Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asmtrong429 (törölt)

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Asmtrong429 (törölt) 2009.10.20 15:03:41
@flea: Már miért gázabb a tápszer nyomatása, mint az anyatej nyomatása?

Szerintem egyiket sem szabadnak nyomatni, és mindenki eldönthetné, neki éppen melyik a szimpibb. De ameddig az egyiket lehet agymosóan nyomatni, a másikat is lehet.
Asmtrong429 (törölt) 2009.10.20 15:05:01
@Zus: Bocs, de értek hozzá annyira, mint Te. És sokkal kevésbé vagyok bohóc mint Te, aki azt hiszed, csak Neked lehet igazad, olyasmibe, ami bocsáss, meg, de Téged nem is érint, mivel nem Te szoptatod vagy nem szoptatod a gyereket.
Asmtrong429 (törölt) 2009.10.20 15:06:11
@Asszem: Jogos. Bocs, én abbahagytam, SZóval ebben a témában többször itt nem válaszolok.
15:20 - UPDATE #2: Szavazás a poszt alján! 13:15 - UPDATE az értetleneknek: nekem nem azzal van bajom, hogy egy órával tovább van világos, sőt, annak kimondottan örülök. Viszont ezt az egész átállítósdit azzal magyarázzák, hogy spórolunk vele egy évben egy egész napnyi…..
Engedtessék meg nekem, hogy utaljak nosferato örökbecsű és überelhetetlen darabjára, a modoros ősanyára. Óriási lépést tett afelé, hogy felismerjük, és mi, nők elkerüljük az ősanyasággal együttjáró becsavarodást, megőrülést. Ugyanakkor a jelenségnek még maradtak…..
Asmtrong429 (törölt) 2009.10.06 14:14:39
Aki családot alapít egyúttal szemellenzőt is vásárol? Azért mert valaki meghitt családi körben él, még flörtölhet néha? Az alábbi történetben két családos ember ismerkedik meg. Nagyon. Telefonszámcsere, néhány hívás, és minden megy magától. De merre? Mi van akkor, ha az…..
Asmtrong429 (törölt) 2009.09.22 10:13:54
EGY ÉLETED VAN! FÜTYÜLJ A KONVECIÓKRA, AZ IRIGYDÉGBŐL KÁRÁLÓKRA ÉS HARCOLJ AZÉRT, AKIT SZERETSZ! HA NEM ÍGY TESZEL, ÖRÖKRE MEGBÁNOD! HIDD EL NEKEM!

HOGY EZ NEM TISZTESSÉGES?

ÉS EGY OLYAN FÉRFI MELLETT MARADNI ÉS NAP MINT NAP SZÓVAL, TETTEL, SZERELMET HAZUDNI TISZTESSÉGES, AKIT NEM SZERETSZ? TISZTESSÉGESEBB, MINT MEGMONDANI NEKI, HOGY ENNYI VOLT, SZÉP VOLT, DE VÉGE, ÉS MEGADNI NEKI IS AZ ESÉLYT, HOGY TALÁLJON VALAKIT, AKI TÉNYLEG ŐT AKARJA, AKINEK Ő AZ IGAZI, MERT EZEK SZERINT TI NEM EGYMÁSNAK VOLTATOK?

TISZTESSÉGES UGYANÍGY AZ Ő PÁRJÁVAL SZEMBEBN?

TISZTESSÉGES A GYEREKEDDEL SZEMBEN, AKIT EGY ROSSZ, HAZUG PÁRKAPCSOLATBAN NEVELSZ ARRA, HOGY MAJD Ő SE VÁLLALJA KÉSŐBB SAJÁT MAGÁT, AZ ÉRZELMEIT, ÉS ÉLJEN Ő IS HAZUGSÁGBAN? KISKUTYA NAGYKUTYÁTÓL TANUL UGATNI. HA TE VÁLLALLOD MAFAD, A KONFLIKUSAIDAT, ÉS AZOKAT FELVÁLLALVA, FELNŐTTKÉNT OLDOD MEG, ÉS EZÁLTAL BOLDOGABB LESZEL, A GYEREKED IS NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL AZT FOFJA TENNI, ÉS NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL Ő IS BOLDOGABB LESZ.

TISZTESSÉGES UGYANÍGY AZ Ő GYEREKEIVEL SZEMBEN?

