Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tenkes Kapitánya

0 bejegyzést írt és 786 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években ismét fellángolt a vita azzal kapcsolatban, hogy hol is legyen új híd Budapesten. Konkrétabban arról van szó, hogy kell-e nekünk a Galvani híd, vagy sem, de a probléma persze ennél jóval tágabb. Hogy egy látványos központi folyóval rendelkező városban a hidak építése/felújítása…..
Tenkes Kapitánya 2020.01.10 00:46:06
@Dan da Man: Manhattanben hány magánember sajátautózik, cica?
De próbálj meg utcai parkolóhelyet találni Pittsburgh, Baltimore vagy Washington belvárosában - nem fogsz.
Tenkes Kapitánya 2020.01.10 12:19:53
@szánmonoxid: Elképesztően tájékozatlan vagy. Sokat jártam amerikai nagyvárosokban és más világvárosokban. A parkolóházakat bérletesek és bérlet nélküliek is használják, nem fillérekért, hanem napi 20-50 dollárért. New Yorkot és Manhattant nem keverném, Staten Islanden könnyű parkolni, de az olyan, mintha Érd lenne.
De vegyünk egy indiai szinten kicsi várost, a 100 ezres Margaot. Magánautó alig van, mert nincs parkolóhely, az utak tömve vannak robogókkal és kisteherautókkal.
A lényeg az, hogy bizonyos autó és laksűrűség felett lehetetlen megoldani a gyors forgalmat és parkolást.
Hajdanán a századfordulón, vagyis a XIX.század végén és a XX. század hajnalán, az 1880-as évek vége és az első világháború kitörése (1914) közötti évtizedekben a nemzetközi politikát tekintve szinte minden a gyarmatokról és a gyarmatosításról szólt. Miközben Angliában a választójog kiszélesítése…..
Tenkes Kapitánya 2020.01.10 08:46:04
@Equalizer.: Én voltam Goában, amely nem város, hanem egy Csongrád megye nagyságú terület. Ha be akarja valaki járni, a hegyek és a közlekedés lassúsága miatt hetek kellenek hozzá. A portugál hatás még érződik, nagyon sok a római katolikus, sok a templom, kápolna.
Összeszedte a megalakulásának ötvenedik évét idén ünneplő Led Zeppelin legjobb riffjeit Andrea Boma Boccarusso. A "riffgyűjtős" videóiról ismert arc mintegy negyed órában emlékezik meg a rockzene egyik legnagyobb hatású zenekaráról, nem is részleteznénk nagyon. A videó magáért beszél!..
Tenkes Kapitánya 2019.12.30 22:55:12
@myOpinion:
Koncerteken rendszerint hibásan játszották a számokat. Sajnos Page egyszer sem lépett fel józanul. Ma már sok elérhető koncertvideó igazolja ezt. Ezzel szemben a Deep Purple koncertjei bombajók voltak.
Tenkes Kapitánya 2019.12.31 01:01:28
@myOpinion: 85-ben a Live Aid koncerten Phil Collins majdnem otthagyta a dobokat, annyira rossz és részeg volt Page. A Stairway to Heavent soha nem tudta normálisan eljátszani Page.
A kivételek ellenére kutatások szerint erős korreláció mutatkozik egy ország fejlettsége (fejlődőképessége) és vallástalansága (elvallástalanodása) között. Ugyan a fejlődésnek és a vallásosságnak is megvannak a maguk árnyoldalai, egy harmadik típusú mérés, a boldogságindexek, mégis inkább a…..
Tenkes Kapitánya 2019.12.04 11:02:39
@ML123: Egy kultúrmarxista nem tehet mást, minthogy támadja a vallást.
Tenkes Kapitánya 2019.12.04 13:31:26
@chrisred:
Akkor maradjunk abban, hogy volt egy nagyon rossz hasonlatod, amit képtelen vagy belátni, hogy miért volt nagyon rossz hasonlat (azért, mert központilag előírt kötelezettséghez hasonlítottál egy helyi dolgot).
Tenkes Kapitánya 2019.12.04 14:10:59
@chrisred:
Te nagyon el vagy tévedve.
2015. őszén kezdtem régi blogomat. Siklósi Botond álnéven írtam a swinger életformáról, érzelmekkel, saját gondolatokkal és tapasztalataimmal töltöttem meg történeteinket. Posztjaimat hiánypótlásnak szántam, és nem merült fel bennem olyan gondolat, hogy egyszer arcomat és polgári nevemet adom…..
Tenkes Kapitánya 2019.10.31 08:44:50
@CoolKoon:
A te környezetedet pöcegödörré teszed a viselkedéseddel, és általánosítottál, így értem már.
Tenkes Kapitánya 2019.10.31 12:53:09
@CoolKoon: Én az olyan faszfej panaszkodókat és áskálódókat távolítom el a környeztemből, mint te.
Tenkes Kapitánya 2019.10.31 14:46:01
@CoolKoon: Te an bloc minősítgetsz egy országot, benne minden lakójával, magaddal is. Én téged minősítettelek, miszerint egy tahó vagy emiatt.
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Tenkes Kapitánya 2019.10.13 23:25:14
@chrisred: Anyáddal szórakozz, tudok szöveget értelmezni, te meg szégyenletesen megbuktál egy Andersen mesével.

