Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annikka

251 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Fahrenheit 451 ez az a hőmérséklet, amin már biztonságosan elégnek a könyv lapjai. Elég rémisztő mondat, de le kell írni, mert erről is szól a kisregény. Bradbury 1953-ban (!) írta ezt a - mára sajnos -, soktekintetben beigazolódott disztópiát. Valamikor a jövőben vagyunk. A hatalom…..
Remek ízű étel, ne spóroljunk a majorannával, attól lesz igazán finom.A sütéstől pedig kap egy kis ropogós kérget, de nem szárad ki...
Nálunk a sütőtök minden formájában jöhet. Ez a saláta egy új íz volt, de pillanatok alatt megszerettük. a tökhöz: 1 sütőtök2 ek méz2 ek olívaolaj½ kk fahéj2 kk zsályasó a hagymához: 1 fej lilahagyma karikára vágva1 kk porcukor2-3 tk fehérborecetsó a dresszinghez: ½ citrom leveolívaolajsó,…..
könyv-varázs Nemes Nagy Ágnes 2022.01.03 17:18:26
Ma 100 éve született Nemes Nagy Ágnes. Ez az egyik kedvenc versem tőle. Ez a Szobrokat vittem című vers második, kéziratban fennmaradt része, amelyet a költő életében nem közölt...
Évek óta ez az újévi menü nálunk. Nem leves, nem főzelék, valami a kettő között. Lencsetálnak hívjuk. Az egész család odavan érte. 250 g lencse300 g füstölt hús (comb v. tarja v. libacomb)1 kisebb hagyma (egészben)1 gerezd fokhagyma3 babérlevélsó, szemes bors2,5 l víz 2 sárgarépa1 fehérrépakis…..
Ezek a kis "karácsonyfák" még a szilveszteri asztalon is jól mutatnak, nagyon finomak és pillanatok alatt elfogynak...
Csoki és narancs! Nekem az egyik legcsodásabb párosítás különösen karácsonykor. Ebben a kívül ropogós belül krémes sütiben nagyon intenzíven, telten van jelen mindkét íz. És, ha ez nem lenne elég, még látványnak sem utolsó...
Tavaly karácsonyra kaptam Trine Hahnemann: Skandináv karácsony című könyvét, tele jobbnál jobb recepttel, gyönyörű képekkel, igazi karácsonyi hangulattal. Ebből választottam ezt a fahéjas sütit, igazán finom lett...
Szuper ízek egy tálon...
Linn Ullmann norvég írónő. Liv Ullmann és Ingmar Bergman lánya. Ez a második magyarul megjelent regénye. Amerikában szerzett diplomát angol irodalomból, s hazájában neves újságíró és irodalomkritikus lett. Már első regényével nemzetközi hírűvé vált. A 69 éves Johan, második feleségével, az 52 éves…..
Könnyű, gyors, egészséges étel, és látványnak sem utolsó...
Sokféle íz, sokféle szín. A végeredmény egy nagyon finom, egyszerű, olcsó káposztás étel...
Annikka 2021.09.18 08:23:02
@Melinda Fülöp 80: Nagyon szívesen.
Egy ötlet, ha egyszerű, gyors, laktató, finom ételt szeretnénk készíteni...
Annikka 2021.09.18 08:21:29
@Melinda Fülöp 80: Úgy is szuper lesz!
Ezt a receptet egy finn oldalon találtam. Mivel minden formájában rajongunk a cékláért, így gyorsan el is készítettem...
Annikka 2021.09.18 08:17:54
@Melinda Fülöp 80: Szívesen. Örülök, hogy tetszik.
Az eredeti recept szerint a zöldek: sóska, borágó, turbolya, citromfű, zsázsa, snidling, petrezselyem. Ezek egy részét nem tudtam beszerezni, így a kertemben termő zöldeket használtam. Így is nagyon finom lett...
Az író Bulgáriában született 1905-ben, spanyol-zsidó szülők gyermekeként. Anyanyelve spanyol, de írni, olvasni már Angliában tanult, angolul. Később a család Bécsbe költözött, így tanulmányait német nyelven kellett folytatnia. Az egyetemet Zürichben és Frankfurtban végezte. 1938-ban az Anschluss…..
Pikáns, tejszínes, mustáros, kakukkfüves szósz a marhahúsos tésztához...
Egy nagyon egyszerű, szuper gyors étel a hétköznapokra. Finoman pikáns ízéről a bor és a rozmaring gondoskodik...
Ahogy a címben olvashatjuk egy különös könyvtárban és a könyvtár alagsori labirintusában játszódik Murakami korai írása. A rövidke rémtörténet szereplői: - egy szelíd, jól nevelt fiú, aki senkinek sem szeret ellentmondani, - a könyvtáros egy kopaszodó, ráncos, diktátori jellemvonásokkal…..
Kafka töredékes, papírfecniken, füzetlapokon fennmaradt írásainak harmadik kötetére szeretném felhívni a figyelmeteket. Kafka halála után jó barátja, Max Brod író és zeneszerző lett a hagyaték gondozója. Brod – Kafka kérésével ellentétben  – (szerencsére) nem semmisítette meg a hátrahagyott…..
A szerző költő, prózaíró, esszéista, összehasonlító irodalomtörténetből szerzett doktori címet. Az Olasz Külügyminisztérium kulturális tanácsosa, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója is volt. Számos elismerésben részesült Olaszországban és külföldön egyaránt, műveit több nyelvre…..
Amilyen látványosak, olyan finomak ezek az omlós, szaftos pipicombok...
Könnyű, színes, tavaszváró finomság...
mert már nagyon hiányzik a tavasz...
Annikka 2021.04.02 08:46:55
@nagypapi: Biztos finom.
Egy férfi és egy nő. Jean-Marc és Chantal. Átlagosnak mondható párkapcsolatban élnek. Nem éppen fiatalok már. Chantal abban a korban van, mikor először észre veszi, „Jaj, a férfiak többé nem fordulnak utána.” Ez a kegyetlen felismerés, mely egyszer minden nő életében eljön, furcsa események…..