Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zpequino

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elgurult a gyógyszer tegnap éjszaka némelyeknél. Vagy újjáéledt a Pártélet rovat. Megpróbáljuk röviden elmondani, mi a probléma ezzel az állásponttal. Mármint Bencsik Andráséval, aki szerint „Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk”, aki a háborúban…..
zpequino 2014.10.27 11:34:50
@==T==: Sok alternatíva márpedig nincs. Az unió eddig annyi pénzt adott nekünk, mint amennyi a Marshall-segély lett volna a világháború után. Lenne rá lehetőségünk, hogy az oktatás fejlesztésével, az innováció támogatásával abban legyünk kiemelkedőek, amiben tudnánk is: agyban. De nekünk nem ez kell, nekünk szakmunkások kellenek meg iparosodás (hozzá kell ehhez tenni, hogy Európa legiparosodottabb országa Románia, és hát ki ne akarna éppen román lenni).

Oroszországtól mit kapnánk? Meg lehet nézni, a többi csatlós állama mit kap tőle. Bakancsot a seggébe néha, ha nem úgy viselkedik, ahogy neki tetszik. És ott nem ám dádá van, meg szankciók kilátásba helyezése, hanem harckocsikat indítanak el, helyretenni a dolgokat.

Magyarországnak ideje lenne végre a nyugathoz tartoznia. Mindenki morális válságról karattyol meg egy haldokló rendszerről, mégis jobb volt nyugatabbra élni az elmúlt párszáz évben, mint az orosz sztyeppén, cárok, diktátorok és kiskirályok alatt. Mi is kaptunk ebből negyven évet, úgy látszik, nem volt elég. Sok magyar meg közben nyugatra megy és akkor se akar hazamenni, ha ott csak utolsó csicska marad élete végéig.

Mi is megcsinálhatnánk magunknak a faszaságot és nem a bezárt cukor- meg gépgyárat kell sajnálni, hanem operációs rendszereket, alternatív üzemanyaggal működő autókat meg orvosi diagnosztikai eljárásokat kell tervezni és gyártani, mert manapság ezzel lehet nagyot dobni. És az EU-n belül van esélye az egyetemi hallgatónak, kutatónak is, hogy menjen és minél többet tanuljon ezekről, hogy dolgozzon is ilyen területeken és egyszer itthon is kamatoztathassa a tudását (ahogy teszik egyébként sokan, nem mindenki marad kinn). Lépjünk ki és Magyarország minden tekintetben elzárja magát egy csomó lehetőségtól.

Nem az EU-nak kell megteremtenie a fejlődést és a jólétet, de én úgy látom, hogy se az EU, sem Amerika nem szabna ennek gátat. Nem ők tehetnek a korrupció virágzásáról, a kiskirályok ténykedéseiről, az erőszakos, autoriter társadalomalakító folyamatükról, amik a fejlődés legnagyobb gátjai. Ha viszont Oroszországra nézünk, akkor ott bőven többet látni ugyanebből, nem is tudom, mit várunk tőlük.
Kedves, valaha jó tanuló, jó sportoló, tolltartódban és táskádban példás rendet tartó osztálytársam és leginkább osztálytársnőm, tanárok kedvence! Ebben a pár bekezdésben azon kívánok elmélázni, de leginkább azon hangosan elgondolkozni, hogy belőled miért lett senki,…..
zpequino 2014.10.10 17:44:15
@rajnaig: Te meg ha kitalálod és valaki jól ellopja, mehetsz a hülye jogászhoz. Ahhoz meg, hogy meg is vegye valaki, a buta marketingeshez meg közgazdászhoz. És szerencse, hogy mindenki csak gépeket tervezne egész nap, sose gondolná végig, hogy minek építi, meg egy könyvet se olvasna, filmet se nézne megy soha, így a köcsög bölcsészekre sincs szükség. Hadd koccintsak egy jó söröcskével az egészségére, mérnökúr!
Szolgálati közlemény: Aki gyakrabban látogatja a Stresszblogot, az tapasztalhatta, hogy vészesen megcsappant a posztok száma. Ennek egyik oka, hogy sok év után újra visszaültem egy munkahelyre, ahol reggel nyolctól este ötig-hétig-tízig zajlik az élet. Igyekszem azért időről-időre…..
Az Európai Unióhoz való 10 évvel ezelőtti csatlakozás után sok mindent képzelhettünk, milyen hozományai lesznek a csatlakozásnak. Arra azonban bizonyára senki nem számított, hogy a csatlakozás után idegennyelv-ismeretünk nemhogy javulni, hanem romlani fog. Sajnálatos módon…..
zpequino 2014.07.04 11:17:56
@Le Orme 2: Mert az angolban ez hangsúlyváltoztatással megy.

