Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ntsaba

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utoljára decemberben sztrájkoltak, akkor is csak a VDSZSZ. Most sem tudni még, csatlakozik-e a Vasutasok Szakszervezete és a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A VDSzSz április 30-án tart 18 órás munkabeszüntetést. A VDSzSz Szolidaritás április 30-án nullától 18 óráig tartó…..
autózz! Elég a gagyituningból! 2009.03.10 16:10:00
Józsefet a lenti képeken látható csodajárművel hozta össze a sors, volt ideje alaposan szemügyre venni is, mert húsztól negyven km/h sebességgel vánszorgott mögötte útminőségtől függően. Még jó, hogy fekvőrendőr nem volt az úton, mert emelődarut kellett volna hívni és…..
ntsaba 2009.03.12 22:29:36
@Ro3:
Jó, végülis ugyanazokról a dolgokról beszélünk.
Viszont hidd el, utcán nem lesz lényegi különbség egy 195/50R15 és 195/45R16 gumi között. Mérési hibahatáron belül lesznek az értékek. Ezt ha elfogadod, ha nem, így van.
Láttam/olvastam ilyen jelegű méréséket/jegyzőkönyveket (nem autós újságost...), ezért merem állítani ezen dolgokat.
A saját példám elég elvonatkoztatott, mert ugye már a szélesség sem stimmel. Csak, ha nagyon sarkosan nézzük akkor itt ugye a /65ös gumi a "gyorsabb".
Alapvetően még a váltóméretek között is lesz nagyon kicsi eltérés, szóval ez már megölte az egész elméletet. Meg aztán eltérhetnek márka, kopottság, stb. miatt is.
Igen, a gumi mászik oldalra. Ezt állítom én is, és hogy a /45ös nem mászik annyira. Itt nem tagadni akartam :) Mondjuk a kamm-kör nálam már rajznak számít :)
Alapvetően én most egy gumi elől és felül nézeti képet rajzolnám szívesen le, ahol faszául lehet ábrázolni a deformációkat. A kamm-kört meghagynám a fékezés-gyorsítás kanyarban effekteknek :)
ntsaba 2009.03.12 22:56:33
@Ro3:
Értem.
Mondjuk alapvetően ugye utcai használatról beszéltünk.
Tehát szerinted van gyakorlati haszna, ha 0,05%-al gyorsabban tudsz menni.
És ezért hajlandó vagy feladni egy csomó előnyt (komfort, futómű egézsége, stb.)
Illetve, ha már fizika, sajnos az utcán a /45R16 már a legkisebb úthibára is el fog pattogni, és az kanyarban nagyon nem jó.
Illetve bejön az, ha nem tükörsima az út, akkor bizony szépen feltartasz másokat, akik akár a megengedett sebességgel is szívesen mennének.
Mindezt azért, hogy autópályán kihozz a gépből még 0,5 km/h pluszt. Szép.
Zsolt egy barátja autóvásárlásáról írt nekünk, úgy látszik, ma a férfibarátságok napja van. A levél szerint a frissen vásárolt kocsi sokat szarakodott, ezért többször visszavitték a kereskedőhöz, aki újra és újra megjavította, míg egy független szakértő…..
Szegény Nervus kifogott a városi forgalomban egy frusztrált taxist, aki idegbajos lesz, ha három másodpercnél tovább kell egyhelyben állnia. Valljuk be, ez ebben a szakmában jelentős hátrány. Vajon mit csinálhat emberünk, ha dugóba keveredik? Főbe lő valakit? Vagy saját…..
ntsaba 2009.02.15 10:06:24
@lápi lidérc:
Faszom, az okoskodás szerintem pont az, amit Te csinálsz.
Idézgetel itt a tankönyvből ehehe, közben mindenki tudja, hogy a köznyelvben mit hívunk kompresszorosnak meg turbósnak.
Ha gondolod esetleg elmagyarázom áramlástanilag is neked ezen dolgokat, csak épp semmi értelme nem lenne.
Ez kb. olyan mint amikor szarakdonak a porlasztó vs. karburátor témában. Igen, tudom h nem ugyanaz, de mindenki érteni fogja mire gondolok...
Szóval előbb vizsgázz le, aztán majd visszatérünk rá.
ntsaba 2009.02.15 10:08:20
@lápi lidérc:
Meg az is vicces, hogy fogalmad sincs az elő meg örvénykamráról. Mindent az alapoknál illene kezdeni.
Az iroda ahol dolgozom egy pizzéria és egy éjjel-nappali abc fölött van, úgyhogy nagyjából képben vagyok azzal, amit neve elhallgatását kérő levélírónk említ. Nálunk a parkolási helyzet külváros lévén nem annyira gáz, de már csak a rendszeres hangzavar miatt sem szívesen…..
ntsaba 2009.02.12 16:56:36
@maestro1:

