Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzinkronTájmi

37 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Monty Python brit szürrealista komédiások társulása, kiknek hatása a humorban akkora volt, mint a Beatlesnek a zenében. Már 1969-től rendszeresen feltűntek a televízióban, majd filmeket is elkezdtek készíteni. A Monty Python és a Szent Grál 1975-os sikere után megalkották a Monty Python – Brian…..
SzinkronTájmi 2019.08.16 20:11:47
Vegyes érzésekkel futottam neki a filmnek, hisz alapvetően nem volt tervben az, hogy megnézzem. Láttam már a Szépség és a szörnyeteg filmet, és nem mondanám, hogy meggyőzött, így mégis mi jót várhatok egy animált állatokról szóló filmtől? – tettem fel magamnak a teljesen jogos kérdést. Mondanám,…..
Kimondani is elképesztő ezt a számot, hiszen a film első része már ,,újgenerációs” filmnek számított, és bátran állíthatjuk, hogy témáját tekintve az első volt. Jöttek utána replikák, mint a Hangyák a gatyában, vagy Pite-sorozat feledhető epizódjai, de az első rész a maga nemében…..
A héten debütált a mozikban a Toy Story negyedik része, ám ne feledkezzünk meg arról, hogy a korábbi részek – főleg az első – mekkora nyomot hagytak az akkori gyerekekben és a filmtörténetben. Az első rész 1995-ben került a mozikba, mint az első 3D-s számítógépes animációval készült film, és a Pixar…..
szinkronjunkie 15 éves a Terminál 2019.06.17 21:40:33
A Terminál Tom Hanks 34. filmje, melyben egy reptéren ragadt, az ország nyelvét nem beszélő kelet-európai férfi bőrébe bújt. Hanks, ahogy az tőle megszokott, teljes odaadással játssza el a rendszert nem ismerő idegent, akinek országától több ezer kilométerre kell végignéznie, ahogy hazája háborúban…..
SzinkronTájmi 2019.06.20 08:48:21
@Secnir: A film végére igen, de az elején csak minimálisan.
J.R.R. Tolkien az egyik legismertebb szerző a világon – könnyen lehet, hogy az elfogultság is beszél belőlem, de szerintem nem létezik olyan ember, akinek ne mondana valamit A Gyűrűk Ura vagy A hobbit. Nagyon sokat jelentenek nekem ezek a könyvek, nem is beszélve a filmekről, amiket bármilyen…..
1989. május 24-én mutatták be az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmet, melyhez 1989-ben és 2000-ben is készült magyar szinkron. A szerepben már rutinos Harrison Ford mellett a legendás Sean Conneryt láthatjuk, és ezek a szerepek kultikus szinkronhangokért kiáltottak. Mielőtt azonban…..
Az idejét nem tudom, mióta kokettáltam már ezzel a "hármassal". Igaz, az sem könnyítette meg a dolgot, hogy az egyik fő összetevője igencsak szezonális, mindössze pár hétig élvezhetjük. Igen, jól tippeltek, ez nem más, mint a spárga. Nekem teljesen mindegy, hogy zöld, vagy fehér, mindkettőt nagyon…..
SzinkronTájmi 2019.05.20 20:00:35
A Sztárom a párom mára már klasszikussá vált film, amit bármikor szívesen megnéz az ember. A film forgatókönyvét ugyanaz a Richard Curtis jegyzi, aki a Négy esküvő és egy temetést, és az Igazából szerelmet is, s ez már önmagában garancia a minőségre. A rendező Roger Michell volt, és azért írok…..
szinkronjunkie Vers a Szinkronról 2019.04.10 23:04:27
Fotó: Hangemberek című előadás, Új Színház    Karsa Tímea: Vers a Szinkronról   De szeretnék egyszer én is a szinkronba menni, Hangommal királynő, vagy bérgyilkos lenni! Hallhattam, hogy hogy dolgoznak ők, a nagyok, Egy pillanatig elhiszem, hogy közöttük vagyok.   Látom Bozai Józsefet, hogy…..
Úgy hozta a sors, hogy pont akkor töltök Magyarországon egy hetet, amikor a Dumbót mutatják be. Bár régóta terveztem kritikát írni, nem feltétlenül ezzel indítottam volna, hiszen gyerekfilm – gondoltam. Aztán elkezdtem utánanézni, mi is várható. Tim Burton a rendező – el is bizonytalanodom rögtön,…..
A smaragd románca 1984-ben készült, s ez volt a férfi főszereplő, Michael Douglas első akciófilmje. Magyar szinkron elsőként 1986-ban készült hozzá, ám igen kalandos utat járt be, tekintve, hogy három különböző is készült hozzá. Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, lássuk, milyen érdekességeket…..
A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából több állami kitüntetést is kiosztottak művészek és alkotók között. Többek közt a Kiváló Művész díj és Jászai Mari díjak találtak megérdemelt gazdáikra, és a munkájukért jutalmazott színészek közül igen sokuk érdekelt a szinkronban is. Lássuk hát, kik a…..
Fotó: MTI Mindig méltóképpen igyekszünk megemlékezni azokról, akik a szinkronban tevékenykedtek és akiknek hangját haláluk után is akkor hallhatjuk filmekben, amikor csak kedvünk tartja. Koós Jánossal sincs ez másképp, s habár nem a szinkron volt a fő irány, amiben tevékenykedett, mégis…..
