Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paddydori

86 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A keresztapát minden joggal hívhatjuk a maffiafilmek alfájának és omegájának, hiszen Coppola alkotása egyszerre rakta le a műfaj alapjait és emelte azt a magasba. Ma, ötven évvel a film mozikba kerülése után nosztalgiázzunk kicsit. Mario Puzo, egy Szicíliából Amerikába vándorolt olasz család fia…..
Bár előtte és azóta is voltak olyan franchise-ok, amik hatalmas kultusznak örvendtek, a brit írónő tollából származó varázsvilág nagyobb hatású volt az addigiaknál, hiszen generációkkal szerettette meg az olvasás élményét. Nem is volt kérdés hát, hogy megfilmesítik a könyvsorozatot. Ma van húsz éve…..
Ahogyan a Dreamworks a Shrekkel ugyanabban az évben, úgy a Pixar a Szörny Rt-vel csavart egyet a bevett jó-rossz viszonyán alapuló sztorikon, és a középpontba a negatív szereplőként feltűnő szörnyeket helyezte. A Pixar negyedik egész estés filmjére emlékezünk 2001-ből. Sok kisgyerek fél elaludni a…..
Christopher Nolan szeret az idővel, a térrel, na meg a nézői agyával és gondolkodásával babrálni alkotásaiban, elég csak visszagondolni a Tenetre, a Csillagok közöttre vagy épp az Eredetre. Az angol rendező géniusz mozijai minden alkalommal próbára tesznek minket, pont ezért szeretjük annyira a…..
“Hát persze, hogy mindez a fejedben történik, Harry, de attól még miért ne volna valóságos?” - a varázsvilágok legismertebb bölcs figurája, Albus Dumbledore a magyar közönség számára egybeforrt Makay Sándor hangjával, aki szeptember 11-én ünnepelné a 90. születésnapját. Portrésorozatunk e havi…..
A varázsvilág állandó téma az irodalomban, a filmművészetben és a kultúra más területein is, a leghíresebb ilyen franchise ma minden bizonnyal Harry Potter világáé. Azonban a roxfortos máguspalánta kalandjainak megszületése előtt, 1988-ban kiadtak egy könyvet Angliában a zseniális Roald Dahl…..
Forrás: northfoto.com A szőke nős viccek ellenpólusa, a kétezres évek divatlexikonja és a Bajos csajok mellett az évtized egyik legnépszerűbb filmje volt a Doktor Szöszi (Legally Blonde), aminek köszönhetően Reese Witherspoon hírneve az egekbe szökött. Az akkor még csak huszonöt éves színésznő a…..
"A Knight Iparvállalat mikroprocesszorát hallod, de te szólíthatsz KITT-nek, ha kedved tartja” - hangzott el a Knight Riderben a mesterséges intelligenciával felszerelt autó egyik első mondata, ami Versényi László szájából származott. A kiváló színművész, a Nemzeti Színház örökös tagja ma lenne…..
Kering a neten egy mém a Pixarról, ami arra mutat rá, hogy az évek során a stúdió rajzfilmjeinek készítésekor mintha mindig az járt volna az alkotók fejében, hogy “Mi lenne, ha érzelmeik lennének a ….-nak?”. Kezdődött a játékokkal (Toy Story), aztán a bogarakkal (Egy bogár élete), majd folytatták a…..
Sárkányos fantasy filmekkel Dunát lehetne rekeszteni, mégis mindenkinek van egy konkrét filmje közülük, ami meghatározta a műfajhoz való viszonyát. Nekem az 1996-os Sárkányszív ez, amit a kritikusok vegyes érzelmekkel fogadtak annak idején, de a kasszáknál azért tarolt. Huszonöt éve, május 31-én…..
paddydori 2021.05.31 13:48:02
@Konyvtaroslany: Azokon is dolgozott a mester, de nem írtam, hogy a Dűnében kardforgatás vagy kardpárbaj lett volna. :)
Miért csak a szépek és kedvesek, a hősök és lovagok, a hercegek és hercegnők, a tündérek és hableányok lehetnek egy mese főszereplői? Mi van azokkal a mitologikus lényekkel, akik külsejüknél és természetüknél fogva arra kárhoztattak, hogy örökké csak negatív, legyőzendő karakterekként jelenjenek meg…..
90 éve született Kispesten Hatscher Jozefin Mária, akit kis hazánk Hacser Józsaként ismert. Portrésorozatunk áprilisi részével a kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőre emlékezünk. "A világot jelentő deszkák” Nem volt könnyű gyermekkora, édesapja a Donnál harcolt, ő pedig édesanyjával Budapest…..