érdekes, este vagy hajnalban mindig találtam helyet 5 precen belül, ráadásul ingyenest
mondjuk nekem 5-10 perces séta még belefér, úgy azért könnyebb
nem tudom pontosan az utca neveket, de pl ami zentával párhuzamos, és a bme z ép. felől jön a bartók felé, meg ugye a rakparton rohadt sok hely van 18h után, de 16h után is már találni, reggel mondjuk érdemes 8 előtt érkezni valamivel
ha meg jó a fizetős, akkor kb mindig akad egy hely, még 8-16 között is...
Gergő és sokan mások ingyen színházi előadást láthattak egy felpumpált szteroidhuszártól, aki nem tűrhette szó nélkül azt, hogy a gyalogos a zebrán rácsapott a motorháztetejére, amikor ő még úgyis elfért volna tíz centire tőle. A vitában való részvételhez természetesen…..
ntsaba 2009.02.09 14:22:39
@Rong:
Ha ladával vagy, nem is kell centizni. Óó, de szerettem a jó kis ladámat.
Péntek délutánra íme egy kis közlekedési helyzetgyakorlat. Hozzátok fordul Zoltán, mert volt egy balesete a képeken látható kereszteződésben és nem nagyon tudják eldönteni, hogy ki nézte be a dolgot. Bár a levelében nem írja, hogy mi történt, gyanítom, hogy mindketten a…..
Ma megjött az Autocar legújabb száma, ránéztem, és kiesett a kezemből. Tesztelték ugyanis a Mégane Coupét ők is, csak nem dízelmotorral, mint mi, hanem kétliteres turbós benzinmotorral.Az eredmény: 2 és fél csillag. Szóval nem szerették túlzottan.Olvasom a szöveget,…..
ntsaba 2009.02.02 23:02:09
@Áki501:
Nekem meg a "munkahelyi" tapasztalatok hozták meg a kedvem.
Saját cég, 3 renault, összesen kb. 400.000 km-rel.
Ettől függetlenül múltkor szóba került egy civic, illetve most nagyon jó áron van a fiesta "van" is.
ntsaba 2009.02.02 23:04:29
@Áki501:
Ennyi.
Használt autónál állapot felmérés, meg egy jó szerelő.
Én még ilyet nem láttam, de furcsább dolgokat is rögzített már kamera. бабаяга ugyanis rendszeresen találja magát szembe az M0 lehajtóján a körgyűrűre visszatolatgató pótkocsis teherautókkal. Valaki segítsen választ találni a kérdésére, engem is nagyon érdekel!Tudom,…..
ntsaba 2009.01.26 16:57:52
@Alf:
tiszta cobra11 :)
csak itt nem robbant fel a végén
Nincs fűtése, az utasterében csupasz acélcsövek tekeregnek, a zajszint könnyedén túllendül benne az elviselhetetlenség határán, kemény rugózása miatt gépi shakerként is beválna. Kommersz elvárások alapján a Toyota Corolla GT-m egy menthetetlen fos. Szerencsére nem hétköznapi…..
ntsaba 2009.01.26 00:46:04
ntsaba 2009.01.26 02:13:59
@Hexer:

Közlekedésmérnöki kar - közlekedésmérnöki szak - közúti közlekedés szakirány
Nekem már azért nem sok van hátra.
Nem tudom, hogy Anna az olvasóinkat akarja meggyőzni, avagy saját magát meggyugtatni, hogy jól döntött, mikor eladta az autóját. Az általa bemutatott okfejtés könnyen lehet, hogy teljesen reális saját magára nézve, de általánosságban már nem feltétlenül értenék vele egyet,…..
ntsaba 2009.01.25 17:57:33
@Vegaaa:
hehe, elektroszmog, ez jó :)
Asszem múltkor vmi szélerőművet vétóztak meg azzal, hogy nem illik bele a tájképbe...
ntsaba 2009.01.25 18:23:30
@autosave:
Értelek, és tulajdonképpen igazad van. Aki csak "nézegetni" meg szomszédnak mutogatni veszi, az tényleg ne tegye. Meg azért a bérautó dolog is már egész jól működik.
Mondjuk 5-6 ezer forintos ajánlatban szerintem nincs benne külföldi utazási lehetőség.

Viszont vonatkoztassunk el kicsit bp-től.
Legyen pl Karcag. Kedves ismerőseimnek f astra. Évi kb. 8 ezer km. Ez rokonlátogatásból, bevásárlásból és kirándulásból jön össze. Nem ingáznak, nem használják naponta. Viszont nincs bérautó (főleg nem házhoz).
Néha kimennek Erdélybe, esetleg hétvégén fel a hegyekbe. Azért megnézném, hogy hétvégén 2 gyereket hogy visznek fel sokan szánkózni a Mátrába kocsi nélkül.
Nekik megéri ezt a 20.000 Ft-ot havonta. Nem szorulnak rá, hogy befektessék a kocsi árát, viszont sokszor jól jön nekik. És nem tőlük lesz szmogriadó meg dugó Bp-en.
Szóval tulajdonképpen nincs szükségük kocsira, de szerintem eszük be sem jut eladni.
Maradjunk annyiban, hogy ez valahol pénztárca függő és lakhely függő. Ők a "kényelmükre" költenek. És valóban, maradhatnának otthon is, mert ugye minek utazik a paraszt. Csak akkor pl. a sok pesti se járjon a balatonra, meg abádszalókra, meg hévízre, meg berekfürdőre, mert pesten is van strand!

