Regisztráció Blogot indítok
Adatok
taltos.name

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszméletlen fordulatok vannak a Psystar-ügyben. Az Apple a héten kiterjesztette a klóngyártó elleni per vádjait, az irat pontosította a licensz megsértésének módját, megerősítette a szándékosság vádját, de nem is ez a fontos. A nagy poén az, hogy az Apple most már úgy…..
Azt ugye mindenki tudja, hogy a világ legnépszerűbb okostelefon-márkája a Nokia, az pedig a legutóbbi Canalys-felmérésből kiderült, hogy az iPhone beelőzte az összes többi gyártót, és jelenleg a második helyet birtokolja.Mostanra az is nyilvánvaló lett, hogy az Apple részesedése…..
Agyvihar Szemet szemért 2008.11.29 08:38:00
Iránban egy nő visszautasította egy férfi közeledését, amire válaszul a csalódott szerelmes savat locsolt választottja arcába. Az áldozat arca a savtól elroncsolódott, és mindkét szemére megvakult. A saria jog alapján a bíróság azt szabta ki büntetésül, hogy az elkövető…..
w Europa Social Club 2008.11.21 08:30:00
Hát mekkora egy vacak ez az Európai Unió, ugye. Abcug. Mi hasznát vesszük ennek? Mit kapunk cserébe azért, hogy ööö… felveszünk tőlük egy csomó pénzt? Egyáltalán hogy működik? Hogyan tudunk mi beleszólni, hogy mi történjen ott? Megszólal-e a magyar honfibú…..
Webisztán Az utolsó notebook 2008.06.08 20:00:00
Még márciusban, Zürichben, a Google sajtótájékoztatóján villogott mellettem egy portugál kolléga friss, ropogós MacBook Airjével. Kölcsönadta pár percre az ultrakönnyű csodát, és számomra egyből világossá vált az Apple szemfényvesztése: ez egy instabil, sérülékeny,…..
taltos.name 2008.06.08 20:54:32
Hmm, jó hogy csinlátad ezt a kis elemzést, éppen notebookokat nézegetek mostanság. :) ThinkPadekkel nagyon elfogult vagyok, volt kb 4 éve egy t41p -m olyan másfél évig, és azóta abszolút etalon minden tekintetben. A szervízben többször is voltam (3-4 talán), cseréltek benne HDD-t, alaplapot, kijelzőt, de egyszer sem volt bent a gép 2 napnál tovább, sőt, volt amikor kevesebbet. Mindig teljesen kitakarították és amikor mentem a gépért, minden alkalommal bocsánatot kértek azért, hogy be kellett vinnem. (tényleg mesébe illő :D )

Arra próbálok meg reagálni leginkább, amit írtál negatívumként. Az egyik a PCMCIA, ami nekem nem hiányozna, és szerintem máshogy is lehet ilyesmit csatlakoztatni hozzá (mármint vidéki felhasználóknak). Szerintem jobb, hogy nincs benne. Az ára fura, mert a tavaji csúcskategóriás t61p -nek (akkor valami 6-700e Ft volt) egy 3/4 év alatt ennyire ment le az ára:
usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=8265 . Egyébként az x300 -ban is valami 1000+ USD ba kerül csak egyedül a HDD, szóval az ára azért annyi amennyi. Szerintem tuti megy lejebb a közeljövőben.

Nézzük mi is van még? Az egyedüli dolog, ami szerintem nagyon hiányzik (ha nem csak teszt jellegre kapod meg, hanem mondjuk magadnak veszel egyet, akkor gondolom használnál hozzá kiegészítőket is), az a dokkoló. :S

Egyébként én is érzem ezt az "Ez itt a vége." érzést. Ez az x300 nagyon hordozható, ha munkára venném, talán jobb lenne 13"-os kijelző helyett 14"-os, de éppen most alakulnak át a ThinkPadek a következőképpen: gizmodo.com/378504/lenovos-entire-new-thinkpad-line-leaked-x300-gets-siblings . Ezek szerint ez az x300 -as az első "új" notebook. Én nagyon várom az x400-ast majd, ami 14"-os lesz.

Nem spamelek többet, még egy érdekes linket berakok a végére az SSD-kkel kapcsolatban: itcafe.hu/hir/tonkremennek_es_lassuak_az_ssd-k.html . Érdekes elolvasni a kommenteket is.

Ennyi volna. :)
Könnyek szöknek az ember szemébe, hogy vannak olyan közösségi szájtok a világon, melyek a magyar júzer megkeresésére "why not"-tal reagálnak, és engedik, hogy ez a kis nyelv is bekerüljön a nyelvi interfész-csomagba. Az egyik pozitív példánk ugye a Facebook, mely a…..
taltos.name 2008.06.05 12:10:45
Brian Hall, a Microsoft egyik vezetője a napokban egy konferencián vázolta elképzeléseit a közösségi webről, meg úgy általában a cloud computing-ról. A microsoftos ember kiválóan elsajátította a Google vállalatfilozófiáját. Figyeljük csak, akár Larry Page is mondhatta volna:…..
taltos.name 2008.05.08 14:32:53