Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midnight coder

0 bejegyzést írt és 17082 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetinek közel sem nevezhető alapötlettel álltak elő A Mitchellék a gépek ellen (The Mitchells vs the Machines) készítői: vettek egy első ránézésre egymástól nagyon különböző apa-lánya párost, akik apokaliptikus helyzetbe keverednek az egész családdal együtt, miután a kizsákmányoló techvállalat…..
midnight coder 2021.05.08 06:17:05
@apro_marosan_petergabor: Igen, és ide sorolhatjuk az elmúlt évtizedekben megjelen "girl power"-t is aminek a legjobb példája a legutolsó Szellemirtók volt. És persze az egyre bénább forgatókönyveket, lásd Csillagok Háborúja folytatásai. Mondjuk a Disney amúgy is jobb lett volna, ha inkább a Mikiegérnél marad, az az õ színvonala - bár ami azt illeti, még a régi 5 perces Disney rajzfilmek forgatókönyve is színvonalasabb a mai filmekénél.
MaGYAUR Orbán butaságokat beszél 2021.05.06 09:24:22
Komment a „postoj.sk” számára adott Orbán interjú kapcsán: A politikai termékek (ideológiák, propagandák) piacán mindenki „véleményhegemóniára” törekszik és még a liberálisok a legtoleránsabbak (gondoljunk a Weimari Köztársaság szomorú esetére). A politikai korrektség a tolerancia…..
Természetesen a szellemi tér nincs jelen az anyagi világban - most hagyjuk azt a kérdést, ezeket hogyan határozzuk meg! vegyük a szavak hétköznapi értelménben -, azonban szükséges olyan anyagi pontok létezése, ahol a szellem különös erővel árad. A mi régiónkban ilyen pont természetesen…..
midnight coder 2021.05.06 09:43:07
@Deak Tamas: "az élve elégetésnek semmi köze sincs az inkvizícióhoz, korabeli büntetési fajta volt"

Nem azt modtam, hogy õk találták fel, vagy hogy rajtuk kívül senki nem csinált ilyet.

"Az indiánok nem voltak bitagyúak, nem beszéltek még angolul, pontosan megértették a kereszténység lényegét"

A kereszténységbe sok minden belefért a történelem során, a gnosztikusoktól az iknvizítorokon át a mostani Ferenc pápáig. De akkortájt a mainstream kereszténységet a római katolikus egyház jelentette.

a vízpróbát meg a többit körülbelül a tatárjárás idején használták utoljára Európában
lexikon.katolikus.hu/I/isten%C3%ADt%C3%A9let.html

"Úgyhogy felesleges a hülye mantrákat ismételgetni az egyházról : ez volt a korabeli tudásszint."

Persze hogy ez volt a tudásszint. De ettõl még a delikvens nem repült seprõnyélen a templomtorony körül, ergo teljesen ártatlanul végezték ki. Amúgy egyébként, akkor sem lett volna jogosabb a kivégzés, ha tényleg repül, elvégre azzal nem árt senkinek.

Ezek az emberek ártatlanok voltak, és a "derék" inkvizítorok kivégezték õket. Ezt a folyamatot azért elég nehéz lenne pozitívnak beállítani.
midnight coder 2021.05.06 18:16:39
@Deak Tamas: Nyilván a középkorban amúgy sem volt szokatlan a kegyetlenség, de azért Jézus valószínûleg nemigen vállalt volna közösséget az inkvizítorokkal. Tudod, arról a Jézusról beszélek aki a legenda szerint az érte jövõ katona fülét amit levágott az egyik tanítványa a védelmében, meggyógyította.
midnight coder 2021.05.06 18:20:03
@Deak Tamas: Az a tevékenység volt. A jelige pedig, hogy megmentjük a barbár bennszülöttek lelkét. Ugyanez volt amúgy a nácizmus is, ahol a jelige a fajelmélet volt, a cél pedig a III. birodalom induló tõkéjének az összelopása a zsidó vagyonból, vagy amikor idehaza azért lett kitelepítve valaki, mert a párttitkár elvtársnak megtetszett az illetõ lakása.
A zero waste életmód 5 alapelvéről szeretnék írni most bővebben. Ezekről már volt szó az egyik első bejegyzésemben. Sokakban felmerül a kérdés, akik elkezdenek érdeklődni ez iránt, hogy hol is kezdjem. Lehetetlen egyik napról a másikra mindent kidobni, lecserélni, alternatívákat találni. A…..
midnight coder 2021.05.06 13:58:00
Refuse. A boltban kapott reklámajándékot is fel lehet használni. Vagy ha te nem, akkor a családban valaki jó eséllyel igen. De ha végképp nem, akkor az emberek 99.9%-a amúgy is elutasítja, mert ki a fene cipelne valamit amit utána soha nem használ?

