Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makó Gábor

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az emberek között sokszor feszülnek kisebb nagyobb nézetkülönbségek. És még különösebb konfliktusnak sem kell lennie ahhoz, hogy ne jöjjön létre sikeres együttműködés a két fél között. Egyszerűen nem találtak annyi közös egyetértést, ami elindított volna vagy még magasabb szintre hozott volna egy…..
    „Kedves Fiam! Az első fűnyírásodat szeretném megköszönni Neked egy levéllel, aminek remélem, egész életedben a jó hasznát fogod venni. Ahhoz, hogy jó főnök lehess, először jó megbízottnak kell lenned. Amikor a főnököd vagy ügyfeled megbíz valamivel, akkor én azt akarom, hogy 1. határidőn…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de mi imádjuk a hűtőmágneseket. Van, aki vadásztrófeákat, van, aki fényképeket, márkás italokat, borkülönlegességeket, bélyeget, stb. gyűjt. Mi hűtőmágneseket. Persze nem fanatikus módon, de ha olyan helyen járunk, ami nagyon tetszik, hozunk emlékbe egy mágneses…..
Miért nem akarok csap lenni? Mert még a csapból is a koronavírus ügye folyik… De tényleg…. Nem tudsz olyan újságot, tv-t, online felületet, FB oldalt, baráti, üzleti beszélgetést, vagy bármilyen helyzetet, ahol ha két ember találkozik, az első három mondatban ne kerülne elő a koronavírus ügye. Nem…..
Gyakran hallani azt a világban, hogy valaki igazi őstehetség, született zseni. Puskás Ferenc vagy napjaink sztárja, Lionel Messi a fociban, Schumacher a Forma 1-ben, vagy sorolhatnánk számtalan színészt, művészt, feltalálót, fizikust, stb. Kérdés: Vajon jó vezetőnek is csak születni lehet? Van…..
Tudtad, hogy ma, március 20-án van a Boldogság Nemzetközi Napja? Az év minden napján, de ma, különös tekintettel a fennálló helyzetre - szükségünk van arra, hogy a figyelmünket valami pozitív, előre mutató dologra tudjuk helyezni...
Okoz fejfájást annak a pénznek a hiánya, amit már megtermelt a cégetek, csak még a vevőtök nem adta oda? Átéltétek már azt, hogy egy, de akár több havi bevétele a cégnek még nem a saját, hanem a vevők kasszájában, bankszámláján van? Hihetetlen, hogy még napjainkban sincs olyan törvény, amely…..
Benjamin Franklin nem akármilyen ember volt. Egy igazi polihisztor. Amerikai feltaláló, író, polgári demokrata politikus, természettudós, filozófus, nyomdász, az első név szerint ismert amerikai sakkozó. Egy szegény család 15. gyermekeként született, 2 évet járt csak iskolába, mikor már elkezdett…..
Ha azt kapnád feladatul egy kvízműsorban, hogy néhány perc alatt írj össze annyi közmondást, szólás-mondást, amennyi csak eszedbe jut, biztosan lenne közöttük olyan, amely már közhelyszerűen, elcsépelt módon emlegeti a tanulás szükségességét: „A tudás aranyat ér!”, „Tanulni, tanulni, tanulni!”,  „A…..
Hogyan profitálj a hétköznapokban Einstein relativitáselméletéből? Na, ezt mindjárt kifejtem bővebben, csak kicsit előkészítem a terepet. Albert Einstein okossága számomra lenyűgöző. No nem a legmagasabb szintű elméleti fizikában mélyedtem el, mert az nem az én területem… De van számtalan olyan…..
Hadd meséljek el neked egy tanmesét: „A nyuszika egy kis gyerekjáték homokozó lapáttal elszánt tempóban, lihegve-erőlködve kapirgálja a földet az út mentén. Arra sétál a süni, aki megkérdezi tőle:  Mit csinálsz, Nyuszika? Nem látod? Gödröt ások. És nagyon sürgős, mert el kell vele…..
