Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LAM

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó részéhez ért az HBO Csernobil című ötrészes sorozata, amely korhű ábrázolása annak a XX. századi drámának, amely a csernobili atomerőmű katasztrófájával kezdődik és a szovjet birodalom összeomlásához vezet. A XX. század szabadította az emberiségre az atomkatasztrófa minden korábbinál…..
LAM 2019.06.09 22:53:52
Az valódi, létező érv, hogy elfogadható-e olyan energiaforrás, ami akár csak elméleti szinten ekkora katasztrófát okozhat. Azért elméleti szinten, mert - ahogy azt a poszt eleje is írja - Csernobil maga a kommunizmus volt, nem az atomenergia. A tervezési hibák részben szándékosak voltak,hogy katonai célra tudják használni az erőművet. Ettől függetlenül egyetértek azzal a mondattal, hogy "a jelenleg üzemelő paksi atomerőművet is csak addig szabad megtűrnünk az egyetlen földön, amit a magunkénak nevezhetünk, amíg feltétlenül szükségünk van a kapacitásaira".

A baj csak az, hogy jelen állás szerint feltétlenül szükség van. Különösen akkor, ha elfogadjuk a klímaváltozás tényét, és azt, hogy azt nagyrészt a fosszilis energiahordozók okozzák. Magyarországon ugyanis nincs annyi napsütéses óra, hogy érdemi napenergia termelés lehessen, nincs szeles szabad tengerünk, mint Németországnak, hogy szélkerekeket telepítsünk oda (ráadásul még egy völgyben is vagyunk) és nincsenek nagy hegyeink, ahonnan bővízű folyók zuhannának alá (pluszban mi a vízerőműveket is utáljuk, szintén a kommunizmus miatt, hiszen ahogy Csernobil a szovjet kommunizmus volt, Bős-Nagymaros a magyar).

Így, amíg a tudomány jelen állása szerint az energia nem tárolható és nem szállítható nagy távolságra, az atomot nincs mivel kiváltani. Legfeljebb szénnel és gázzal, az meg nem a legjobb ötlet.

Azt viszont kifejezetten gyűlölöm, amikor bárki Németországot hozza fel példaként. A német atomellenesség ugyanis Merkel színtiszta populizmusa. Fukusima után népszerű volt az atomenergiát visszafogni (nyilván a német atomerőműveket is fenyegeti egy kilences földrengés okozta 20 méteres cunami, merthogy a fukusimai katasztrófát az okozta).

Azon a szép kis ábrán a posztban a legfelső fekete sor melletti coal felirat azt jelenti: szén. Az, ami a globális felmelegedést leginkább okozza. A németek teljes erőből püfölik tele a világot továbbra is szénnel (azon belül lignittel, ami a legkörnyezetszennyezőbb).

Csak két mondat egy októberi tudósításból

"Fordulat körvonalazódik a nukleáris energia kérdésében a német környezetvédők álláspontját illetően, ezt jelzi, hogy az atomerőművek bezárása elleni tiltakozó felvonulást tart több mint egy tucat zöldszervezet vasárnap Münchenben....A Nuclear Pride Fest nevű rendezvény szervezőinek fő üzenete szerint a német kormány a nukleáris energia kivezetésével bebetonozza a fosszilis energiahordozókat az ország energiaellátásában, ezzel növeli a klímaváltozást és egészségi problémákat okozó légszennyezést."

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/olyan-fordulat-alakul-nemetorszagban-ami-paks-2-megiteleset-is-megvaltoztathatja.302048.html
Nevetséges volna, ha kormánypárti politikusok azt állítanák, hogy az ellenzék bizonyos pártjai azért szerepeltek jól az uniós választáson, mert melléjük állt a média jelentékeny része. Pedig ezzel kísérletezett a parlamenti Fidesz-képviselőcsoport vezetője a szavazás másnapján. Szerinte „A Népszava,…..
LAM 2019.05.29 06:36:35
"Nevetséges volna, ha kormánypárti politikusok azt állítanák, hogy az ellenzék bizonyos pártjai azért szerepeltek jól az uniós választáson, mert melléjük állt a média jelentékeny része."

Bocsánat, Zöldi úr, de ezt nem kormányzati politikusok állítják, hanem olyan ellenzékiek, akik nem szerepeltek jól.