Reduce. Ez is faszság. Elég kevesen vesznek olyasmit amirõl úgy gondolják, hogy nincs rá szükségük. Én legalábbis még nem voltam úgy, hogy férfiként hirtelen intimbetétet akartam volna venni magamnak, csak azért mert leárazás van. Nagyon szellemi szobanövénynek kell ehhez lenni - bár, végül is a zöldek célcsoportjában lehet hogy vannak ilyenek.

Recycle. Ez is faszság. Pontosabban nem a szelektív hulladékgyûjtés lenne a megoldás, hanem az, hogy ne keletkezzen ezerféle anyag a háztartási hulladékba. Azaz a csomagolóanyagok fajtáit kellene központilag leredukálni, és akkor már csak kb. az lenne a szelektálás, hogy kommunális hulladék / veszélyes hulladék (elem, vegyszer, elektronika, stb). És az elõbbi valóban 100%-ban újrahasznosítható lenne.

"Szerencsére lehet már kapni kis komposztálókat, amiknek előnye, hogy kis helyen is elférnek, tehát akár az erkélyeden is komposztálhatsz"
A szomszédok imádni fognak. A kitermelt anyagot meg nem fogod tudni hova rakni. Viszont a fél év múlva kiselejtezett komposztálóddal ismét csak növelted a felesleges vásárlásokat és a kiteremelt hulladék mennyiségét.

Ez az egész jó baloldali módon ismét csak a mozgalmárságról és az emberiség átnevelésérõl szól, és nem a célok megvalósításáról.
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
midnight coder 2021.05.06 13:14:59
@birka menet: A DNS önmagában nem bonyolult. Ami bonyolult az az, amit leír. Ez pont olyan dolog, hogy nem maga az írás a bonyolult, hanem az emberek által megírt könyvek összessége.
midnight coder 2021.05.06 13:23:43
@6.Lenin: Kevered a tudomány és a valóságot. Valóság valóban csak egy lehet - vagy nem, mert az amit mi valóságnak hívunk sem feltétlenül létezik jobban, mint amennyire egy játékprogramban létezõ és tevékenykedõ ellenfél, aki ugyan embernek látszik a képernyõn, de valójában csak egy a számítógép memóriájában lévõ milliónyi bit egy kis csoportjának az állapota. Aztán ezt a valóságot próbálja meg leírni a tudomány - de hogy épp mikor mit ért meg belõle, az erõsen változó. Anno amikor az Ószövetségben a Teremtés könyvét leírták, az aki leírta még egy geocentrikus világképet írt le. Ami teljesen érthetõ, mert akkor az volt a tudomány jelen állása. Aztán jött a heliocentrikus világkép, majd a mostani ahol a Naprendszer is csak egy pötty. Szóval, nincs olyan hogy egy Tudomány.

Amúgy az Ószövetség pont ezért nem annyira hiteles, mert hogy ha ezt valóban Isten diktálta volna, akkor aligha a tudomány akkori állása alapján íródik meg a történet.
midnight coder 2021.05.06 13:32:37
@cvsvrs: Holle anyó nem feltétlenül az ûrben van. De tegye fel a kezét az az elméleti fizikus, aki biztosan tudja, hogy hány dimenzió van. Vagy aki egészen biztosan tudja, hogy mitõl van a kvantum-összefonódás. Vagy aki bizonyítani tudja, hogy ez az egész nem csak egy szoftver egy gigantikus számítógépben. Másrészt, Holle anyó nem feltétlenül van mindig jelen. És ha jelen van, akkor sem feltételnül látod a nyomait.

