Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pyf

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csaló kamionosok és sérthetetlen eredetvizsgálók? Sima lehúzás, számonkérés lehetősége nélkül. Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
A XI. kerületi jegyző olyan cinikus, hogy noreply@-os e-mail címről küd leveleket. Azt állítja, ők nem hajlandók válaszolni a Jarokelo.hu-n keresztül elküldött lakossági bejelentésekre, mert azok nem elektronikus úton lettek előterjesztve.  A XI. kerületből a…..
„A hazánkban tapasztalható fasizálódás” miatt emigrál Gerendás Péter - harsogja a cionista szekta portálja. A jobb körökben sehol sem jegyzett huszadrangú muzsikus nagy terjedelmű Facebook bejegyzéséből aztán előtűnik a lényeg. A fasizmus emlegetése, a folyton arra való…..
pyf 2013.04.01 14:41:32
@Ches Desmond:
És kinek is mondta? És mire fel? De addig nyilván nem jutottál...
Eddig tartott a nagy lendület, azaz még 10 hónapig sem. A mindenható ma bejelentette Pesten, hogy a gonosz repülőtér mocskosan magas árai miatt eltakarítják a flotta nagy részét és rendesen szétbarmolják a menetrendet. Azt, hogy ez mennyire rossz lesz a BA-nak pár számadattal…..
Emlékeznek tán, két adással ezelőtt a kompaktálást - mint rendezői terminus technicust - próbáltam nagyjából elmagyarázni önöknek több-kevesebb sikerrel. Nos, a kompaktálás a forgatás szöveges részének (szakszóval: vaker) egyik sarokköve. A másik a hibátlanul elmondott,…..
Norvégia annak idején nem csatlakozott az eurózónához, és jelenleg úgy néz ki, hogy ez igen bölcs döntés volt a részükről. Gyanítom, hogy mostanában nem is fognak kapkodni a lehetőség után.A jelek szerint a Mario Draghi, és az ECB piramis-játékából is kimaradnának.Nem is…..
pyf 2012.05.06 22:48:30
Norvégia védelmében azért elmondanék valamit a sok okostojásnak, akik csak úgy odavetik, hogy "ennyi olajjal a seggük alatt könnyű jól élni". Nos, Norvégia a háború után ugyanolyan lepattant hely volt, mint Európa nyomorultabb fele. A háború utáni történelmük jó ideig sok hasonlóságot mutatott pl. a magyarral is. Nem állt előttük nagy jövő, nem sok mindenük volt, amire támaszkodhattak. De kétségtelen, hogy az olajkincs felfedezése és kiaknázásának megkezdése elképesztő lendületet adott. De! Magyarországgal ellentétben nekik megadatott az a szerencse, hogy a legfontosabb pillanatokban olyan döntéshozóik voltak, akik valóban a köz érdekeit és a jövőt tartották szem előtt, akik stratégiában gondolkodtak, és így építették fel az országot. A mostani jólétet mindössze néhány évtzed alatt érték el. Persze, nagy segítség az olaj, de csak akkor, ha ésszel használják. Márpedig ők ezt tették és teszik.

De ahelyett, hogy a sok eszetlen magyar tanulna tőlük, inkább károg és irigykedik. Tessék csak elképzelni, ha pl. az Alföld alatt találna valaki olajat! Mi történne? A szarabbnál kapzsibb, mindenkori vezetők igyekeznének annak a hasznát is a saját zsebükbe eltenni, miközben magasról tennének az ország és az emberek érdekeire, jövőjére.

Magyarországnak vannak értékei, vannak adottságai, amelyeket kihasználhatna. Lehetne ott is remekül élni, lehetne függetlenedni a sokat szidott EU-tól. De kérdem én, dolgozik valaki ezen a döntéshozók közül? Van ott olyan ember (jobb szó lenne a féreg), aki ezen fáradozik, és nem a saját számlájának hízlalásán? Nincs, és még sokáig nem is lesz. Lehet szidni az EU-t, lehet irigykedni a sikeresekre, de mindaddig, amíg az ország nem tart végre önvizsgálatot, nem kezd el végre a saját felelősségén gondolkodni, nem tisztul meg attól a mocsoktól, ami a politikusok és nagyhatalmú haverjaik képében rárakódott, nem fog történni semmi előremutató. Pláne ha ehhez még most is rengetegen őrjöngve tapsolnak.

