Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paddydori

62 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabó Gyulát bemutatni egyszersmind nagyon hálás és igencsak nehéz feladat, hiszen a páratlan életműből e hasábokon legfeljebb csak szemezgetni tudunk. Buga Jakab, Columbo, Magyar népmesék, Éder Mester - hogy csak néhányat említsünk az őt rendkívül népszerűvé tevő kiváló szerepekből. 1930. július…..
paddydori 2020.07.15 12:14:06
@nincs1agy: Ahogy a cikkben is írták :)
“Joey, láttál már falon pókot?” Az 1980-as Airplane! szinte bármelyik mondatát idézhetném, valószínűleg akkor is mindenki rávágná a film címét. A Leslie Nielsen hírnevét megalapozó mozi a repülős katasztrófafilmek paródiája, pontosabban szólva a Zero Hour! és az Airport című filmek kifigurázása…..
paddydori 2020.07.03 14:49:38
@maxval bircaman (cenzúrázott): Huh, remélem majd a "filmfordítás ipar" egyszer megfogadja a tanácsod, és megszűnik károsnak és abszurdnak lenni. Addig is, a te fordítói munkáidat hol hallhatjuk, melyik mozi, streaming felület vagy tévécsatorna adja?
Ridley Scott Gladiátora méltán kapott 5-5 BAFTA és Oscar-díjat, hiszen az egyik legminőségibb történelmi filmről van szó, amellyel Hollywood az utóbbi évtizedekben megörvendeztette a nézőket. A forgatókönyvet Daniel P. Mannix 1958-as “Those About to Die: or the Way of the Gladiator” című regénye…..
Év elején még nem gondoltuk volna, hogy egy járvány miatt a világ nagy része önkéntes karanténba kell, hogy vonuljon. A Nagy Otthonmaradásnak rengeteg társadalmi és gazdasági következménye lett (és lesz is a jövőben), többek között például az is, hogy fellendült az olyan streaming-szolgáltatók…..
Ahogyan haladunk előre a portrésorozattal, részről-részre szomorítjuk el saját magunkat azzal, hogy mennyi olyan sikeres színész és színésznő hagyott már itt minket, akik a szinkronszakmában is elismert művészek voltak. Arra a Kaszás Attilára emlékezünk ma, aki - ha nem megy el túl korán - biztos,…..
paddydori 2020.03.16 12:15:57
@Fehérlapos: Jaj, köszi, javítottam!
A Matthew Perry és Bruce Willis főszereplésével 2000-ben elkészült maffia-komédia ugyan nem tartozik a kritikusok által nagyra értékelt filmek közé, a közönség azonban szerette, szereti is a mai napig. A forgatásnak köszönhetjük többek között azt, hogy Willisnek szerepelnie kellett a Jóbarátokban –…..
paddydori 2020.02.18 10:28:09
@al Dajjal: Az indavideónak panaszold, hozzánk nincs köze :)
Portrésorozatunk keretei között jelent már meg cikkünk Selmeczi Rolandról, Prókai Annamáriáról, Garas Dezsőről és Csákányi Lászlóról is. Ma pedig egy olyan művészről írunk, akinek legalább három generáció ismerte a hangját több száz filmjéből és sorozatából - olvassátok tehát megemlékezésünket Izsóf…..
A közös esti filmnézés sok család karácsonyi hagyománya közé tartozik, és ilyenkor nehéz (sőt, nem is mindig akarunk) elszakadni a Reszkessetek betörők és Igazából szerelem-típusú filmektől - ha apa nagyon ragaszkodik hozzá, akkor a Drágán add az életed is felkerülhet ilyenkor a listára. Néha aztán…..
paddydori 2019.12.23 16:19:16
@Flankerr: köszi, javítva!
“Abban higgy, amit a szíved diktál,Két vágy, de egy család.” Tarzan, a nemesi származású, ám szülei tragikus halálát követően gorillák által felnevelt fickó egyike a legtöbbször megfilmesített irodalmi karaktereknek. Alakja Edgar Rice Burroughs amerikai író fejében született míg 1912-ben, és vált…..
paddydori 2019.11.25 09:03:30
@Jubal Harshaw: Töredelmesen bevallom neked, én az internetet hívtam segítségül ennél a bekezdésnél, mert nem olvastam a Tarzan könyveket. Így vagy tényleg illegál kiadásra tettél szert, vagy más író tollából származó sztoriról van szó, vagy pedig a forrás téved. Köszi, hogy szóltál! :)
Nem is volt olyan régen, hogy 2015-ben megőrült az Internet népe, és várták azt a bizonyos októberi dátumot, hogy kiderüljön végre, megérkezik-e Marty, és mi minden várja abból, ami a film második részében látható volt. Most pedig ez az alkotás is 30 éves lett. Azt hittem, nehéz lesz érdekességeket…..
paddydori 2019.11.24 11:29:54
@maxval bircaman (cenzúrázott): Nem érted, de mégis annyira fontos neked, hogy egy újabb felhasználói fiókot kreáltál azért, hogy írogathass nekünk. Ez azért jelent valamit.
Tim Burton, a képregényrajzolóból lett rendező nevét hallva mindenkinek filmjeinek látványvilága, gótikus meséket idéző történetekből és sokszor szürreális karaterekből álló univerzuma jut az eszébe, melyet néhány kritikus egyszerűen csak Burtoneszk-ként emleget. A már 61. évét taposó Burton a…..
Eredetileg táncosnak készült, később rengeteg színházi darabban és tévésorozatban láttuk, mégis talán a hangja miatt emlékszünk rá a legtöbben. Túl korán ment el, hiszen még mindig csak 56 éves lenne. Nemrég indult portrésorozatunk második szereplője a csodás Prókai Annamária. A színésznő 1963.…..