Egyfajta Holle anyó mindenesetre szerintem elég valószínûleg járt itt: szinte biztos, hogy E.T. kollégái megfordultak / megfordulnak errefelé. Legalábbis, ha az indexen közölt amcsi hadsereg által elengedett videóknak hinni lehet. Itt azért nem Pistike nézte ufónak a meteorológiai lufit. És egy olyan csávónak akinek olyan verdája van amit még mi sem tudunk ma még építeni - amivel át lehet szelni fényévnyi távolságokat - annak más olyan cucca is lehetett, amitõl a bronzkori õsapó istennek nézte.
Sokan csupán esztétikai problémának tekintik az elhízást, miközben orvosi szempontból olyan, az egészséget veszélyeztető kóros állapotnak minősül, ami sokszorosára növeli több súlyos betegség kockázatát...
bircahang 3 nemzedéknyi idő 2021.05.05 06:06:00
Társadalompszichológiai ténye: 3 nemzedéknyi idő kell egy társadalom kicseréléhez. Még ma is így van ez, amikor az emberek hosszabb ideig élnek. Az unoka a nagyszüleit még ismeri, a dédszüleit már szinte soha, s ha mégis, nem érti dédszüleit. Ügyesen irányítva bármi megtehető, ha…..
midnight coder 2021.05.05 09:19:54
@Deak Tamas: Dehogynem. Lásd USA ahol a fehérek vígan asszisztálnak a saját elnyomásukhoz.
midnight coder 2021.05.05 15:24:06
@Billy Hill: A mai nem bionémetek egy része most is inkább Erdoganhoz hû mint Németországhoz.
Legutóbb a SpaceX Crew-2 Resilience kapszulájának visszatérésekor landoltak alkatrészek a Mexikói öbölben, a floridai Panama City partjainál. Az ereszkedési fázisban az ejtőernyőket lezáró ajtó kerül szándékosan "kidobásra", valamint a több szakaszban nyíló ejtőernyők is az óceánban végzik. ..
midnight coder 2021.05.05 15:16:35
@Guillam: A bejelentés mindenképp macerásabb mint félrenézni.
midnight coder 2021.05.05 15:20:18
@Kombiné Ferdehátú Mercédesz: Nem a Musk szemete a fõ probléma, mert a mostani mûholdak általában kicsik, és Muskék pedig pont arra törekednek, hogy a rakétáik visszatérõ egységei lehetõleg egy darabban landoljanak.
midnight coder 2021.05.05 15:21:38
@Capt. Zapp Brannigan: Fõ az optimizmus.
Múltkori Aquincumi hidas posztunk azzal a kérdéssel játszott el, hogy ha ez a híd már mindenképpen megépül, akkor mi az a (-z elég vaskos) minimum, amivel a rajta levő tömegközlekedést egyszer s mindenkorra úgy meg kell erősíteni, hogy az szintén a híd közúti jelentőségéhez mérhető kapcsolattá…..
midnight coder 2021.05.05 15:13:31
@Enit: Igazából a város droidoknak való. Az egyetlen pozitívuma, hogy itt van jól fizetõ munkahely. Az is leginkább azért, mert a primitív magyar dínófõnökök körében ismeretlen a távmunka. És ugyanezért kerekedik fel naponta a fél város, hogy átutazzon az otthoni számítógépe elõl a munkahelyi elé. Ez generálja amúgy az autós és gyalogos forgalom úgy 30%-át. A másik 30% az, akinek oka is van utazni mert a munkája nem oldható meg távmunkában. A maradék pedig áruszállítás és átmenõ forgalom.