HE didn't lie to me.
He DIDN'T lie to me.
He didn't LIE to me.
He didn't lie to ME.

Ilyenkor a magyar inkább változtatja a mondatot.

Ő nem hazudott nekem.
NEM hazudott nekem.
(Hazudni) nem HAZUDOTT nekem.
NEKEM nem hazudott.

Hogy melyik az egyszerűbb és a bonyolultabb, arról lehet vitatkozni. Rendesen hangsúlyozni sem olyan könnyű megtanulni és mert a magyarban nem is fontos a szórend miatt, sok magyar nem is érti, miért nem értik, amit angolul mondani akar.
Mint tudjátok, kb. 3 hete útjára indítottam egy kihívást: szabaduljunk meg együtt 100 tárgyunktól 1 év alatt (pontosabban december 31-ig). A kihívásban 3 játékos számára kilátásba helyeztem egy ingyen fair trade kávézást/teázást velem valahol Budapesten, 2015 januárjában. A…..
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
zpequino 2014.04.02 21:54:12
@belekotyogok: Ugyan már, Figyelj, ha te ott vagy a Keletinél és mondjuk a Ferenc körútnál laksz, akkor simán megéri Bubival elindulni. Kb. fél óra alatt oda is lehet érni, egyébként meg legfeljebb lerakod és egy másikkal mész tovább.

De ha a saját esetembe belegondolok, akkor is sokszor jöhetne jól. Sokszor jövök be a városba úgy kocsival, hogy a Széchenyi-fürdőnél állok meg a Ligetben, mert ott nem kell fizetni. Negyedóra alatt onnan bárhol benn lennék bringával, de így fizethetem a bkv-t, mert azért annyi időm nincs, hogy besétáljak.

Amúgy én a belváros legközepén lakom, de pl. ha hazamegyek a családhoz, akkor a Nyugatiból kell mennem. De aznap többnyire nem jövök vissza, szóval ott kell hagynom a bringát (ha nem akarok a vonaton kínlódni vele és plusz fizetni rá a jegyet), amit amúgy nem szívesen teszek meg. Van egy jó haverom, neki a ház udvaráról lopták el a bicaját egy kerülettel odébb, nem is az utcáról, na például ha közösségi bringával jár az ember, ezt el lehet felejteni.

Van úgy is, hogy elmegyek sörözni péntek este és én gyalog megyek, mindenki más bringával, erre kitalálják, hogy átmennek máshova 3-4 km-rel odébb, "majd ott találkozunk" (aminek az a vége, hogy én félórával később jutok oda, ha találok éjszakait, a tarifaemelés után a taxit már hanyagolom).

A "csak a belvárosban", ahová az állomásokat is kitették, több százezer ember lakik és 3-4 kilométereket autókáznak meg békávéznak. Azért az nem kevés. Sokuknak szerintem megér havi 3 vonaljegy árát, hogy közösségi bringára pattanjanak fel, ha épp az a gyorsabb, vagy ha jó idő és nem akarnak a villamoson összeizzadni kétszáz emberrel.

