Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szücs József

22 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban voltak pillanatok, amikor pusztakézzel tudtam volna lekaratézni az összes Apple-termékemen sorakozó digitális kódot. A következő hibajelenségekre figyeltem fel: eltűnt az iPhone-ból az usb-s tethering, de nemcsak nálam, hanem a hétvégi nyaralóban található…..
A ChangeWave legújabb kutatásában 4163 embert kérdezett meg (ezek közül több mint négyszáz nem az Egyesült Államokban lakik) és arra jutott, hogy a felhasználók jelentős része, egészen pontosan 46 százaléka iPhone-t venne a legszívesebben. Ennél csak egyszer, tavaly júniusban,…..
Appleblog 3G-s lesz az iPod touch? 2011.07.09 10:41:57
Az iPod touch-ra az Apple is úgy hivatkozik, mint az iPhone telefonálási lehetőség nélkül. De mi van, ha ez nem lesz így sokáig? Játsszunk el a gondolattal.Egy holland blog szellőztette meg, hogy az ötödik generációs iPod touch 3G-s adatelérést kap, hasonlóan az iPadhez. Ha akarsz,…..
Szücs József 2011.07.09 12:58:43
@Nakhchivan: A store-nak (ha az appstore-ra gondolsz) szerintem nincs akkora nagy profitja, inkább csak azért tartja az apple hogy megvegyék az iphone-t
Update: Ma megérkezett - sajnos csak az Amazon store-ba - a Rio következő frissítése.15 új pálya, egy új madár (Blu az arapapagáj) és ezúttal gyüjthető gyümölcsként papayák várják azokat akik hekkeltek maguknak Amazonos accountot.Marketes társaim,…..
Szücs József 2011.06.12 09:35:19
Appleblog Heti Apple-csaj 2011.06.01 18:37:00
Lehet most pörögni azon, hogy kedveljük-e, vagy sem, sőt, még azon is, hogy van-e egyáltalán létjogosultsága a szórakoztatóiparban a Való Világnak, vagy inkább albán operaközvetítésekkel kéne kitölteni a műsoridőt, de attól még Gigi közel fél éven keresztül…..
Egyszer talán árveréseken kínálják majd az Apple gyáraiban készült Quasimodókat, amiket tesztelésre gyártottak, de nem lett belőlük semmi. Lesz ott érintőkijelzős iMac (Jobs saját bevallása szerint megépítették, de nem tetszett nekik), iPhone-ok és iPadek minden méretben,…..
Szücs József 2011.05.27 14:52:35
@LEndy: Az Apple chiptervező céget vett, aminek első eredménye lett az A4 chip, amit az Apple tervezett, de mivel az Apple-nek nincs saját gyára ezért a Samsung gyártott.
Appleblog Apple Store Le 2011.05.18 08:30:00
Bezárt az Apple Store. Ismétlem, bezárt az Apple Store.És ha az Apple Store egyszer bezár, az be van zárva. És mikor kinyit, valami mindig megváltozik az életünkben. Egy napelemes iPod nano, egy öngyógyító MacBook Air, esetleg egy lélegző iMac, valaminek lennie kell.Vagy csak…..
Szücs József 2011.05.18 08:45:07
Azt már mindenki tudja, hogy a Mac OS X 10.7, fedőneve Lion nyáron érkezik, az azonban újdonság, hogy talán nem kell majd a DVD-ért sorban állni az APR-ekben. Az Appleinsider információi szerint ugyanis először a Mac App Store-ban jelenik meg a Lion, ezen keresztül lesz…..
A Daily Mail felmérése szerint hiába drága a telefon, hiába költenek a tulajdonosok egy rakás pénzt a havidíjra, előszeretettel törik az iPhone-t. Az adatok mindenesetre azt mutatják, hogy minden ötödik felhasználó lefejti az Apple védelmét a mobilról hogy utána aztán ingyen…..
Az Apple a Mac OS X 10.7 egy újabb fejlesztői verzióját adta ki tegnap, ami azonban továbbra sincs Gold Master állapotban. Ez azt jelenti, hogy a most bemutatott rendszer távol van még a megjelenéstől, amit egyébként az is bizonyít, hogy az Apple egy rakás figyelmeztetést adott az…..
Szücs József 2011.03.31 10:28:44
@sulipad: :)
Szücs József 2011.03.31 12:36:26
Kiválasztottuk a beérkezett pályázatokból a hét általunk ítélt legjobbat, akik bekerültek a Budapest Bank Startupverseny döntősei közé.Íme az eredményA Dragontape egy webes alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók percek alatt tudnak a kedvenc videóikból egy…..
Szücs József 2011.03.30 17:25:44
Gratulálok a döntősöknek! Mi sajnos nem jutottunk be intelligens user által személyre szabható zenei stílust játszó rádiónkkal: www.szokol.eu