És igen, írom mindezt Norvégiából. Persze most jönnek majd a kommentek, hogy én is minek ugatok a jólétből, miért nem otthon küzdök, de nem izgat. Ugassanak csak! Küzdöttem én eleget otthon, de egyre több munkával egyre lejjebb süllyedtem. Akkor meg minek, mi a francért maradtam volna? A NER nemes eszméjével nem tudok kifizetni számlákat, és különben is, baromira irritált, hogy a vezetők minden nap hülyének néznek, miközben remekül megélnek az én munkámból.
Idekint sincs kolbászból a kerítés, és csak az boldogul, aki dolgozik. De aki ezt megteszi, annak az ország biztosítja a hátteret a boldoguláshoz. A károgás és a láblógatás ui. itt sem vinne előbbre senkit.
pyf 2012.05.06 23:45:05
@Martian: persze, megint más a hibás. Ha jól tudom, 22 éve Magyarországon sincsenek szovjetek, márpedig ez elég hosszú idő. Na és? Ki tudtuk használni ezidő alatt, hogy a sorsunk a saját kezünkbe került?

Nem arról írtam, hogy kinek milyen balsors jutott a múltban, hanem arról, mennyit számít, ha egy ország okosan él a lehetőségeivel. Mi ebben hagyományosan alulmúlhatatlanok vagyunk. És a legszörnyűbb, hogy ama bizonyos 40 évnél már sokkal korábbi idők óta tartó önsorsrontás közben soha nincsenek elegen ebben az országban, akik képesek lennének tanulni másoktól, és/vagy a saját hibáikból. Ez volt a mondandóm lényege.
  „Kétségkívül az volna a legtermészetesebb, ha mindenkor a legjobb állna az élen, a legokosabb és a legtöbbet tudó, a legerősebb és a legvértezettebb, az a szem, amely legmesszebbre lát előre is és hátra is, ama világító gyújtópont, melyben a világ minden sugara…..
India 2011-13 Blog magamnak :-) 2011.06.26 11:01:00
Na hello,Néha nem tudom hogy csak magamnak írogatok-e vagy egyáltalán olvassa valaki más is a szuper írásaimat, de aztán rájöttem hogy emléknek mindenképpen jó lesz, majd évek múlva elolvashatom a gondolataimat, meg megnézhetem mit láttam és hogyan a 'mai' szememmel.Most olvastam a…..
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
Belsőség Mi az, hogy torlódás? 2010.11.27 16:02:00
Csütörtök este voltam olyan szerencsés, hogy az M1-esen jöhettem Budapest felé. A navigáció azt jelezte, hogy fél tízre otthon leszek, ha minden így megy tovább. Ekkor az autópálya feletti elektronikus tájékoztató táblán olvasom, hogy: Baleset, torlódás. Ja, ha csak torlódás,…..
pyf 2010.11.27 23:28:37
Ugyanilyen eset történ meg 10 éve Németországban. Téli éjszaka, ronda karambol, mi pedig nem sokkal a baleset után értünk a "helyszínre", már nem volt mód az utolsó kijáratnál ellógni a pályáról. Szóval állunk ott 2 sorban (mindenki automatikusan az úttest két szélére húzodott le!), eltelt vagy 20-30 perc, a sorok között közben előre téptek a mentők, tűzoltók, zsaruk. Amikor már mindenki elöl volt, akinek ott kellett lennie, az utolsó kihajtótól egy rendőr elkezdett előrejönni. A sor legvégén állókkal kezdett, megkérte őket, hogy óvatosan forduljanak meg, és menjenek vissza a kihajtóig, azaz szemben a menetiránnyal, amit addigra egy kollégája már biztosított. És így jött előre, autóról-autóra. Az aktuális utolsók megfordultak szépen, egymás után, és visszacsorogtak a lehajtóig. Jellemző módon senki nem próbált meg tolakodni, hiába látszott, hogy mi a felállás, mindenki kivárta, amíg a zsaru jelt ad, és csak akkor fordult. Az eredmény: alig 10-12 perc alatt az utolsó beszorult autó is kihajtott a lezárt szakaszról. Nem kellett nagy szervezés, bonyolult berendezések, sem 3 tucat ember. Egy állt a kihajtónál, egy ment a sor eleje felé, és simán megoldották a dolgot. Persze a sikerhez kellett a német morál is, nevezetesen, hogy senki nem akart tolakodni, beelőzni, mert úgy sokkal tovább tartott volna, ami senkinek nem jó. Persze a németek nem is ellenségei önmaguknak, szóval ott működik az ilyesmi.
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
  Elképesztő, hogy mennyi autót hiszek mostanában éjjel motornak. Ebből egyszer baleset lesz. Vélemények az azonos című írásunkról...
pyf 2010.02.24 08:12:25
Bár ennek alapvetően nem műszaki okai vannak, de meg kell még említeni a sok spórolós hülyét, akik még véletlenül sem képesek a helyzetjelzőnél eggyel feljebb kapcsolni. Csak tudnám, mi jár a fejükben? A villanyszámlán akarnak fogni egy kicsit, vagy mi?
Ha ilyen barom jön szembe, és olyan kedvem van, lekapcsolgatom neki a saját tompítottamat helyzetjelzőre, hogy lássa a marhája, mekkora a különbség a kettő között. De mivel a fűrészpor közel sem vezeti olyan jól az idegi ingerületet, mint a neuronhálózat, szinte senkinek nem esett még le a tantusz.

