Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mrs Broccoli

2 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyári ismétlőválogatásunk újabb darabja, 9 éve bemutatott fotókból: 1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele..
Gyakori probléma, hogy a városi állatvilág egyes sok generáció óta velünk élő képviselői nagymértékben bizalmasakká válnak az emberekkel, és szinte teljesen elvesztik a félelemérzetüket. Gondoljunk a budapesti belterületen feltűnő, forgalmas úton kocogó vaddisznókra, az Erdélyben kukákat fosztogató…..
1920. Egy indiai maharadzsa lánya az általa elejtett leopárddal..
Mrs Broccoli 2022.05.24 21:27:38
Nos, ahogy a drága anyósom szokta mondani….ez is eltelt. Vasárnap megint megtöltöttük a kőbányai KÖSZI-t játékokkal és ismét sikerült egy jó hangulatú kis rendezvényt csinálni....immáron harmadik alkalommal. Ez most elég sokat kivett belőlem, hiszen január óta, szinte minden nap tervezgettünk,…..
Nos…túl vagyunk rajta. Tegnap lezajlott a II. Figura és Játékfeszt, ami egy hosszas, augusztus óta tartó szervezési munkára tette fel a koronát. Rengeteg energiát tettem bele, de megérte, mert _szerintem_ a nyárihoz képest sikerült minden szempontból, nagyobbat, többet, jobbat letenni az asztalra a…..
Mrs Broccoli 2021.11.30 10:30:16
@Mrs Broccoli: (nem Mego, hanem Playmate 1993-ból)
Szerda este. Az egyik csatornán két politikus vitatkozik arról, milyen „zöld” intézkedéseket vezetne be, ha kormányra kerülne (óvatosan persze, nehogy felzaklassák a választókat), egy másik „kommcsatornán” pedig William Shatner beszél a Blue Origins rakétafellövése előtt egy pár nappal rögzített…..
Mrs Broccoli 2021.10.17 20:24:48
Trekkerként nem volt számomra egyszerű feladat, de a jeles évforduló alkalmából igyekeztem elfogulatlan megemlékezést írni Gene Roddenberryről, aki hetven életéve alatt sok kalandot élt át, szakmai sikereket és kudarcokat, írótársai elismerését és gúnyolódását. Aki kivételes empátiája ellenére…..
Mrs Broccoli 2021.08.20 10:22:43
@Sigismundus: Köszönöm :)
Mrs Broccoli 2021.08.21 15:03:15
@]{udarauszkasz: sajnos a világ más irányba tart jelenleg, ezért is jó a sorozatba menekülni... de a remény hal finom étel :)

@Hizdahr zo Loraq: szívemből szólsz :) Sokáig értetlenül és frusztráltan néztem, de végül megbékéltem a 2004 utáni ST világgal. Nagy a rajongótábor, tovább él a sorozat, sokfélék vagyunk sokféle ízléssel. A DIS 3. szezonjának utolsó előtti részét néztem meg vagy 5x, a Vance-Osyraa tárgyalás pompás. A Lower Decks-et nem nézem, de minőséginek tűnik, lehet, hogy egyszer majd belevágok. A STW-től nagyon tartok, nálam az egyik legérzékenyebb pont a karakterek replikálása, de tudom, hogy szinte egyedül vagyok ezzel, így már nem is forszírozom.

A PIC gyengécske, de nagy TNG rajongóként mosolyogva néztem végig, és az utolsó részt mindkétszer végigbőgtem (először angolul, picit később magyar felirattal is megvolt).

A bejegyzés megírása alatt is többször elérzékenyültem, amikor végigtekintettem az elmúlt másfél évtizeden, hogy mennyit köszönhetek én is a treknek, nem túlzok, ha azt mondom, megváltoztatta az életem.
Találtam egy cuki fotópárt a világhálón keresgélve, melyen percre pontosan 50 év különbséggel készítették el ugyanazt a beállítást ugyanott. Főszereplő: az Enterprise modellje. Kíváncsi voltam és utánaolvastam, mi lett a sorsa a méretes makettnek, mely korának legfejlettebb technológiájával kelt…..
Smaragd Sárkány animéi Űrzavar 2020.04.08 17:29:56
A Valerian és az ezer bolygó városa megtekintése után az eredetet kutatva bukkantam rá a a Valérian et Laureline című animációs sorozatra, mely ugyancsak a francia-belga képregény adaptációja. A francia-japán koprodukció magyar szinkronnal is rendelkezik, így az idegen nyelveket nem beszélők is…..
Mrs Broccoli 2021.06.27 12:12:10
@Emerald Dragon: "francia-japán koprodukció" írod Te is, a lények egy része is eléggé japános, az eltéveszthetetlen grafikáról nem is beszélve. Ezt nem franciák rajzolták, legfeljebb animálták, hanem éppen olyan, mint Nils Holgersson, amit gyerekként hétről hétre rajongva néztem. Úgyhogy köszi, megválaszoltad a kérdésem, itt is anime-ként szerepel: www.animenewsnetwork.com/news/2017-02-09/sentai-filmworks-licenses-time-jam-valerian-and-laureline-french-japanese-anime/.112045
The Autobiography of James T. Kirk (by David A. Goodman) 79 tévéepizód és 6 mozifilm után a Star Trek-rajongóknak egészen biztosan van elképzelésük kedvenc karaktereik, mondjuk Kirk kapitány élettörténetéről. David A. Goodman (aki az Enterprise egyik írója volt, és ezt a munkát úgy kapta, hogy ő…..
A Bajza utcát és a Bulcsú utcát összekötő „halálalagút” sorsa sokakat érdekel. A Járókelő csapatával közterületi problémák megoldásában segítjük a városlakókat, így a weboldalunkra több jelzés is érkezett az alagút súlyosan leromlott állapotával kapcsolatban. Az utóbbi hetekben a Magyar Innovációs…..
Mrs Broccoli 2020.12.15 15:49:30
Én itt lakom 20 méterre a Bajza utcában lassan 15 éve. Szeretem ezt az alagutat, bár néha valóban fekália szagú, de igencsak bájos, ahogy omladozva mutatja a korát, és néha egészen szürreális arcát mutatja: youtu.be/Q2-NscBYNeQ (video)