Persze, többe kerül, mint sok más helyen, de most komolyan akkora nyomor van, hogy ezek az összegek mindenkit hazavernek? Én nem vagyok éppen gazdag, de már az ötszáz forintos napijegyet is simán kifizetném, ha mondjuk kapnék egy defektet és sietnék, mert ennyiből bkv-val se jutnék el oda meg vissza se.
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
zpequino 2013.07.21 14:22:44
@nyomasek: Nem megy el mind, csak az értelmesebbje. Vállalkozni meg nem tudsz, ha nem tudsz olvasni, az remélem megvan.
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
zpequino 2012.05.07 12:14:15
"- Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak."

Szálasi-szobor nem lesz, emiatt ne aggódj.

"- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi cég pedig éhen pusztul."

Régebben ez egész máshogy ment. Ld. még: Móricz: Rokonok

"- Magyarország ma olyan hely, ahol bemutatott bizonyítékok nélkül plágiumváddal illethető egy politikus, aki olyan miniszterelnöke volt Magyarországnak, akivel közös könyvet vállalt a válságkezelésről egy Nobel-díjas közgazdász."

Nincs összefüggés. Ez olyan, mint azt mondani, hogy miért lopna pénzt, akinek van.

"- Magyarország ma olyan hely, ahol a tehetséges fiatal nem jut be az egyetemre, egyre többen hagyják el az országot, és keresik hazájuktól távol a boldogulás lehetőségeit."

Sok tehetséges fiatal megy lébecolni esztétika szakra, ahelyett hogy államilag támogatott keretek között megtanuljon egy hiányszakmát hogy el tudja tartani magát.

"- Magyarország ma olyan hely, ahol azokat fogják perbe, akik lebuktatják egy párt magán titkosszolgálatát, és amikor felmentik őket, az már csupán ötperces hír."

Ötperces hír? Az esti híradóban? Az elég sok, nem gondolod?

"- Magyarország ma olyan hely, ahol az öregek nyugodt éveit is elveszik: csökkennek a járandóságaik, a rokkantakat vegzálják."

Szegény rokkantak. Emberek tucatajit ismerem, akik frankón leszázalékoltatják magukat, utána meg egyenesen fizikai munkából élnek, de ők rokkantak, hagyják őket békén. Ha "vegzálás" azt felülvizsgálni, hogy valakinek jogosan jár-e valami támogatás vagy kedvezmény, vagy pedig csak fölveszi mert egyszer megkent valakit két libával, akkor vegzálják csak őket.

"- Magyarország ma olyan hely, ahol csalódott a vállalkozó, az orvos, a melós, a pedagógus, ahol magas az infláció, stagnál a gazdaság és magas szinten ragadt be a munkanélküliség."

Amúgy az EU többi országában és úgy egyáltalán a világban minden rendben van. Világgazdasági válság, ugyan, erről is csak Orbán tehet.
Bár Schmitt Pál plágiumügyében blogunk eléggé megégette magát a múltkor azzal, hogy az általános netes közvéleménnyel szemben foglaltunk állást, most mégis úgy érzem, hogy Gyurcsány vélt plágiumügyében is állást kell foglalnunk, valószínűleg ezúttal sem túl sok…..
Orbán Viktor az Új Ember című, katolikus hetilapnak adott húsvéti interjújában azt mondta, Magyarország jelenlegi vezetésének (vagyis saját) értelmezésében az európai tendenciák, melyek a nemzeti gondolkodásmód és szuverenitás helyett inkább a nemzetköziség, a nemzetek…..
zpequino 2012.04.09 16:24:57
@kkn: Hát akkor meg kell választani egy olyan kormányt, akik ilyen világnézetet képviselnek. Akkor majd lehet, hogy nem kell.
De itt sokszor egymással ellentétes világnézetekről van szó, nincs olyan párt, aminek az a programja, hogy "mindenkinek igaza van", mert akkor jön az, hogy a keresztény szerint az ateistának ne legyen igaza, ha e akarja záratni a templomot, mert sokba van az államnak, a kommunista szerint a szélsőjobbnak ne, és vice versa.
zpequino 2012.04.09 19:03:09
@kkn:
1. A vallások közösségre építenek, közös értékekről szólnak annak tekintetében, mi a jó meg a rossz (ha valaki ennek megcáfolására felhozza a buddhizmust, annak jobb tudni, hogy az inkább filozófia).
Pop/rock-kal meg klasszikusokkal összehasonlítani ezt olyan, mint azt mondani a hippikre, hogy azok attól voltak hippik, hogy szerették Jimi Hendrixet meg Janis Joplint.

