Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karsa Tímea

91 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 25 éve annak, hogy elsőként került a képernyőre a zöldszemű világtalan lány, Esmeralda története. A szappanoperák megkerülhetetlen szereplője ő, akit az újgenerációs közép-és dél-amerikai sorozatok tömkelege követett. 1997. május hatodikán mutatták be Mexikóban az Esmeralda első epizódját.…..
A ’90-es évek egyik legsikeresebb sitcomja kétség kívül az Egy rém rendes család volt. Ugyan nem irigyeltük Bundy-ék életét, nagyon is jól szórakoztunk a nyomorukon, beszólásaikon, kárörvendő nevetésükön. 35 éves lett ma ez a fura család. 1987. április 5-én mutatták be a sorozat első részét, mely a…..
Fotó: Madách Színház Mi a közös Son Gokuban, Mike Wazowskiban, Matthew Broderickben és Ben Stillerben? Egy ember: Lippai László, aki ma súlyos betegség után, a közönség számára mégis váratlanul elhunyt. Rá emlékezünk.   A szinkronon túl Lippai László Budapesten látta meg a napvilágot 1959.…..
Ma, január 5-én van 30 éve annak, hogy a Magyar Televízió bemutatta a Gumimacik című sorozatot. A 65 epizódos szériát Amerikában a szombat reggeli műsorsávban kezdték el játszani 1985-ben, nálunk viszont 1991-től vasárnap délután 4 órakor adták két másik sorozat társaságában. Emlékeztek még, hogy…..
1991. november 22-én mutatták be Walt Disney egyik legismertebb rajzfilmjét. A film három dala is Oscar-jelölést kapott, amiből a Szépség és a Szörny című nyerte a szobrocskát. A sikert a szerző, Howard Ashman már nem élhette meg; a film végén a stáblistában búcsúztak tőle. Ez volt az első Disney…..
Már húsz év eltelt azóta, hogy véget értek Milagros és Ivo kalandjai. A ’90-es évek szappanopera-korszakának egyik legismertebb darabja akkora népszerűségnek örvendett Magyarországon, amit azóta sem sikerült überelni semmilyen hasonló műfajban készült sorozatnak. Hogy is volt a Vad angyal…..
Ma 25 éve mutatták be a Space Jam-et, ami magyarul ,,Zűr az űrben” kiegészítéssel futott. Az animációs- és élőszereplős filmek egyik előfutára volt. A készítők a biztos sikerre mentek: Michael Jordan mellett a korszak legnépszerűbb kosárlabdázóit és jól ismert rajzfilmfigurákat eresztettek össze,…..
Az HBO-nak köszönhetően nyár elején szinkronosan is láthattuk a Jóbarátok: Újra együtt különkiadását. Ebből az alkalomból a főszereplők magyar hangjaival beszélgettünk. Kökényessy Ági, Kiss Erika, Nyírő Beáta és Sinkovits-Vitay András már elmesélte élményeit, ezúttal pedig Galambos Pétert mutatjuk…..
Az HBO Magyarország először nem tervezte szinkronizáltan leadni a Jóbarátok: Újra együtt különkiadását, ám kielégítve a nézői igényeket, mégis elkészült hozzá a szinkron. Ebből az alkalomból öt főszereplő magyar hangjával beszélgettünk. Kökényessy Ági, Kiss Erika és Nyírő Beáta már elmesélte…..
Az HBO Magyarország először nem tervezte szinkronizáltan leadni a Jóbarátok: Újra együtt különkiadását, ám kielégítve a nézői igényeket, mégis elkészült hozzá a szinkron. Ebből az alkalomból négy főszereplő magyar hangjával beszélgettünk. Kökényessy Ágival és Kiss Erikával már beszélgettünk, most…..
Immáron fél évszázada, hogy a BBC leadta az Onedin család első epizódját, mely 1971-től 1980-ig ment a briteknél. A Magyar Televízióban többször ismételték. Olvasóink többsége a ’90-es évekből emlékezhet rá: hatalmas hajó, jellegzetes vitorlákkal, pajeszos, szép hangú főszereplővel, talán még a…..
Az HBO Magyarország először nem tervezte szinkronizáltan leadni a Jóbarátok: Újra együtt különkiadását, ám kielégítve a nézői igényeket, mégis elkészült hozzá a szinkron. Ebből az alkalomból négy főszereplő magyar hangjával beszélgettünk. Sorozatunk első részében Rachel Green magyar hangjával,…..
A ’90-es években tévét néző egykori gyermekek most kidülledt szemekkel kérdezik: ,,te jó ég, ilyen régen volt?!” Bizony, ilyen régen: ma 25 éve annak, hogy bemutatták a Hé, Arnold! című sorozatot, amit annak idején a Nickelodeon sugárzott. A szőke, futballfejű kissrác sokunkat szögezett a…..
2001. október 2-án mutatták be a mozik Jean-Pierre Jeunet filmjét, az Amélie csodálatos életét. Az alkotást pozitívan fogadták a kritikusok: már az első héten a legtöbbet vetített film lett a mozikban, és további 22 héten át a top 10-ben maradt. 2001-ben a legsikeresebb francia film lett Amerikában…..