Apu lekopott billentyűzete vagyok. A Harcosok klubjáról már elmondtak és leírtak mindent az elmúlt 20 évben, amit érdemes volt tudni. Korszakalkotó film, amely akkora csavart dob az arcunkba, hogy a vásznon/tévén keresztül is érezzük a pofont. A szinkron pedig elsősorban a fantasztikus Selmeczi…..
paddydori 2019.10.16 13:05:55
@Kőműves Kellemetlen: Kellemes napot, remélem, sikerült ebben a korai órában levezetned a frusztrációdat és ma már máshol nem trollkodsz. Nem számít a véleményed ha személyeskedsz, és érdemben pedig képtelen vagy hozzászólni - de hát ezt te is biztosan tudod :)
“Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága, és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője, és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig…..
Sokszor és sokat írtunk már évfordulóik kapcsán korábbi filmek magyar szinkronjáról, ahol minduntalan említésre kerültek a kor nagy színészei. Közülük azonban már sokan nincsenek velünk, így ennek apropóján új, havonta megjelenő portrésorozatot indítunk, melyben külön-külön foglalkozunk majd velük…..
Legelőször a kétezres évek közepe-vége felé találkoztam először a Jóbarátokkal, az egyik kereskedelmi tévé adta, és emlékszem, mennyire vártam, hogy az epizódvégi Warner Bros logó megjelenése után ugyan lesz-e még egy rész, vagy egy film fog következni? (Igen, megnézhettem volna a műsorújságot, vagy…..
Parádés estének lehettünk tanúi, ugyanis tegnap ismét megrendezték az Uránia Nemzeti Filmszínházban a szinkronos díjátadó gálát, a szinkronipar különböző szakmáinak kiemelt eseményét. Az idei a harmadik alkalom volt a Gála történetében, és a Szinkronünnep nevet viselte. Ez végül egyáltalán nem volt…..
A kilencvenes évek gyermekeként a kedvenc filmjeim között főleg olyanok szerepelnek, amiket a szüleimmel néztem kiskoromban - mint a Hair és a Grease - és amik jellemzően az ő fiatalkorukban készültek. Egy kivétel azonban van, amely idősebb mindnél, koránál fogva akár a nagymamájuk is lehetne - ez…..
Pár napja debütált a mozikban Quentin Tarantino kilencedik filmje, a Volt egyszer egy... Hollywood, és különös egybeesés, hogy majdnem napra pontosan tíz évvel ezelőtt jelent meg a rendező hatodiknak tekintett műve, a nyolc Oscarra jelölt Becstelen brigantyk.  A hangzatos címet Tarantino egy…..
paddydori 2019.08.22 15:26:08
@bandigyerek: Igazad van, Tarantino valószínűleg így tiszteleg a valóságban is létezett olasz rendező emléke előtt :)
A ma húsz éves Hatodik érzék azok közé a filmek közé tartozik, melyek elé legalább kétszer ül le az ember (ha nem többször). Első megnézéskor végigizgulja, hogy mi lesz Cole-lal és Malcolmmal, majd pedig másodjára azért nézi meg, hogy a filmvégi fordulat fényében újraértelmezhesse az egész alkotást.…..
szinkronjunkie 25 éves A Maszk 2019.07.28 15:11:40
Az 1994-es év a gumiarcú Jim Carrey karrierjében egy fényes csillag volt, hiszen akkor készült el az Ace Ventura: Állati nyomozó, mellyel berobbant a köztudatba, ezen kívül a Dumb és Dumber - Dilibogyók, és a mai szülinaposunk A Maszk.  A Dark Horse Comics kiadó azonos című képregényéből készült…..
A szinkron szakma utánpótlása mindig aktuális kérdés, korábbi cikkeinkben írtunk már a Talent Studiorol, amely Budapest legnevesebb iskolája ezen a téren. Meséltek nekünk az ott folyó munkáról az ottani diákok és azok a színészek is, akik őket tanítják a szinkronizálás rejtelmeire. Nagyon…..
 Vannak olyan évek a filmtörténelemben, amelyekben a szokásosnál több, a későbbiekben kultfilmként emlegetett remekmű születik - ilyen volt például 1994, mely így erős év volt az Oscar-jelölések szempontjából is. Tudom, hogy mára már sokan vannak - mind a filmiparban, mind pedig a nézők között -…..
Robin Williams nagyszerűségét az adta, hogy amellett, hogy kiváló komikus és vígjáték-színész volt, aki zseniálisan tudott játszani az arcával és a hangjával, ugyanilyen jól megállta a helyét komolyabb, drámaibb szerepekben is. Mindkét műfajból sokat megtalálhatunk filmjei között, ha végignézzük a…..
paddydori 2019.06.12 10:41:15
@MAXVAL bircaman közíró: Neked mindig olyan rendkívül épületes, mindenre kiterjedő, és - biztos úgy gondolod, hogy - egyedi hozzászólásaid vannak. Egyszer sem olvastam még olyat tőled, amiben tetszésed fejezed ki egy posztommal/posztunkkal kapcsolatban. Vagy ilyen megkeseredett vagy, akinek semmi sem jó, vagy csak egy troll, de a továbbiakban így fogom nézni a megnyilvánulásaidat. Ma is tanultam valamit, köszönöm! :) Szép napot!
A Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki (The Flintstones) c. rajzfilmsorozat megjelenésekor hatalmas népszerűségnek örvendett világszerte, és örvend is mind a mai napig. Nálunk még egy lapáttal rádobott erre az, hogy Romhányi Józsefnek köszönhetjük a frappáns, rímekbe szedett szövegkönyvet,…..
paddydori 2019.05.27 16:05:45
@kurtvonnegutemailcime: Igazad van, elnéztem a dátumot, az újban szerepelt csak :) Javítva!