Egy hibák találtam: "A terézvárosi önkormányzat (...), mivel a Bajza utcai lejáró az ő területükön található, a Bulcsú utcai pedig a VI. kerületé." - Szóval az egész a miénk? :)

A macskakő terézvárosi leaszfaltozásáért valakinek kaktuszt teszek a foteljábe.
A bejegyzéshez tartozó képen azt láthatjuk, amint perzsák macskákat dobálnak a pelusiumi csatában. Mégis hogyan fajult idáig a helyzet, hogy csatamezőkön cirmosokkal dobálóznak? A háborúk történetében nem egyedi eset, hogy a felek állatokat használnak fel arra, hogy a félelmetesebbnek…..
Mrs Broccoli 2020.10.01 09:19:18
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
Mrs Broccoli 2020.08.11 20:51:52
Már régóta a levegőben lógott, de most már hivatalos: saját sorozatot kap a Discovery legnépszerűbb vendégkaraktere...
Mrs Broccoli 2020.05.30 16:42:08
:'(
A nagyfejű csajkó már a 19. század elején felkeltette az ébredező entomológia kutatóinak érdeklődését. Azóta sokat megtudtunk e furcsa állatról.  Szerzők: Kovács Tibor (MTM Mátra Múzeuma, Rovargyűjtemény) és Merkl Ottó (Magyar Természettudományi Múzeum, Bogárgyűjtemény)   Hím nagyfejű csajkó.…..
Mrs Broccoli 2020.05.06 13:53:32
@kiskutyauto: ízlés kérdése, szerintem gyönyörű. A harapása meg csak akkor fáj, ha hagyod, hogy megharapjon :) Élni, élni hagyni...
Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a Hubble Space Telescope (HST) eredetét és történetét, valamint a 30 éves pályafutása során elért legnagyobb eredményeit. Egy ilyen volumenű küldetés örökségét nem egyszerű feladat összefoglalni, ezért most még egyszer nekiveselkedtünk, hogy (kötetlenül…..
Mrs Broccoli 2020.04.29 15:46:22
@Metálvörös: mert az 1,5 az milliárd. :)

"27. Az eddigi legnagyobb, 1,5 milliárd pixelt tartalmazó Hubble felvétel az Androméda-galaxisról 2015-ben készült panorámakép. A felvételsorozat a spirálgalaxis harmadát fedi le, rajta pedig több, mint 100 millió csillag azonosítható."
Mrs Broccoli 2020.04.29 15:47:20
@PFreddy: na, pont kijavítottad, én meg osztom az észt... bocsánat :)
1845. Nyikolaj Vasziljevics Gogol (középen sétapálcával) ukrán-orosz író, orosz festőművészek körében Rómában egy korai fotográfián. Gogol hét évvel később lelki bajaihoz köthető testi leépülésébe hal bele, miután az őrület határán elégette a Holt lelkek folytatásának csaknem teljesen kész kéziratát..
Mrs Broccoli 2020.04.13 22:26:00
@Jadeite: Hehe, azért "jöttem le" kommenteket nézegetni, amúgy nem szoktam, mert biztos voltam benne, hogy erre a képre többen is reagálnak. Én inkább javasolnám a történelem nem egyoldalú tanulmányozását mindenkinek... ha vennék a fáradságot, és Izrael nézőpontjából is látnák, nem csak az őket eltörölni akaró ellenségeikéből (meg amúgy akinek nulla köze hozzá egy kontinenssel arrébb, de azért beleugat és szítja továbba gyűlölködést).
  Ezt a cikket először az első epizód után akartam megírni, aztán úgy döntöttem, várok még egy részt, hogy tisztábban lássak. Aztán még egyet, hogy végre elinduljanak, aztán még egyet, hogy jobban beinduljanak a sztoriszálak, de végül is csak az évad végére tudnám megválaszolni a kérdést, hogy erre…..
Mrs Broccoli 2020.04.09 23:25:58
De jó, végre NocadLee kritika :)

Hadd reagáljak szakmámban először: a főcím zene tök jó, már tanulom is, a hasonlóságok ellenére nem Discovery-s, csak egyszerűen nem hangos. És érdekes, hogy a "steril" szót használtad, a TNG-ben ez (is) volt jó, mert engem a Picardban végig ez zavart leginkább, mármint, hogy mindig szólt a zene! Nem engedtek a fontos párbeszédeknek nyomatékot. Ez általában zene nélkül megy, mert a zene elragad, önmagában mesél. Így számomra,"hiteltelen" lett az a pár fontos beszélgetés.

