Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klára478

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halloween ünneplése elsősorban az angolszász területeken terjedt el, de egyre inkább tartjuk mi is. Mi mókusok, mindenképp! :) Ilyenkor ijesztő jelmezekben sétálnak a gyerekek háztól-házig és "Csokit vagy csínyt!" felkiáltással édességet gyűjtenek, a felnőttek pedig beöltözős bulikban mulatnak. Mi…..
Sokan nem értik, mi a jelentősége a magyar egyházra vonatkozóan annak az Amoris Laetitia (AL) által keltett botránysorozatnak, amely eredetileg Kasper-javaslat néven elhíresülve a polgári úton újraházasodott elváltak szentségekhez járulásával kapcsolatos. Sok magyar pap van azon a véleményen, hogy…..
Klára478 2017.09.25 18:44:42
@Szalacsi Szabolcs: Az ön által felsorolt, a Katekizmus 1735.pontja alatt található "erőszak, félelem, megszokás, mértéktelen érzelmek, és más pszichikai és társadalmi tényezők" a "kényszer" kategóriába sorolhatók, Miklós tehát nem veti el az 1735. pontot.
Az uralkodó gondolkodás időnként "hamis könyörületet" ajánl, olyat, ami abban hisz, hogy az abortuszokat támogatni a nőknek segítségnyújtást jelent; hogy eutanáziát igénybevenni méltóságteljes cselekedet; hogy tudományos áttörés gyermeket "gyártani", és úgy tekinteni rá, mint jogra, és nem mint…..
Klára478 2017.09.08 22:26:23
@discretio: Kedves Kommentelő. Nem akartam megbántani senkit, természetesen nem az a baj, hogy az aranyos gyermekük megszületett, hanem az, hogy a lombikbébik "felesleges" hányadát megsemmisítik, vagyis megölik. Még frusztráció sem lehet ok erre.
Skrabski Fruzsina személyes történetével állt a nyilvánosság elé, amikor Veres András püspök atya augusztus 20-i beszédében a mesterséges megtermékenyítésről tett megjegyzései által megszólítva érezte magát. A kialakult vita kapcsán szeretnék rávilágítani a katolikus jellegzetességekre: a tanítás…..
Klára478 2017.09.03 22:05:08
@messzevágyó: Giordano Bruno-t nem rehabilitálta az Egyház, és az Egyház nem küldött senkit máglyára, azt a világi hatóságok tették. Galilei volt az, akit rehabilitáltak. Galileit csak házi őrizetre ítélték, ahol folytathatta tudományos kísérleteit. Több pápa és Bellarmin Szent Róbert is jó barátságot ápolt vele.
"Elítélése nem tévedhetetlen pápai döntés, hanem csak az egyik kongr. hibás, a tud. kutatás jelentőségét és gondolkodásmódját félreismerő, hatalmaskodó határozata volt. " Lásd
lexikon.katolikus.hu/G/Galilei.html
Barsi Balázs ferences szerzetes atya ismét arra kért minket, tegyük közzé válaszírását Máté-Tóth Andrásnak, a Szegedi Tudományegyetem vallástudósának "Kipróbált férfiak pappá szentelése – nincs teológiai akadály" című írására. (Balázs atya az írását cím nélkül küldte el, a bejegyzés címét a…..
Klára478 2017.08.28 16:14:34
@delphinus: Akkor az az anya talán nem is volt igazán katolikus. (Amennyire én ezt meg tudom ítélni) De az Úr bárkit meghívhat a papságra, szerzetesi életre, nem is kell katolikusnak lenni hozzá.
További részleteket közölt a nemzetközi katolikus sajtó a Hittani Kongregáció éléről július 2-ai hatállyal menesztett Gerhard Müller bíboros interjújából, amit szerdán adott a bajor Passauer Neue Presse (PNP) napilapnak (a teljes, német nyelvű interjú csak a lap előfizetői számára hozzáférhető). Az…..