Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midnight coder

0 bejegyzést írt és 20051 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban Oroszország egyre inkább emlékeztet a Szovjetunióra, amire 30 éve nem volt példa. Ezt egy olyan ember állítja, aki nagyon is jól ismerte a szovjet rendszer elnyomását: Nátán Saranszki egykori szovjet ellenzéki, ma izraeli politikus, ráadásul éppen Donyeckben, az orosz-ukrán…..
midnight coder 2022.08.20 16:48:52
@Etniez: Európával együtt.

Amúgy teccettek volna emberszámba venni az oroszokat Jelcin idején, illetve Putyin időszakának az elején, és Kína helyett az oroszokhoz, illetve abba a régióba telepíteni az ipart. Akkor mára lenne ott egy virágzó, demokratikus ország, kb. Észtország színvonalán, vagy még magasabb szinten, és Európa is sokkal-sokkal jobb bőrben lenne. Csak már akkor is felülírta az ideológia és a kapzsiság a racionalitást a nyugati politikusoknál és az őket irányító tőkés csoportoknál.
midnight coder 2022.08.20 17:01:56
@Wildhunt: Azt, hogy Putyin miért támadott nehéz lenne innen megmondani. Mi nem tudjuk azt amit ő tud, illetve tudni vél, max. elméleteket gyárthatunk.

Az egyik az, hogy Putyin tényleg egy beteg - jó eséllyel elég súlyos beteg - ember aki szellemileg sincs feltétlenül topon, és esetleg így akarja magát beírni a történelembe. Mondjuk szerintem 60 év felett senkinek nem lenne már szabad ilyen fontos politikai szerepet vállalnia. Erre amúgy a legjobb példa Biden.

A másik, hogy durván elszámították magukat - hogy aztán ebbe mennyit játszottak bele a körülötte lévő esetleges talpnyalók, héják, és mennyit esetleg az amcsi titkosszolgálat valószínűleg soha nem tudjuk meg. Bár hosszabb távon az ami történik az amcsiknak nem jó, de rövid távon pár amcsi cégnek (olajpala üzletág, LNG üzletág, fegyvergyárak) igen.

A harmadik, hogy a ruszkik nagyon is jól tudnak valamit amit mi nem. Én ezt a lehetőséget sem zárnám ki.

Én az első és a második között tippelnék egyébként. A ruszkik korábban is sokat bénáztak, Pl. a Navalnij megmérgezése. Bár őszintén szólva ezt sem annyira értettem: az nem létezik hogy ha a ruszki titkosszolgák ennyire meg akarnak ölni valakit, az utána életben maradjon, hacsak nem Raszputyin leszármazottja az illető.
bircahang Baleset Matanzas után 2022.08.20 06:06:00
Kubában egyetlen autópálya sincs. A legnagyobb utak is magyar szóval autóutak, azaz nincs vagy csak részben van fizikailag elválasztva a két irány. Ill. most már épülnek igazi autópályák is, részben készen is vannak, de amikor én ott éltem a 80-as években, még ilyen nem volt. Kubáról tudni kell,…..
midnight coder 2022.08.20 14:21:45
@tűz fal: Igazából arról van szó, hogy a balliberálisok akiket én inkább csak újbaloldalnak hívok a neonácik mintájára, a létező legjobb baloldal a világon bármilyen tőkés számára. Az a "baloldal" ami a munkások helyzetének a javítása helyett az LMBQWERTY-k, színesek, szagosak jogait helyezi előtérbe gyakorlatilag ingyen van. Az, hogy a melós odahaza fiúval, lánnyal él nemi életet vagy épp a macskájával, az általa előállított termékek száma szempontjából teljesen lényegtelen, és a bérköltséget sem növeli. Ezzel szemben, ha fizetésemelést, több szabadságot és más hasonló hülyeséget akarnának, az pénzbe kerülne.
Ezért aztán a nagy cégek is beállnak ezek mögé a mozgalmak mögé.
Néha a blogon találkozhattok olyan tárgyakkal a 80-as évekből, amelyek bár nem játékok de mégis mindannyian nagyon jól ismerjük azokat.Néha egy-egy televízió, lemezjátszó vagy éppen magnetofon is feltűnik az oldalon. Most egy olyan kazettásmagnót szeretnék bemutatni nektek, amire nagyon sokan…..
Antikapitalista a magyar közgondolkodás 120-150 éve. Egyfelől van egy keresztény-kisnemesi-dzsentri közegből kiinduló antikapitalizmus, amely a kapitalizmust a magyarságtól idegen zsidó-kalmár-materialista lelkiségből vezeti le és vannak a kommunista-haladó-baloldali erők, akik maximum valamilyen…..
midnight coder 2022.08.20 11:51:18
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Igazából olyan nincs hogy "igazság". Pontosabban az, amit "szociális igazságosságnak" hívsz, az 90%-ban maszlag. Mondjuk az ipari forradalom idején volt ennek némi alapja, de azóta sok víz lefolyt a dunán.