Nekem meg pl. nincs Tv-m. Innentől kezdve ugye Tv előfizetésem sincs. Meg a net is céges mobilnet. Én itt spórolok kb. 8-9 ezret havonta.
Ha meg még azt is számolnám, hogy mondjuk a nem megvett tv + egy laptop (az is céges) árát beraknám a bankba, hááát :))
ntsaba 2009.01.25 18:25:15
@autosave:
Mondom rontotta a _tájképet_. Nem a madarakat, nem az őzikéket...
Meg amúgy is, annyi sokkal környezetvédőbb dolog van. Pl. szén- meg olajégetők...
autózz! Naív nő autót vásárol 2009.01.24 12:41:00
Azt már tudjuk, hogy vannak használtautó kereskedések, amelyekben akkor is lehetetlen autót venni, ha szeretnénk és pénzünk is van rá. Becher is hasonló cipőben jár, ő magánszemélytől vásárolt autót, egészen pontosan a folyamat még nem zárult le, nehogy már minden simán…..
A MIO GPS szoftvere már több, mint egy éve nem frissíthető. GPS szakértő ismerősünk szerint az ok pusztán annyi, hogy a MIO összebalhézott a szoftvert biztosító LCP-vel, így utóbbi nem biztosítja a további frissítéseket, a felhasználók meg ismeretlen körforgalmakba és hidakba…..
autózz! Lustaság és szmog 2009.01.12 13:01:00
Tegnap már ugyan ejtettünk szót a szmogriadóról autós szemszögből nézve. Mivel nagyon aktuális témáról van szó ami ráadásul az újdonság erejével hat a magyar autósokra, sokan ki is fejtettétek a véleményeteket. Olvasói levelek is érkeztek a témában, amelyek közül Donor…..
ntsaba 2009.01.13 02:18:23
@Бабаяга:
Sok mindenben egyetértek veled, de a téli/nyári gumiba szerintem nem ez a kategória. Mivel nem érzel különbséget, így maximális respect, mivel valószínű az útviszonyoknak megfelelően közlekedsz. Bár mindenki így tenné!
ntsaba 2009.01.13 17:12:32
@autosave:
Nekem a kommentből az derül ki, hogy _van_ téli gumija.
Egyszer sem állítottam, hogy hülyeség a téli gumi. Szerintem se autózzon, aki nem vesz.
Azt meg ne mond már, hogy mindenki pontosan tudja, hol vannak a kocsija határai. Néha ülök pl. anyám mellett. Na, Ő valahogy nem szokott vészfékezni, kanyarban kicsit sodródni, stb. Vagy ezeket muszály néha bevetni? Nem tudtam.
Olyan nehéz elképzelni, hogy valakinél a követési távolság nem azt jelenti, hogy absespsegítségévelpontmegállok ?

A legtöbb ember, ha elérné a kocsija határait az árokban kötne ki...
Zoli még odáig se tud eljutni, hogy egyezményes nemzetközi kézjeleket mutogassanak neki a forgalomban, vagy ajtókat csapkodjanak az autója oldalának parkolás közben, mert a kereskedésben amit választott, nem nagyon akartak neki autót eladni. Vagyis inkább nagyon nem. Ollóit…..
A tötymörgőkön lehet bosszankodni, némán tűrni és haladni a tempójukban, vagy egyszerűen kielőzni őket, minden bonyodalom nélkül. Ez utóbbit próbálta Diána is kivitelezni, de egy kisebbrendűségi komplexussal küzdő egyén úgy gondolta, legyen egy életre szóló - vagy inkább…..
Az év végi biztosító váltás ma már kényelmesen, otthonról megoldható, de akadnak buktatók is. Hogy hova érdemes átkötni, abban segítségünkre lehetnek az alkusz cégek. András gyanútlan ügyfélként, a korábbi biztosítójánál maradt, mert ez tűnt a kedvezőbbnek.Tavaly év…..
A képen szereplő nagy zöld izétől mi kislányként inkább megijedtünk volna, de Marslakócska csak a munkáját végezte: diákmunkásként ebben a jelmezben járta a patikákat és terméket ajánlott. Levele szerint munkaadójával az elszámolásnál összetűzésbe került, amit talán…..
Belsőség Heti merítés 2008.11.30 09:57:00
A beszédes autó Szerintem első autónak tökéletes, még sosem hagyott cserben az út szélén, egyszer kellett csak hazavontatni, mert az olajszűrő eldugult, és a kocsi mondta, hogy nincs olajnyomás, a motort azonnal állítsam le.   A vaddisznó Létra építve a…..
Biztosan mindenki emlékszik rá, amikor nagyjából egy éve egy felelősségteljes apuka játszott autóversenyzőset a feleségével és pici gyerekével a hátsó ülésen. Piroson mindenen át, csak pont rosszkor jött keresztben egy autó, halállal végződött a "kaland". Talán…..