés jachtjára dolgozik.
UPDATE: A szavazógép feltörését bemutató, eredetileg alább, itt a bejegyzésben megtekinthető, beágyazott videó nyilvános megosztása időközben letiltásra került. Részletek itt. Míg a magyarországi választásokon hagyományos rendszerben, papír alapon szavazunk, az Egyesült Államokban már jó régóta –…..
   A mobilgyártók nem igazán térnek el az egyéb cégektől, így a céljuk nekik is a profitmaximalizálás. Egyesek ezt a profitot brutális árcédulákkal érik el, mások viszont inkább a kevéssé fontos dolgok kispórolásával, azonban van egy trend ami jóval aljasabb mint a borsos ár vagy az IP védelem…..
Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb keze. Ők azok, akik jellemzően ezzel a kezükkel írnak, rajzolnak, vágnak, minden nehezebb, összetettebb kézmozdulatot inkább a bal kezükkel végeznek. De hogyan alakul ki? Van ilyen az állatoknál is?…..
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
munkanélküli informatikus 2020.09.11 13:30:23
@octy: "Amúgy a jelszó szabályokat nem az informatikusok hanem az infó biztonsági vezetők találják ki."

És nálatok a az infó biztonsági vetetők nem informatikusok?
munkanélküli informatikus 2020.09.11 13:53:16
@midnight coder: "Elvileg az lenne ennek az értelme, hogy növeli a lehetséges karakterkombinációk számát."

Gondold végig, hogy az összes jelszóval kapcsolatos biztonsági eset kb hány százalékánál fordul elő, hogy a hacker kezébe kerül a szerveren lévő jelszó hash. Mert minden egyéb esetben teljesen mindegy, hogy 100 ezer vagy 100 milliárd a lehetséges kombinációk száma, hiszen a felhasználói felületről úgyis csak háromszor próbálkozhat. Szerintem elég, ha az új jelszó átmegy egy 1-2 másodpercig tartó szótáras teszten, tehát pl a jelszó nem tartalmazhat ismert szót vagy "szokásos" jelszót (qwertz és társai).
munkanélküli informatikus 2020.09.11 14:22:42
@munkanélküli informatikus: Az a baj , hogy a szakemberek 99 százaléka nem képes magát beleképzelni egy egyszerű felhasználó bőrébe. Ez nem csak a jelszavakra vonatkozik, de így születnek a minden funkcióval tökéletesen ellátott, ám laikus felhasználók által teljességgel használhatalan felhasználói felületek. (mit pl ez a kommentelő rész, az undorító háttérszíneivel és a fehér háttér előtt oookosan megválasztott majdnemfehér szöveggel, amit dülledt szemmel éppen gépelek :)
Persze léteznek olyan informatikusok az országban, akik képesek a felhasználói szemléletre is, csak azok kevés helyen tartoznak a Főnök rokonságába :)
Biztosan sokan látták már, hogy számos ember, zsidó és nem-zsidó, csuklóján piros fonalat, mintegy karkötőt visel. Ha valaki jár Izraelben, gyakran tapasztalhatja, hogy például a Siratófal felé igyekezve majd minden sarkon ül valaki, aki némi adományért cserébe piros fonalat tesz az ember kezére. De…..
Szinte az összes magyar borvidéken termesztik a sauvignon blanc szőlőt. Az 1980-as években minősítették államilag és gyorsan elterjedt hazánkban, köszönhetően egyedi zamatának és összetett, különleges illatának. Spárga, kecskesajt, halak és szárnyasok mellé ajánlják. Vakteszteltük az országos…..
JobAngel HR-es állást keres 2020.06.24 12:00:00
Ahogy nézegetem a statisztikáimat, és az évek során egyre több álláskeresőt ismerek meg, egyre könnyebben azonosítok olyan álláskereső csoportokat, akiknek igazán problémás az álláskeresés. A HR-esek, azon belül is a toborzók egy ilyen csoport… hozzám fordulnak álláskeresési tanácsokért, ami…..
munkanélküli informatikus 2020.06.27 10:33:03
@jobangel: "Amit te írsz, pont olyan előítéletes, mint amit a szerinted a HR-esek tesznek."

Csakhogy az én előítéletességen nem teszi tönkre emberek százainak életét. És az én előítéletességen nem szívatja meg a munkaadómat sem, mert a pozíció szempontjából irreleváns szempontok alapján kukázok tömegesen önéletrajzokat.
Ha egy HR-esnek előítéletei vannak, az kapásból alkalmatlan a munkakörére. És rengeteg röhejes, igaszságtalan előítélettel lehet találkozni nagyonbuta HR-esek részéről, néhány példa a való életből:
- aki elmúlt 45 éves, az biztosan tökhülye az okostelefonhoz és a számítógéphez
- akinek nincs Facebook profilja, az valószínűleg nem ért az informatikához (tíz informatikus haver közül kettőnek van)
- akinek nincs semmi nyoma az interneten, az valószínűleg digitális analfabéta (adatvédelmi, adatbiztonsági pozícióba próbálj meg olyan informatikus szakembert találni, akiről SEMMI információt nem lehet találni az interneten ;)
munkanélküli informatikus 2020.06.27 10:46:19
@babona: "Senki sem "dinamikus"-nak való állást keres"