2. Orbán azért nem "hagyja a vallást", mert őt részben azért is választották meg, mert ezeket az értékeket képviseli. Ez a dolog lényege. Olyan emberek mentek és szavaztak rá, akik vagy kifejezetten akarták, hogy tért nyerjenek a keresztény eszmék Magyarországon, vagy tudták, hogy Orbán ilyen beállítottságú és elfogadták ezzel együtt. De azt nem mondja sehol, hogy "hinni kell", ezentúl sem fognak senkit börtönbe zárni azért, mert nem hisz. Legfeljebb annyi lesz ebből, hogy előbb-utóbb bevezetnek az iskolákban heti egy hittanórát, amiből én is végigültem egy párat, mégse járok templomba és kiröhögöm a bigottakat.
zpequino 2012.04.10 20:21:52
@kkn:

"Így nem látom előnyét morális alapon, csak a vallásosak szeretnek ilyen szerepben tetszelegni, hogy miattuk tudjuk, mi a jó, és mi nem. Holott ők csak átvették ezeket az alapvető értékeket. Mert az alapvető keresztény értékek már a kereszténység előtt is meglévőek voltak, viszont mindig úgy hivatkoznak rájuk, mintha a kereszténység előtt nem ismerték volna, és ez hozta el ezek felismerését."

Hát azért ezt így nem mondanám... Az igaz, hogy a kereszténység előtti Rómában is bűn volt ölni és pozitív dolog volt, ha az ember szerette a családját, de az is teljesen rendben volt, ha az ember orgiákon vett részt vagy épp gladiátorjátékokat nézett. És az ember fő erénye az volt (legalábbis a férfié), ha erős volt és bátor a harcban, az ellenségeit pedig úgy kaszabolta le, mint Akhilleusz. Nem az, hogy mondjuk megbocsátott nekik.
Itt most nem a keresztény eszmék mellett akarok kiállni, mert lehet, hogy aztán a rómaiaknak volt igazuk, de azért az nem igaz, hogy a természetes emberi törvények egyenlőek lennének a kereszténység törvényeivel.

Az a baj, hogy te úgy értelmezed ezt az egészet, mintha csak és kizárólag a liberális hozzáállás lenne az, ami szerint egy politikusnak cselekednie kéne. Hogy ez az én véleményem, de mindenki csináljon, amit akar. Viszont ez nem egy "alap gondolkodás", ez is szemben áll valamivel, méghozzá azzal, hogy én márpedig azt akarom, hogy ennek vagy annak az eszmének a befolyása erősebben érvényesüljön. A liberalizmus is egy eszme, a XX.sz. előtt nagyon nem is létezett.
Itt és most nekünk ez természetes, hogy így gondolkodunk, de az sem teljesen biztos, hogy ez az egyetlen jó út.
Jó példa például Nyugat-Európa, ahol a kereszténység, mint kollektív világnézet és társadalomformáló erő meggyengült, és mindenki egyénben kezdett el gondolkodni, meg abban, hogy mindenki azt csinál, amit akar.
Erre odamentek a muzulmánok, akik kihasználták ezt az egyénekre bontott, egységes világnézet nélküli társadalmat és a közösségre épülő, autoriter társadalmi rendjükkel egyetemben szépen berendezkedtek és a nyugati országok csak most kezdenek rájönni, hogy talán nem kellett volna ezt hagyni nekik (ld. fátyolviselés Franciaországban).
Az inkvizíció szerinted miért Spanyolországban volt? Azért, mert az tele volt zsidókkal és mórokkal (muzulmánokkal), akiket el akartak zavarni, mert nem akarták, hogy túl nagy befolyásuk legyen. Ott se az volt az érdekes, hogy ki miben hisz, meg mit eszik...