56-ban pedig az oroszok előbb a földbe döngöltek minket, minthogy kialakulhatott volna hogy ki mit akar. De a vége valószínűleg kapitalizmus lett volna - és akkor most nem a béka seggének a perspektívájából néznénk a világot, hanem kb. ott tartanánk ahol az olaszok vagy a spanyolok.
Pár hete jókat mosolyogtunk a híren, mely szerint az ismert amerikai vonósnégyest, a DaPonte String Quartet tagjait az általuk létrehozott civil szervezet egyszerűen kirúgta. Az alapítvány egyetlen küldetése az volt, hogy a rajongói adományokat gyűjtse. Nagyon úgy néz ki, hogy a zenészek kecskére…..
midnight coder 2022.08.20 11:27:16
@birkamenet: "Azért megkérdezném én ezt a vén szaros hülyét, hogy ha véget érne a ruszkik háborúja azzal, hogy megkapják Izralet cserébe hogy azzal elégitsék ki magukat, akkkor belemenne-e ez a Kiszindzser, hogy adja a világ oda Izraelt a ruszkiknak. "

Azért ez az ukrajna dolog eleve csak pár évtizede létezik. A probléma azzal kezdődött, hogy az ukránok az ukrán nemzetet az oroszok elnyomásával próbálták létrehozni. Amit mi is csináltunk, és ami aztán meg is hozta a "gyümölcseit" az osztrák-magyar monarchia bukása után. Hát most az ukránoknak hozta meg.
midnight coder 2022.08.20 11:30:58
@Lord_Valdez: "Igen, igaz, hogy a mostani generáció sokkal érzékenyebb, mint mi voltunk, de mi is sokkal érzékenyebbek vagyunk, mint nagyapáink voltak."

Igen. Talán minden civilizáció így bukik el. Egy darabig felfelé megy a szekér, a nagy jólét viszont egyre életképtelenebb hülyéket termel ki. Aminek aztán elkerülhetetlenül bukás lesz a vége, és a dolog kezdődik előlről.
midnight coder 2022.08.20 11:34:55
@birkamenet: "Elszaporodtak az agyahlott barmok társadalmai szerte a világban. A null IQ-jú csőcselék, amely képtelen felismerni, hogy bődületes fake baromsággal hergelik és ezt mind be is besz.opja. "