Ujhelyi István: "Ez a rendszer úgy van kitalálva, hogy a NER megtalálja magának és eldönti, hogy kit emel meg és kit üt. A Jobbikot és az MSZP-t ütötték most fél éven keresztül, a DK-t pedig kijelölték valódi ellenfélnek, és így természetes, hogy az ellenzéki, baloldali szavazók is oda soroltak, ahol a valódi ellenfelét látták Orbánnak."

index.hu/belfold/2019/05/27/ujhelyi_istvan_mszp_ep-kampanyfonok_a_dk-sok_klarival_atvettek_az_egesz_programunkat/

Még egy-két nap és megjelennek a cikkek a Népszavában, hogy a momentumosok valójában kriptofideszesek.

Aztán itt van ez a Jobbikról Sneidertől: "További döntő tényezőként a kormánymédia ellenük folytatott lejárató kampányát és a karaktergyilkosságokat említi, amik jelentősen hátráltatták őket. Hozzátette, „nyilván felhasználták a Mi Hazánk Mozgalmat is, hogy ezt az aknamunkát elvégezzék”.

index.hu/belfold/2019/05/27/jobbik_ep-valasztas_kudarc_sneider_tamas/

Amúgy látom, hogy elindult az ellenzéki sajtóban és blogokon a munka, hogy megmagyarázzák, ezt a választást valójában a Fidesz elvesztette. Ennek csúcspontja a "normális sajtóként" viselkedő hvg.hu névtelen fideszes forrásokra hivatkozó névtelen szerzőtől származó cikke, ami arról szól, hogyan "mentegették" a fideszesek az 52 százalékos eredményt (ugye, megvan, hogy a legfőbb kifogás a kormánypárti sajtóval szemben az, hogy névtelen cikkeket írnak?)

hvg.hu/itthon/20190528_Csak_neztunk_butan_hogy_ez_hogy_lehet__ledobbentek_a_fideszesek_a_DK_eloretoresen

A cikk alapvető állítása az, hogy Zöldi úr tudatlan, a hvg újságírói viszont helikopter, akiknek a fideszesek igenis kibeszélnek. Kedvenc részletem: "Olyan is akadt viszont, aki kerek perec elismerte: le kellett gurítania pár pohárral, hogy el tudja hinni, pontosabban el tudja fogadni az eredményt. Sőt, olyan is, aki vasárnap este tíz óra környékén már a pezsgőbontásra és ünneplésre készült az önkénteseivel – az akkori feldolgozottságánál körülbelül hatvan százalékon állt a Fidesz –, amikor elkezdett durván feljönni a DK és Momentum, és aggasztóan apadni a kormánypárti eredmény".

Na, most: sajnos este tízkor már rég megvolt a végeredmény, és a Magyar Nemzet ezt háromnegyed tíz előtt meg is írta, a teljes magyar sajtó pedig széleskörűen idézte. Itt van például a Mérce 21.45-kor:

merce.hu/pp/2019/05/26/kiderul-kiket-kuldunk-az-europai-parlamentbe/88-os-feldolgozottsag-a-fidesz-egy-mandatumot-vesztett-a-momentum-egyet-nyert/

Hogy volt-e a szavazatszámlálásnak olyan állása (mondjuk egy százalékos feldolgozottságnál), amikor a Fidesz 60 százalékon állt, nem tudjuk. De azt tudjuk, hogy a Magyar Nemzet először a 36 százalékos feldolgozottságot írta meg FÉL KILENC körül, és akkor a Fidesz 55 százalékon állt. Megint a Mércétől idézem:

merce.hu/pp/2019/05/26/kiderul-kiket-kuldunk-az-europai-parlamentbe/magyar-nemzet-tortenelmi-vereseg-az-ellenzeknel/

Vagyis a hvg cikke elég erőteljes hitelességi problémákat vet fel, hogy úgy mondjam, és természetesen nem akarom megszabni, hogy miről mondjon véleményt Zöldi úr, de azért nagyon kíváncsi lennék, hogy jelen bejegyzése függvényében mit gondol az ilyen hvg-típusú oknyomozó anyagokról.

