Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HorvTam

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Facebook szakmai vagy álláskeresős csoportokban, HR-esektől, tanácsadóktól szokás ilyet kérdezni, és persze nagyon nehéz válaszolni, mert nagyon sok tényezőtől függ a jó válasz, és persze a tévedés lehetősége mindig benne van. Tisztázzuk már az elején, továbbra sem vagyok híve az álláshirdetésbe…..
HorvTam 2019.06.24 09:37:21
@jobangel: Tárgyalássá alakítjuk a kérdést? :D Itthon? Ezt most komolyan mondod?

Amikor itthon voltam interjún kb annyival el voltam intézve,hogy ha engem választanak,akkor majd megmondják,hogy mennyit óhajtanak fizetni. Erre most mondhatnád,hogy az olyan céget ott kell hagyni.Csak volt egy kis bibi. Az összes cégnél,ahol voltam, ez volt a vállalati kultúra.

Ezzel szemben németeknél,osztrákoknál meg van adva a bér,vagy ha nem,akkor maguktól mondják.Ez az alap. És innen úgy folytatódik a történet,hogy tapasztalat és egyéb képességek alapján ez mehet feljebb.
Egy társaságban nemrég azt találtam mondani, hogy szerencsére az Y és Z generációk már nem hisznek a szamárlétrában, az alázatban, a kezdőség lenézésében. Azon, hogy szerencsére többen megdöbbentek, hát mi az, hogy ne várjunk el tiszteletet ezektől, hát nekünk itt a 10-20-30 év tapasztalatunk,…..
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
HorvTam 2019.01.28 11:52:53
@bron32: Te is a HR-esek gyöngye lehetsz. :D
JobAngel HR Festen jártam 2018.10.30 06:00:00
2018 október 18-án tartották a HR Fest-et, ami a HR szakma egyik legnagyobb találkozója Magyarországon. Ahogy bolyongtam a termek és emberek között, szóba elegyedtem sokakkal, beszélgettünk a szakma jövőjéről, a technikai megoldásokról, és igen, a szexista robotról is :) Arról…..
JobAngel Ki kicsoda a HR-ben - 2018 2018.04.04 06:00:00
A HR területei Az elhelyezkedés során nagyon lényeges lépés és egyben az első lépésnek kell lennie a pályaorientációnak. Ezt életünk során akár többször meg kell csinálni, hiszen a piaci változások megkövetelik. Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, milyen pozícióban szeretnénk elhelyezkedni, milyen…..
 Végeláthatatlan vita folyik a fórumokon a jelöltek és a HR-es kollégák között arról, hogy mennyire alávaló gazemberek a HR-esek, mert nem jeleztek vissza, pedig én beküldtem az önéletrajzom vagy ott voltam interjún és megígérték! Mennyire rossz benyomást tesznek a cégről…..
HorvTam 2018.03.28 19:46:13
@tiduj: XD Na,jó. Nem akarom én a teljes szakmát a földbe döngölni. A soproni IKEA-nál volt szerencsém megismerni egy személyzetis kollégát,aki tényleg a melósokért dolgozott. Az első adandó alkalommal ki is rúgták. :\ Mondjuk a legtöbb cégnél,ha a hülyeség fájna,akkor a menedzserek ordítanának. Tisztelet a kivételnek.
HorvTam 2018.03.29 20:23:00
@Bambano: Jah,a céges karrierportál aztán tényleg működik. K&H,MKB,E.on karrierportálján már 6 hónapja az áll a jelentkezéseim mellett,hogy feldolgozás alatt. XD Bocs,technika ide vagy oda, igaziból mindig oda lyukadunk ki,hogy a HR masszívan szarik bele.
Most minden erről szól: hogy munkaerőhiány van. És közben látom a sok munkanélkülit, akik ezt nagyon nem így látják – megértem őket. Mert a munkaerőhiány is relatív, sőt, néha a munkáltatók által tudattalanul, mégis mesterségesen gerjesztett dolog (ezzel persze nem cáfolom, hogy a probléma valós is…..
HorvTam 2017.07.20 09:12:03
@roli101: Gratulálok a logikádhoz. :D Hadd tegyek fel egy költői kérdést. Krisztus előtt 4000-ben voltak mérnökök? Nem hiszem. És éltek akkor emberek? Igen.Tehát lehet normális (bármit is jelentsen ez nálad) életet élni mérnökök munkája nélkül? Igen. Akkor ezek szerint a saját logikád szerint mérnökök sem kellenek. /*Egyébként nem bántásból mondom,de hányok azoktól,akik lefigymálják mások munkáját. A leírásodból kiviláglik,hogy halvány lövésed nincsen mit csinál egy IT-s. :D*/