jobene véleményéhez hasonlóan és is kíváncsi vagyok a leírt infókra eredményhirdetéskor.
Appleblog Letölthető az iOS 4.3.1 2011.03.26 07:13:00
Tegnap, egy hosszú nap éjszakáján töltöttem le az iOS 4.3.1-at, sokan már az iPad 2-jükre, én még csak úgy. Hivatalosan nem javítja a hivatalosan be nem ismert akkufogyási mizériát, akik tapasztaltak csökkenő üzemidőt (én nem), azok írják meg, éreznek-e mégis…..
Szücs József 2011.03.26 10:21:10
@iSparrow: Nem Telenoros vagy véletlenül? Én az vagyok és nálam pl ezek úgy jelentek meg, hogy a mobil adathálózati beállításokban az APN-hez beírtam: net (csak ennyit kell Telenor mobilnethez).

Egyébként az iOS 4-hez egész sok frissítés kijött. Ezelőtti verzióknál ez nemvolt annyira jellemző, most ráadásul minden frissítés hoz valami érdemi újdonságot (4.1 HDR fotózás, 4.2 AirPlay, 4.3 HotSpot). Ez tetszik, tartsa meg az Apple a jó szokását.
Szücs József 2011.03.26 19:11:37
@iSparrow: Nem tudom tiltják e, azt viszont biztosan tudom, hogy amennyiben olyan szolgáltatóval használod, amelynél nem forgalmazzák a telót, nincs beállítva a mobilnet.
Barcelonában már bemutatott egy 10 inches tabletet a Samsung, nos ez csak az elterel hadművelet volt. Gondolom, a Samsungnál ezt szeretnék terjeszteni. A lényeg, hogy az iPad 2 bemutatása után átdolgozták a Galaxy Tab 2-t és egy vékonyabb verzióval álltak elő. Ezenkívül még…..
Szücs József 2011.03.23 20:17:35
@frankia: Azért az utolérték még igen erős kifejezés.

Attól, hogy mondjuk 10-20%-al gyorsabb a proci vagy 10%-al vékonyabb még nem jelenti azt hogy utolérték... Ez a szegmens régen a specifikációk küzdelmét jelenti.

Egy terméknél az összhang számít, hogy mennyire egy egész az adott kütyü. És ebben az Apple jelen pillanatban utolérhetetlen.
Szücs József 2011.03.23 21:42:04
@zladko: Az a baj, hogy Te a tábla gépben egy PC-t akarsz látni. A PC alapú táblák finoman szólva is kicsi eladást produkáltak.

Ez egy tablet. Egy új termékkategória. A PC és az okostelefonok között és valljuk be eléggé sokan vannak akik nem buzerálni, SD kártyát beledugdosni idióta flash reklámokat nézni akarnak hanem egyszerűen csak használni a gépet.

És igazad van, az általad felsorolt hiányosságok igen is megvannak, de ez a userek szerintem kevesebb mint 10%-át érintheti. Nem mindenki geek....

Ha megfigyeled az iPad marketing kampányát: nem specifikációkra épül, hanem a készülék használatának egyszerűségét és könnyedségét emeli ki. Soha nem hangzik el, hogy duplamagos processzor vagy hogy 512 MB RAM. Vegyük észre kiknek készül az iPad és vegyük észre hogy a felhasználók 90%-ának jelenleg az iPad a legjobb választás, hiába van erőssebb proci vagy több ram a konkurenciában, ha használhatóságban vagy alkalmazások terén elmaradásuk van.

És mindössze annyi van kedves zladko, hogy nem te vagy a célközönség, te abba a 10%-ba tartozol aki egy pc tudását várja el egy táblától. Nincs ezzel semmi baj, különbözünk ennyi. (én pl sosem vennék semmilyen táblát, okostelefon + asztali gép tökéletes kombó számomra)
Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert…..
Szücs József 2011.03.18 12:55:22
@czanga: Pedig már 4.2.1-re is frissíthetnél, és marad a jb + unlock.