Hátha ez árnyalja Kocsis Máté szavait (gondolom, ő is a hvg egyik informátora lehetett...)
  Nem vittem túlzásba ..., pedig emlékszem, hogy gyerekkoromban anyámmal mennyit készültünk erre a napra. Szendvicsek szépen tálcára rendezve, főtt tojással, piros arany pöttyel a közepükön. Apró édes és sós süteményekkel tömtük a kamrát és apám napokkal előtte betette a fagyasztóba az…..
Ma már a vak is látja, hogy a Fidesznek esze ágában sincs az Európai Néppárton belül maradni, így lényegében csak idő kérdése, mikor vágják el azt a vékony köteléket, ami most még a kereszténydemokraták pártcsaládjához köti őket. Orbán Viktor kétséget sem hagy afelől, hogy a néppártiak helyett a…..
LAM 2019.04.04 03:43:22
@tireless treehugger:

"Az euro egy sikervaluta, az európai gazdaság nagyot ment a válság alatt, kimentette a gyengélkedő tagországokat és véglegesen megszilárdította a második világvaluta szerepét"

Erről a görögök egy kicsit mást gondolnak. Sőt, még Németországban is sokan.

index.hu/gazdasag/2018/06/21/2_9_milliard_eurot_keresett_nemetorszag_a_gorog_mentocsomagon/
Baló György halála rendkívül megrázó hír volt, a visszaemlékezések korrekt módon adták vissza a szakma nagy öregjének emberi nagyságát és persze újságírói kvalitásait. Arról a szégyenről ne beszéljünk most, hogy a megyei sajtónak mindössze töredéke közölte egyáltalán a halál tényét, mivel a központ…..
LAM 2019.03.25 02:22:15
@lutria:

Bingó. A Mónika show sehol nem volt Jerry Springerhez képest, pedig ő elég amerikai.. Aki egyébként egy bukott politikus (korábban Cincinatti polgármestere) volt és a Jerry Springer Show politikai talkshownak indult, csak kevesen nézték, ezért témát váltottak.

Szóval: soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha az Írisz TV (nem a TV3, az a pótlék volt) kapja meg az első frekvenciát és a TV2 a másodikat, az RTL meg kiesik (ez volt a valós sorrend): Lehet, hogy minden máshogy alakul: ne felejtsük el, hogy a TV2 nem német típusú tévének indult (legfeljebb a Dáridó hasonlított rá), a profi német licenceket az RTL hozta be.

De egy biztos: akkor sem lettek volna CSI, meg West Wing vagy Sopranos szerű sorozatok. Az amerikai TVpiac ugyanis azért eléggé változatos, mert az egy 320 milliós ország. Ha az ország 3 százaléka néz valamit, az 10 millió néző. Németországban 2 és félmillió. Itt 300 ezer.

Ja, és Baló potenciális szerepét ne misztifikáljuk túl. Ő a vezérigazgató lett volna, nem a tulajdonos.
LAM 2019.03.25 02:32:02
@dr. mesterséges színezék:

Ha jól emlékszem, 1997-ben, a kereskedelmi TV-k indulásakor a háztartások 55 százaléka csak a földi sugárzású csatornákat (tehát onnantól MTV, TV2, RTL, addig MTV két csatorna) tudta fogni. Ezért lehetett 1996-ban még 5-6 millió nézője egy Friderikusz Show-nak. Aztán a kereskedelmi tévék indulásával 3-3,5 millió volt a nagy siker, most meg már az egymillió is az.
Konzervatív szempontból a demokrácia beletörődés egyfelől a politikai részvétellel szembeni születési, vagyoni, jövedelmi, műveltségi, nota bene nemi cenzus irrelevanciájába, másfelől az így létrejött választói tömeg többségi akaratának érvényesülésébe. Ez nem ok arra azonban, hogy ne lássuk a…..
LAM 2019.03.03 22:22:30
@Tyreo:

A tisztán listás rendszerből két dolog következhet. Vagy létrejön valahogy egy gyakorlati kétpártrendszer, amelyben hol ez, hol az kormányoz, vagy, ha több párt ér el legalább közepes eredményt (kb. 10 százalék) akkor előbb-utóbb nagykoalíciót vagy sokpárti koalíciót eredményez. Mindegyik koalíció árt az országnak és a demokráciának. Utóbbira jó példa Szlovákiában a Radicova-kormány, amelyet egyetlen dolog tartott össze: verjük meg Ficót. Meg is bukott másfél év alatt. Előbbire meg a német kormány. Addig halmozta a nagykoalíciókat Merkel, amíg egy válság után egyszerre állt bele a földbe mindkét nagy párt és előretört az AfD, mert a zöldek és a liberálisok nem tudtak felszívni minden elégedetlent. A nagykoalíció miatt nem maradt igazából se szociáldemokrata és konzervatív párt.