Őket hívjuk röviden balliberálisoknak. De ide sorolhatod a zöldeket is, akik atomerőmű bezárással küzdenek a globális felmelegedés ellen. Igen, valóban médiavezérelt barmok. Amikor a kis médiájuk azt hirdeti, akkor éljen a globalizáció és milyen fasza hogy a nyugati ipart Kínába telepítjük, aztán amikor mást mond a média akkor vesszenek a kínaiak. Pedig a kicsi kínaiak pont annyira voltak angyalok akkor is amikor okoskáék odatelepítették az ipart.
Idehaza sajnos idén alig esett eső. Már télen sem hullott a hó, tavasszal csak a töredéke esett annak, amit megszoktunk, és nyáron meg nem, vagy alig volt csapadék. Országrészek száradtak ki teljesen. Tényleg. A mezőgazdaság romokban, nincs termés, kiégett földeket látni mindenhol. Pedig van két…..
midnight coder 2022.08.13 20:08:46
@HaCS: Szerintem a mezőgazdaságot alapvetően a parasztokra kellene bízni. Nekem a nagyapámék azok voltak és gyerekként valamennyire láttam ilyesmit közelrõl, így tudom hogy ez azért nem úgy van hogy akkor most kukorica helyett uborkát termelek mert az jó. Egyrészt nem minden termeszthető minden talajon/klímán. Másrészt ahhoz hogy valamid teremjen a földön és a vízen túl kell vetőmag, kell talajművelés, kell műtrágya, növényvédelem, betakarítás. Aztán a produktumot el is kell adni, méghozzá úgy, hogy a fentiek árát fedezze a bevétel, és persze nem árt ha a te éhbéredet is.

Az pedig egy dolog, hogy van árok az öntözéshez, de ahhoz öntözõ berendezés és főleg víz is kell.
midnight coder 2022.08.20 08:59:10
@HaCS: Én vidéken nőttem fel, efféle kanálissal nem igazán találkoztam sehol. De az tény, hogy az éghajlatváltozásra a első körben víztározók építése lenne a jó válasz. De az igazi megoldás globális kellene hogy legyen: az emberiségnek le kellene hűtenie a bolygót, legalábbis ha meg akarja őrizni a bioszférát. Mert hiába csökkentené a CO2 kibocsájtást nullára 2050-re (ami amúgy is utópia) az már rég későn lesz a bolygónak.
Mi, magyarok szeretünk a hülyeségbe menekülni...
midnight coder 2022.08.19 18:29:56
@arthurthedent: "És ha mondjuk az oroszok meg a németek öszebútoroznak, akkor a németek elkezdenek processzorokat gyártani és élre törnek? Vagy mondjuk megtízszerezik az ipari termelésüket a szibériai tanulatlan tömegekkel?"

Akkor nem a kicsi kínaiak fejlődnek fel, hanem az oroszok. Ami azt jelenti, hogy lenne a szomszédban mondjuk egy nagy Észtország. És igen, lehet hogy elkezdenek processzorokat gyártani, meg sok minden mást - úgy, hogy közben piacai maradnak Európának is. A kicsi kínaiaknak viszont nem sok mindent tudsz innen eladni.
És azért annyira nagyon ne becsüld le a ruszkikat, azért a Lomonoszov egyetem nem volt rossz a maga idejében világszinten sem, és nem véletlenül tudták még a szocializmus ellenére is sokáig folytatni az űrversenyt és a hidegháborút az amcsikkal. Az oroszok pont olyan északi nép mint bárki más európában, legalábbis kis hazánk déli határától északra. A ruszkik előbb csinálnak processzort a németekkel karöltve mint mondjuk a görögök...
midnight coder 2022.08.19 18:33:06
@cvsvrs: "ha nem támadják meg az ukránokat, akkor most az lenne, hogy ukrajnát fel kell venni a nato-ba."

Igazából senkinek nem hiányoztak a háta közepére sem az ukránok. Sem a NATO-nak, sem az EU-nak. Ha nincs ukrán háború, akkor úgy 20 év múlva lettek volna EU tag. Már ha valaha is. Most lehet hogy felveszik majd őket politikai okból - már persze ha valahogy túlélik ezt a háborút - de ez nagyobb katasztrófa lesz nekik, mint ha győznek az oroszok.
midnight coder 2022.08.19 18:37:30
@cvsvrs: Ezt a háborút szerintem az amcsi olajcégek mozgatták erdetileg, akik szert akartak tenni a ruszkik környékén lévő naftára, és Putyin helyett egy olyan bábot szerettek volna mint az alkesz Jelcin. De az sem rossz ami most van, hogy az EU aranyért veszi az amcsi palagázt. A lényeg, hogy pörögjön a fosszilis energiahordozó amíg még lehet.