Az meg, hogy az emberek miért szavaznak valakire, tökre nem érdekes. Megválasztják, kész. Nem fog arra tekintettel lenni, hogy csak azért választották meg, mert jobb ötletük nem volt...
Amikor először mutatták meg, mit tud a Parrot AR.Drone, azt mondtam, ez a világ legjobb iPhone-os játéka. 300 dollárért egy kvadrikoptert irányíthatunk wifin keresztül, iOS-kijelzőn, amin a rá épített kamera képe is megjelenik.Itthon 87 ezer forintba kerül ez a játék, vagyis nem…..
autózz! Hova siet, a halálba? 2011.08.02 08:01:00
Ezt a kérdést egy rendőr tette fel Tominak, aki gondolta, a rendőrök teszik a dolgukat és nincs miért megállni, mert nincsen semmi látnivaló. Nem akadályozta meg ebben senki és semmi, legalábbis elsőre úgy tűnhetett. De mégis volt ott egy rendőr, akinek ez nem tetszett. Nem…..
zpequino 2011.08.02 14:25:29
@''autónepper.'': Nem csak a szövegértés, a helyesírás is 1-es. Béemvés vagy?
Az eredeti látványterv a Szen István-bazilikávalA Margit-hidat részlegesen átadják a forgalomnak, de előre lehet tudni, hogy mire teljesen elkészül majd, az átadás nem Budapesten lesz, hanem Vácon. Tarlós István, Budapest főpolgármestere attól tart: ha teljes egészében,…..
zpequino 2011.07.18 02:56:35
@Razzi papa: Most is úgy hijják.
Mandiner blog Elveszett nemzedék? 2011.07.11 07:01:00
Banksy - Keep your coins, I want change  Európai szintű probléma a növekvő ifjúsági munkanélküliség: az önmagát nagynak kikiáltó nemzedék gyermekei a jólét vágya és a kiábrándító valóság között keresik a helyüket.  „Kétféle fiatal van: aki mindent…..
zpequino 2011.07.12 14:41:15
zpequino 2011.07.12 21:22:49
@DocBulywood: Nálam beletartozna az alapvető földrajzi, történelmi, irodalmi ismeretek, társadalomtudomány, zene, művészetek is. Ha valaki ismeri (nagyjából) a világtérképet, össze tudja foglalni minden földrész (az Antarktisz, Ausztrália és Óceánia nem is kell, Afrikáról is csak valami) és persze Magyarország történelmét egyenként 10 bővített mondatban (utóbbihoz fel tudja sorolni a legfontosabb uralkodóinkat, miniszterelnökeinket stb.), olvasott vagy 20 könyvet, ismeri a fontosabb költőket, írókat és irodalmi irányzatokat, tudja kicsoda Platón és Arisztotelész, tudja, mi az a globalizáció, piac, kereslet és kínálat, tudja, mi az a normál zenei A-hang, meg a cdefgahc, ismer 5 zeneszerzőt és tudja, mi a különbség a barokk és a klasszicizmus között, az már szerintem elég is.

Ha megnézed, ez nem nagy követelmény, de sajnos az a helyzet, hogy a nagy többség ezekkel a dolgokkal sincs tisztában, mikor érettségizik. Van az a tévhit, hogy nem tanítanak fontos dolgokat az iskolában (matek-fizika), helyette a hülyeséget erőltetik (itt szokott előjönni az irodalom, történelem), de az a helyzet, hogy ezeket SEM tanítják meg rendesen.
Pedig fontos lenne, mert abban ugyan teljesen igazad van, hogy a matek és a fizika nagyon fontos, de a humán gondolkodás és az általános műveltség ahhoz segít hozzá, hogy az ember ne csak munkájához értsen, hanem kialakuljon benne az az érzék, hogy a szépet a csúnyától, a jót a rossztól, az értéktelent (nem csak anyagi értelemben) az értékestől meg tudja különböztetni.
Különben szakbarbár lesz. Meg jó fogyasztó.

