Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiscsilla

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag ritka alkalom, amikor arról tudunk beszámolni, hogy valaki Ausztriában született magyarként Magyarországra költözik. Pedig előfordul az ilyesmi is, igaz, Kilyénfalvi Áron esete igazán különleges...
kiscsilla 2021.08.05 14:12:51
@fhdgy: Teljesen normális, hogy a kor előrehaladtával az emberben feltámad a vágy, hogy "legyen múltja, legyenek gyökerei", azaz tudja, honnan jött, kik voltak a felmenői.
Szerencsére nálunk ez mindig is fontos volt. Az én családfám 1600-as évig van meg, még mindig kutatom az oldalágakat és nagyon izgalmasnak találom. Múlt nélkül nincs jövő.
És az ember szép lassan rájön, hogy nem egy különálló lény, hanem nagyon-nagyon sok ember tartozik a szélesebb családjába.
Ha pedig még nem olvastad, ajánlom az Apák könyvét. :)
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
kiscsilla 2021.07.25 12:36:16
@Takács Miklós:
Nekem nagyon fontos, hogy megtanítsam a gyerekeket az udvariassági formulákra. Ez a kulcsa az együttélésnek.
De azt is tudom, hogy sajnos sok kollégámnak ez nem fontos.
A leggázabb az, amikor a kollégám gyereke nem köszön az iskolában.

Mégsem! A leggázabb az, amikor Pistikét letolom, mert ezredszer nem köszön, pedig már oviban tudni kéne - és bejön a szülő reklamálni.
Mi a fura vidékiként a városban és mi a fura „pestiként” vidéken? Falun a kocsma -bármilyen külső állapotnak is örvend- a közösség lelke. Ha bármilyen infora van szükséged nem a neten találod, hanem a kocsmában. Legyen ez szakember, bevásárlási téma, útbaigazítás, recept, befőzési tipp,…..
Korábban csak a profi sportolók használták a tapaszokat, mostanra viszont bárki számára elérhetőek lettek – de mire is jók pontosan és hogyan fejtik ki hatásukat hatóanyag nélkül?..
A férjem mostanában a házban több helyen villanyt szerel. Kialakít új kapcsolókat, beköt több fázist, meg mindenféle olyan dolgot, amihez ő ért, én pedig a végterméket értem csak: pl. nem vágja le az áramot, amikor 4 főzőlapot egyszerre használok. Namármost, ez a művelet azzal jár, hogy lekapcsolja…..
  Jó nekünk ez a járvány Jó nekünk ez a járvány, mert nyugodt, kiszámítható, megvéd a külvilágtól, a másik embertől, a kíváncsi tekintetektől, végre magunk lehetünk, nyugodtan magunkban. Jó nekünk ez a járvány, mert senkinek sem kell elmagyaráznunk, hogy miért vagyunk egyedül, miért nem érdekel a…..
kiscsilla 2021.04.29 14:47:08
@MAXVAL birсaman közíró: te mindehol ott vagy és minden kommented a mocskos libsikkel kezdődik, teljesen mindegy milyen cikk és hol jelent meg.
Szerintem te egy semmire nem jó, szánalmas, fröcsögő senkiházi vagy, akinek valamelyik kisvárosi fidesz helyi oligarcha fizet egy havi összeget, hogy támogasd meg őket az éterben. Mennyit kaphatsz? 50-100ezer per hó?
Tényleg hányunk tőled.
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Nem hordunk színeket, nem viselünk kirívó ruhadarabokat vagy kiegészítőket. A járdán az épületekhez közel, vagy majdnem az autók közé besorolva húzódunk félre, el az emberek útjából. Ha érdekel egy sport, magunk előtt is igyekszünk eltitkolni, a kíváncsiságot elfojtani, mielőtt a saját szemünkben is…..
kiscsilla 2021.02.23 16:33:55
@MEDVE1978: Nálam TE vagy a nyerő! Minden szavad igaz! Inkább Neked kellett volna cikket írni! Minden aspektus benne van. Az élet ilyen.
Jó sokat kellett várni A Tanár című sorozat folytatására, és a harmadik évad rögtön egy igen erős témával indított. Nagy Ervin továbbra is lubickol a főszerepben, Anger Zsoltot is jó nézni az igazgató szerepében, Liptai Claudia pedig az első epizódok alapján egészen jól beilleszkedett a…..
Az is csak a szemetelés egyik fajtája, ha mindenféle – láthatatlan, de alkalmasint kártékony – anyagokkal szórjuk tele a talajt. Az pedig ezen belül is a „szokásos” problémafokozás, amikor mindezt kedvtelésből, lustaságból, hanyagságből csináljuk. Tegyük fel, hogy a glifozát nevű széltében-hosszában…..
kiscsilla 2020.08.04 08:22:29
@Luighi: Ez már 5 évvel ezelőtt járt le. Inkább nem kísérletezek.
kiscsilla 2020.08.04 08:29:04
@bozon: Mindig próbáltam környezettudatos lenni, ezért is nem használtam el a gyomirtót....küzdöttem kézzel, ameddig lehet. De 2500 m2-t (igen, kettőezerötszázat) gondozok egyedül, munka mellett. Az elmúlt tíz évben minden hétvégét a kertben töltöttem. Megöregedtem és elfáradtam, szeretnék már néha mást is csinálni. Nem fog menni, hogy innentől alkalmanként ne használjak vegyszert. Idén vettem 2 dl-t és el is használtam, a kritikus járdarészen, telken belül.

