Regisztráció Blogot indítok
Adatok
linkbuilder

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Margaux két évvel ezelőtt érkezett hazánkba Belgiumból, hogy cserediákként egy tanévet Magyarországon töltsön. A napokban otthonában készített egy videót, amelyben itteni anyukáját, és valamennyi fogadóanyukát köszönt anyák napja alkalmából - természetesen magyarul.  Margaux és japán…..
Itt a nyár, a nagy sóhajjal eleresztett "régen bezzeg nem voltak ilyen hőségek", és persze a nyaralások alatt a gyerek körmére pirított "minek tanulsz angolul, ha még egy sört sem tudsz kérni apának" jellegű örökzöld mondatok klasszikus időszaka. Utóbbi kérdés persze nem csupán a fenti egyedi…..
Október másodika az indiai nemzet atyja, Mahatma Gandhi születésnapja. Ennél jobb időpontot nem is választhattam volna tehát arra, hogy nekilássak a 18 nap múlva esedékes utazásommal kapcsolatos ügyintézésnek, amely leginkább az útlevél-oltás-vízum aranyháromszög mentén mozgott.  Kezdjük is rögtön…..
Gandhi Kamera #1 - Pūsan hívása 2018.10.01 17:45:31
Ha minden igaz - és a mindenbe a Google keresési találatok is beletartoznak - úgy Pūsan nem más, mint az utazók védőistene a hindu kultúrkörben. No, hát én az ő, meg persze a helyi AFS hívására indulok útnak 19 nap múlva India felé egy önkéntes csere keretében, az otthonom pedig - minő véletlen -…..
Miközben gyakorlatilag nemzeti sporttá nőtte ki magát hazánkban a pesszimizmus és a panaszkodás, érdemes legalább néha-néha kitekintenünk a szürke hétköznapokból egy percre. Erre invitál most bennünket egy japán és belga cserediák, akik megosztották gondolataikat rólunk és országunkról -…..
#DayToDisconnect #1 - A szabályok 2018.01.01 13:28:14
Ha valaha feltámadna benned az elvetemült gondolat, hogy heti egy offline napra tegyél ígéretet újévi fogadalomként, jó ha tudod: elméd baromi gyorsan elkezdi majd keresni a túléléshez szükséges kiskapukat. Ezért ha szeretnéd elkerülni, hogy újdonsült vállalásod a mindenkori magyar labdarúgó…..
A dolog onnan indult, hogy vannak ezek az újévi fogadalmak. Ha belegondolsz, egyik jobb buli mint a másik: lefogyok, leteszem a cigit, sportolni fogok, megtanulok angolul, munkát váltok, szakítok végre azzal az idiótával, nem építek stadiont közpénzből, nem szólok be a klímaváltozásnak. Kinek-kinek…..
Linkbuilder Hidegzuhany 2017.08.19 08:28:55
Linkbuilder  ICL  - A hét közepén látott napvilágot az fotó, amelyen egy svájci hotel úszómedencéje mellé kifüggesztett felirat olvasható. A tábla arra kéri a zsidó vendégeket, hogy lesznek oly kedvesek fürdés előtt és után is lezuhanyozni, ellenkező esetben számukra be kell zárniuk a medencét.…..
 Linkbuilder  ICL  - Számos család akad országszerte, akiket ezekben a napokban már nem csupán a Balaton hőfoka, a közelgő tanévkezdés, valamint a Barátok közt szezonnyitó epizódja tart izgalomban, hanem az a tény is, hogy hamarosan egy külföldi cserediák toppan majd be az életükbe a maga teljes…..
Néhány évvel ezelőtt egy olasz cserediák mentoraként tevékenykedtem egy évig. Miután hazautazott, a családja meghívott engem nyárra, mert ők is szerettek volna jobban megismerni. Akkor még nem tudtam, hogy a látogatásom augusztus 15-ére, vagyis Ferragosto ünnepére esik, így persze azt sem, hogy ez…..
Linkbuilder Dilemmák között 2017.08.11 06:54:40
 Linkbuilder   ICL   - Tegyük fel, hogy egy szép augusztusi napon bepattansz az egyik barátod mellé az anyósülésre, és miközben furikáztok a városban, szemtanúja leszel, ahogy ő a sebességhatárt túllépve hirtelen elgázol egy járókelőt. Néhány héttel, vagy ha Magyarországról beszélünk, akkor inkább…..
Linkbuilder A változás szele 2017.08.08 07:24:19
 Linkbuilder  ICL  - Szinte nem telik el nap úgy az utóbbi időben, hogy ne érkeznének aggasztó hírek Venezuelából. Néhány napja olvashattuk, hogy leverték azt a kisebb fegyveres lázadást, amelyet Maduro elnök és kormánya ellen indítottak, és máris itt az újabb fejlemény: néhány órája venezuelai…..
linkbuilder 2017.08.08 22:42:08
@midnightcoder2: Abban igazad van, hogy a dolog többtényezős, más kulturális értékek és tényezők is befolyásolhatják a kérdést. Azért azt tegyük hozzá, hogy az USA hatalmi távolság indexe 40, vagyis inkább az skála alacsonyabbik feléhez sorolható. Plusz ehhez még: egy nagyhatalom ott tud forradalmat generálni, ahol a változás forradalommal való elérése a társadalom számára elfogadható eszköz.
 Linkbuilder  ICL  - Zelk Zoltán egykori gyermekversének hangulatát, és nem mellesleg egy izgalmas felmérés vizsgálati eredményeit idézi az Index közelmúltban megjelent cikke, amely szerint hazánkban igencsak jól elkülönülnek a nők és a férfiak által végzett háztartás körüli feladatok. A kutatás…..
 Linkbuilder  EGO  - Hétköznapi életünk során konfliktushelyzetek százaival találkozunk naponta. Többségük mellett legalább olyan észrevétlenül sétálunk el, mint vizes vb-s turista a Soros plakátok mellett, ám vannak olyan szituációk, amelyekbe mégis keményen beleállunk. Mai cikkünkben ezért…..
Linkbuilder HofstedeCare 2017.07.27 20:04:05
 LinkBuilder   ICL    -  Csak a jóég és a Wikipédia vonatkozó oldala tudja, hogy mióta próbálkoznak a republikánusok elsüllyeszteni a Barack Obama nevével fémjelzett, és általa bevezetett univerzális egészségbizosítást az Egyesült Államokban. A törekvések Donald Trump elnökségével kaptak újabb…..
Linkbuilder Mélyvíz 2017.07.24 07:07:56
 LinkBuilder   ICL   - A minap jelent meg egy cikk az Indexen, amiben arról olvashattunk, hogy a bíróság felmentette azt az öt floridai fiatalt, akik videóra vették egy fuldokló férfi haláltusáját ahelyett, hogy segítettek volna neki. A döntés indoklása egyszerű és megdöbbentő is egyben: az USA…..