Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jolly rumRoger

17 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fekete péntek és karácsony, mely óriási terheket ró nemcsak a webáruházakra, de a csomagküldő társaságokra is. Akár napi 70-100 kiszállítandó küldemény esik egy futárra, a logisztikai központok pedig bővített létszámmal osztályozzák csomagjainkat. Örömmel tapasztaljuk,…..
Jolly rumRoger 2018.12.03 15:26:06
@Alex Lavour: Ez konkrétan hogy zajlott? Visszajött feladótól a csomag és reklamáció, ti meg írtatok a DPD-nek és elhajtottak? Utána mit csináltatok az árúval?
Nehéz a formatervezők élete - hogy a praktikusságot, a funkcionalitást és az egyediséget is egy kompakt eszközbe tudják beletölteni. Sokszor ez nem is igazán sikerül, és a tökéletes teremtmény helyett inkább torzszülött jön létre. Ilyenekből válogattunk 10-et...
Jolly rumRoger 2018.10.28 21:20:23
@Le a spammerekkel: Neked minden poszt hülyeség. Nem lehet, hogy te vagy a hülye?
A rugós fejvakaró nyelének lefűrészelése csak egy epizód abban a drámai fordulatokkal teli videóban, melynek főszereplője már megint a megunhatatlan akkus csavarozó. Elképzelhetetlenül széles funkcionalitással bír minden gép, mely forog és dolgokat foghatunk be tokmányába. Most…..
Jolly rumRoger 2018.02.09 20:40:08
@zooltek: Jaj már, ha több, mit a fele akkus a benne szereplő pédányoknak, akkor rendben van. nem lehet minden videó mellé vágót állítani. Viszont ma Makita akkussal készült a majonéz, mert kidőlt a kézi mixer. Jövő héten poszt.
Aperitif White Morgan rum 2017.11.16 07:52:37
Eljött a tél. A Kapitány hajóját egy veszprémi szárazdokkba vontatták és tengeri csavargásai helyét átvette a kandalló melletti koktélozás. Marék trópusi gyümölcs karéjában kóstolásra vár egy üveg víztiszta rum, mai vizsgálódásunk tárgya. "A melasz édessége borsos fűszerekkel, kókusszal, banánnal,…..
Aperitif Az enyém nagyobb! 2017.11.08 12:47:35
A nagy kiszerelésű italokról hallva óhatatlanul is valami kannás bor rémlik fel, mely a boltok alsó polcain várja sorsa beteljesedését. A kereskedelem logikán és pszichológián alapszik, soha nem tennének olyat, amit anyukánk vagy más bölcs valaki sem tett volna. A hét literes vodka kiszerelés az…..
Egyszer élünk. Még ha elvi síkon teret is adunk a reinkarnáció lehetőségének, nem biztos, hogy következő létformánkban elegendő végtag vagy szájszerv áll rendelkezésre terveink megvalósításához. Amire vágyunk - akár kompromisszumokkal - de igyekezzünk megvalósítani még életünkben, szól az általános…..
Lefordítom, mit jelent a "soha a büdös életben" a tévés szaknyelvben: amint a csatorna azt akarja, igen. Robert Kirkman, a The Walking Dead képregények és sorozat írója, a Fear The Walking Dead című testvérsorozat ötletadója először az első FTWD évad során válaszolta azt a nyilvánvaló kérdésre,…..
Jolly rumRoger 2017.10.19 07:09:19
Aperitif Egy mámoros Télapónyúl 2017.10.17 08:00:00
Néhány éve pattant ki a botrány, mikor tejbevonós csoki Mikulásokat otthon bontogatni kezdtek és a fehér szakállú kedves bácsi helyett egy nyúl bukkant elő a csomagolópapírból. Költséghatékony megoldás a gyártó részéről, hiszen a nyuszi füle süveg alakú, a csomagolás…..
Van egy régi történetem, már a fél országnak elmeséltem, hallják Önök is. Arról szól, miért iszom rumot és hogy nemrég megtaláltam a kategóriájában tökéletes példányt. Mission completed. E folyamat végére utal a címkép és majd az írás végén felbukkanó tanulság. A Kapitány köszöni, él és különben…..
Rengetegen kelnek - fekszenek fegyverekkel kényszerűségből vagy hobbiból, így nem csoda, hogy fegyvermániás és inni szerető népek fejében felötlött a gondolat: kedvenc italuk kelyhének valamelyik népszerű fegyvertípus adhatna formát. Ízlésességéről nyithatnánk vitát, de ismerjük a mondást, hogy ne…..