Egyébként a félszeműségre is lenne megoldás. Ehhez persze mindenekelőtt az kellene, hogy legyen Magyarországon is rendőrség. Anélkül ui. lehetetlen bármit is betartatni.
Szóval a rendőr kiszedné a delikvenst a sorból, mondván, hogy nem ég egy lámpája. A válasz borítékolható: "Tényleg? Nem is tudtam, reggel még tuti jó volt..." Hát persze. De semmi baj, elsőre kap egy figyelmeztetést és 2 munkanapot, amit egy rendszerbe be is regisztrálnának. Ha ezen két nap alatt sem cseréli vagy cserélteti ki, és a két nap elteltével egy újabb rendőr szedi ki a sorból a kiégett izzó miatt, már nincs mellébeszélés, megvolt a lehetősége a javításra, de nem élt vele, lesz.rta, nem volt elég fontos neki. Jöhet a szankció, ami optimális esetben nem egy 3000 Ft-os bírság, hanem olyasmi, ami tényleg elrettentő.
De az ilyen fajta rendről senki nem beszél, mintha nem is lenne rá igény...
pyf 2010.02.24 08:28:02
@esef: Nem rossz opció. Megállhatna akármelyik rendőr mellett az utcán, fél perc alatt bemutathatná az eredményt, a zsaru beszól a diszpécsernek, a bejegyzést törlik, mindenki boldog. Lehetne mit fejleszteni ezeken a rendszereken, mindig vannak jó és praktikus ötletek.
Izraelben 2008 óta kötelező sisakban biciklizni, december végén azonban egy munkapárti képviselő módosítási javaslatot terjesztett be, ami enyhítene a szigoron. Seli Jehimovics városon belül megengedné a felnőtteknek, hogy maguk döntsenek, sisakban akarnak-e biciklizni. A…..
pyf 2010.01.06 11:26:56
@igazi hős:
Az analógia nem erre vonatkozott. Hanem arra, hogy választhatja mindenki az úgymond "szabadságot", ami a német autópálya esetén a 130 feletti száguldást jelenti, de tudnia kell, hogy ha bármi gebasz van, nincs mese; övé a balhé. Vagy megelégszik a max 130-cal, és ha nem vétkes egy balesetben, nem is lesznek következményei őrá nézve, sőt a kárát is megtérítik.
Ugyanez a sisaknál sem lenne hülyeség. Szabadságra vágysz, makulátlan séróra, ezért nem hordasz sisakot? OK, legyen így, de ha baj van, akkor viseld az anyagi következményét is, már ami a kórházi és rehabilitációs kezelést illeti.
Ez csak a választás szabadságáról, és -ami nálunk szokatlan- a felelősségről, a következmények vállalásáról szól, semmi másról.

