Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virágom Világa

94 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már múlt évben is nagy divatnak örvendett a szőrmés adventi koszorú és ez idén sincs másképp. Az ára elég borsos, így megpróbálhatjuk elkészíteni magunk is otthon. Az anyagok beszerzése közben sajnos rá kell jönnünk,ha újonnan veszünk meg mindent hozzá,akkor annak is igen magas ára van a…..
Mikor kisgyermek van a családban,sokszor le kell mondani a plafonig érő karácsonyfáról. Illetve érhet plafonig,de csak akkor,ha asztalon van,hogy a gyerkőc fel ne érje.  Amennyiben mégis ragaszkodnánk az óriás fához,vagy nem gondoltunk arra,hogy a fa veszélyes lehet a gyerekre, -vagy a gyerek a…..
Virágom Világa 2020.12.26 20:51:39
@élhetetlen: Az volt az eredeti gondolat, nálunk is, csak nem akartuk megfúrni a plafont
A karácsonyi vásárok szinte állandó szereplői a különböző gyümölcsfüzérek. Idén ezek a rendezvények is elmaradnak,de ha szeretnénk magunk is készíthetünk ilyen füzéreket,amiket nem mellesleg igen borsos áron szoktak kínálni. Szükségünk lesz hozzá: -narancsra -citromra -mandarinra -fahéjra.…..
A karácsonyi készülődés elengedhetetlen szereplője a bejgli. Bonyolult süteménynek hisszük,pedig valójában azért nem annyira az. TÉSZTA RECEPT 75 dkg liszt 21 dkg vaj 6 dkg porcukor 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 2 tojássárgája a megkenéshez A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni,a tejet…..
Virágom Világa 2020.12.12 08:57:47
@mpl: Valóban,köszönöm.
Ha valami meghatározó esemény történik velünk,arra szeretnénk minél tovább emlékezni,akár kézzel fogható formába önteni.Amennyiben kertes házzal rendelkezünk elkészíthetjük ezt az emlékkockát,ami akár a járda része is lehet. Lakás esetén akár kis tenyérnyi méretben is készíthetünk hasonlót. Szükség…..
Az interneten annyi negatív példát olvasni, arról, hogy ki milyen sokáig próbálkozott azért, hogy kisbabajuk lehessen. Sok esetben sajnos az derült ki, hogy nem is lehet.  E példák mellé, jöjjön egy pozitív történet is, merthogy az is előfordul ám!    2019.jűniusában megbeszéltünk a párommal,…..
Ha már leszednénk a karácsonyi díszítést,de azért még maradnánk a téli hangulatnál,akkor elkészíthetjük ezt a hóemberes ajtódíszt! Ez az egyszerű hóemberes dísz,igazából csak egy fejet fog ábrázolni kalappal. Készülhet fából,vagy kartonból is. Először tervezzük meg a hóember fej és kalap…..
Az ünnepek közeledtével sokat gondolunk halottainkra ,sokan vásárolunk előre elkészített sírdíszt a boltokban de ha kicsit személyesebbet szeretnénk,magunk is elkészíthetjük. Szükségünk lesz hozzá egy fa korongra,fenyőágra,gyertyára és apró díszekre vagy termésekre a díszítéshez. Ezek mellett…..
Ehhez a kis karácsonyi díszhez nincs szükségünk túl nagy varró tudásra,és varrógépre sem. Emellett nagyobb gyerekekkel is elkészíthető. Karácsonyi mintás,vagy akár más maradék anyagból is készülhet a dísz. Szerintem karton anyagból a legegyszerűbb megvarrni.  Először is szabjunk ki 2 db…..
Ha idén valami igazán egyedi karácsonyi dekorációra vágyunk az udvarunkba,még nem késő elkészíteni ezt az ember nagyságú diótörő figurát. Szükség lesz hozzá pvc csövekre, vödörre vagy műanyag virágcserépre, egy darab deszkára,menetes szárra,festékekre és szőrmére (amit mi egy turkálóból szereztünk…..
 Ha idén nem a hagyományos kör alakú koszorúra vágyunk,kipróbálhatjuk ezt a  természetes hatású,ám nagyon mutatós "koszorút" is. Szükségünk lesz hozzá egy darab fára,díszekre és persze a gyertyákra. Én hosszabb és tömzsibb gyertyákkal is készítettem egy-egy koszorút.   Fából válasszunk…..
November közepe táján már sokunkban kezd motoszkálni az ünnepi hangulat,amit aztán egyre nehezebben fogunk vissza.A boltokba már kikerültek a karácsonyi dekorációk,játékok és persze a szaloncukor és a Mikulás figurák is.Ez sokunk számára még korainak tűnhet,azonban már igazán nincs sok hátra…..