Napok óta halljuk, olvassuk, hogy India éppen járványkatasztrófába sodródik, az 1,36 milliárdos népességű országban rohamosan nő a fertőzések száma.Bár India esetében, egészen egyszerűen a népesség miatt sokkal nagyobb katasztrófát jelent már egy alacsony szintű halálozási ráta is, azért vessünk egy…..
midnight coder 2021.05.05 13:48:26
@odamondó: "Tehát akkor mi gátolná meg egy új variáns kifejlődését itt?"
Pl. az, hogy a vírus nem tud akadálytalanul terjedni a lakosságban a vakcinázás (illetve a karantén) miatt. Ergo sokkal kevesebb emberben tud terjedni, ergo sokkal kisebb az esélye egy új variáns felbukkanásának.
A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, akik 2020 szeptemberében fizikálisan bántalmaztak egy iskolásfiút. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője, Nagy Lajos elmondta, hogy a…..
midnight coder 2021.05.05 08:48:10
@eßemfaßom meg áll: Azért, aki dudál az az esetek 99.9%-ában már eleve büdös bunkó. Nálunk a dudálás kb. a kurva anyád szinonimája, amire a válasz a másik fél dudálása, ami annyit jelent, hogy a tied, és persze mindeki akinek a füle mellett szól (gyalogos, biciklis, ott lakó) úgy gondolja hogy mind a két fél összes nõági felmenõje prostitúcióval kereste a kenyerét.
midnight coder 2021.05.05 11:00:30
@konrada: Szerintem úgy nagyjából 100 esetben egyszer elõznek meg vele balesetet, és 99-szer használják anyázásra, vagy épp csengõ helyett, ami akkor nagyon vidám amikor egy lakótelep mellett játssza ezt a tahó augusztusban éjfélkor...
Egyre többet hallunk a környezetünket elárasztó műanyag hulladékról. Az esztétikai problémák mellett sokasodnak a hírek arról, hogy a folyókon az úszó szemét dugókat képez, az állatok belegabalyodnak a műanyag hálókba, csapdába esnek az eldobott palackokban, az elhullt állatok gyomra teli van…..
midnight coder 2021.05.05 10:47:48
@midnight coder: Ja, és persze mint baloldali mozgalom, fel sem merülhet bennük, hogy esetleg ezekre az istenadta népekre kellene nyomást gyakorolni, hogy ne dobják el a szemetet - vagy hogy a szemetelõket kõkeményen büntetni kellene. Ahogy azt sem igazán hangsúlyozzák, hogy környezeti szempontból a legnagyobb problémát a népességrobbanás jelenti. Mert akkor megint csak olyan népesség felelõssége merülne fel, akik balról nézve szent tehénnek számítanak.
Csak most érzem igazán, hogy a mindig termékeny Pixar minőségi gyümölcsözése mennyire hozzászoktatott a gazdaságukon kívülről származó, egyéb lelki vitaminbombák nagy legyintéssel kísért elbliccelésére. Mitchellék szeretettel megcirógatva emlékeztettek arra, hogy a bevált receptből menetrendszerűen…..
bircahang Vége a Castro-uralomnak 2021.05.04 12:12:00
Pár napja teljesen véget lett Kubában a Castro-testvérek uralmának, mely 1959. január 1. óta folyamatos volt, azaz több mint 62 éven keresztül tartott. A végső szakasz 15 évig tartott, 2006-2021 között. Először is Fidel Castro megosztotta a hatalmat öccsével, Raúllal, majd 2018-ban ő is…..
midnight coder 2021.05.04 14:59:25
@Mr. Hyde: Kérdés, hogy Venezuelában mikor rendezõdik a helyzet, mert onnantól kezdve lószart sem kapnak onnan a kubaiak, hacsak nem lesz mivel fizetniük.

