Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Ottó

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CÉLRAVEZETŐ Ez Debrecen! 2020.04.30 09:54:51
Debrecen Magyarország második legnagyobb lélekszámú városa, minden szempontból látványosan fejlődő vidéki központja. A helyi élsport komplex összképe is kiemelkedik az országos kínálatból. Amikor egy fiatal arra adja a fejét, hogy a sportot hivatásként szeretné űzni egykoron, azaz pályáját az…..
Napjainkban Magyarországon a koronavírus-járvány körül forog minden. Meddig tart még ez az őrület? Mikor térünk már vissza a régi kerékvágásba? Egyáltalán oda kell-e visszatérnünk? Vagy pont most jött el a változás, a változtatás ideje? Életünk során nagyon sokszor jutunk arra az elhatározásra,…..
A Debrecen Hub 05.20-i Eszme-Csere című eseményén azon elmélkedtünk, mi az, ami segíthet a továbblépésben, amikor elakadunk a céljaink megvalósításában. Az alábbi következtetésekre jutottunk. A céljaink felé való úton történő haladás nem mindig zökkenőmentes. Van, amikor úgy érezzük, elakadtunk és…..
A csapból is az folyik, hogy kevés a minőségi munkaerő a magyar piacon. Lasszóval kell fogni a szakembereket. A fiatalok nyugat-felé veszik az irányt, a középkorúak nem mozdulnak a helyükről, az idősebbek pedig nincsenek képben a modern kori kihívásokkal kapcsolatban (lsd. számítógép-használat és…..
Önbizalom. Egy kis szójátékkal élve, az Ön magázó forma, tehát az Ön nem lehetek én. Illetve, akkor igen, ha magázom saját magam. Esetleg a felsőbb énemet tisztelem ezzel a formával. Komolyra fordítva a szót, hogy mennyire bízok magamban nagyban attól is függ, mennyire bízom a felsőbb énemben. A…..
A 90-s évek elején a szocializmusra jellemző tervgazdálkodás után, a rendszerváltást követő években beindult a piacgazdaság Magyarországon. Ki ne emlékezne az első „Rongyos Butikok”-ra vagy az első „Olcsó Palackozott Italok Boltja”-ira? Az első privatizált konzervgyárakra? Kevés tapasztalata volt az…..
Egy új év kezdetekor hagyomány fogadkozni. Új életet kezdeni. Ma még utoljára telezabálom magam, aztán elsejétől fogyókúra. Persze, hogy nem működik. Miért is? Mert a fogadkozásaink nem egy dátumon múlnak. Sokkal inkább a gondolkozásunkon. A szokásainkon. És egy szokás megváltoztatásához szükséges a…..
Az emberiség jó ideje kutatja a sikeressé válás titkát. Vágyakról, álmokról, célokról beszélünk. A többségnek a sok pénz, a hírnév jelenti a sikert. Jó autókról, szép házakról, exkluzív nyaralásokról álmodunk. „Nyerni kéne a lottón!” „El kéne menni vezetői pozícióba egy multihoz!” „Indítani kéne egy…..
A CÉLRAVEZETŐ A szeretet ünnepe 2018.12.24 20:42:07
Karácsonykor mindenki a szeretetet ünnepli. Ki így, ki úgy. Karácsonyfát díszítünk, ajándékot veszünk. Összegyűlik a család egy közös ebédre, vacsorára. Felmerül a kérdés, hogy akit szeretünk, annak miért csak karácsonykor fejezzük ki a mélyreható szeretetünket? Miért elsősorban a fizikális síkon,…..
Jobban vágyunk az elismerésre, mint bármi másra az életben. Egy politikus pl. nem elsősorban a hatalomért harcol, egy gazdag vállalkozó nem az értékes tárgyakért, luxusautóért, kacsalábon forgó palotáért dolgozik, hanem leginkább mások elismeréséért. Csak akkor vagyunk magabiztosak és nyugodtak, ha…..
A CÉLRAVEZETŐ Az ígéret földje 2018.12.19 18:12:27
Beszéljünk (gondolkodjunk el) egy kicsit az ígéreteinkről. Ki az, aki hallotta már a következő kifejezéseket egy beszélgetés, tárgyalás végén?- Alkalomadtán jelentkezem!- Akkor majd beszélünk!- Hívjuk egymást!Amikor ezeket a mondatokat hallod, légy résen! Ezek azok a tipikus jelek, amikor a másik…..
Egyre nagyobb kérdéskör egy vállalatnál, megtalálni a megfelelő embereket, akik motiváltak egy új feladatkör betöltésére. Megfelelően képzettek, rendelkeznek a szükséges készségekkel, tárgyalási szinten beszélik a szükséges nyelveket. A legjobbak vagy külföldön vannak vagy épp egy másik multi…..
A CÉLRAVEZETŐ Sportpszichológia 2018.12.06 17:04:52
Napjainkban divatos dologgá vált a sportolók mentális állapotával foglalkozni. A tapasztalataim alapján azt gondolom, gyerekcipőben jár a kérdés Magyarországon. Az egyik sportklubnál, amikor felmerült egy edzőnél, hogy foglalkozik-e a sportolók mentális felkészítésével, azt felelte, azzal ő nem…..
Apu kezdődik...  Megszületett a Célravezetők márka.  Vele együtt mi is újjászülettünk. Az újrakezdés mindig izgalmas.  Új célokat alkotunk, új utakon járunk. Vannak kihívások persze, de ezért szép az élet.  Gólt rúgni is jobb érzés valamiért úgy, ha van a kapuban kapus és előttünk…..
​​A téma apropója az, hogy sport klub vezetőként gyakran szembesülök a következő mondathoz hasonlóval gyerekek szájából: "Ebben a félévben a továbbtanulásra hajtok és a szüleim mondták, hogy az iskola az első, így most nem fogok edzésre és meccsekre járni, talán majd a felvételi…..
A kisvállalkozók egyik legfőbb kihívása, cégüket úgy irányítani, hogy tulajdonosként élvezzék vállalkozásuk anyagi hasznát, ügyvezetőként pedig mindezt egy jól működő szervezet kialakításával érjék el. Összetett feladat az általunk létrehozott alkotás birtokosaként menedzserként is megfelelnünk. Ez…..
Gyakran csendül fel ez a mondat családon belül: "Olyan vagy mint anyád/apád!" Nem igazán építő, dicsérő jelleggel. Észre sem vesszük, hogyan másoljuk be szüleink mintáit életünkbe. Nem csak gyerekkorunkban utánozzuk szokásaikat. Felnőtt korban csodálkozunk rá, hogy ugyanazokat a köröket futjuk,…..
Az életünk legapróbb dolgaiban is vágyunk rá, hogy elérjük céljainkat, de ez nem mindenkinek sikerül vagy nem mindig sikerül. Van, aki úgy gondolja, neki nincsenek is céljai. Van, aki küszködve, szenvedve éri el azokat. Van, aki mások céljait követi. Egy közös mindannyiukban: szeretnénk egy…..