TISZTESSÉGES A FÉRFIVAL SZEMBEN, AKIT SZERETSZ ÉS AKI SZERET? ELVENNI TŐLE AZ IGAZ SZERELEM BOLDOGSÁGÁT, AMI A LEGNAGYOBB AJÁNDÉK AZ ÉLETBEN? AMIKOR A MÁSIK EGY MOSOLYA TÖBBET ÉR MINDEN KINCSNÉL ÉS EGY KEDVES SZAVÁTÓL NAPOKIG LEBEGSZ MENNY ÉS FÖLD KÖZÖTT?

ÉS VÉGÜL, DE ELSŐSORBAN, TISZTESSÉGES ÖNMAGADDAL SZEMBEN?

A GYEREKES HÁZASOS HARMADA ELVÁLIK. NEM OLYAN RITKASÁG EZ MANAPSÁG, HOGY NE LEHETNE FELVÁLLALNI.

HA A SZÜLŐK INTELLIGENSEN KEZELIK A VÁLÁST,A GYEREKEK TÖBBNYIRE NEM, HOGY NEM SÉRÜLNEK, DE FELNŐTT PROBLÉMAMEGOLDÁST, KONFLIKTUSKEZELÉST, RUGALMASSÁGOT TANULVA, TÖBB EMBERREL (SZÜLŐK ÚJ PÁRJAI, MOSTOHATESÓK) IS SZERETETKAPCSOLATOT KIÉPÍTVE TÖBBNYIRE POZÍTIVAN JÖNNEK KI BELŐLE.

A KÁRÁLÓKKAL NEM KELL TÖRŐDNI, VALÓSZÍNŰLEG A SAJÁT KUDARCBA FULLADT MAGÁNÉLETÜK FUSZTRÁLTSÁGÁT VETÍTIK KI RÁD. AZ IGAZ SZERELEM NAGYON KEVESEKNEK ADATIK MEG, ÉS ŐK, HA ELHINNÉK, HOGY EZ LÉTEZIK, SZEMBE KELLENE NÉZNIÜK AZZAL, HOGY NEKIK NEM JUTOTT. KÖNNYEBB ÚGY TENNI, MINT HA NEM LÉTEZNE ILYEN, ÉS EGYÉBKÉNT IS: LEGYÉL TE IS BOLDOGTALAN, HA ŐK AZOK, DÖGÖLJÖN MEG A SZOMSZÉD TEHENE IS!

KÉT OLYAN EMBER VAN A KÖZVETLEN KÖRNYEZETEMBEN, AKI GYÁVASÁGBÓL NEM LÉPETT (MÉG) KI ROSSZ HÁZASSÁGBÓL. AZ EGYIK PROBLÉMÁJÁT A RÁK HAMAROSAN MEGOLDJA, A FÉRJE MEG ISZIK. (A RÁKOT TÖBBEN A VISSZAFOJTOTT FUSZTRÁCIÓRA VEZETIK VISSZA). A MÁSIKNÁL MÉG VAN REMÉNY.

ENNYI VOLTAM. REMÉLEM MEGGYŐZTELEK, MERSZ LÉPNI, ÉS NAGYON BOLDOGOK LESZTEK.

ÜDV,
VALAKI, AKI EGY PERCIG NEM GONDOLKOZNA, HA CSAK ENNYIT KÉNE LÉPNIE AHHOZ, HOGY VISSZAKAPJA, AZT, AKIT SZERET, DE LEHET, HOGY TÚL KÉSŐ MÁR
A magánszemélyek által kezdeményezett népszavazási kérelmet adtak be kedden az Országos Választási Bizottsághoz.  Az ötletgazdák célja az, hogy az EP-, országgyűlési és önkormányzati választáson felállított listák minden második helyén nők szerepeljenek. Egész…..
Asmtrong429 (törölt) 2009.09.09 16:36:05
Hidegháború. Orosz főember (párttitkár?) elmegy USA-ba és beszélget USA-elnökkel.
-Képzeld - mondja neki - nálunk már akkora a demokrácia, hogy az Akadémiánkban a 30% zsidó.
USA elnök hallgat.
- Sőt, a személyi testőreim is a 25% zsidó. - folytataja az orosz főember - És nálatok? Nálatok mekkora például a fehér házban a zsidók aránya?
Usa elnök ránéz és flegmán válaszol:
- Nem tudom és nem is érdekel. És szerintem ez az igaz demokrácia.

Érthető volt a lényeg?