Szó szerint ezt írtad: "Ha ismered a meztelen királyról szóló mesét, akkor magadtól is rájössz, hogy a királyok nem az igazságot várták a környezetüktől, hanem a nekik kedvező állításokat. Minél ősibb származást találtak ki nekik, annál jobban örültek neki, lásd Bonfini történetét Mátyás római származásáról."

Ne hivatkozz a szövegértelmezésre ezek után! Egyértelműen Andersen másról szóló meséjére hivatkoztál és ez alapján azt állítottad, hogy minél ősibb származást találnak ki a királyoknak, annál jobban örülnek.
Tenkes Kapitánya 2019.10.14 09:28:18
@chrisred: Nem díjazom, ha valaki ennyire inkorrektül társalog, mint te. Pont.
Én azt írtam, hogy Andersen meséje nem arról szól, hogy a királyok ősöket hamisítanak maguknak. Vagyis teljesen értelmetlen és ide nem valóan hivatkoztad meg Andersen meséjét. Tehát írhatnám, hogy szövegértésből elégtelenre vizsgáztál, mert nem írtam azt, hogy te azt írtad volna, hogy a királyok ősöket hamisítanak maguknak.
De aki olvasta az egész kontextust, az pontosan érti, hogy itt most szavakon lovagolva tereled a számodra kényes témát bele a dagonyába.
Tenkes Kapitánya 2019.10.29 23:06:11
@chrisred: Baromi nagyokosnak képzelheted magad.
Miközben a szkíta tudat végigvonul a teljes magyar történelmen Werbőczy előtt is, nemcsak a magyar hagyományban, hanem a teljes európai hagyományban, erre te jössz itt azzal a 21. századi mesével, hogy mindezt Werbőczy találta ki.
• Kim Lane Scheppele: a Néppárt a Fidesz kapcsán egy fenékkel próbál két lovat megülni, de ez nemigen fog menni  • Erősödik az antiszemitizmus Magyarországon, a zsidóság egyre jobban fél és ebben szerepe van Orbán Viktornak - írja a Times  • Franciaországban könyv jelent meg az európai…..
Élő közvetítés – szokás szerint – egyenesen a történések epicentrumából! [folyamatosan frissítve!][kedves újságíró, amennyiben innen veszel át információt, kérlek jelezd szövegben is, és linkelj is!]..
Tavaly még kevesebben lettünk mi, magyarok. Szakmai nyelven – ami azért kissé elfedi a drámai valóságot, miszerint soha ilyen kevesen nem születtek az országban – ezt úgy fogalmazzák meg, hogy nőtt a népesség természetes fogyása. Nem csoda, ha a kormány bejelentette családvédelmi akciótervét, hiszen…..
• Európa példát akar statuálni a populistáknak a Brexittel, de félő, hogy éppen őket erősíti meg  • Orbán annyira gátlástalan ragaszkodik a hatalomhoz, hogy még saját korábbi szövetségesét és jó barátját is megpróbálja felhasználni saját céljai érdekében  • Fukuyama szerint Kína még sok bajt…..
Tenkes Kapitánya 2019.03.27 13:39:42
@Orbán veje:
Nagyon helyes. Magyarországot belülről kell megcsinálni, nem szolgaként hajlongani a külföld előtt, mint azt Martonyi meg a gönckinga idejében volt jellemző.
A tegnapelőtti bejegyzésnek azt a címet adtam, hogy Hányan szoktak tüntetni Pécsett? Azt pedzegettem, hogy milyen tiltakozási kultúra alakult ki a mecsekalji városban. Az úgynevezett rabszolgatörvény parlamenti megszavazását Pécsett is rossz néven vették, és két tudósító, Nimmerfroh Ferenc meg Ungár…..
Tenkes Kapitánya 2018.12.17 21:58:33
@Boycie: már a "vidéki beágyazottság " is eufémizmus. Mind az 531 emberről beszélünk? Ez kétezer fős faluban megszervezek egy 400 fős rendezvényt.
Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erőszakkal távolították el az MTVA épületéből - ahová rendőri felvigyázás mellett sétálhattak be vasárnap éjjel. Ez mindent elárul a közel 100 milliárdból működő "köz"média működéséről: könnyebb megveretni országgyűlési képviselőket, mint beültetni őket a stúdióba...
Tenkes Kapitánya 2018.12.17 21:04:29
@morph on deer: persze, az étteremben kéregetnek, persze, az étteremben kéregetnek, ja, persze
A közel százmilliárd forinttal kitömött állami Fidesz tévé székházánál tüntetők ezrei követelték, hogy ismertessék a Hadházy Ákos öt pontból álló listáját. (A rabszolgatörvény eltörlése, a rendőri túlmunka korlátozás, csatlakozás az európai ügyészséghez, független média, független bíróságok). A…..
Tegnap este adta hírül Gábor György vallástörténész, hogy 96. évében meghalt Randolph L. Braham történész. Az angolos név anagramma. Ábrahám Adolf, az erdélyi Désből Amerikába elszármazott fiatalember farigcsálta. Voltaképpen a saját nevén lett világhírű holokauszt-kutató.    1984 májusában…..
Tenkes Kapitánya 2018.11.28 21:24:54
Tenkes Kapitánya 2018.11.28 21:29:58
@fhdgy:
Azért történelmet ne Wass Alberttől tanulj.
Trianont az a hungarocídium okozta, amit a törökök követtek el 1400 és 1690 között.