Mondok ehhez még egy jellemző sztorit, sok ilyen megesik velem mostanában: egy harmincas, főiskolát végzett, reálbeállítottságú ember jött hozzám, hogy készítsem fel angol középfokra (szakmai, gazdasági).
Első vizsgakérdés: "Mi a véleményed a globalizációról meg a szabad piacról?"
Válasz: "Hát nekem úgy semmi..."

"Mi a három legkomolyabb probléma ma, Magyarországon?"
"Hát nem tudom, talán a szmog meg ezek. De ha meg vonattal jársz, az meg késik, ez is baj."

A tanulók 70%-át nem csak angolul kell megtanítani, el kell nekik mondani, ezek a dolgok mik, meg sokszor azt is, nyelvvizsgán mi legyen a véleményük. Ez szerintem para. Még akkor is, ha emellett pl. nagyon jó informatikusok.

Egyébként Kínának meg USA-nak minket nem muszáj ismernie, de ezen kár is felháborodni, mert ők olyan helyzetben vannak, hogy nem vesztenek vele sokat. Nekünk meg kell, és kész (de ha már itt tartunk, azt is megnézném, hány magyar tudna csak úgy leskiccelni Közép-Afrika, vagy akár csak a Balkán térképét). A nyelvet is mindig a kisebbségnek kell megtanulni, nem fordítva, c'est la vie. Bírom, amikor például felháborodik a nagymagyar, hogy "naéjnaztán nem fogom az ő nyelvit megtanulni, tanuljon meg mindenki magyarul, az mér nem jó?" Jó, csak annyi a hiba, hogy nem fog. És ez nem az ő baja lesz.
zpequino 2011.07.12 21:36:06
@Jankove: Igazad van, persze, de sokan vannak, akiknek nem ártana, ha lenne egy tanáruk, vagy akárcsak valamelyik szülőjük, aki azt mondaná nekik, hogy kishaver, neked ez nagyon menne, miért nem próbálod meg ezt vagy azt?

És ez nem csak az iskolai tárgyakra vonatkozik, bár ott is csak annyi tehetséggondozás van, hogy csináld meg a házit és kész. A jobb sulikban nem, onnan nem is kerülnek ki olyan nagy számban motiválatlan naplopók, mert terelik őket valamerre.

A legnagyobb probléma azért az, hogy a legtöbb szülő is csak addig beszél a gyerekével, míg el nem küldi a picsába, mert nézné a híradót, végzettségről meg annyi, hogy "kellvalamidiplomaéskész".

Aki persze tudja mit akar, az megcsinálja így is (ahogy a legtöbb fiatal, a tévhitekkel ellentétben), de sokaknak nem jön össze, az meg nagyjából mindegy, hogy kinek a hibájából, a jelenség itt van, tenni kell ellene valamit.
Én az állam helyében szerveznék mindenféle karriernapot, pályaválasztási tanácsadást meg hasonlókat a sulikba, ahelyett, hogy 14 meg 18 évesen a kezükbe nyomom a felvételi jelentkezési lapot, és ezzel el is van minden intézve.
DopeMan jó keresztényként megbocsátóan vélekedik a többszörös "ámokfutó" ügyével kapcsolatban...és, mint mindig, most is megtalálta a megfelelő megoldást... ..
Sipos Péter blogja Fogják meg! 2011.06.19 15:20:00
Értetlenül nézem a melegekkel szembeni gyilkos indulatokat. Elfogadom, hogy  egy csókolódzó meleg pár látványa egyeseknek zavarba ejtő lehet, de úgy tudom, hogy a smárolók bámulása amúgy is illetlenség, tehát a kérdés egyszerűen megoldható a fej elfordításával. (Csak…..
zpequino 2011.06.20 21:46:30
@[Lombroso]:

" Megértem, hogy az, hogy a képzeletbeli vitapartnereid szájába adsz olyan kijelentéseket, amelyek nyilvánvalóan hülyeségek, majd ezeket könnyedén, akár gunyorosan lesöpröd, egy nagyon kényelmes vitastratégia, hiszen máris igazad lesz valamiben. Ezzel nem vonom kétségbe, hogy a fenti hülyeségek ne hangzottak volna el ezerszer..."