A másik érdekcsoport akinek ez jó, az a fegyverlobbi. Ha kipörögnek a felhalmozott régi készletek akkor jöhetnek az új megrendelések. Ráadásul egy jó kis háború Európa mellett azért sokkal jobb indok a fegyverkezésre mintha két afrikai országban ütik egymást a nyam-nyamok.
bircahang A piaci fundamentalizmus 2022.08.18 06:06:00
A "piaci fundamentalizmus" kifejezés a "neoliberalizmus" szinonímája, a közös jelentésük, hogy az égvilágon semmi értelmük nincs. A "neoliberalizmusról" már sokat írtam, tisztáztam, hogy a valóságban semmi más mint szín liberalizmus, azaz semmi "neo" nincs benne. A szó védői arra szoktak…..
midnight coder 2022.08.18 17:25:41
@cvsvrs: "és ennek az ellentettje is alávalóság. az orbán féle illiberalizmus. ami a nemzeti nagytőkések uralma mellett lényegében a termelő multik kiszolgálásán alapul"

Nekünk sok más lehetőségünk nincs mint a multik kiszolgálása. Az országnak nem nagyon van saját gazdasága, és belátható időn belül nem is lesz.

Ha a II világháború vége óta normális gazdasági pályán mozgott volna az ország, akkor erre lett volna lehetőség. Akkor kb. nulláról indult volna a dolog, de kb. ugyanez volt a környező országokban is, és az akkori technológiai színvonal lehetővé tette, hogy egyszerű eszközökkel és sok kézimunkával versenyképes gazdaságot csinálj. És úgy a 60-as évekig még kb. versenyképesek is voltunk technológiailag. De közben a világ fejlődött, a béketábor meg nem. Aztán amikor a béketábor csődbe ment, nekünk volt egy olyan gazdaságunk, ami csak a béketáborban volt versenyképes. Volt Pl. a fasza szabolcsi alma amit az oroszokon kívül senkinek nem lehetett eladni. De pár nyugati technológiát frissen importált cégen túl (Pl. Lehel) nem nagyon volt olyan ami a globális piacon versenyképes volt. Voltak jó dolgaink Pl. az élelmiszeripar területén (Pl. boci csoki és társai) csak kb. végtelen élőmunka felhasználással - ami kb.addig volt versenyképes amíg az élőmunka szinte ingyen volt.
A legtöbb termékünk pedig az ipari hulladék kategóriában mozgott.

A gengszterváltás után pedig mindez csődbe ment. Sarlóval és kalapáccsal pedig nem lehet mikrochipet gyártani. Maradt a mezőgazdaság mint az egyik legkisebb hozzáadott értéket produkáló ágazat - nem nagyon van gazdag agrárország - és becsődölt cégek dolgozóit foglalkoztató multik. A másik alternatíva, hogy a becsődölt cég dolgozója segílykéből és lopásból tartja el magát, de ez egy ország szintjén azért már nem működik.
Rossz üzenetek...
Az Európai Unió vagy egységes hatalmi pólus lesz, vagy széteső "nemzetek Európája", ami aztán az Egyesült Államok, Oroszország és Kína politikai játékszerévé degradálódik. Nem tehet úgy a „globalizációellenes jobboldal” mintha ő csak egyszerű szószólója volna a nemzeti identitású népnek. Emögött…..
midnight coder 2022.08.16 13:11:43
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Még Kína sem tudja utolérni a tajvani chip gyártást"
Ahogy az USA sem. Nem véletlenül próbálják rávenni ôket, hogy telepítsenek gyárat náluk is.
midnight coder 2022.08.16 13:14:21
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az EU-nak kb. mindegy amíg nem NATO vagy EU tagországot foglalnak el.
midnight coder 2022.08.16 13:19:25
@arthurthedent: "De most komolyan, ha a globalizáció rossz, akkor ki kell lépni belőle."