Egyébként oltári nagy hülyeség azt mondani, hogy a sisakban az ember nem érzi magát szabadnak. A póló és a gatya nem gátol? Mert akkor igazán szabadon csak pucéran lehetne bringázni. Á, mindegy is! Ha valakinek ennyire nem fontos a tökfeje, lelke rajta, nekem nyolc.
pyf 2010.01.06 14:49:59
@Viszketeg:
Erre is ki lehetne dolgozni valami szabályozást, felelősségmegosztást, vagy ilyesmit.
Épp olyan, mint hogy én minden megteszek az egészségemért, akkor miért fizetek ugyanannyit, vastagon támogatva ezáltal azon idióták onkológiai kezelését, akik 30-40-50 évig mérgezték magukat cigarettával, az ismert kockázatok tudatában? Jobb helyeken ők sokkal több járulékot fizetnek, hisz a legtöbb esetben ők maguk okozzák a saját, súlyos és költséges, és legtöbbször végzetes betegségüket. (Megjegyzem, ha bemondásos alapon menne nálunk is egy hasonló besorolás, hirtelen egy dohányos sem lenne ebben a talpig becsületes országban, miközben az utcák ma már inkább a bagótól bűzlenek, mint a kipuffogógáztól...)

De maradjunk a sisaknál, és inkább le is rövidítem a dolgot egy kérdéssel: évekkel a baleset után, a kerekesszékben ülve, és egész nap nyálat csorgatva tényleg megnyugtató és jobb érzés lesz az, hogy nem te voltál a baleset okozója? (Miközben sisakkal amúgy megúsztad volna a dolgot...)
Nem kell mindenhol összeesküvést látni, a kutyát sem érdekli, hogy vigyázol-e magadra, vagy sem, csak épp fel nem fogható ép ésszel, hogy emberek miért nem hordanak sisakot, miért nem kötik be az övet, stb, stb...

Pár éve találtam egy honlapot, ahova balesetet szenvedett bringások tették fel a -sokszor- kettéhasadt sisakjaik képét. Szinte mindenki kisebb-nagyobb sérülésekkel megúszta, de a sisakjaik nélkül a legtöbbjük odaveszett volna. Akit ez sem győz meg, az meg is érdemli a sorsát.
w Sorstalanság 2009.12.17 05:00:00
Valaha sokat, eleget írtam arról, hogy melyik konkrét tévéműsor miért és hogyan szar. Majd amikor számot vetettem az addigi munkásságommal, feltettem magamnak a kérdést: vajon miért nézek tévét, ha egyszer szar a műsor? Ezt egyébként egyes olvasók már évekkel korábban…..
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
pyf 2009.10.30 09:04:09
@há zé: Ennek a kérdésnek nincs semmi értelme. Ráadásul köze sincs ahhoz, amit írtam. Sajnálom.

De amúgy semmi gondom azzal, ha valaki szereti a kecskeméti repülőnapot a mobilja 200x300-as kijelzőjén keresztül végigélvezni, csak rajta, engem nem zavar, sőt üdítő színfoltjai ők az amúgy is élvezetes programnak. Már ha valaki szeret a hülyéken röhögni.
Belsőség Gyűlölök és szeretek 2009.08.13 20:27:00
„Odi et amo quare id faciam fortasse requiris, nescio sed fieri, sentio et excrucior.” Catullus Ez hosszú lesz, ezért szerintem csak az kezdjen bele, akinek bírják az idegei, az ideje, és szereti a nehezen emészthető szellemi nyűglődést három felvonásban. Jobb-e a…..
pyf 2009.08.14 19:16:23
@Csikós Zsolt:

Hatalmas szíved van, ember! Köszönöm ezt az írást.