A kicsi kínaiaknak és az oroszok pedig mostanság nemigen tesznek valahová komolyabb pénzt csak azért hogy támogassák az agyhalottakat. Mondjuk az oroszoknak nincs is mibõl.
midnight coder 2021.05.04 15:46:30
@Mr. Hyde: "A venezuelai rendszer Maduro alatt konszolidálódott. Még az USA is levette napirendről a rezsimváltásos forgatókönyvet, pedig erőltették rendesen."

Elõbb-utóbb a venezuelaiak fogják visszatenni a napirendre. Nem hiszem, hogy még 20 évig olajországként nyomorogni akarnak.

"Ez a három ország (Nicaragua, Kuba, Venezuela) egy jól körülhatárolható régiót tesz Közép-Amerika stratégiai pontjanál és 50 milliós piacot is jelent."

Akik mivel is tudnak fizetni?
midnight coder 2021.05.04 17:00:02
@Mr. Hyde: Ehhez nagyon sok olyan tõke kellene amivel nem tudnak mihez kezdeni. A kínaiaknak most szerintem nincs ilyen gondjuk. És vannak ennél jobb lehetõségeik.
Mi a különbség a vakhitű jobb-/baloldali ember és a liberális közt? Hogy az előbbiek gyűlölik a világot egyénien értelmező, kritikusan gondolkodó újságírókat, diákokat, értelmiségieket, egyáltalán a független elméket; ugyanakkor imádják a valóságot megszépítő állami propaganda hazugságait. A…..
Nagyon érdekes és tanulságos - ajánlom mindenkinek a figyelmébe!..
midnight coder 2021.05.03 13:09:25
Csak a feléig jutottam el, mert rohadt hosszú, és nincs leírva. Azért így is van a dolognak pár gyenge pontja. Pl. amikor Trump és a "szélsõ" jobb felemelkedésérõl beszél mint negatív jelenségrõl, akkor elfelejti megemlíteni azoknak a politikusoknak a felelõsségét akik ezt a globalizációt lehetõvé tették.
Az európai és amcsi átlagpolgárt ugyanis, aki emiatt a globalizáció miatt szarba került, ezek a politikusok árulták el. Ezek után viszont kissé cinikus dolog annyira nagyon lesajnálni az alternatívákat, miután a mainstream EU/USA politikusok látványosan alkalmatlannak bizonyulatak arra amire szerzõdtek: a választóik érdekének a védelmére.

A másik gyenge pontja a dolognak az, hogy a szállítási láncban a beszállítókat látványosan gyengébb pozícióban látja mint a végtermékek elõállítóit. Ami eleinte valóban így is volt, de ma már erõsen látszanak ennek a dolognak a határai. Egy darabig el lehet azzal lavírozni, hogy a kicsi kínai zoknit behozod, és ráírod hogy Adidas és eladod 10x annyiért, de egy idõ után a kicsi kínai is elkezdi ugyanezt eladni saját márkanév alatt, és onnantól kezdve csak idõ kérdése, hogy mikor lesz ez a menõbb. Amit nem értek, hogy ez hogy nem esett le már az elején, amikor ezt az utat anno a japánok már bejárták.

A harmadik gyenge pont a digitalizációnál az elején az volt, hogy ha majd az egyes munkafázisok teljesen digitálisak lesznek, akkor majd egy rakás melóhely visszajön. Lófaszt mama! Azok a melóhelyek megszûnnek majd. Ahogy ez amúgy is working progress, lásd Pl. indiai call center vs beszédfelismerõs MI alapú call centerek. Vagy indiai unixos rendszergazda vs felhõ.

A negyedik gyenge pont a digitalizációnál az, hogy az integrációnál elképzeli, hogy a beszállítók majd felcuppannak a késztermék elõállító rendszerére és odaadják az összes adatukat. Lófaszt mama! Max. azt adják oda, ami az összeszerelõ/marketinges csapatra tartozik. Illetve lehet hogy odaadadnak valamit, de az kb. annyira lesz megbízható mint az MTV híradója vagy a CNN.

Ezzel az egésszel szerintem hosszabb távon az elsõ fázis nyertesei fognak bukni, mert egyre inkább az van, hogy a beszállítók kezdenek el saját márkákat csinálni. Ma már a a Huawei sokkal jobb ár/teljesítményû telefonokat csinált a prémium szegmensben is mint az Apple, ezért is kezdték el az amcsik a kis hidegháborújukat. De ezzel csak lötybölik az amúgy is a szájukig érõ fekáliát, mert ennek a dolognak az a vége, hogy az épeszûbb gyártók szép lassan elkezdik függetleníteni magukat az USA beszállítóitól, nehogy õk is így járjanak.
midnight coder 2021.05.04 13:26:32
@Magyaur: A másik felében több igazsága van, csak azzal nem igazán foglalkozik, hogy mi van akkor, ha az a bizonyos német gazdaság, amire ma az EU épül, egyszer csak már nem lesz annyira nagyon erõs.