Annyi a lényeg, hogy ne legyen baseband update (pwnage tool-al oldható meg).
UPDATE: néhol átírtam a teszteket, az új információk alapján illetve bekerült egy újabb alkalmazás is. Illetve lementem egy rövid sétára és megnéztem mind a négy alkalmazást ugyanazon a távon. Hogy én mit meg nem teszek értetek... :)Itt a tavasz, ami nálam a bringa szezon…..
Appleblog Így néz ki az iPhone 5? 2011.03.07 16:43:00
A Gadgetsdna kínai forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy az új iPhone-ban leszámolnak a 4-es széria üveghátlap-dizájnjával, és alumíniumötvözetre cserélik a borítást. A dizájn a 4. generációs iPod touch felé mozdulna el, valahogy így:Az új külsőre azért volt szükség…..
Bármekkora hülyeségnek is tartom a pletykát, miután a Bloomberg után a Wall Street Journal is írt róla, kénytelen leszek megírni a véleményemet a felezős iPhone-ról.Mert hát az a hír - ismét -, hogy a tűzhöz közel álló források szerint egy a mostanihoz képest felezett…..
Látom readya kolléga ma már kirohant, csatlakoznék hozzá én is, de előtte leszögeznék egy dolgot. A blog indulásakor még viccesnek találtuk, ha fricskát szórunk az Apple-re, de ezzel rövid időn belül felhagytunk. A mostani cikk célja sem a fricskázás, szimplán objektív…..
Szücs József 2011.01.20 11:29:42
@readya:
Első generációs iPhone milyen közösségi funkciókra épült? Volt nekem olyan, és se Facebook se twitter se semmi nem volt rajta alapból. Inkább internetezési funkciókra építő teló volt, innen nézve viszont tényleg gáz volt a 3G-t kihagyni (ilyen mobilnet árak mellett mondjuk nekem nem hiányzott :) ).

Zenelejátszó terén van más lehetőség. Én tegnap akadtam rá: www.getsongbird.com/ 20 MB-s kis program. Kipróbáltam, de maradtam az iTunesnál (nekem bevált), de mint alternatív lehetőség érdekes lehet: van benne magyar nyelv is és beépített webböngésző is :)
Webisztán Itt a Mac App Store 2011.01.06 15:02:00
Persze a gyönyörű szép az lenne, ha az Android-Chrome, iOS-OSX határvonalak egyre vékonyodnának. Lassan tényleg ott tartunk, hogy egy okostelefon, egy netbook és egy táblagép között minimális (kijelzőbeli) különbségek lesznek csak. Ilyen szempontból is érdekes figyelni az…..
Na, elkezdődött, itt az újév, mindenki arra számít, hogy az Apple még januárban, vagy februárban, esetleg márciusban, de legkésőbb áprilisban bemutatja az iPad 2-t, amiről persze nem tudunk semmit. Mi lesz benne? Változik a hardver? Kap új funkciókat? Tudja a franc.Mindenesetre most…..
Szücs József 2011.01.06 10:09:07
@bali-axe: Szép lenne így az iPad, de abszolút nem lenne kézreálló.

Nekem az iPhone4 a 3G után nagyon nem áll kézre a forma miatt, egy iPad méretű eszközön ez még zavaróbb lenne.
Többen jeleztétek a blogon, és a világ minden részéről özönlöttek a twittek, hogy az iPhone elfelejtette őket felébreszteni 2011. január elsején, újév napján. A telefon elfogadja az ébresztési beállítást, de sztoikusan csendben marad az ébresztés pillanatában, semmi jelét…..
A Nokia Siemens szerint az Apple legújabb mobil operációs rendszere már támogatja a Network Controlled Fast Dormancy nevű technológiát. Ennek az újításnak hála az iPhone és a hálózat kapcsolata optimálissá válik, így együtt a lehető legjobb teljesítményt nyújtják. Működés…..
Szücs József 2010.12.02 12:34:07
@Haibane: Értelek. Tehát kell hozzá a legfrissebb baseband és a 4.2, amit én még 3G-re nem merek feltelepíteni (tanulva a 4.0-ból :) ) Majd ha a 3G-sek leírják a tapasztalataikat... :)
Szücs József 2010.12.02 15:44:26
@Mrs.E: 4.1-ről frissítettél?
Az iOS 4.2-vel az Apple ingyenessé tette a legújabb iOS-készülékeken (iPhone 4, iPad, 4. gen. iPod touch) a Find My iPhone szolgáltatást. Sokan most találkoztunk vele először, úgyhogy időszerű közelebbről megvizsgálni, mire jó, mire nem, és egyáltalán.Az Apple tavaly június…..
Szücs József 2010.11.25 10:28:17
Aki még nem értesült volna róla, azoknak jó hír, hogy megérkezett az első hivatalos Angry Birds update, ami hibajavításokat -  ezúttal már a QVGA kijelzőket is támogatja a játék - és 45 új pályát tartalmaz. Golden Egg-re fel! :) Angry Birds for Android on AppBrain…..
Szücs József 2010.11.10 18:13:48