Épp az ilyen vallomások hiánya miatt untam rá vagy másfél évtizede az autós műsorokra és magazinokra. Ugyanaz folyt/folyik mindenhonnan: bemutatják az új Astra-t, az újjáéledt Dacia új tömegautót tervez piacra dobni, megjelent az 5-ös BMW M-es verziója, exclusiv riport egy tesztvezetésről a legeslegeslegújabb, megfizethetetlen Lamborghini-vel, stb, stb... Az Astra hidegen hagy, a Dacia célközönségét kerülöm, a BMW-re most épp nem futja, a Lamborghini... ugyan már!
Egyre több ember lesz, sőt már van is, akik -bár vehetnének új autókat- mégis a régi jó verdákban hisznek, ilyet vesznek, vezetnek, tartanak fenn, vagy -a legszerencsésebbek- újítanak fel, tökéletes állapotúra. Van fórum az ilyen embereknek is bőven, de az autós szaksajtóban szinte alig. Ezért (is!) nagyszerűek és igazi hiánypótlók a bejegyzéseid, a cikkeid.

Más. Te mégiscsak jobban tudhatod, hogy a tények puszta közlésén túl, a szakmai szervezetek vagy épp a szaksajtó foglalkozik-e azzal a pokollal, ami 2010-től az idősebb kocsikra és azok tulajdonosaira vár. Mindenki tudja, mikről van szó: sárga plakett nem mehet a Hungárián belülre fél éven keresztül, évente lehet vizsgázni, és 125kW teljesítménytől fölfelé akkor is luxusautónak számít a járgány, ha egyébként a piaci értéke még az éves fenntartás költségét sem éri el, nem számítva ebbe bele az alkatrészt, a szervízt és az üzemanyagot sem.
Szóval foglalkozik-e valaki ezek számonkérésével, tiltakozással, szakmai (hehe) egyeztetéssel, vagy mindenki csak füstölög magában, és postokat meg kommenteket írogat a Net-en, és ennyi az ellenállás.

Pedig van itt jó pár ezer ember, akiket ezek a dolgok érintenek. Csak lehetne valamit tenni!? Nem is tudom, én nem vagyok egy forradalmár típus, de talán egy jól szervezett autós demonstráció (nem forgalomlassítás, meg a többi agyrém) tán felhívhatja a figyelmet erre a pofátlanságra, amire pártunk és kormányunk készül. Minél többen megjelenhetnénk, olyan autókkal, amelyeket ez vagy az, vagy akár mindhárom dolog egyszerre érint. Persze nem OT-s kocsikkal (az más tészta), de mindenképp vállalható gépekkel. Tehát szétszakadás szélén álló roncsok (amik már meg sem jelennek a vizsgán, mert minek, úgyis meglesz a matrica) kilőve, azoknak valóban nincs keresnivalójuk a forgalomban, hanem olyan verdák, amik bár öregek, de szépek és jók. Aztán ezekkel egy szép őszi szombat délután el lehetne vonulni a pénzügy-, a környvédelmi, és a közlekedési minisztérium elé. Látványos lenne, sok embernek tetszene, végülis parádé jellege lenne, lehetne neki (megfelelő szervezés esetén) jó sajtóvisszhangja, és nem utolsósorban ki lehetne kérni a minisztériumoktól azokat az érveket, amelyekre hivatkozva úgy döntöttek, hogy márpedig mindenki járjon új autóval. Ezt nem részletezem, nyilván mindenki tudja, hogy komoly lobbiérdek, dilettantizmus és a még mindig ott gyökerező, tudatalatt jól működő, "csakazértis legyen nekik rossz" kezdetű beidegződés áll az egész baromság mögött.
Mit szólsz hozzá?

De annak mindenképp örülnék, ha legalább Te beszámolnál róla, hogy egyáltalán foglalkozik-e valaki ezekkel az igazságtalanságokkal, vagy ez is lenyelésre kerül, mint minden más.