A másik megmosolyogtató dolog az volt, hogy a külföldre szakadt magyarok majd nemzetközi hálózatot tudnak jelenteni. Ja, mi magyarok aztán tényleg az összefogásról vagyunk híresek... A tehetséges fiatalokkal kapcsolatban is mondott hülyeséget: hogy majd ha a kis hazai cégeknél nem tud elhelyezkedni mert nem lát elég perspektívát, ahogy a multiknál sem, akkor majd elmegy az államigazgatásba. Ja, ott aztán van perspektíva egy tehetséges fiatalnak...

Igazából a probléma szerintem pont ott lesz a következõ 20 évben, hogy azok a nagy európai márkák akik ma még jól megélnek a kínai alkatrészek összeszerelésébõl, szerintem a következõkben nem hogy nyertesei, de óriási vesztesei lesznek a következõ 20 évnek. Mert hogy ha van szervomotorod, meg motorvezérlõ áramköröd, meg nyomtatófejed, meg vezérlõ paneled meg tápegységed, stb. akkor már ebbõl viszonylag könnyû dolog egy 3D printert összerakni. A kérdés csak az, hogy mindezt mennyivel lehet drágábban eladni, mint a fenti alkatrészek összértéke. Illetve ki ad azért mondjuk 3x annyit, hogy ne mondjuk Xiaomi legyen ráírva az ugyanazokból az alkatrészekbõl összerakott nyomtatóra, hanem mondjuk Siemens?

Ami most egy nagyon önveszélyes trend a nyugati társadalomra, az pont a tudatos vásárlók kinevelése. Abban a pillanatban ugyanis, ha egy fogyasztó tudatossá válik, nem fog egy zokniért 10x annyit adni csak azért, mert az van ráírva hogy Adidas.
  A jelenkor egyik fő perverzitása, hogy - beteljesítve George Orwell disztópikus jövendölését - új jelentést kölcsönzünk szavainknak. E törekvés többnyire sunyi, álcázó funkcióval bír, és jelentősen előmozdítja, hogy az embereket olyan cselekedetekre vegyük rá, melyeket egyébként soha el nem…..
midnight coder 2021.05.04 12:39:21
@anemic royalty: "A liberalizmus szemben áll a hatalommal, melynek minden abszolút, totális változatát elutasítja, és olyan garanciákat épít be a politika rendszerébe, amelyek megakadályozzák a korlátlan hatalom kialakulását"

Az az anarchia. És mint ilyen, igazából sehol sem mûködött. Olyan garanciák pedig, amik megakadályozzák a korlátlan hatalom kialakulását, max. a mesében léteznek. Csak a nyugati demokráciákban a korlátlan hatalom nem úgy néz ki, hogy a diktátor mosolyog lefelé a tribünrõl az elvonuló nép elõtt, hanem úgy hogy egy ország vagyonának megfelelõ pénz felett diszponál, és zsebében lévõ médiával azt éri el az átlagpolgárnál amit akar.
midnight coder 2021.05.04 12:41:46
@МАХVАL bircaman közíró: "A túzoltóság ugyanis egy magáncég. S persze ajánl előfizetést is: fizetsz minden hónapban egy kis előfizetési díjat, s akkor neked ingyenes lesz az oltás."

Ma ugyanezt történik, csak ezt a kis elõfizetési díjat adónak hívják.
midnight coder 2021.05.04 12:50:16
@6.Lenin: "A liberalizmus minden olyan rendszert elutasít, amely akadályozná a totális liberális hatalmát. Aki nem liberális az náci , fasiszta, tehát ellenség akiket át kell nevelni, vagy elpusztítani, jó estben csak kirekeszteni."

Te is kevered a liberalizmust a balliberalizmussal. A liberalizmusban lehetsz nyugodtan náci, fasiszta addig a percig, amíg nem kezdesz el zsidókat irtani. Az ahol a holocausttagadásért börtönbe zárnak az nem liberalizmus, hanem kommunizmus liberális mázzal összekenve.