A politikában a kompromisszumok kötése csak látszólag pozitív dolog. Konzervatív, liberális és szociáldemokrata gazdaságpolitikával is lehet jó országot építeni, de ha egymásra öntik őket - legyen egy kicsi ebből, meg egy kicsi abból -, akkor leáll az ország. És lehet pozitív példának mondani Belgiumot meg Hollandiát, hogy kormány nélkül is elműködik az ország fél évig, de könnyű volt évtizedekig tartó gazdasági konjunktúrában, várjuk ki a végét, másrészt csak második lett Wilders a holland választáson.
  Napokban jelent meg a hír, hogy az Európai Bizottság áldását adta a francia kormány azon kezdeményezésére, hogy egy támogatási rendszert dolgozzanak ki és indítsanak el az ország 40 éves és az idén leállítani tervezett atomerőművének részbeni pótlására tervezett 300 megawattnyi fotovoltaikus…..
LAM 2019.02.16 00:13:53
@apro_marosan_petergabor:

A franciáknál gyakorlatilag nincsenek fosszilis erőművek. Nagyon sok az atomerőmű és a többi megújuló. Most az atomerőművek arányát próbálják csökkenteni a megújuló javára. Ellentétben a németekkel, akiknél baromi nagy lignitbányák vannak, amiket gőzerővel aknáznak ki és telefüstölik üvegházhatású gázzal a földet, mert gazdaságilag az az érdekük. Közben az atomerőműveket építik le a megújuló kárára, mert Fukusima után hirtelen az népszerű lett, Merkel pedig így kormányzott másfél évtizedig: mindig megnézte, éppen mi a népszerű.

Csakhogy a Földre nem az atomerőművek a legveszélyesebbek, hanem a fosszilis erőművek. Így esett meg, hogy a magyar környezetvédők istene a Földet ótvar nagy tempóban pusztító Németország lett, mert egy brutális ázsiai földrengés okozta gigacunami miatt bezárják az atomerőműveiket. Egy olyan országban, ahol ezredakkora földrengések sincsenek (a Richter-skála logaritmikus), cunami meg pláne. Eközben például irgalmatlan mennyiségű erdőt vágtak ki, hogy szélkerekeket rakjanak a helyükre, mert az állami támogatás miatt az többet fizet, mint az erdőgazdálkodás...
Alig dobta fel a sajtó a nyelvvizsga felvételi követelmény elhalasztásáról szóló álhírt, hogy aztán szörnyülködhessenek az olvasók a kemény realitáson, majd az EMMI jóságos amerikai nagybácsiként kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot ígért 140 ezer középiskolásnak. Kásler Miklós miniszter…..
LAM 2019.02.14 03:50:49
@fénycsepp: Ez ősrégi tévhit és régen megcáfolták, Nyugat-Európában már nem is alkalmazzák. A magyarul feliratozott filmek gyakorlatilag semmit nem segítenek a nyelvtanulásban addig, amíg a néző nem érti a filmnek legalább a 90 százalékát felirat nélkül. Enélkül ugyanis a feliratra figyel, konkrétan azt olvassa magában és észre sem veszi, mi az eredeti szöveg. Ráadásul a film élvezete is csökken, mert nem figyel a mimikára, például.

Ha már felirat, akkor eredeti nyelven, eredeti nyelvi felirattal (tehát angol film, angol felirattal) - ez segít a nyelvtanulásban. De ehhez nem kell tévé, egy DVD is elég hozzá.

A nyelvtanárok/nyelviskolák hisztijét érdemes forráskritikával kezelni: nekik az lenne az érdekük, hogy ezt a pénzt ők kapják. Persze hogy fanyalognak.
A mögöttünk hagyott hét végén két évértékelő beszéd hangzott el. Immár hagyomány, hogy két magyar politikus ilyenkor, februárban fejti ki álláspontját az ország helyzetéről. Hol egyikük a miniszterelnök, másikuk pedig az ellenzék vezetője, hol fordítva. Orbán tizenhárom éve irányítja a kormányt,…..
LAM 2019.02.12 04:09:15
@nick papagiorgo:

Nagyon pontos értékelés. Egyetlen kiegészítés: Gyurcsány célja éppen az, hogy saját magát állítsa be az ellenzék vezérének. Ez létezésének alapja. Szó szerint: ha nem tenné, az öt százaléknyi szavazójával sem tudná elhitetni a vezér szerepét és kiesne a parlamentből. Ez ugyan az ellenzéknek hasznára válna , de azért Gyurcsánytól nem elvárható, hogy ezt elfogadja.
• A francia elnök a jelek szerint biztonsági kűrt fut, egyelőre nem akar éles küzdelmet a demagógok ellen, és csak az EP-választások után kívánja tető alá hozni az új liberális frakciót  • Az olyan populistákra, mint Orbán egy nap rászakadnak a saját maguk emelte gátak - mutat rá a konzervatív Die…..
Aki kötött már életében biztosítást, annak tutira van biztosítós sztorija is azzal a konklúzióval, hogy "csak addig vagy fontos, amíg megkötöd, aztán fizetsz évekig, és ha beüt a menkű, csak a kibúvókat keresik." Mindez a másik oldalról úgy néz ki, hogy "a biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem…..
LAM 2019.01.27 03:30:47
@szanalmas:

Soha nem dolgoztam a biztosítási szakmában, így nem tudom. Laikusként azt feltételezem, hogy úgy gondolkodtak, hogy a rablásról az ügyfél nem tehet (hisz' erőszakkal történik), a lopásról meg az esetek nagy részében (például ebben) igen (figyelmetlen volt).

De nehéz a szerződés ismerete nélkül véleményt mondani. A leírásból sem az nem világos, hogy mire vonatkozott a biztosítás, sem az, hogy milyen kapcsolatban volt a biztosítás és a törlesztőrészlet. Mert, ha ez a részlet a biztosítás miatt alacsonyabb, nyilván nem lehet csak úgy lemondani a biztosítást. De kétségkívül nehéz nekem is megérteni azt, hogy mi az az élethelyzet, amiben valaki (többéves!) részletre vesz telefont. Persze nyilván mindenki különbözik, nekem a telefon nem státuszszimbólum, lehet, hogy valakiknek az.

Nekem soha nem jutna eszembe lopás ellen biztosítást kötni, mert soha nem loptak tőlem telefont, és elég nehezen tudnák megtenni, mert ha nem a zsebemben van - ahonnan konkrétan nem tudják kivenni - akkor általában automatikusan figyelek rá. Elrabolni tudnák, de nagyon ritkán telefonálok a nyílt utcán, ha valaki felhív, általában gyorsan lezárom, mert nem akarom, hogy mások értesüljenek az életemről. Ezért persze nem is veszek drága telefont több éves részletre.
A mai közönségfilmek már-már elképzelhetetlenek popkulturális utalások, easter eggek és rajongóknak szánt kikacsintások nélkül. A felsoroltak közül kiemelkedően népszerű az a rendezői húzás, mikor valamilyen híresember saját ismerettségét kihasználva néhány percre vagy másodpercre feltűnik egy…..
• Lengyelország példája azt mutatja, hogy ha a lakosság az unió mellett van, akkor az EU le tudja törni az illiberális próbálkozásokat  • Orbán Viktor a rabszolga törvénnyel még a saját híveit is maga ellen fordította, de egyelőre nem kell izgulnia, bár ha nem vigyáz, könnyen rajtaveszthet  • A…..
LAM 2018.12.24 02:42:17
@sZulamith:

A magyar ellenzék pont ott téved, ahol te. Macron nem a tüntetők miatt vonult vissza (akik a 70 milliós országban egyszer sem voltak országszerte 300 ezernél többen, a visszavonulás előtt már csak 125 ezren), hanem azért, mert a lakosság majdnem 80 százaléka támogatta őket.

Ehhez képest nálunk:

A tüntetések sem mozdították meg az ország politikai frontvonalait.

index.hu/belfold/2018/12/23/tuntetes_tuloratorveny_zavecz_felmeres_fideszesek_ellenzekiek_partnelkuliek/

Ráadásul az ellenzék - a szokásos dilettáns módján - elkúrta. Az egészet arra hegyezte ki, hogy majd három év múlva fogják az emberek megkapni a túlórára a pénzüket.