Karsa Tímea 2021.10.03 11:24:02
@Cserny mster: Valóban, Sisi. Csakhogy a film úgy került forgalomba, hogy Sissi - A magyarok királynéja, ezért nem változtattunk az írásmódján.
Az HBO Magyarország először nem tervezte szinkronizáltan leadni a Jóbarátok: Újra együtt különkiadását, ám kielégítve a nézői igényeket, mégis elkészült hozzá a szinkron. Ebből az alkalomból a főszereplők magyar hangjaival beszélgettünk. Akárcsak a stáblistában, a sort mi is az elbűvölő Kökényessy…..
2021. szeptember 5-én este került sor a 2021-es Szinkronünnepre. Az esemény különlegessége, hogy az idei mellett a tavalyi díjazottak is megkapták jól megérdemelt kitüntetésüket, így pótolván be a pandémia miatt elmaradt, online megtartott ceremóniát. Az esemény előtt egy kerekasztal beszélgetésre…..
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
1996-ban mutatták be világszerte az ismert regényből készült rajzfilm-adaptációt. Személyes emlékem a filmről, hogy akkortájt adták, amikor a Honfoglalást, és az éppen rám vigyázó felnőtt jó ötletnek látta, hogy ha beülünk a magyar filmre, hiszen mi köthet le jobban egy nyolcéves gyereket annál,…..
  Ha eddig nem érezte magát öregnek a Kedves Olvasó, ez most bizonyára megváltozik, ugyanis 2001. június 11-én, azaz kereken húsz éve ért véget a Hódító hódok című sorozat. Sokak gyermekkorának azon varázslatos korszakát jelentette ez, amikor még egytől-egyig szuper meséket sugárzott a Nickelodeon,…..
2006 májusában került a mozikba a Dan Brown 2003-as nagy sikerű regényéből készült mozifilm. Akárcsak a könyvet, a filmet is érte támadás, hiszen a katolikus egyház konzervatívabb tagjai a regény tartalmát ismerve nem örültek a film elkészülésének. A Robert Langdon történetek sorozata nem a Da…..
2001-ben érkezett a mozikba az egyik legemlékezetesebb komédia, a Bridget Jones naplója. A főszereplővel nők milliói tudtak akkoriban azonosulni; ma már a főhős problémaköre (fogyókúrák, megfelelni akarás) nem feltétlenül érné el ugyanazt a hatást, mint a 2000-es évek elején. Az valószínűleg sokak…..
Fotó: Zih Zsolt/MTI 2021. március 17-én, 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula. Arcát a fiatalabb közönség talán kevésbé ismerte, de hangjáért egészen biztosan Magyarország-szerte rajongtak. Több, mint 1800 alkotásban hallhattuk: mellék- és főszerepekben, sorozatokban, filmekben, mesékben…..
A ,,Berbenczei Flóriánság rövid története” Kaló Flórián 1932. június 16-án született Berbenczei Flórián néven. Mivel születésekor szülei nem voltak házasok, édesanyja nevét kapta, majd kétéves korában lett édesapja után Kaló. Elmondása szerint eredeti nevét is szerette, olyannak tartotta, mintha…..
  60 éves lett a 101 kiskutya című rajzfilm, amit Magyarországon először 1964 decemberében mutattak be a mozik, majd 1995-ben egy újabb szinkronnal ismét a magyar vásznakra került a mese. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a 101 kiskutya felvételről megvolt videókazettán az első…..
2021. január 13-án jött a szomorú hír: elhunyt Vass Gábor, az egyik legkarizmatikusabb hangú művészünk. Több külföldi színész és rajzfilmfigura köszönhette neki a magyar hangját, míg több rádió- és tévécsatorna is felfigyelt a különleges orgánumra. Szinte lehetetlen összeszedni és egyenként…..
Karsa Tímea 2021.01.19 18:26:02
@cardiobascuralis 2: Azokat nem törlöm, akik megírják, hogy mi a konkrét problémájuk, és nem a kommentelőket vagy a személyemet kritizálják. Egy hölgy például kedvesen írt privátban, hogy tárgyi tévedés van a cikkben, és ki is javítottam.
Ha megírod, hogy itt és itt helyesírási hiba, vagy tárgyi tévedés van, nem fogom kitörölni, hanem kijavítom és meg is köszönöm.
Karsa Tímea 2021.01.20 10:02:19
@cardiobascuralis 2: Más kérdés magát a kommentelőt kritizálni, és azt, amit a kommentelő ír. Magyarán nem ugyanaz azt jelezni a másiknak, hogy ,,hülyeséget írsz" vagy azt, hogy ,,hülye vagy".
Látod, most normálisan írsz, fel sem merül bennem, hogy töröljem.
Köszönöm, hogy részletezted a hibákat.
Karsa Tímea 2021.01.20 17:16:04
@cardiobascuralis 2: Hát, azt írni a másiknak, hogy nem gondolkozik, és csak vegetál, meg ,,analfabéta f'sz"-ként hivatkozni az emberre az azért durva.