Elgondolkodtál már azon, neked mi jelent az, hogy SZABADSÁG? A szabadság szó hallatán az első, ami eszünkbe jut, talán ez: Olyan nap, amikor nem kell megjelenni a munkahelyen dolgozni. Törvények szerint fizetett szabadidő. Ez is valami. De ez nagyon korlátozott dolog...
Van egy kedves történet, amit talán ismersz Te is. Két székely ember szótlanul iszogat a kocsmában néhány órája. Az egyikük lábánál hever egy kutya és fájdalmasan nyüszít...
Elindult az új év, múlik már a bejglisokk, a kajakóma és a szilveszteri bulik hatása, túlestünk az első munkanapokon is. Kezdünk belerázódni ebbe a 2020-as esztendőbe…..
Levelet kaptam Budapest Főváros Kormányhivatalából. Tárgya: Nyugdíjbiztosítási hatósági nyilvántartásba történő bejegyzés. Küldtek egy kimutatást arról, mikor, hol, mennyit dolgoztam. Ezt az írást ez a levél ihlette, ezért köszönöm a Kormányhivatalnak a küldeményt! Megnéztem ezt a kimutatást és…..
Jártál már úgy, hogy hívtál valakit telefonon, de nem érted el? Nem ismeretlent, vagy egy idegent. Konkrét ismerőst, ügyfelet, stb., akinek az adatai benne vannak a mobilodban. Szóval nem érted el… Sebaj, majd biztos visszahív… De nem hív vissza...
Hamlet monológja, a „Lenni vagy nem lenni? Ez itt a kérdés!” szállóigévé vált. Cégvezetők gondolataiban ehhez fogható nagyságrendű kérdésként szokott kavarogni a gondolat: „Teljesítménybérezés: Bevezetni vagy nem bevezetni?” Rengeteg érv van a teljesítménybérezés mellett és ellen is. Nézzük!..
„Hányszor mondjam még, hogy megértsék?” „Vagy ötször mondtam már, mégsem úgy csinálja.” „Nem értem, hogy mit nem lehet megérteni ezen?”..
Ha nagyon sikeres értékesítő akarsz lenni, vagy a cégben szeretnél profi értékesítőket nevelni, van egy nem kellőképpen hangsúlyozott jó hírem! Az értékesítés tanulható...
A múlt héten könnyesre nevettem magam egy zseniális értékesítő hölgy történetein! Ott eldöntöttem, hogy erről írok is egy cikket. Hátha ad néhány jó nézőpontot az értékesítéssel kapcsolatban. Rögtön mesélek majd arról is, hogy az említett ízig vérig profi értékesítő hölgy hogyan köt üzleteket, de…..
Nem tudom, Te hogy állsz a természettudományokkal? Én például imádtam a biológiát meg a földrajzot. Talán ezért is szereztem többek között földrajztanári diplomát valamikor. De bevallom, nekem ezek közül a tudományok közül a fizika és a kémia nem voltak az erősségeim. Volt, hogy kettes-hármassal…..
Minden ember szeretne boldog lenni! De nem mindenkinek sikerül. Gyakran azért nem, mert nem is tudjuk pontosan megfogalmazni, mi is az a „boldogság”...
Hogy mitől jó vezető egy vezető? Sokféle nézőpontot tudnék ide tenni a jó vezetőről. Ha belegondolok, egy lendülettel egy egész könyvet tudnék írni a vezetői erényekről, feladatokról, tulajdonságokról, stb… De a korlátozott terjedelem miatt én most három gyakran előforduló vezetési hibatípusra…..
Ha barkácsolós, ezermester típusú ember vagy, neked vélhetően sokféle szerszámod van. De csak ha otthon karbantartod a lakást, akkor is van biztosan kalapácsod, csavarhúzód, kombinált és harapófogód, stb. Vagy nézz végig a konyhán! Mennyi célszerszám segíti a konyhai munkát. Vagy épp az autó…..
Mit kell felismernie és teljes mértékben megértenie egy vezetőnek? Mi az, ami nélkül nehezen fog kezelni bármilyen vezetéssel kapcsolatos problémát? Nézzük!..