Regisztráció Blogot indítok
Adatok
legendary

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy érdekes elemzés jelent meg az IBM X-Force Frequency X Blogján, melyben a napokban az Andorid Marketen megjelent kártevők működését elemzik. A hajtás után olvashatjátok a cikk fordítását, amely néha kissé szájbarágós ugyan, de véleményem szerint jó rálátást ad mind az…..
legendary 2011.03.06 15:09:10
Miután minden csapat bemutatta az idei autóját, látszik, hogy igen innovatív lesz a szezon. Az elvesztett duplafedelű diffúzort megpróbálják másvalamivel helyettesíteni, csak meglegyen a szükséges leszorítóerő. De mivel semmit sem adnak ingyen, nézzük meg az eddig látott…..
A negyedik generációs mobilkommunikáció (LTE) lehetővé teszi az összes hívás Internet-alapú továbbítását, ami így adatforgalmi költségként jelentkezhet az előfizető telefonszámláján, és mint ilyen, jóval kevesebbe kerül. - írja egy iparági véleményt ismertetve a…..
legendary 2010.08.30 22:14:44
A SIP egy jelzés protokoll, pusztán a kapcsolat kiépülését vezérli. Akár teljesen más útvonalon is haladhatnak a SIP üzenetek, mint a kapcsolat során kiépülő adatforgalom. (Ez a mai mobilhálózatokban is így van, noha ott természetesen nem SIP a jelzés prtokol.) Hogy ezután milyen módon kommunikál egymással a két (vagy több) fél, az a SIP-től teljesen független. Többnyire UDP fölött valami RTP kapcsolat. A használt kodeke(ke)t és sávszélességet az SDP protokoll segítségével lehet meghatározni/leegyeztetni, amit a SIP üzenetek body részében lehet küldözgetni. :)

Hogy mi lesz a jövő? A szolgáltatók az IMS (
en.wikipedia.org/wiki/IP_Multimedia_Subsystem) felé kacsingatnak. (Bár meglehetősen lomhán, emiatt kicsit szkeptikus vagyok, de ez nem az én problémám.) A jelzés protokoll itt már a SIP lesz, persze kiegészítve mindenféle csudaszép RFC-vel. Az IMS alapú hálózatokban egy IMS userhez akárhágy publikus cím (SIP, telszám) tartozhat, ezeket tetszőlegesen variálhatod, állítgathatod a különböző hálózati szolgáltatások között. (forking, barring, diversion, stb.) Akár a szolgáltató erre a célra kialakított weblapján, akár a készülékről. Mivel elég komplex rendszerről van szó, a QoS biztosítva lesz, tehát nem kell aggódni az IP megbizhatatlansága miatt. :) Persze mindez pénzbe fog kerülni, de ha ügyesen csinálják a szolgáltatók - és muszáj lesz ügyesen csinálniuk, ha nem akarják lehúzni a rolót - akkor akár lehet is ebből valami. Főleg ha az LTE, LTE Advanced hozzáférési hálózatokkal kombinálni fogják.
A számolatlan nyomorúság után a dobosunk megleli első zenekarát.Azt hiszi, hogy most már aztán tényleg. Korától függően a következő számokat játsszák el elsőre:-Smoke on the water-Smells Like Teen Spirits-Basket CaseLegalábbis az esetek 90%-ában. Az esetek 95%-ában pedig…..
A gyermek pedig elkezd dobolni. Vagy nem.Amelyik gyermek elkezd dobolni, azt beiratják egy iskolába, és bitangul elkezdik beleverni a ritmusképleteket, amit blogout olyan sokszor meg is énekelt.Sokkal érdekesebb annak a gyereknek a sorsa, amelyik nem dobolhat. Három út van innen tovább.1.)…..
Meg tudom magyarázni - mondja a férj filmbeli kedvesének, miközben az ágyban felkönyököl mellette a szeretője. Szóval, ismét eltűntem, és már a sokadik hamutál tartalmát borítom a fejemre: mea culpa. Az elmúlt időszakban lényegében jobbról előzgettem saját magam. És mivel a…..
legendary 2009.09.10 14:46:27
Talán a leggeekebb Gmail téma a Terminal óta. Az early adopterek máris nyomtak rá egy installt. (Settings/Themes/High Score alatt lehet rátalálni a levelezőtökben.) Ha már itt tartunk: ti milyen Gmail-témát használtok mostanában? Még mindig a Tree a nyerő? ..
legendary 2009.09.04 14:06:24
Szertár Álláspont... 2009.09.01 07:24:00
 ...de csak mert nem szeretném, ha a Szertár is átmenne anyázós blogba.Ma reggelig vagy 20-25 üzenetet kaptam (itt, emailben, facebookon, MSNen és "élőben") egy tegnap megjelent indexvideós kísérlettel kapcsolatban.Azt hiszem, célszerűbb, ha nem külön-külön…..
dob Medencében kéne dobolni 2009.08.05 09:29:00
"Győzni mentem a VB-re, csak titkoltam" - nyilatkozta Hosszú Katinka világbajnok úszónőnk, aki egy különös amerikai medencében tanult fordulni. Nem értem, mi volt abban a medencében - mármint a vízen kívül. Valószínűleg a klór mellé néhány molekulányi pszichológia…..
legendary 2009.08.05 11:52:18
@parajos tank: "lábdobsuli" :D:D