A szólásszabadság a liberalizmus alfája és omegája. Aki azt korlátozni próbálja az semmiképpen nem nevezhetõ liberálisnak.
Az április hónap valóban bolondos volt. Az évszázad eddigi leghidegebb áprilisa hagyott el minket, és szerintem nagyon kevesen sajnáljuk. Ezzel ellentétben viszont a hónap végén hirtelen szabad lett  vásár, és lehetett vakcinát választani. Érdekes események alakultak ki...
midnight coder 2021.05.03 12:16:38
@chrisred: Na ja. Amúgy szerintem a most tülekedõk nagy része nem fog a következõ egy évben kilépni az ország területérõl. Aki igen, az teljesen logikus hogy nem akar kínai vagy orosz vakcinát. A másik oldalon pedig igen, kevés olyan hülye ország lesz, aki seggberúgja a saját turizmusát azzal, hogy kitiltja az orosz / kínai vakcinákat. Igazából ezzel az EU benyalt egy jó nagyot a nyugati gyógyszeripari maffiának, és ezzel kb. ennyike, az egyes tagországok meg teszik azt ami az érdekük.
midnight coder 2021.05.03 12:18:34
@jozsef_9: Matyika, egészen pontosan kiket is végeztetett ki Horthy?
midnight coder 2021.05.03 12:19:54
@jozsef_9: Ami a halálozási listát illet, nyugtával dicsérd a napot. Ennek a meccsnek a legoptimálisabb esetben is max. a közepén tartunk. De félek, el fog ez még húzódni a különféle mutációk miatt még akár 10 évig is.
Nem játék a politika, vagy legalábbis nem az kellene, hogy legyen. Sokan pedig a összekeverik a kettőt, és úgy fogják fel, hogy de jó, a „mi csapatunk” most gólt lőtt az ellenfélnek. Komolyan szánalmas ez a pótcselekvés, ahogy drukkolnak, kibicelnek, holott ami az adott esetben történt az nekik…..
midnight coder 2021.05.02 09:17:16
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mindkét oldal képes mindenrõl hazudni, lásd anno a száguldó Pannon Pumát. Orbánék legfõbb érdeke szerintem most az, hogy minél többen be legyenek oltva, hogy annál elõbb lehessen nyitni, ami azt jelenti, hogy gazdaságilag kevésbé leszünk legagyásodva a választásokra. Jobb GDP, munkanélküliségi adatok, ráadásul utólag az is kiderülhet, hogy rosszul számolták a halálozást és sokkal kevesebben haltak meg valójában covidban. Lesz pár ember akit emiatt nyilvánosan fenéken rúgnak, két hétig szokás szerint áll a bál, és Orbán bácsi jól jön ki a járványkezelésbõl.
midnight coder 2021.05.03 08:27:23
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, csak ezek még 2007-ben is azt mondták hogy száguld.
midnight coder 2021.05.03 08:30:16
@MEDVE1978: Igazából azzal sem lenne még nagy gond, hogy Orbán az oligarcháknak kedvez - ez a taktika Dél-Koreában is egész szépen mûködget - nálunk az igazi baj az, hogy kimondottan agyhalott oligarcháknak kevez, akik állami hátszél nélkül max. egy pár személyes sufnicéget tudnának csak összehozni. Márpedig egy sufnicég és egy hatékonyan mûködõ milliárdos üzlet, az nagy kettõ.
bircahang Hegyeket mozgat? 2021.05.03 06:06:00
A talán legkevésbé értett jézusi mondás a hegyek mozgatásáról szóló - “Mert gyenge a hitetek. Bizony mondom nektek, ha … akkora hitetek lesz … s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen.“. Én ezt még tudatos kereszténnyé válásom előtt…..
MaGYAUR Orbán magyarellenessége 2021.05.02 09:06:50
Orbán, perverz módon, jobban vonzódik a nem-magyar államfetisiszta, gyűlölkodő nacionalista despotákhoz, fasisztákhoz, kommunistákhoz, mint a magyarországi és külföldön élő magyar Európa-párti, világbékére és nemzetközi egyúttműködésre vágyó pacifistákhoz. Beteges dolog ez egy állítólag a hazáját, a…..
csodapestbuda Apró talpak sorsa 2021.05.01 19:30:10
Sok olyan szervezetet ismerünk, akik a helyi őshonos állatfajok védelmére szakosodtak. A kutyáknak, macskáknak is vannak országszerte védőangyalai. De vajon ki törődik a legkisebbekkel?..