Szóval: idejöttél hülyézni úgy, hogy nem érdekel a téma, de ha valaki leírja, szerinte a véleménye miért nem hülyeség, akkor azt mondod, neked ehhez nincs semmi közöd.
Azért ez is elég fasza stratégia. Most akkor van véleményed, vagy csak annyi, hogy itt mindenki hülye? Mert azzal tényleg nem lehet vitatkozni, azt el kell ismerni.
Mellesleg: azoknak is írtam, akik ezt rajtunk kívül olvassák. Ez azért hozzászólás, nem e-mail.
Egyébként meg egy kérdésről vitatkozunk, biztos nem vagy náci, én se vagyok homár, de mindenkinek lehetnek érvei, pro és kontra. Nem csak egymás hozzászólásával, hanem a témával kapcsolatban.

""Mondjuk pont Budaházyékat végigkergették az egész városon néhányszor, nem csak az Andrássyn."

Aztán mit zavar az téged, hadd vonuljanak évente egy-két napot. Ha nem tetszik, ne nézd! (Igen, ez is irónia volt.)"

Irónia ide vagy oda, nem is vágott annyira haza az egész történet. Felőlem vonuljon, aki akar. A város mindenkié, akinek a pénzéből épül, és ha nem propagál törvénysértést meg nem uszít senki ellen, menjen (mondjuk pont Budaházyéknál ez hibádzott néha). Egy-két órát kibír mindenki, ha ők ettől boldogok.

"Büntetik is. Az emberi élet, testi épség, egészség ellen elkövetett bűncselekmények javarészt erről szólnak."

Hát ez az. Büntetik is, mégse látsz mondjuk egy meccs előtt-után "ellendrukkereket", akik szerint fel kéne akasztani, aki széket dobál egy stadionban. Igaz, pár puhos homi ellen könnyebb keménynek lenni.

"Én meg megdicsértelek, amiért szerinted a homoszexualitás eddig még egyetlen családot sem tett tönkre."

Mármint azzal, hogy ez volt a legnagyobb hülyeség eddig?

De mielőtt újra megkérdezed, miért neked mondom, elmondom: ezek az én észrevételeim egy nyilvános blog hozzászólásai között.
zpequino 2011.06.20 23:01:02
@[Lombroso]:

"Éppenséggel továbbra sem sikerült megindokolnod, hogy miért ne lenne hülyeség az az állításod, hogy a homoszexualitás miatt még egyetlen család sem ment tönkre. Remélem feltűnt, hogy eszmecserénk erre a kijelentésedre épül."

Jó. Tudsz olyan családot, amit igen? Vagy olyan fiatalt, akinek "megtetszett" a dolog és homár lett?
Mert sokszor előkerül ez az érv, hogy családok fognak felbomlani és ártatlan gyerekek megmelegedni, de én ilyet még nem láttam. De olyat se tudok, aki látott.

Legfeljebb olyan van, hogy az embert nem fogadja el a saját családja olyannak, amilyen. De ha ezen felül nem ártott nekik semmivel, akkor ez nem az ő hibája. Ahogy a társadalom bélyege sem.

Itt hoztam fel párhuzamnak, hogy ezzel szemben pl. az alkoholisták (akik szintén nem használják mindig "rendeltetésszerűen" a gyomrukat, csakúgy mint a homokosok a farkukat, tehát deviánsak) ellen senki se tüntet, pedig ők azért okoznak némi kárt is.