Nem azt írtam, hogy a globalizáció rossz. Ezen lehetne vitatkozni, de a vonat már elment. A gond az, hogy az EU erre van berendezkedve, ergo ha az amcsik széthidegháborúzzák az fájni fog.
Ha eltávolítjuk az autókat a belvárosokból, az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást, kisebb légszennyezést és kevesebb közlekedési balesetet jelent. Akkor vajon miért ellenzi ennyire a lakosság?..
midnight coder 2022.08.16 07:50:19
@bordon: Ja, csak tudod akkor az utakról ki kell tiltani a kamionokat is, mert amikor a kamion és a robogó találkozik, annak csúnya vége van. Ezért kell a kocsik köré az egy tonna vas.
Amúgy egyébként a CO2 kibocsájtás úgy 10%-a a közúti közlekedés, és ebben már a kamionok is benne vannak.

A közlekedéssel kapcsolatos problémák nagy részét pedig olcsón és gyorsan úgy lehet csökkenteni, ha felszámoljuk a felesleges közlekedést. Egy random nagyváros dologzó lakosságának úgy kb. a fele irodista. Ezek nap mint nap útra kelnek a város egyik végéből a másik végébe és utaznak úgy két órát naponta csak azért, hogy átüljenek az otthoni számítógép elől az irodai számítógép elé.

Na, ezt kellene felszámolni. Az összes irodista céget aki nem homeoffice-ban dolgoztatja az embereit szénné adóztatni. Az irodaházak építésére és fenntartására extra adót kivetni. Ezek amúgy is kb. a legkörnyezetszennyezőbb épületek, csupa üveg és acél, nyáron hűteni kell ezerrel mert gyakorlatilag egy üvegházról beszélünk, télen pedig fűteni mert nincs körülöttük 15 centi hungarocell. Plusz átlag 5 évenként újrarakják az irodák belsejét ami szintén egy rakás hulladék.És akkor még a felépítésükről, az általuk elfoglalt helyről nem is beszéltem.
A liberalizmus gyereknevelési programja a sátánizmuson alapszik. "Alkosd újra a világod!", "Add önmagad!", "Tégy ahogy jól esik!" - mondja a Cartoon Network. A józan ésszel is szembegy, hiszen közismert tény: a kisgyerek bűntelenül gonosz, azaz állatias ösztönlény. Pont ezért foglalkozott…..
midnight coder 2022.08.14 14:53:58
@sync: Ha te valamit igaznak tartasz valamit amit nem tudsz bizonyítani, az bizony hit. Ha pedig ezt rendszerbe foglalod, keretet adsz neki, az pedig vallás. A vallásnak nem az a kritériuma hogy templomba mész, nem az hogy imádkozol, de még csak a természetfeletti sem kell hozzá. Csak az, hogy olyasmit fogadj el igaznak, amit nem tudsz még csak közvetetten sem bizonyítani. Márpedig az ateizmus pont ilyen. Te mint mezei emberi lény pont úgy nem tudod bizonyítani hogy nincs isten/istenek, mint ahogy a vallási fanok sem azt, hogy van.
midnight coder 2022.08.14 14:58:19
@cvsvrs: A linkelt fotó egy viszonylag kis része a bolygónak. Ennél Pl. a brazilok nagyságrendekkel több őserdőt basztak szét és szart sem építettek. Debrecen környéke pár évtizeden belül sivatag lesz, akár van ott akksi gyárt akár nincs. De ha van, akkor a helyiek esetleg találak melót arrafelé és tudnak kaját venni máshonnan.
midnight coder 2022.08.14 15:04:40
@cvsvrs: Ja. Ilyen "alapigazság" a hívőknek hogy létezik Isten, az ateistáknak meg az, hogy nem. Csak bizonyítani egyik sem tudja az állítását - ezért beszélünk hitről. A tudományban ugyanezt elméletnek hívják. Valójában az különbözteti meg a vallástól, hogy a tudomány nem állítja hogy az adott elmélet feltétlenül igaz. Sőt, akár egyszerre több elmélet is létezhet egy dolog leírására.
Most látszik csak igazán, mekkora kockázata van annak, amikor egy társadalomban a jövedelmek drasztikusan elszakadnak egymástól. Most, hogy a megélhetés mindenkinek nehezebbé válik, kiszolgáltatottá válnak azok, akik számára a költségek kigazdálkodása eddig is problémát okozott, ugyanakkor a…..
midnight coder 2022.08.14 13:46:26
@taga20: "aki nem látta 1996 környékén, hogy hova fut ki a csutigeci, az tényleg ostoba;)"