Október közepén sokan szívünk szerint mindenhova tököket és őszi dekorációkat helyeznénk. Az igazi tökök azonban hamar tönkremennek, elrohadnak. Ezek mellé készíthetünk igazán tartós és színes cement tököcskéket, amiknek Halloween idejével akár "arcot"is festhetünk ! Szükségünk lesz hozzá…..
  Manapság annyi minden tippet,javaslatot lehet hallani a környezetvédelemmel kapcsolatban. Jó pár olyan üzlet jelent meg,akik környezetbarát, lebomló használati dolgokat árulnak. Ezek között sok van amihez könnyedén alkalmazkodni tudunk, vannak amikhez lassan de azért sikerül és vannak…..
Sajnos nem vagyok nagy lekvár rajongó,mert számomra túl édesek. Idén azonban megakadt a szemem a Lidl Cukor STOP lekvár tartósítóján. Igaz manapság mindenki próbál tartósítószer mentes ételeket fogyasztani és készíteni,de ugyan ekkora figyelmet kap a cukormentesség is. Az első kísérlet szamócával…..
Idén a 17. alkalommal került megrendezésre a Herényi Virágút. Több mint 30 kertészettel találkozhattunk a kb. 1 km hosszú, összefüggő útszakaszon. A rendezvény minden évben Szent György napját követő hétvégén kerül megrendezésre. A virágok és dísznövények mellett találkozhatunk néhány más jellegű …..
Előző bejegyzésemben még csak bújtak a virágok,de most már megmutatták igazi szépségüket. Emlékszem régebben Nőnapon még csak nyíltak a hóvirágok ezzel szemben idén  már többnyire lenyíltak és elszáradtak a . Sőt a tőzike is, ami mindig később jelent meg nálunk,mint a hóvirág. A krókuszok még…..
  Idén nem volt igazán kemény a tél,aminek hála sok növény és virág nem fagyott el,hanem még most februárban is megcsodálhatóak. Mások már idő előtt bontogatják rügyeiket,a szerencsésebbek nem túl érzékenyek,de sajnos sok növényt még megviselhetnek a késői fagyok,főleg ilyen meleg idő…..
Virágom Világa 2019.02.20 08:56:14
@lyzX: Neked is szép tavaszt kívánok. Örülök, hogy van más is aki ennyire nem bírja már a várakozást :)
Házi kolbász   Hozzávalók: 10 kg sertéshús(darált) 22 dkg só 10 dkg őrölt pirospaprika 8-10 gerezd fokhagyma  3 púpos tk őrölt feketebors 2 púpos tk őrölt kömény sózott sertés vékonybél(Böllér Kft.) A darálthúst tegyük egy akkora edénybe,amibe majd kényelmesen össze tudjuk keverni a…..
Baconös-zöldséges penne    Hozzávalók: 60 dkg darált hús 1 csomag penne tészta 1 db kaliforniai paprika 1 nagy paradicsom 1 kisebb cukkini 1,5 csomag bacon paradicsomszósz pirosarany gulyáskrém só,bors,bazsalikom Mozzarella    Először tegyük fel főni a tésztát. Amíg megfő,addig…..
Ha története miatt nem szimpatikus a Grincsfa,de mégis szívesen készítenénk valami hasonlót,akkor ez a karácsonyi manó pont megfelelő lehet. Ehhez fenyőágakra lesz szükségünk,szőrre a szakállhoz ( erre tökéletes a kapucnikról leszedett műszőr ),drótra és díszekre,amivel a manó sapkáját fogjuk…..
Idén november elején, ismét megnyitotta kapuit a Karácsonyház Gödöllőn. Kilenc különböző témájú szobában,szebbnél szebb díszek és feldíszített karácsonyfák várják az oda látogatókat. A díszek különböző országokból érkeztek és több különböző stílust képviselnek. Már a bejáratnál elfog a karácsonyi…..
Itt az ideje,hogy az ünnepek szellemében feldíszítsük udvarunkat,házunkat,ha még nem tettük meg. Ilyenkor rendszerint felkerül az utcafrontra,teraszra,erkélyre vagy akár az udvaron található bokrokra,fákra a fényfüzér.  De ha vágyunk egy is változatosságra,ezekből a fényfüzérekből könnyedén…..
Ha karácsony közeledtével egyre több időt töltünk a konyhába,érdemes ott is elhelyezni egy-egy ünnepi hangulatú tárgyat. Válasszunk olyan díszeket,amik passzolnak a konyha hangulatához. Ilyen lehet például egy kávészemekből álló karácsonyfa,ami  kávéimádóknak pláne tökéletes lehet! Szükség lesz…..
Rövidesen elérkezik advent első vasárnapja,vagyis ideje meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Idén főleg,vessző,toboz vagy apróra vágott vesszőkből készült koszorúkkal találkozhatunk a boltokban. Ezeknek bizony gyakran igen magasnak tűnhet az áruk. Amennyiben nem szeretnénk ennyit…..