Italtesztjeim alkalmával életérzéseket és sztereotípiákat igyekszem közvetíteni. Vegyes érzelmekkel, ellentmondó történelmi tapasztalatokkal kezdek bele mai alanyunk körbejárásába, hiszen az osztrákokhoz kapcsolódó ismereteink is ambivalensek. A Habsburgok alatt komolyan veendő nagyhatalom voltak,…..
Aperitif Last day - tequilával 2017.09.10 14:56:06
Hogy a reklámok és hirdetések milyen mértékben képesek befolyásolni a vásárlásainkat, arról épp eleget hallunk és olvasunk. Néhányan persze azt vallják, őket az ilyesmi hidegen hagyja, minden lépésüket és minden beszerzésüket a saját, átgondolt döntéseik vezérlik, de mi persze tudjuk, ez csak mese…..
Oh, Guyana, a Zöld Pokol! (Minden gyilkos dzsungelt így hívnak, legyen bárhol). Hány kalandor vágta át magát mérföldek százain, szinte leküzdhetetlen nehézségekkel dacolva az esőerdő rohasztó párájában, hogy megtalálja a legendák elveszett városát, El Dorado-t és a bónusz tonnányi aranyat. Képzeljük…..
Nagyon mélyről indulunk ma, Kedves Olvasóink, hogy annál magasabbra röppenjen italszemlénk felhozatalának színvonala. Az origót egy üveg Fregatt címkéjű, rumjellegű égetett szesz képezi, melyet szándékoltan és megérdemelten helyeztem lepusztult környezetbe a fotó kedvéért. Az élet kegyetlen és…..
A japán kultúrával először moziban találkoztam, az "Öld meg a sógunt" című vérömlenyes nindzsafilm megtekintése alkalmával, melyben nindzsák kúsztak a föld alatt. Nem mondhatni tudományos igényű randevúnak. Azóta kitágult ismereteim horizontja, már megvan az anime (kedvencem Zaraki Kenpachi), az…..
Aperitif Állati italok 2017.08.24 08:17:12
Középiskolásként egy pohár iskolatejre bukkantam padom mélyén. Mérsékelten tűnt frissnek. Nem azért bányásztam elő, hogy mohón elfogyasszam, inkább tudományos érdeklődéssel próbáltam szemlélni egy ódon, sok matekórát fültanúként megélt tej állagát. Nem bontanám ki a részleteket (a tejet kibontottam…..
Kotorjunk le spagetti westernfilmek zsákjának mélyére a Mexikóra legjobban jellemző sztereotípiáért. Megvan. Danny Trejo Tequilát iszik. De mi nem akarunk olyan sablonok szorításában vergődni, midőn a poros vályogfal aljában heverő, sombrero és poncsó árnyékába temetkezett Diego José Rodriguez…..
Aperitif Koponyába zárt italok 2017.07.31 09:08:38
Annak is megvan a maga bája, mikor kihalt sikátorban barna papírzacskó takarásából fogyasztjuk a Fehér bor márkájú fehér bort, mohóbbak egyenest kannából. Pedig általában többet érdemlünk, szeretteink még többet, kiknek ajándékba szánunk valami egyedi, stílusos nedűt.  Hazánkban is kapható,…..
Aperitif Kígyók és más ágyasok 2017.07.25 08:00:00
Régóta dívik a házi pálinkát megnemesíteni aszalt gyümölcsökkel. Ágyas pálinkának nevezik és valóban: a bélésanyagtól zamatában, színében előnyére változik a natúr pálesz. Mások körtét tesznek lecsavarható aljú üvegbe vagy belenövesztik. Itt megállhatunk, kösz - gondolja az ember. Hiszen mi mást…..
Jolly rumRoger lassan szorgosabban posztol itt, mint mi, az alapítók. El is döntöttük, hogy bevesszük az alapcsapatba, írjon szaporán és szabadon, mi meg elhajózunk a karibi tengerekre. Mai posztja kicsit megosztotta a blog szerkesztőségét. András (BAP) mint afféle hivatásos italismerő, azt kérte,…..
Egy italgyártó marketingjéhez szervesen hozzátartoznak az egymással harmonizáló külső jelek, melyekkel azonosítjuk a márkát. Az ital címkéje, üvegének formája és jellegzetességei, no és persze az értékesítést segítő kampányai. Az erősen idealizált kalózos nosztalgia mellett Captain Morgan a bulizós…..
Tombol a kánikula és mi norvég fjordok tövébe vágyunk. Vagy legalább egy másik helyre, ahol másképp van meleg, mint a tetőtéri lakásban. Egy tortugai kalózkocsmába például, melynek zsivajában színes ruhákba öltözött, mosdatlan szájú és testű figurák hencegnek kalandjaikkal. Könnyűvérű kreol lányokat…..