1500-ban még másfélszer annyi magyar volt, mint angol. (3 millió magyar, 2 millió angol)
1700-ban 1,5 millió magyar, 5 millió angol.
Nikola Gruevszki a Magyarországra érkezését követően a kormányfő úgy nyilatkozott, hogy jogi ügynek tekintik a volt macedón miniszterelnök ügyét. Jogilag azonban világos a helyzet. Egy még mindig hatályban lévő 1968-as megállapodás, és az uniós alapszerződések szerint Gruevszki nem kaphat…..
Van még az országban valaki, aki meglepődött Orbán legújabb húzásán?..
Tenkes Kapitánya 2018.11.18 18:18:44
@Gábris szomszéd: Én érveltem és tényeket írtam.
Tenkes Kapitánya 2018.11.18 19:11:19
@morph on deer: "Akkor mégis hová mennek a magyar egészségügyisek?"

Te hülye vagy.
Ugyanazért a munkáért többet kapnak, ha pl Ausztriában dolgoznak, racionálisak, mobilisak, persze, hogy odamennek! Mi a francért jönne egy osztrák ápolónő Magyarországra? Te tényleg ennyire fogyatékos vagy?
Tenkes Kapitánya 2018.11.18 21:01:05
@Sir Bates dö Hól: Szerettél volna olyan bélszínt enni és bort inni, mint akkor én, de nem fogsz.
Lotharingiát is jobban ismerem nálad, aminek még a magyar nevét sem tudod.
A Kaliforniában tomboló tűzvész egyre több ember életét keseríti meg, ráadásul nagy részükről nem is tudunk kimondottan, mert nem a "híresek" közül valók. Tegnap Fred Durstről számoltunk be, ma Neil Young házának elvesztéséről hozunk pár gondolatot, melyért a gitáros…..
Tenkes Kapitánya 2018.11.12 19:11:47
Ady Endre amellett, hogy publicistaként naprakészen, tényszerűen dokumentálta az eseményeket, a legapróbb részletektől kezdve az általánosan levonható tanulságokig mindent észrevett. Száz évre előre...
Egy biztos: már nem kezdődhet rosszul a jövő év. Megalakul Kásler Tízparancsolat Miklós nagy álma, a Magyarságkutató Intézet. Apró öröm, hogy egy másik, orbánista gittegyletet, a nyelvstratégiait megszüntetik...
Tenkes Kapitánya 2018.11.12 11:53:57
@MACISAJT1: a zsidó faji gőgnél nincs veszélyesebb változata a nácizmusnak
Tenkes Kapitánya 2018.11.12 11:55:36
@Zöldelve: baromira nem illik ide amit írtál; egy történeti kutatóközpont a téma, cica, ara nem válasz az, hogy milyen környezeti és túlnépesedési porblémák vannak
Tenkes Kapitánya 2018.11.12 19:06:26
@encir: "egy új intézmény - a már meglévők mellé - fölösleges erőforráspocsékolás. Papírok nyomtatása tonnaszámra, hogy mást ne mondjak."