De ez hazugság, már az Index is ott tart, hogy ELMÉLETILEG lehetséges, esetleg, talán, hogy három év múlva fizetik ki, de annak első alapfeltétele, hogy a szakszervezet aláírjon erről egy kollektív szerződést.

index.hu/gazdasag/2018/12/21/tuloratorveny_tulora_munkaidokeret/

"EZÉRT ELKÉPZELHETŐ OLYAN ESET, HOGY CSAK HÁROM ÉV UTÁN FIZETIK KI VALAKINEK A TÚLÓRÁIT. Ehhez viszont az kell, hogy a kollektív szerződésben a szakszervezet és a munkaadó hároméves munkaidőkeretről egyezzen meg"

Dehát a szakszervezet ott tüntet! Saját maga ellen?

Javaslom, hogy január elején dobálják meg a szakszervezeti vezetőket is. Aztán meg - ha tényleg vissza akarják vonatni a törvényt - sürgősen vonuljanak a német nagykövetség elé. Mert az egész törvény senki másról nem szól csak az Audiról, a Mercedesről, meg a BMW-ről (a hvg szerintaz eddigi 250 órás keretet egyedül az Audi merítette ki)

Ha elég nyomást helyeznek a német nagykövetségre és arra kényszerítik, hogy otthon magyarázkodjanak a német tőkések, akkor a törvény visszavonására van esély. Bár kevés, mert a német munkaügyi szabályok durvábbak a magyarnál...
Hozzám úgy jutott el a felvétel, hogy egyik digitális ismerősöm megosztotta a kormánypárti Mandiner, Origo és PestiSrácok nevű portálokon keringő coubot. Bocsánat az angol kifejezésért, de még nincs hiteles magyar fordítása. Úgy írnám körül, hogy tíz másodpercnyi videó. Valaki mond valami rövidet,…..
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
LAM 2018.12.13 01:16:12
@GNDL:

"Ezzel szemben Orbánék választási rendszerét Orbánék hozták létre 2011-ben, azt a fideszes fasiszta söpredéken kívül senki nem támogatja, ráadásul a választási törvények módosítása szembe ment a parlamentáris demokrácia alapvető normáival is."

Ez hülyeség.

Magyarországon 1990 óta vegyes választási rendszer (egyéni, illetve listás helyekkel) van, 2011-ben csak a részletein módosítottak. Amiről, persze, az ellenzék azt mondja, hogy ezzel sokkal aránytalanabbá tették (a győztes kompenzációval, pl.), de a számok nem ezt mutatják. 1990 óta a legaránytalanabb választás - ha a győztes valódi eredményét és mandátumait nézzük -, az 1990-es volt, ahol az MDF 71,8 százalékkal szerzett több mandátumot, mint ahányan szavaztak rájuk listán, második legaránytalanabb pedig az 1994-es, ahol az MSZP 64,4 százalékkal. A Fidesz idén 35,6 százalékkal szerzett több mandátumot, mint amennyi szavazatot listán kapott.

Hogy a posztban foglalt példával éljünk: 1994-ben az MSZP 1,780 millió szavazóval 209 parlamenti helyet szerzett, mindenki más 3,614 millió szavazattal 177-et...
LAM 2018.12.18 04:52:10
@GNDL:

De, a Fidesz 1990 óta minden választáson simán kormányra került volna a 2014-es eredménnyel, hiszen egy vegyes választási rendszerben az a párt, amelyik első helyen végez, jelentős különbséggel megelőzve a másodikat, az simán kormányra kerül. Ez minden választási rendszer jellemzője, amiben vannak egyéni kerületek. Ezt te is tudod mert ha nem tudnád, akkor megpróbáltál volna érdemben válaszolni. De nem tetted.

Még egyszer: 1994-ben egy olyan párt (MSZP) szerzett abszolút többséget a parlamentben, amelyet a választók több, mint kétharmada elutasított (mert a kampányban minden más párt azt mondta, hogy nem lép koalícióra az MSZP-vel, még az SZDSZ is ezt hazudta a választóinak). Amit írtál, az szimplán összefüggéstelen gyurcsányista hablaty.
  Még ki sem hűlt Szávay István mandátuma, Volner János máris rohant a Fidesz propagandagépezetének legfontosabb bástyájához, a Magyar Időkhöz, hogy tudassa a közvéleménnyel: Szávay csupán a kezdet. Még legalább három jobbikos képviselőt fognak levadászni.   Ha pedig Volner ezt üzeni, akkor azt…..