Egy újabb könyvadaptáció ünnepli ma születésnapját, ugyanis az 1996-os Legbelső félelem William Diehl három évvel korábban megjelent művét ültette át a vászonra. A bűnügyi thrillerben Chicago egy befolyásos, katolikus érsekének brutális meggyilkolása és annak elkövetője körül forog minden, ugyanis…..
paddydori 2021.04.02 17:50:18
@Gazz: Szívem szerint betettem volna, de így is meggyanúsítottak minket spoilerezéssel a cím miatt... :)
A Valentin-napot az emberek (elsősorban Amerikában, de mint tudjuk, sok helyen átvették ezt az ünnepet) a szerelmükkel töltik, vacsorázni mennek, esetleg beülnek a moziba megnézni egy jó filmet. Nos, nem lehet nem észrevenni mai évfordulós filmünk premierdátumának iróniáját, ugyanis A bárányok…..
paddydori 2021.02.14 19:48:32
@nincs1agy: Köszi! A videó leírásában benne volt, innen meg kifelejtettem :)
Aki látta, tudja, hogy ez a film nem veszi magát komolyan, így nekünk, nézőknek sem kell nagyon - különösen attól kezdve, hogy főhőseink megérkeznek a Titty Twister nevű bárba. 25 évvel ezelőtt született meg Robert Rodríguez rendezésében az Alkonyattól pirkadatig, melyben a főszereplő George…..
1990 decemberének végén mutatták be Magyarországon a Ewingok életéről szóló sorozatot. A forgatás valójában 1978-tól 1991-ig zajlott, úgyhogy mire ráéreztünk a sorozat ízére, Amerikában már véget is ért. Péntek este az Ablak című műsor után gyors volt a fürdés, mert kezdődött a Dallas (pontosabban…..
paddydori 2020.12.30 10:02:58
@MACISAJT: Barátom, te 90-ben hol nézted feliratosan, eredetiben a Dallast? Tényleg érdekel. Emellett köszi, hogy elolvastad a cikkünket és időt szántál egy releváns kommentre :)
Többgenerációs színészcsalád volt az övék - apai dédnagyanyja, Szelényi Emília, édesapja, Ernő, és nagynénje, Neményi Lili is mind a szakma jeles, ismert képviselői voltak. Sorsszerűnek tűnt, hogy ő is a nyomdokaikba lépjen - színpadi alakításokkal kezdődött, szinkronstúdiókban és a tévében…..
Zulu nyelven a “jumanji” annyit tesz: “many effects”, amit magyarul nagyjából “számos hatás”-nak lehetne fordítani - legalábbis Robin Williams ezt mondta az őt kérdező rajongóknak. Máskor pedig azzal poénkodott, hogy egy karibi sziget, ahová érdemes hamar repjegyet foglalni. Ha igaz a jelentése, ha…..
Ahogy a legtöbb kilencvenes években született gyerekét, az én kiskoromat is meghatározták videókazettákon nézhető mesék (meg persze az előttem születettekét is, de arról nincsenek személyes tapasztalataim). Anyuék persze nem vásárolták a kazettákat agyba-főbe, inkább tékába jártunk (azt hiszem, a…..
A koronavírus járvány mindannyiunk évét átírta. A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Szinkron Alapszervezete (a SzIA) idén szerette volna megismételni a 2019-ben nagy sikerrel megtartott Szinkrongálát és közösen visszaemlékezni az elmúlt 12 hónap legjelentősebb sikereire, alkotóira, csapataira.…..
szinkronjunkie 20 éves a Grincs 2020.11.08 16:25:56
Bár a karácsonyi készülődés így novemberben még korai (ez alól persze kivételnek érzi magát a kereskedelem, ahol a halloweeni dekorációkat rögtön csokimikulásokra és üveggömbökre cserélik), mai születésnapos filmünkkel akár meg is nyithatnánk a szezont. Dr. Seuss 1957-ben írt, rímekbe szedett…..
Sorozatgyilkosos thrillerből 1995 előtt és után is készült jó pár, ám még ennyi évtized távlatából visszanézve a Hetedik még mindig magasan kiemelkedik a műfaj többi alkotása közül. Megrázó képsoraival, hangulatával, a jól megválasztott színészgárdával, és persze a drámai befejezéssel David Fincher…..
A budapesti Katona József Színház alapító tagja, a Jászai-díjas színművész, a Szomszédok erdésze, Dénes bácsi. Mindenki máshogy emlékszik rá, de egyetlen dolog közös bennünk - mind nagy szeretettel gondolunk Kun Vilmosra, aki már 5 éve nincs köztünk. Vele folytatjuk portrésorozatunkat, melyben…..
Az emberek felének legalább egyszer megfordult már a fejében a gondolat filmnézés közben, hogy milyen jó lenne saját magukat visszahallani egy-egy hollywoodi színész magyar hangjaként, és hogy vajon milyen lehet mozifilmeket, sorozatokat vagy épp játékokat szinkronizálni. Sokan valóra váltották már…..
Ma van 15 éve annak, hogy megjelent az amerikai mozikban a film, mely szélesebb körben is ismertté tette Steve Carellt és amelynek köszönhetően Paul Ruddot újra felfedezték maguknak a nézők. Ugyanez a film egyike volt Jonah Hill és Seth Rogen első szerepeinek, és ez indította útjára a Judd…..