96 környékén azt lehetett látni, hogy a roppant demokratikus koalíció főnöke épp átkúrja a választóit mint a szart a palánkon, aztán ezt nagy nyilvánosság előtt be is vallja. Fletóéknál is mentek ezerrel a lenyúlások, jó ideig mással sem volt teli a sajtó mint azzal, hogy ki mit lopott. És ezt nem a már akkoris impotens jobboldali sajtó tényfeltárta, hanem a jóelvtársak egymást jelentgették fel a népszabóban. Volt szemkilövetés és haveri kutya... ehhez képest Orbánék még egész szolidaknak tűntek. Arról nem is szólva, hogy 2002-ben még mindenki a csóró lúzer szlovákokon röhögött, aztán úgy húztak el mellettünk mint a vadlibák. Amire Fletónak kb. az volt a válasza, hogy el lehet menni Szlovákiába. Megyó még 2003-ban is azon örömködött, hogy milyen fasza állapotban vették át az országot, és hogy 2006-ra magyar euró lesz. Ehhez képest 2010-re már céldátumunk sem volt, olyan messze kerültünk a kritériumok teljesítésétől. Nem úgy a 2002-ben még csóró szlovákok akiknek 2010-re már lett eurójuk. Ráadásul Fletóék közben fényesre nyaltak minden segget, míg a szlovák neonácik lazán hazazavarták a határról a köztársasági elnököt és nyíltan megmondták Fletónak hogy micsoda és mekkora - minden következmény nélkül. Ez valahogy a nagyon demokratikus EU-t annyira nem érdekelte... Ezt lehetett látni 2006-ban.
Sarah Steffen  író a High speed rail to displace flights amid airport chaos? (A nagysebességű vasút kiszorítja a repülőtéri káosz közepette a járatokat?) című cikkében bírálta a légi közlekedést, helyette a vasúti utazást ajánlja. A most következő bejegyzés az ő élményeinek és gondolatainak…..
midnight coder 2022.08.13 08:48:02
@Balogh Zsolt: A kedvezményt általában a többi utas, vagy az országok olyan átlagpolgárai fizetik meg, akik nem utaznak.
Valamikor 200 évvel ezelőtt az emberi társadalmat megtámadta egy elképesztő kór, melyet ma úgy hívunk, hogy fogyasztói társadalom. A lényeg az, hogy akkor vagy a társadalmon belül értékelhető ember, ha fogyasztasz. Lehetőleg minél többször, minél többet, és minél feleslegesebben. Persze voltak már…..
bircahang Az akciókamera 2022.08.09 06:06:00
Pár éve jelent meg az akciókamera mint kategória. Nagyjából 15 éve. Az első ilyen kamerák nevetségesek voltak: az egész rezgett, plusz rendkívül röviden lehetett velük filmezni. Plusz a felhasználók még ki is röhögtették magukat, hogy a kamerát fejpántra tették. Nagyjából 5 éve jutott oda az…..
midnight coder 2022.08.10 08:28:26
@Gery87: Azért nem véletlenül járnak ilyennel az autósok, motorosok, biciklisek. Nem az akció a lényeg, hanem hogy utólag lehessen bizonyítani pl egy büntetôfékezést, leszorítást. És azt sem bánnám ha mondjuk a szemetelôk, illegális szemétlerakók, graffitisek tökét elkapnák.
A lakosság a Kádár-korban hozzászokott a "kis foci, kis pénz"-elvhez amihez aztán a Fidesz visszatért, vagyis ahhoz az ígérethez, hogy amennyiben az állam biztosítja, hogy ne legyen nagy infláció, nagy munkanélküliség, ugyanakkor az egészségügyi szolgáltatás és a nyugdíj meglegyen, akkor a nagy…..
midnight coder 2022.08.08 08:02:45
@Rodney2: Pontosan. A mostani szar 100%-ban az európai és az amcsi politikusok sara. Illetve a hülye oroszok meg ukránok ugrottak amikor az amcsik a szakadék szélén elkiáltották magukat hogy árok, ugorjunk!
A tél közeledtével egész társadalmunkra kiterjedő összefogásra volna szükség a humanitárius válság elkerüléséhez! A nehéz helyzetbe kerülő honfitársaink megsegítése érdekében minden politikai erőnek - párthovatartozástól függetlenül! - minden civil, önkormányzati és egyházi szervezetnek össze…..
midnight coder 2022.08.07 08:40:47
@Magyaur: 40 évig volt szolidáris magyarország itt. Ennek köszönhetô a mostani nyomorunk.
Egyre abszurdabb ötletekkel rukkol elő a kormány az energiatakarékosság ügyében. Ez annál is szembeötlőbb, mivel néhány hete még azokon élcelődtek a fideszes politikusok, akik a spórolás szükségességére hívták fel a figyelmet. A kapkodás annak a jele, hogy a kormány legfelsőbb szintjein sem voltak…..
midnight coder 2022.08.06 21:19:44
@Zelenszkij védi egész Európát!: "A magyarok összes esélyét és pénzét eljátszotta, hogy felzárkózzanak az európai életszínvonalhoz."

