Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deada

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EDGE mellett mi a Simply Crochet című horgolómagazint is járatjuk. Adott volt egy baromi ronda régi IKEA fotel, sárguló huzattal. Mégsem dobtuk ki, mert nagyon kényelmes az ilyen borongós őszi estéken kontrollerrel a kézben beletelepedni. Szerettem volna feldobni egy kicsit. Hát ez…..
deada 2013.11.08 21:04:44
Gondolom, a blog olvasói közül többeknek meghatározó gyerekkori játéka volt a Nintendo Game & Watch sorozata, illetve azok klónjai – bár annak idején mi csak kvarcjáték néven ismertük ezeket. Nekem egy elég béna gépem volt (tyúkanyóval kellett elkergetni a kiscsibékre…..
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
IDDQD Blogszünet 2012.08.15 12:11:34
Napok óta nincs új poszt, és sajnos egy darabig még így lesz, ezért hivatalosan is bejelentek egy blogszünetet. Az okok prózaiak: szabi, nyaralás, külföldön tartózkodás, Sziget, stb. Szóval semmi dráma nincs, kicsit feltöltődünk, és augusztus végétől újult erővel…..
Oké, lehet hogy kicsit könnyű célpont a Zyngát ekézni pont itt a Szőröstökű Igazzy Gémerek Mekkájában Farmville-estül-mindenestül, de szögezzük le, a cég felemelkedése (és bukása?) a játékipar egyik legizgalmasabb jelensége volt az elmúlt pár évben. Ami meg most…..
IDDQD A legjobb Star Wars játék 2011.07.14 09:39:00
Amivel soha nem fogsz játszani. Kivéve, ha valamikor a chicagói University of Illinois egyetemen jársz, ott is az Electronic Visualization Laboratory feliratú ajtó mögötti laborban. Itt található ugyanis a Tactile nevű gigászi érintőképernyő prototípusa, amin a Fleet Commander…..
deada 2011.07.15 19:51:49
@úgyiselfelejtem: + létezik olyan átlátszó plexi lap, amire projektorral lehet vetíteni, 2×3 m-es (mondjuk kell belőle 4 db ehhez a mérethez), és már majdnem ott vagyunk ahol ők.
A demake (azaz népszerű filmek vagy videojátékok elképzelése régi játékként) rajongóinak ismerős lehet Andy Rash neve: ő az a grafikus, aki elkészítette az eredeti Star Wars trilógia főbb szereplőit pár pixelben – úgy, ahogy annak idején korai Sierra- vagy…..
November 12-én, azaz péntek este közös elhajlást tartunk a Bigyóbloggal, mert ugyebár mi egyévesek lettünk, a Bigyóblog pedig már negyedik születésnapját ünnepli. A buli Budapest valamelyik belvárosi krimójában lesz, a pontos részletek napokon belül érkeznek. A forgatókönyv…..
IDDQD Időközben Oroszországban 2010.10.25 18:20:00
это я Марио! A nap képe...
deada 2010.10.25 20:45:23
IDDQD Táncoslábú Team Fortress 2 2010.10.04 18:37:19
Persze csak azért, mert szülinapunk van, nem áll meg a normál üzletmenet. Ez például egy príma machinima, csak kicsit rövid. Cserébe viszont többször megnézhető – érdemes mindig másik karaktert figyelni, frenetikus. Nekem a Jacko-imitátor spy a kedvencem. ..
Váratlanul népszerű volt a hardveres visszaemlékezésünk, ezért a Heti retro rovatban a továbbiakban alkalomszerűen lesznek olyan nosztalgiázások is, amiknek tárgya nem egy-egy játék, hanem valamilyen vas. Jelen esetben a kazetta mint adathordozó, illetve a hozzá tartozó magnó.…..
deada 2010.09.03 14:24:51
@Stöki: Ki volt az aki kicsomagolta a lemezt? Hadd röhögjek egy jót!
Ezen a héten ismét nem konkrét játék(ipari) hőst emelek ki, inkább csak adunk egyet a vége-van-a-hétnek-ideje-lazulni hangulatnak. A hajtás mögött egy olyan, nem egészen munkahelybarát sorozat kap helyet, ahol csinos lányok értelmezik kreatívan a konzol, kábel és kontroller…..