A HR-esek sokszor kénytelenek virágnyelven fogalmazni, mivel meg van tiltva nekik, hogy ilyesmiket írjanak a hirdetésbe: "30 évnél idősebbek ne is próbálkozzanak", ez helyett írják, hogy "szeretnél-e fiatal, dinamikus csapat tagja lenni" vagy pl "minimálbérnél sokkal többre ne számíts" helyett ezt írják: "pályakezdők is jelentkezhetnek".
...persze a munkát keresők többségének sajnos nincs szótára ehhez a virágnyelvhez.
munkanélküli informatikus 2020.06.27 10:55:39
@munkanélküli informatikus: "akinek nincs Facebook profilja, az valószínűleg nem ért az informatikához (tíz informatikus haver közül kettőnek van)"

Erről jutott eszembe, hogy amikor egy informatikusi pozícióra kizárólag a Facebook-on kerestek embert, könnyessre röhögtem magam a HR-esen. Facebook-on (sőt bármelyik közösségi platformon) profi informatikust keresni kb kb annyira okos dolog, mint nudista strandon papi állást hirdetni: nem állítom, hogy lehetetlen, de a potenciális jelöltek túlnyomó többsége nem ott található ;)
utaZol Csepel-szigeti Bringakör 2020.06.07 14:30:23
Egy érdekes felhívásra lettem figyelmes a Magyar Kerékpárosklub oldalán – a Csepel-szigeti Bringakör elnevezésű teljesítménytúrára. A szigetet amúgy már sokszor bejártam két keréken, azonban a túrakiírás olyan pontokat is érintett, amelyeket még nem láttam, ezért úgy határoztam, hogy – a…..
A koronavírus (COVID-19) terjedésének megfékezése érdekében egyre több hazai vállalkozás esetében kerül előtérbe az otthoni munkavégzés. Ezen a területen azonban egyelőre sok a kérdőjel, mind a cégek, mind a munkavállalók oldalán. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos otthoni…..
Most mindenki arról ír, hogy kell jól home office-t csinálni, én már leírtam korábban itt és hoztam jógyakorlatot itt… Akit akkor nem győztem meg, az most szembesül vele, hogy márpedig ez szükséges, az ő nézeteik szerint „szükséges” rossz. Olyan kkv-k vezetői érzik ezt így, akik gazdasági…..
munkanélküli informatikus 2020.03.20 11:29:51
@jobangel: A legtöbb teljesítményt át lehet számítani órára, ez alól kivétel talán csak a kreatív/problémamegoldó tevékenységek. A legtöbb munkaadónál a kisfőnököket viszont nem szaktudásuk alapján választák ki, hanem az alapján, hogy hatékonyan kezeli-e a korbácsot. Ők azok, akik nem képesek eldönteni a távmunkás teljesítménye alapján, hogy az illető csak ímmel-ámmal dolgozott, vagy hajtotta magát nyolc órán keresztül, ahogy jó rabszolgához illik. Az ilyen munkaadóknak lehetne segítség egy hasonló normagyűjtemény, ami az építőiparban évtizedek óta ismert: ebben minden teljesítményhez ekvivalens munkaidő-mennyiség van megadva, ezáltal könnyű ismert teljesítményből munkaórát számolni.
munkanélküli informatikus 2020.03.20 11:41:45
@munkanélküli informatikus: Sőt, a főnökség a távolból szoftveresen mérheti/figyelheti a távmunkás számítógép használatát is, egyes szoftverek (pl Motiment) még a tényleges munkát és a pasziánszozást is képesek megkülönböztetni ugyanazon a számítógépen. És akkor lehet tisztán munkaórát fizetni a távmelósnak.

Persze ezekhez a dolgokhoz kellene a céghez egy intelligens problémamegoldó informatikus, márpedig problémamegoldó embert nem alkalmaznak sehol, mert még jóindulatúan is veszélyt jelent a cégen belüli tolvajokra és csalókra.
Immár Magyarországot is elérte a kínai Vuhan városából kiindult koronavírus (COVID-19), a kormány pedig, a kialakult hazai és nemzetközi helyzetre reagálva, az elmúlt napokban rendkívüli jogrendet hirdetett. S bár azt - e bejegyzés készültekor még - a vállalatokra bízta, hogy a koronavírus kapcsán…..
Egyre népszerűbb a digitális nomád életforma, ugyanakkor az is igaz, hogy sokaknak csak nagyon halvány képük van arról, mit is jelent mindez a hétköznapokban. Mert hogy messze nem laza nyaralásról szól ez az élet, miként az Elvira írásából is kiderül, aki Délkelet-Ázsia több országában utazgatva élt…..
Az új generációs 5G adatátviteli technológia nem csak azért jó mert gyorsabban jön le a film a torrentről, lehet nézni 8K-ban a Netflixen a kaszabolós filmeket, vagy lehet felhőalapú szolgáltatások segítségével játszani úgy, hogy nincs is otthon játékkonzol. Bár tény, hogy leggyakrabban ezeket az…..
TV, telefon, tablet, hangszóró, okosóra, villanyborotva, porszívó? Íme a legjobb ajánlatok!..
munkanélküli informatikus 2019.11.22 11:21:05
munkanélküli informatikus 2019.11.22 11:21:08
@pgabi123: Megbízhatóan akadásmentes UHD adáshoz szerintem legalább 25 megabit kell. Elméletileg kijön jóval kevesebből is, de nem létezik olyan,, hogy tökéletes hálózat.
100 megabit röhögve elegendő egy 4K stream-hez.