Mert melyik ex-szoci országnak sikerült eddig felzárkózni az európai életszínvonalhoz? Másrészt Fletóék alatt sem voltunk semmivel sem közelebb mondjuk a norvég életszínvonalhoz mint most. Sôt.
midnight coder 2022.08.06 21:26:16
@Boldeone2: "miközben korábbi szövetsègese miatt ember- tízmilliók fognak meghalni , menekült sorsot szenvedni, èhezni , fázni ..."

Igazából ez az egész konfliktus az amcsik érdeke, és valószínûleg a mûve is. Ahogy most a kicsi kínaiakkal is összerúgják a port. Lesz tavaszra olyan válság Európában, hogy a fal adja a másikat.
midnight coder 2022.08.07 07:12:57
@Jozef Pockna: És persze az összes balfasz szavazó is, mert ugyanezt Fletóék is eljátszották csak békeidôben és válság nélkül. Öszöd 2006-ban volt, Fletóék összehozták a szart a régi és az új Szovjetunió nélkül is.
MaGYAUR Kis-Tajvan Magyarországon? 2022.08.03 09:17:16
A Népi Kína azzal revolverezi a világot, hogy csak azokkal az országokkal tart fenn politikai és gazdasági kapcsolatot, amelyek NEM ismerik el Tajvan (+Tibet és Ujguria) különállását. Ezzel szemben emlékezetes, hogy a csavaros jogászi észjárású Torgyán József, a 1990-es években Tajvan számára…..
midnight coder 2022.08.03 13:54:06
@Magyaur: Majd lesz. Tajvan egyébként elég érdekes kérdés. Mert hogy utoljára a japánoké volt. És a komcsik vs nacionalisták csatájában a nacionalisták menekültek ide. Amikor viszont 45-ben a japcsik lemondtak a szigetről, azt nem mondták meg, hogy kinek is adják vissza. Az igazi kérdés viszont az, hogy ki Kína? A taiwani Kínai köztársaság, vagy a Kínai népköztársaság?
midnight coder 2022.08.04 13:09:40
@bordon: A kékcédulás választásoknak sem nagyon volt jogi alapja. Sôt, jobban meggondolva az USA létrejöttének sem.
És igen, Hitler után a komcsikat is le kellett volna csapni mint a taxiórát. Sztálin és Mao elvtárs jóval nagyobb gazemberek voltak mint bármelyik elítélt náci nürnbergben.
De ez a vonat már elment. A kicsi kínaiaknak megvan az a technológia ami kell. Most már nem jó ötlet leállni izmozni velük.
Az EU amint nem haldoklik? Ne viccelj. Utoljára Hitler idején volt európa számottevô tényezô. Most meg? Kb addig van jólét, amíg ezt az usa és kína úgy akarja, és az oroszok adják az energiát. Nem süllyed? Nézd meg a realatív helyzetét a világhan30 éve és ma. És ezen nem javít hogy itt még nagyobb a szar.
Akkorát hazudtak nekünk, hogy még a Holdról is látszik! „Rokaffy Farkas, vélemény” Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar lakosság egyre jelentősebb része átverve érzi magát. Amikor a derék választópolgár nap mint nap többet fizet a boltban, előre remeg, hogy megfagy-e télen, közben pedig ugrásra…..
midnight coder 2022.08.03 21:04:02
@birkamenet: "Hát ahhoz a magyar komcsihoz mit szólsz te értelmi fogyatékos,aki az elmúlt 12 êvben Magyarországot a ruszkik energia gyarmatává tette, most neg itt rinyál a birkáinak, hogy szurkoljunk putyinnak, hogy kiirtsa az ukrán népet,hogy nekünk magyaroknak (és csak nekünk!) legyen rezsicsökkentésünk! "