Leadni a régit hulladékudvarban nem tudom, mert az Isten háta mögött élek két méterrel, még hulladékudvar sincs a közelben, nem hogy speciális..... (Ja, amúgy Dunántúl.)
Végig bíztam az orvosokban, hogy segíteni akarnak. Nem okoskodtam, nem tudálékoskodtam, hiba volt.  Tisztelt Praxis Blog, Tisztelt Olvasók!     Az elmúlt 11 évemet szeretném megosztani. Nem tudom eldönteni, hogy dühös vagyok, szomorú, esetleg tombolok. De sajnos van, hogy néha egyszerre…..
kiscsilla 2020.02.29 13:24:30
@Sir Galahad: de utálom az elvakult, köcsög fideszeseket, akik miatt szenved az ország.
dögölj meg.
Hobbivá vált, hogy szidjuk az egészségügyet, pedig sok esetben nem a rendszerre kellene panaszkodni, főleg nem az orvosra. A központi ügyelet egy orvos szemével Felelősség hárítás, tudatlanság, beteg magatartás   A mai social media világában egyre divatosabb, hogy mindenki minden apró…..
kiscsilla 2020.02.21 13:02:00
@jegeskaveee.: jogos! Engem is zavar :)
A koronavírusról egyelőre nem sokat tudni. Vajon megússza-e az emberiség ezt is, mint pár évvel korábban a SARS vírust, vagy most nem lesz akkora szerencsénk? A fertőződés tempója egyelőre úgy tűnik, gyorsabb, mint a SARS epidémia kezdeti szakaszában. A szakértők kiemelik, hogy a kínai lakosság ma…..
JogÁsz A darnózseli hentes 2019.11.07 20:15:45
Előrebocsátom, nem szoktam olyan ügyről írni, amelyben még nem született jogerős ítélet. Márpedig N. János ügyében a végső szót a Kúria fogja kimondani. Mégis, a sajtóban elég nagy visszhangot kiváltó ügyben érdemes megosztani néhány gondolatot a feleségét feldaraboló hentessel szemben hozott…..
„Miért pofázol?!” „Azt a k…rva anyádat!”, „Szét…szlak!”, „Adjál már neki!” – ilyen és ehhez hasonló szavakat hallhatunk egy kocsmai ökölpárbajban vagy egy brutális tömegverekedésen. Ezen a héten nem részeg, hőzöngő vandálok hallatták ezeket a trágár szavakat, hanem egy budapesti szakközépiskola…..
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
Viszkisdoboz 298. Hősök kora 2019.06.07 21:05:12
Régóta nem foglalkozom aktuális politikai kérdésekkel, mert írni csak akkor érdemes, ha olvasnak is az emberek, de arról éppen leszokófélben vannak. Mindenki sütögeti a kis pitéjét és úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Szem becsuk, fül befog, száj nem ugat. 1989-ig így éltünk, nem volt nehéz…..
kiscsilla 2019.06.09 08:57:43
@Nancsibacsi: Szánalmas vagy, szánnivaló agyatlan senki. Remélem tudod.
Már rengetegszer elárultam, hogy a dán otthonok rabolják el a szívemet a leginkább. A stílus és dizájn valahogy már a kultúrájuk része és éppen ezért fedezhetünk fel szinte minden egyik otthonban egy-egy ikonikus darabot. Így az sem meglepő, hogy a blogon is előszeretettel…..
Még mindig él bennem egy eleven emlékkép a késő gimnáziumi évekből, amikor vagy lebicikliztünk a Balatonra, vagy elvittek motorkerékpáron valahova és útközben mindig intettünk a szembejövő biciklistáknak és motorosoknak, ők meg vissza nekünk. Valahogy megfogott ennek a szubkultúrának a különös…..