Előre is köszönöm
Üdv
Pyf
pyf 2009.08.15 09:49:08
@Il mio nome è Nessuno:

Leginkább két dolog: nem értek hozzá, és mivel napi 14 órát dolgozom, nincs is rá időm.
És különben is: ha én, mint Gáz Géza, bekopogtatok a minisztérium kapuján, hogy információkért jöttem, meg állásfoglalásért, mittudomén, engem simán elzavarnak, tesznek rám. Ellenben ha a sajtó képviselője teszi ezt, talán ő sem ér el eredményt, de velem ellentétben neki már van rá esélye.
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
pyf 2009.07.02 13:50:35
@agyvihar: "...belelátunk a számokba"
Ez borítékolható. De ha most nem látnak bele azokba a számokba, akkor milyen katasztrófális adatokra hivatkozva kiáltanak világvégét naponta 3x? Annyira tudnak dobálózni a számokkal, azokat honnan veszik?

Jézusom, inkább visszavonom, amit írtam. Költői kérdés volt, egy borult pillanatra komolyan vettem ezt a kutyakomédiát. Elnézést kérek.
Helló mindenkinek!A párommal öt és fél éve vagyunk együtt,tavasszal vettük meg a közös lakásunkat,az esküvőt is tervezzük,ám egész véletlenül felfedeztem valamit.A google-ban kerestem valamit,és ugye ha az első betűt beírjuk,a többi találat is kijön Egy női névre lettem…..
pyf 2009.06.29 12:42:42
Mmm... első szerelem, szép dolog...

De hozzámenni az első férfihez?!?! Hát nem is tudom. Volt már rá példa, hogy valaki így élt le egy egész életet a társa oldalán, és közben soha nem kínozta a kétség, a vágy, a kíváncsiság, hogy bár jó a párommal, de milyen lehet mással? Frankó dolog a hűség, de ahogy a költő mondja: "a hűség a legkegyetlenebb béklyó..." Fájdalmasan igaz!

Szóval azt javaslom a tisztelt post-írónak, hogy sürgősen próbálja ki mással is! Muszáj ezt kiélni, hogy el lehessen engedni, különben ott marad, és vagy már a házasságban kezdődik el a kalandozgatás, vagy a élete végéig mardossa a kín. Ezt nem lehet évtizedekig elfojtani, mert felemészt.

Szóval szerintem nem a címbeli probléma az igazi probléma, hanem ez.
Egyébként sokan írták már, hogy a google magától hozza -prediktív módon- a találatokat anélkül, hogy azokat az oldalakat bárki is megnézte volna az adott gépről.
És ha a pasas mégis megnézte ezeket, az sem nagy gond. A férfiaknak alapvető a látvány. Bármennyire is szereti a párját, akármennyire is jól érzi magát vele az ágyban, egy csinos nő után minden egészséges krapek megfordul(na, ha tehetné :o) Jobb esetben csak azt ígérheti, hogy nem eszik több csokoládét, azt nem, hogy nem szereti többé a csokoládét.
A nőknél ez a vizuális kérdés sokkal kevésbbé meghatározó, így sokan nem is értik meg a párjuk ezen igényeit, pedig szegény pára nem tehet róla.

De ez az egész összetett kérdés, ahol mindegyik rész összefügg egymással. Ezt kifejteni hosszabb időt venne igénybe.

Ja, és a kommentelőknek egy kérdés: pontosan miért is dobja fel a pornó a szexuális életet? Ha már ilyenre van szükség, akkor a fene megette az egészet. Te magad vagy az, aki fel tudja dobni a szexuális életet, és bármilyen hihetetlen, magadon kell kezdened, nem a társadon. (Persze mostanra már mindenki félreértette, de mégsem az önkielégítésre gondoltam. Aki mégis csak ezt látja benne, annak kár is magyarázni, nekik jó lesz a pornó is fűszernek, ha valaki nyitottabb, az pedig talán magától is rájön...)
  Ezek a fiúk valóban a Fidesz köpenyéből bújtak elő. Kétségtelen. Igaz, korántsem abban az értelemben, amelyben Lendvai Ildikó használná ezt a mondatot. Itt ugyanis nem arról van szó, vagy legalábbis teljességgel mellékes, hogy a Fidesz a kezdetek kezdetén támogatta-e…..