Birkuci, szerinted Fletóék alatt nem voltunk az oroszok energiagyarmata? Amúgy a németekhez hasonlóan, akik pont úgy szívnak emiatt mint mi?

Másrészt, szerinted mennyiben befolyásolja a ruszki-ukrán konfliktus végeredményét hogy mi itt kinek szurkolunk? Amúgy, ha valaki elárulta az ukránokat, az a zenebohóc. Eleve házhoz ment a pofonért, azóta pedig számolatlanul áldozza fel az ukránokat azért hogy megtartson területeket ahol amúgy kisebbségben vannak, és amiket a végén el fog veszíteni - csak közben megöl pár millió ukránt, és jó eséllyel elveszíti az egész országot. És persze nagy-nagy szívességet tesz az amcsiknak, elvégre ingyen megsemmisíti a lejárt szavatosságú fegyvereket. Az amcsi hadiipar jót kaszálhat. Már persze, ha az EU tud majd fizetni.

Amúgy Viktor is könnyen lehetne jófiú az amcsiknál - és ezzel az EU-ban is. Nem kellene mást tennie csak vennie pár lepukkadt amcsi vadászgépet pár évtizedre eladósítva az országot. Azonnal szeretni kezdenék az amcsik, kb. függetlenül attól, hogy melyik oldal van hatalmon, és akit az amcsik szeretnek, azt az európai talpnyalóik is fogják.
midnight coder 2022.08.04 06:33:31
@Zelenszkij védi egész Európát!: "És majd akkor jelentkezz vissza ha majd keresel annyit havonta, mint egy "szegény" német egy hét alatt."

Mert a patás hatalomra jutása elôtt annyit kerestünk?
midnight coder 2022.08.04 08:43:02
@white999: Az usd aktuális árfolyamán sem nagyon más, ott van az is.
bircahang A mormon pápaság 2022.08.03 06:06:00
A mormonok egyik kedvenc ellensége a katolicizmus, mégis szinte teljesen átvették a katolikus hierarchiát, csak azt a katolikus gyakorlatnál is keményebbre csinálták. A radikális protestánsok, az újprotestánsok, s a marginális vallások jellemzője a guruság. (Azért írtam így, mert egy radikális…..
midnight coder 2022.08.03 10:29:47
@Serény Vélemény: Az amishok azért tudnak létezni, mert van egy társadalom körülöttük ami ezt lehetővé teszi. Pl. van körülöttük rendőrség, katonaság ami megvédi őket, tudnak kereskedni a körülöttük lévő világgal, stb.
midnight coder 2022.08.03 13:57:45
@_Neville: "A kereszténység alapja, hogy az Ige testté lett és önmagát feláldozva megváltott minket a bűneinek alól. "

Értsd, a zsidók istene még a saját fiát is halálra kínoztatta, holott simán meg is bocsájthatott volna az emberiségnek, elvégre ő teremtette őket olyanra amilyenek.