1959. január 29-én mutatták be a Csipkerózsikát, Walt Disney 16. egész estés rajzfilmjét. A film nagyon sokáig, nyolc éven át készült, hiszen akkoriban még nem létezett számítógépes animáció, így mindent kézzel rajzoltak meg. Walt Disney arra törekedett, hogy az új hercegnőt ne hasonlíthassák össze…..
Ezt a filmet úgy tízéves korom környékén láttam először, és ismeretlen okból fel is vettem videóra. Tényleg nem emlékszem rá, miért tettem, biztos a videót próbálgattam, de a felvétel olyan jól sikerült, hogy utána sokáig volt módom újranézni, mert nagyon megszerettem. Tetszett a két idős veszekedő…..
  Az Egy bogár életét 1998 novemberében mutatták be először. A Toy Story – Játékháború után ez volt a Pixar második egész estés animációs filmje. Eddigre gyermekként számos állatfaj életét megismerhettem a vásznon keresztül, de a bogarakéba nem volt rálátásom, úgyhogy különösen érdekes volt…..
Az ősz derekától kezdve - hiába van most éppen rekordmeleg - a hobbikertészek figyelme lassan a benti növények felé fordul, hiszen egy-két hét múlva már semmi nem ment meg minket a hideg ősz végi időjárástól, így aki szeretne növényekkel bíbelődni, kénytelen lesz a lakásban…..
A Mackótestvér a Disney 44. egész estés rajzfilmje, és egyben az utolsó előtti, ami a hagyományos, rajzolt világot eleveníti fel. A rajzfilm egy törzs fiáról szól, akit az ősi szellemek változtatnak egy általa oly gyűlölt állattá: medvévé. Kenai így más szemszögből látja a világot, és szerez…..
  Mint azt sokan tudjátok, szeptemberben hazánkban járt Terence Hill, s találkozhatott magyar hangjával, Ujréti Lászlóval. A két színész egyébként már ezt megelőzően is megismerhette egymást, hiszen Terence Hill új filmjének, a Nevem: Thomas magyar forgalmazója a promóció keretén belül összehozta a…..
A sorozat első részében olvashattatok a Magnumról, a Knight Riderről, a MacGyverről és az X-aktákról. Ebben a részben továbbra is a '90-es évek első felében maradunk, de akciósorozatok helyett családi és kórházi sorozatokról, illetve azok szinkronjáról olvashattok.  Váratlan utazás A Váratlan…..
    Az "Azok a ’90-es évek” című sorozatunk keretein belül már olvashattatok a Disney délután és a mesesorozatok szinkronjairól, most azonban azok a klasszikus sorozatok következnek, amik ugyan valójában többségében a ’80-as években készültek, hozzánk a ’90-es években értek el, új korszakot…..
SzinkronTájmi 2018.08.23 20:59:17
@eßemfaßom meg áll: A Big Bang szinkronja több sebből is vérzik, ez tény.
SzinkronTájmi 2018.08.23 21:03:57
@Andy73: Hogyne, a húgomnak általánosban még '97-ben is tanítottak oroszt. Lássuk be, a '90-es években nem kellett minden munkához nyelvtudás. Csak azért mert rendszerváltás volt, nem változik meg hirtelen az emberek gondolkodása, hogy hú, eddig tojtam a nyelvtanulásra, mert oroszt kellett, de most aztán... Szerintem ez nem így megy.
SzinkronTájmi 2018.08.23 21:09:31
@Le a spammerekkel: Én egyfajta indokolatlanul divatos lázadásnak tartom ezt, holott azok az emberek akik szidják a szinkront ugyanúgy Sinkovits Imre Törpapáján nőttek fel, mint mi, nem tudom miért kell mindenáron szidni ezt az egészet. De ahogy már fent említettem: hála az égnek már van választása mindenkinek, és nem kéne baromságokon veszekedni. Ki így szereti, ki úgy, mindenkinek a magánügye, hogy beszél-e idegen nyelveket.
A Jászai Mari-díjas színész hosszas betegség után hunyta örök álomra a szemét. Kitartása megkérdőjelezhetetlen, hiszen utolsó erejével is színpadra állt, és játszott, fürdött a közönség szeretetében, és a tapsban. Székhelyi Józsefre, s szinkronmunkáira emlékezünk. Az Internetes Szinkron Adatbázis…..
Timike megint ultra fárasztó, ugyanis el akarja rángatni Lucát a Bandival való közös randiról csak azért, hogy négyes találkájuk legyen Ottóval, és ő újra összejöhessen a sráccal. Ugyan meg volt beszélve a mozi, de Bandi nem tudott erről, úgyhogy elkérte a villa kulcsait,…..
SzinkronTájmi 2018.08.02 22:06:05
@RTB: Tök ismeretlen ez a Gergő, Attila egy kocsmai verekedésből menekítette ki, és egyből puszi pajtások lettek. Szerintem András eddig ismeretlen gyerekei, és megbosszulják az apjuk halálát Szonjával. Bár ez lehet, hogy már túl elszállt ötlet :D