Megjegyzem, bizonyos értelemben feminista vagyok. De nekem ez azt jelenti, hogy csak azért mert nő vagyok, ne szenvedjek el hátrányt az élet egyes területein, míg másik oldalról: előnyt sem kérek. Egyenlő elbírálást akarok, munkaerőfelvételnél szingliként ugyanúgy, mint háromgyerekes anyaként, és bár nekem hátrányos, ugyanezt tartom igazságosnak egy válóper gyermekelhelyezési perében is.

Más: nem gondolom, hogy attól, hogy valaki nő, jobb vagy más döntést hozna politikusként. Az viszont igaz, hogy a női vezetők politikusok aránya egy társadalmilag igazságtalan (egyenlőtlen esélyek) és nem hatékony (a nők képességei a lehetségesnél kisebb mértékben kerülnek kihasználásra) helyzet tünete. Azt azonban látni kell, hogy a probléma főleg a fejekben van: előítéletek, kulturális beidegződések formájában. Gyakran éppen a nők fejében, akik azt hiszik magukról, kevesebbre képesek mint a férfiak, és ezért társadalmi szinten (tehát nem mindenki, de a statisztikákban már szignifikánsan kijön) kevesebbet tesznek le az asztalra (pl. Magyaro-n egy átlag munkaképes korú nő nő 4 órát, egy átlag munkaképes korú férfi 6,5 órát dolgozik egy nap). És persze a férfiak fejében is, akik gyakran nem tudnak ugyanúgy szót érteni - nem is a munkahelyen, hanem a fehér asztal mellett vagy a fallabda pályán - ahol gyakran a tényleges döntések születnek - a nőkkel, mint a férfiakkal, így a nők lemaradnak kapcsolatépítésben, márpedig jó kapcsolatrendszer nélkül nehéz felérni a csúcsra. Szóval kulturális fejlődés kellene, nem kvóta, ezt lehet támogatni, előmozdítani, finom eszközökkel, és lenne gyorsabb fejlődés. Megjegyzem, ha azt nézzük, mi volt itt 100 éve, hatalmasat képltünk azóta előre, azt pedig nem árt tudomásul venni, hogy kulturális váltás, előítéletek felszámolása, csökkentése generációk alatt megy csak.
Asmtrong429 (törölt) 2009.09.09 17:04:48
@Bogyó 2: Különböző fizetések. Magánszférában alkupozíció függvénye. Ahoz, hogy jó fizut alkudj ki magadnak az kell, hogy ismerd az értékeidet, másrészt az, hogy ismerd az alkuhoz szükséges technikákat. A technikákat többnyire barátoktól, ismerősöktől lesed el, tehát akinek a környezetében többen ismerik ezeket, előnyben van. És a férfiak többnyire jobban ismerik ezeket, mert régebb óta dolgoznak felelősségteljesebb pozíciókban, és egy sör mellett könnyebben megosztják a fiúkkal mint egy randin a barátnőjükkel.
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT. Kedves Munkahelyi Terror!Összefutottam egy régi ismerőssel, aki most egy nagy közüzemi szolgáltató telefonos…..
Asmtrong429 (törölt) 2009.09.03 16:05:59
@respecta /01: Pedig igaz.
Asmtrong429 (törölt) 2009.09.03 16:06:55
@hummingbird: Ja, és ha éjjelnet 5-6-szor kellett felkelned a már ilyen nagy gyerekedhez, akkor valamit kurvára elcsesztél, amikor nevelni kellett volna.
Asmtrong429 (törölt) 2009.09.03 16:09:39
@respecta /01: Akkor megfogalmazom másképp, hogy Te is megértsd: a gyerekeknek más gyerekekre, idegen felnőttekre is szükségük van ahhoz, hogy megtanuljanak a társadalomban élni, nem csak a szüleikre. Ahol ez nem történik meg legkésőbb egy éves kor körül, ott a gyerek lekileg sérül és később beilleszkedési zavarai lesznek.
Filmdroid Megnyomnád a gombot? 2009.06.25 09:27:09
Richard Kelly, a Donnie Darko kultklasszikus direktora új filmmel jelentkezik. A The Box egy nehéz helyzetben lévő párról szól, akik ajtójuk előtt egy dobozra bukkannak, ha megnyomják az abban lévő gombot, akkor nagy összeg üti a markukat, de akkor valaki valahol meg fog halni. A…..
A Homárt még a fizikai erőszaknál is jobban bosszantja az echte magyaros, dölyfösportás-mentalitás. A mikrohatalom kéjes érzése és az ebből fakadó kicsinyes csicskáztatás. Ennek extrém szemét példáját mutatta be a minap egy centrumos-közterületes parkolóőr páros a Fiumei…..