Pár dolgot hasonlóan láttunk, olvastad a máshol a facebook kommentemet :) A BSG-re is felkaptam a fejem, most (5 napja) kezdtem el nézni a nagy vírusos semmittevés ellensúlyozásaként, meg mert mindenki áradozik róla, többek között az én trekkerré válásomban felelős barátnőm is (még február vegén került rám első trek tetoválásom). Az első szezon végén már éreztem, hogy nem fogom mindent félredobva zsinórban nézni a reszeket, mert full háború, és 10-12 rész alatt éppen megcsömörlöttem. Jó, érdekes, a színészek is, de ledöngöl. A trek nem ilyen volt.

A fentebb említett facebook kommenteléseim egyikében ezt írom: a régit nem vehetik el, az újat nem veszíthetjük el. Számomra ez a "beyond" kifejezése a Picardnak. Gyógyír volt a DSC után, de a TNG-hez szinte semmiben sem hasonlít. Nem problémázom ezen szerencsére, de azért a helyén kezelem.

Itt Jurati volt az egyik kedvencem, a másik Soji (mint színészek), Picardot fetisizálom, a Data-s jelenetet pedig végigbőgtem angolul is, és egy héttel később magyarul is.

Number One rocks.
Mrs Broccoli 2020.04.10 22:55:01
@Sigismundus: Nem az van, hogy csak a Zhat Vash az android-ellenes?
StarTrekker Zűrszekerek! 2020.03.23 20:24:49
Korábban foglalkoztunk már a Star Trek magyarországi "kultúrtörténetével" (két részben is, első rész itt, a második itt), most egy kicsit visszatérnénk rá, mert érdekes dolgokat találtam az MTVA online sajtóarchívumában...
Mrs Broccoli 2020.03.26 14:48:33
@Alick: ezt én is így látom. Emellett úgy érzem, hogy a manapság elfogadott és sikeres sorozatok 1-1 elnyújtott mozifilmnek akarnak látszani. Ezért is csak 8-10 részes egy szezon. Van kevés kivétel, pl Doctor Who vagy az önmagát sem egészen komolyan vevő Orville.
A Star Trek Beyond bemutatója óta terjednek a hírek az új Star Trek filmmel kapcsolatban (amit Star Trek "4"-nek is nevezhetünk), aminek előkészületei lassan már majdnem epikus fordulatokat és vargabetűket vesznek. Ez itt a StarTrekker Star Trek "4" tracker! :)..
Napról napra közelebb kerülünk a Skywalker-trilógia zárórészéhez, és attól függetlenül hogy te éppen az előzmény- vagy a folytatás-trilógiát tartod a sátán teremtményeinek, valószínűleg olvastál és láttál történeteket a fősodorbeli filmeken kívül is, amik után csak a fejedet tudtad vakargatni. Ma…..
Mrs Broccoli 2019.12.16 13:08:02
@midnightcoder2: na igen, manapság baromi nehéz geek-nek és rasszistának-homofóbnak-hímsovinisztának is lenni egyszerre, de érzem az igyekezetet.
         Tizenötödik éve járok a Katonába. Meg az Örkénybe, meg a Radnótiba, még a Nemzetibe is, oda már ritkábban, de azért még mindig többször, mint egy átlagos fideszes közíró vagy helyettes-államtitkár. Valahogy főleg a Katonába járunk, szerintem már ismernek bennünket, mi vagyunk azok, akik…..
Mrs Broccoli 2019.12.08 19:55:28
@Wertkritik: így-így.

hányingerem van. elviselhetetlen a szorongás, hogy az életem még-még rendben van, egészséges vagyok, de az ÉLETEMET lassan teljesen elveszik. megfojtanak, fuldoklom. egy kibaszott demokráciában, törvényesen. itt mindenből csak egy lehet, egyféle, nincs helye másnak, semminek.

kibaszott kúrva élet de tényleg már.
2009 végén sajnos nem szilveszteri kabarétréfa volt, hanem a szomorú valóság, hogy a magas nyomdaköltségek, az alacsony eladási mutatók és a világgazdasági válság miatt a jubileumi 100. számmal megszűnt a Kretén, a '90-es évek emblematikus viccújsága. Most viszont jó hírünk van a másfélkegyelmű…..
Friss, ropogós promóképek és videók érkeztek a készülő új Star Trek-sorozatokból...
Mrs Broccoli 2019.10.06 23:37:19