Imába foglaljuk Szedrencs fedőnevű kommentelőnk (amúgy a CD Projekt forgalmazócég egyik főembere) nevét, amiért németről lefordította nekünk a 20 Minuten című svájci napilap honlapján levő interjút Evi Allemann-nal. Róla már írtunk pár hete: ő az a szocialista képviselő,…..
deada 2010.04.08 19:30:59
@közlekedési bűnöző: Azt azért ne felejtsük el, hogy ezt az egész történetet egy olyan országban kezdték el, ahol bevett intézmény a részmunkaidő, és anya és apa is vállalhat 40-60%-os munkaidőt, amiért nem nézik meg a szomszédok, nem fizetik alul. Teljesen sztenderd az a családmodell, hogy apa 60%-ot dolgozik, anya meg 40%-et. Apa 2 napot van otthon a gyerekkel, anya 3-at. Egy teljes fizetésből is elkaristolnak normálisan és bőven van idő a kölköket átvinni a szomszédba, a térre - ahol a 15 évesek nem azzal foglalkoznak, hogy 2 perc alatt minél több játékot szétbasszanak - játszani, stb. stb. Szóval ez a túlhajszoltság inkább ránk vonatkozik és erre hivatkozni svájcban nem szokás, itthon meg kb. mindenki leszarja, hogy mi történik a gyerekekkel...
IDDQD Szerdai retro: The Last Ninja 2010.04.07 15:00:00
Múlt héten a VHS-korszak egyik nagy toposza, a kommandós szerepelt nosztalgiarovatunkban, most jöjjön a másik, a nindzsa. A Commando-cikk végén ugyanis a The Last Ninját szavaztátok meg eheti retrojátéknak, és emiatt most kicsit bajban vagyok. A játékkal kapcsolatos legizgalmasabb…..
Még amikor nem tintanyalóként kerestem a kenyerem, hanem programozó voltam, a cég, ahol dolgoztam, karácsonyi prémiumként minden dolgozónak adott egy érintőkijelzős PDA-t. Első dolgom volt, hogy letöltöttem rá a Doomot, mert mekkora királyság már, hogy a zsebedben a Doom,…..
IDDQD Szerdai retro: Commando 2010.03.31 14:30:00
Eheti retrojátékunk a Commando, amit azért választottam ki, mert szeretnék eloszlatni egy félreértést, ami nemrég egy kommentben érkezett. Eszerint Rob Hubbard, a C64-zenék egyik királya (a másik Jeroen Tel) remek zenét írt a játékhoz. Na, ez nem igaz. A mondat helyesen: Hubbard…..
A múlt heti elhanyagolt csecsemő után megint egy játékhoz kapcsolódó, szörnyű halálesetről kell beszámolnunk: Amerikában, a Tennessee állambeli Wilsonban Countyban egy hároméves kisgyerek, Cheyenne Alexis McKeehan mostohaapja pisztolyával agyonlőtte magát. A kislány csak…..
deada 2010.03.12 18:47:36
@MrEd: Hát ez nem valami sok, már megbocsáss, de kb. erre számítottam.
deada 2010.03.19 13:08:30
@MrEd: A kérdésemmel arra akartam választ kapni, hogy azok a kommentezők akik hozzászóltak a "mit játszon egy mai gyerek" témához, azok vajon gyakorló szülők-e vagy csak beszélnek bele a levegőbe. Nos, nekem úgy tűnik, hogy a nagy többség - elnézést kérek előre, ha mégse így lenne - csak szövegelt, tapasztalat nélkül. Szerintem egy 2000 után született gyereket nem lehet a mi gyerekkorunk tapasztalatai, vagy a nagyszülők gyerekkora alapján nevelni. Ha egyszer a gyerek azt látja, hogy anya és apa az ébrenlét jelentős részét egy számítógép előtt tölti (mert a munkájához kell), akkor az érdekelni fogja. Nyilván meg kell válogatni, hogy mit engedsz meg neki, de szerintem nem szabad elzárni előle a lehetőséget, hogy hozzászokjon valamihez, ami a mai élet szerves része. Ráadásul az érdeklődés is gyerekfüggő (a lányomat pölö abszolút hidegen hagyja a számítástechnika), stb., stb.
Megy már egy ideje a duma, hogy átalakulóban a játékpiac, főleg a pécés, mert a digitális terjesztés így, Steam úgy, Direct2Drive amúgy, meg mikrotranzakciós modellen alapuló játékok, meg MMO-havidíjak. Ismerjük a dörgést na, mondanak ezek mindent, hogy ne nézzen ki olyan…..
Mai hír az Indexen, hogy embert ölt egy gyilkos bálna Floridában. A cikk utal arra, hogy nem először történt ilyesmi, a Tilikum nevű állat korábban is gyilkolt. „A SeaWorldben szörnyű haláleset történt 1999-ben is, amikor egy férfit, aki egy este zárás után a parkban…..
Zajlik a barcelonai Mobile World Congress, ahol a Windows Phone 7 a show egyik slágere. A tegnapi bemutatón többek között megerősítették azt, amit hónapok óta lehetett sejteni: az Xbox Live mobilra megy, vagyis a Windows Phone 7 telefonokkal közvetlenül elérhetjük majd a konzol online…..
Az onlineeducation.net-et elsősorban azért szeretjük, mert roppant vicces statisztikákat tudnak összekalapálni (mint pl. ez), amelyek emellett megalapozottak, korrekt kutatásokon alapulnak, és tudományosan pontosnak is tekinthetők. Most a videojátékokat vették elő témaként, és elég…..