posthoz szólva: tényleg így van (klarinétoztam sok éve zenesuliban...), ha valami nehéz részhez érsz, ami nincs kigyakorolva, akkor akaratlanul is elkezdesz feszengeni, aztán tuti nem sikerül. A titok, hogy addig gyakorold, amíg nem érzed, hogy túl nehéz. Persze oda kell arra is figyelni, hogy nehogy "túlgyakorold". Jártam úgy évvégi vizsgán, hogy 1 héttel előtte tökéletesen ment a darab, aztán vizsga előtt sikerült annyira "begyakorolni", hogy alig bírtam eljátszani.
Szertár Rakéta a Margitszigeten 2009.07.07 20:24:00
 Kedden a kora reggeli órákban rakéta hasított a Margitsziget fölötti légtérbe. Igaz, nem túl magasan. Két napirendi pontunk van. Az egyik az esedékes Szertár-adás, amin 1'30" alatt át is eshetünk.  A másik már kicsit bonyolultabb. Meg kéne beszélnünk a…..
Ha már megvan a dobcucc és a próbaterem, el kell döntened, hogy dobos pályafutásodat bal- vagy jobbkezesként kívánod-e elkezdeni. És ehhez nem elég annyit tudni, melyik kezedben szoktad tartani a tollat. Hogy más példát ne említsünk.Mindez rettenetesen banálisnak tűnik, pedig…..
Szertár Конец? 2009.04.29 06:42:00
Sziasztok, ez itt a Szertár... eddig kb. 50-szer hangzott el ez a mondat a videókon, hellyel-közzel heti rendszerességgel. Most azonban úgy néz ki, eléggé bizonytalanná vált, mikor lesz legközelebb Szertár-adás.Mi a gond?A kísérleteket kitalálni és felvenni nem vesz el sok…..
legendary 2009.04.30 01:35:40
Autófília Malaysia 2009.04.06 15:00:00
Bár Omm tavalyi F1 szösszenetei meglehetősen olvasottak voltak, idén már minden blogon akad az aktuális futamról szóló post, így nem feltétlen folytatjuk idén a sorozatot. Három gondolat azonban megkerülhetetlen: - Tavaly év végén elsirattuk az F1-et, szerencsére nem lett igazunk.…..
Igen, nekünk ilyen egyszerű a humorunk, nekünk minden tetszik, amiben egy mondaton belül legalább kétszer mondják ki, hogy fos. Főleg, ha Erős Antónia mondja. ..
dob Dobos PR 1965-ből 2009.03.06 11:16:00
A dobosok nem voltak mindig száműzetésben, eldugva a színpad valamelyik távoli végében. Épp ellenkezőleg: a hatvanas, hetvenes években sokszor ők álltak a figyelem középpontjában. Jó, ehhez kellett egy Buddy Rich is.Meg egy Jerry Lewis, aki a wikipedia tanúsága szerint sok…..
legendary 2009.03.06 11:43:44
Kihirdették a bicikli-szépségverseny győztesét, Torkel Dohmer pályázata nyerte az első díjat. A kényelmesre tervezett bicikli egyik célja, hogy vonzó legyen azoknak is, akik korábban motorral vagy autóval jártak. A másik előnye, amit különösen az európai időjárási…..
Aztakurva, ez a promó rendesen odavág a jövő heti adagot illetően. Csak az nézze meg, aki naprakész. ..
legendary 2009.01.26 16:22:34
Steve Rubelnek igaza van. Egyrészt a Google (nagyon helyesen) soha nem hezitált sokat, ha egy, az elvárások alatt teljesítő szolgáltatásának bezárása volt terítéken. Másrészt pedig nyilván egy webes szolgáltatás sikere (főként a Google-modellben) nagyban függ attól, hogy mennyi…..
legendary 2009.01.15 13:06:12
comment:com Soha rosszabb telet! 2008.11.13 15:16:00
A tél a FOX kivételével a nagy network tévéken egyrészt a nyugalom időszaka, másrészt meg a körömrágásé, mert ilyenkor jönnek elő a midseason-sorozatok, azok az újoncok, amiknek vagy szavaztak elég bizalmat az őszi indulásra, vagy egyszerűen nem lettek készen, vagy akár…..
legendary 2008.11.13 18:12:21
Még meg sem szokhattuk a 7,2 megabites letöltési sebességet, a Vodafone máris megduplázná. A szolgáltató nem győzi kihangsúlyozni a sajtóközleményeiben, hogy mennyire elégedett a Huawei hálózati berendezéseivel, ami végülis érthető, ezek a készülékek teszik lehetővé, hogy…..
Kerékagy Szolgálati közlemény 2008.10.10 16:22:00
Hurrá, megújultunk! Hosszas várakozás után végre egyedi arculatunk kezd lenni, a fejléc új színt és formát kapott. A változás ezzel csak elkezdődött, továbbra is tervben van a teljes megújulás, még ennél is szebb és eredetibb külsőt szeretnénk. Amíg elkészül,…..
legendary 2008.10.10 17:01:51
Nyáron jelentette be a FOX, hogy az általános gyakorlattal szembemegy, és megváltoztatja az évek óta kiválóan működő, és a gyengébb idegrendszerrel rendelkező tévénézők agyára menő tévés reklámpolitikát: a Fringe című sorozat (és a midseasonben bemutatásra kerülő…..
Webisztán A Google nagy dobása 2008.09.02 11:14:00
Nos, mára elterjedt a weben, amire pár napja meg csak homályosan utalhattunk. (De legalább a világon elsőként tehettük.) Hamarosan jön a Chrome, a Google böngészője. A brózerháború új felvonását láthatja a világ, mely néhány óra múlva (magyar idő szerint valószínűleg…..
legendary 2008.09.02 22:05:03
Külföldi Google-forrásaink érdekes fejleményekről csipripelnek. A nem is olyan távoli jövőben (elvileg már csak párat kell aludni) "global launch" várható. Előre csak annyit árulhatunk el, hogy egy, Google-mércével mérve is nagy durranásról van szó. A jó hír az, hogy…..