Ha elmondod, ez hol meg miért hülyeség, én megkövetlek.
zpequino 2011.06.21 00:34:10
@[Lombroso]: Na, ez már más, mint a hülyézés.
Ilyen esetek vannak, de a lényeg itt szerintem a félrekefélésen van, a hűtlenségen. Ha házasodom, nem kefélek félre se nővel, se férfival, összekötöm az életem azzal az emberrel. Nem hiszem, hogy Tiger Woods felesége pl. boldogabb attól, hogy a férje nem kb. 20 fickóval, hanem 20 nővel feküdt le mellette.

Mással kefélt, mikor megígérte, hogy csak az asszonnyal fog. Elvett egy nőt, akit nem is szeretett. Hazudott magáról is.
Ez nekem csak annyit jelent, hogy nem merte felvállalni önmagát, inkább tönkretette más életét is - de nem azon múlott, mi a szexuális beállítottsága. Ha én hozzámegyek egy nőhöz, aki tökfőzeléket etet velem, pedig én szívből utálom, geci dolog nem az elején megmondani és lépni, mint 20 év után a fejéhez vágni a tányért és lelépni. Miért léptem le? A tökfőzelék miatt? Nem, hanem mert olyasmibe mentem bele, amiben nem érzem magam jól, és tudtam is ezt, előre, mégse szóltam.

Az én véleményem a homoszexualitás kialakulásáról az egyénben az, hogy leginkább genetikai eredetű. Aki homo ismerősöm van, olyan környezetből jött, ahol nem volt hozzá hasonló minta.
Persze, szerintem is gyakorolhatnak hatást a környezeti tényezők, de igen erős hajlam kellhet hozzá. Én láttam már elég meleget, mégse akartam soha csatlakozni. De ha valaki igen, az kell neki, csinálja: inkább, minthogy egy fent említett boldogtalan házasságban éljen.

Alkohol:

Hát ilyenből Pesten, meg az országban is akad pár, a legtöbbet fesztiválnak hívják és elég kemény formákkal lehet találkozni. Most télen pl. ott volt az "Alkoholimádók Éjszakája", nagy piaakciókkal, környéken tántorgókkal, zenével, tánccal, ami kell. Ott se nézett ki szebben pár ember, mint a gay pride-on. De volt az Andrássyn Budapest Parádé is, az is egy erkölcsös megmozdulás volt, szétcseszett-szétekizett arcokkal, kamionokkal, meg minden. Fényes nappal.
Senki se tüntetett. Az jobb volt?
József eleget tett a felhívásnak és letette az autót, hogy vonatra váltva juthasson el a munkahelyére. Természetesen saját bőrén is megtapasztalhatta, mennyire is tartja a MÁV a menetrendet. A levelében arról érdeklődik, hogy jogos -e az IC-k előnyben részesítése a többi…..
zpequino 2011.06.17 17:14:15
@savrola: Jó tíz éve vonatozom, napi szinten. Nem mondom, hogy nincs olyan, hogy a mérnök meg a bankár vonatra száll, de azért nem olyan gyakori, mint mondjuk Londonban, Párizsban, New Yorkban, Tokióban.

Az egyetemre például nem sok professzort láttam vonattal érkezni (pedig kb. mind Pestről ingázik oda is), tanársegédtől fölfelé általában úgy járnak ki kocsival, mint a huzat.
zpequino 2011.06.17 18:10:42
@SilentSound: Kínában a lakosságnak pontosan nullaegész hány tízezred százaléka vonatozik 250 km/h-val nap, mint nap?
A kínaiak 130-szor többen vannak, mint mi, ennyi ember azért összedob egy-két kirakatvasutat, műholdat meg atombombát.
Azt nézd meg, belső-Kínában a paraszt mivel közlekedik, az az igazi Kína.
zpequino 2011.06.17 18:44:34
@SilentSound: Hát pont ez az, te is leírtad: a kettő egyáltalán nem hasonlítható össze. Amiről mi beszélünk itt, az a magyar átlagember problémája. Majd ha a kínai öntödei munkás pontosabban ér be dolgozni vonattal a saját lakásából, mint a magyar, akkor majd azt mondom, ez igen.