Te az adminisztrációt végző intézményekről beszélsz.
Igen, felesleges lenne még egy Földhivatal a meglévő mellé.
De ez tudományos kutatás egy multidiszciplináris területen, nem nyomtatás és adminisztráció. Mégcsak nem is szükséges a folyamatos intézeti jelenlét a kutatáshoz, vagyis alig kell infrastruktúra hozzá. Ezért hozták létre. Mert nem elég a történeti nyelvészet, régészet, genetika, írott anyagok külön-külön vizsgálata.
• Az Európai Néppárt továbbra is megalkuvó Orbán Viktor kapcsán, pedig a politikus teljesen meg akarja változtatni saját céljai érdekében, sőt az Európai Parlamentnek is diktálni kíván • Orbán Viktor volt a Soros elleni kampány ötletgazdája, de az európai és amerikai szélsőjobb már teljesen átvette…..
Tenkes Kapitánya 2018.11.07 08:45:59
@Womb Raider: A cigányokkal sem az a gond, hogy cigány etnikumúak, hanem a viselkedésük.
Tenkes Kapitánya 2018.11.09 18:18:57
@Sir Bates dö Hól: "sz'al én azt gondolom, hogy te mo területéről ki sem mozdultál, mert az amit írsz, az hazugság"

Agresszív kis pöcs vagy. Nemcsak mindenben baromi okosnak tartod magad alaptalanul, hanem még azt is jobban akarod tudni, hogy voltam-e Bordeauxban vagy sem. A Montesqieu Egyetemen tartottam előadást, vendéglátóim a pápák egykori szőlőbirtokára is elvittek bórkostolásra és vacsorára. Franciaországot nálad jobban ismerem, több, mint 70 megyéjében voltam. Esetleg lakóhelyed környékét ismered jobban.
Új "Nemzeti Konzultációt" kezdeményezett a magyar kormány a "családok évének" vége és karácsony felé közeledve. És szokásukhoz híven saját politikájukat propagáló kis kérdőívvel lepnek meg most minden magyar polgárt. Mint jópolgár mi mást tehetnénk, legjobb tudásunk szerint kitöltöttük a szokás…..
Tenkes Kapitánya 2018.11.06 21:45:37
@tavaszihóvirág: Demagóg!
Kis hazánkban a legújabb probléma a szemétszállítás, vagy éppen annak az elmaradása. Mint ismeretes, kb két hete röppent fel a hír arról, hogy összeomlóban a szállítócég (Zöld Híd Kft), és kérdés, hogy ki fogja elvinni a szemetet, aminek a díját már előre befizették.…..
Tenkes Kapitánya 2018.11.06 21:43:17
"Nem kérdezni, végrehajtani - az értelmiségi töprengés nem kifizetődő, és még veszélyes is lehet arra, aki túlságosan belefeledkezik." Hunyadi Mátyás személyiségéből fakadt-e a humanizmus? Miért támogatta két pápa is Mátyás törekvéseit? Miért lettek legádázabb ellenfelei hűséges…..
Tenkes Kapitánya 2018.11.05 21:56:30
@Carbonari: Nem gyűlölködik a könyv, hanem tendenciózusan negatív forrásokat válogat össze és azt abszolutizálja. Ez nem forrásokon alapuló történetírás, hanem egy prekoncepció szerinti elfogult, hamis képet alkotó. Nem arról van szó, amit írtál, hogy egy alkoholistáról leíráják, hogy alkoholista, hanem arról, hogy egy mérséklet alkoholfogyasztóról azt írják, hogy alkoholista. Tehát nem gyűlölködik, de becstelen a szerző, Pálosfalvi Tamás. Talán így remél nagyobb médiavisszhangot, ismertséget.
Ez ellen jogosan szólaltak fel itt sokan.
Tenkes Kapitánya 2018.11.06 17:26:13
@kgaba82: "Gusztustalan, barbár (nomád), pusztító taktika a baráti népnek tekintett lengyelekkel szemben"

Nem. A többi és téves, de ez a legkirívóbb sértegetés, főleg a negatív jelzők. Érdekes módon, amikor Mohács után a törökök bevonultak Pécsre, megígérve, hogy senkinek nem esik bántódása, utána az utolsó szálig legyilkolták a lakosságot. A magyar nemesektől mindig idegen volt a védtelenek megtámadása. Ezért volt II. András Szentföldi hadjáratának is, vagy Hadik András berlini akciójának, amikor a magyar nemesek nem sanyargatták a lakosságot, mint az egyébként szabad rablásként szokásos volt akkoriban, csak egy könyvet kértek kölcsön, amit olvasni tudnak.
Az akkori Európa második legnagyobb könyvtárát hozta létre Mátyás, amely még ma is csodálatra készteti az embert. Virágzottak a művészetek, az építészet. Európa szellemi középpontja Budán és Visegrádon volt.
Nem adóztatott sokat, a teljes termelés egy szűk kis szeletét érintették az adók. Nem úgy, mint ma, amikor jövedelemadó, áfa és számos egyéb adótípus van. Volt egy fejadó és kész.
Tenkes Kapitánya 2018.11.06 17:26:32
@Almandin: Az ismertető alapján vádolom becstelenséggel a szerzőt. Védje meg magát Pálosfalvi Tamás (ő megtudná, Mátyás nem saját magát), de a sikeres védelemhez az ismertetésnek kellene elfogultnak lennie.