Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adam Gyenge

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezajlottak az országgyűlési választások. Az eredmények és az elmúlt pár nap eseményeiből megpróbáljuk összerakni, hogy melyik párt mire számíthat az elkövetkezőkben. A választáson legkevesebb szavazatot elnyerő nem kamupárttal, az Együttel kezdjük. Április 8-án végleg megpecsételődött az Együtt…..
Tanulságos volt a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjeinek és listavezetőinek vitája. Gyurcsány nyert, Szél Bernadettet többször kinevették, sőt, kitapsolták. A kormányzati tapasztalat, a kommunikációs rutin a DK elnökét erősítette. Jól szerepelt Szigetvári Viktor (Együtt), közepesen…..
Adam Gyenge 2018.04.07 16:12:32
Dúró Dóra parlamenti képviselő, így az adott keretből irodát bérelhet. Józsefváros Önkormányzata szíves örömest adta neki bérbe a József körúti 155 m2-es irodáját. Sokkal szívélyesebben, mint bármely más bérlőnek, ugyanis egy sor feltételt teljesített, amire sem azelőtt, sem azóta nem volt példa:…..
Az LMP Országos Politikai Tanácsa ma úgy döntött, hogy lehetetlen feltételekhez kötik az ellenzéki pártokkal való együttműködésüket. Szél Bernadették ismét megmutatták: lehet más a politika, szembe lehet menni a saját választóik akaratával is! Hódmezővásárhely után feltámadt az emberekben a…..
A következő évtizedekben egyre nagyobb szükség lesz programozókra, a számítástechnika és programozás ismerete még a mai értékénél is sokkal fontosabb lesz. A robotizáció előrehaladtával számos mai munkahely fog megszűnni, az új munkahelyekre pedig másféle tudásra lesz szükség. Néha úgy tűnik, hogy a…..
Adam Gyenge 2018.02.15 03:22:15
@Bolshevik: Juhász azóta cáfolta a vádakat, és a volt élettárssal megegyeztek a gyermekelhelyezési perben, ami azt jelenti hogy a vádak is visszavonásra kerültek.
Adam Gyenge 2018.02.19 18:07:26
@Bolshevik: Az ártatlanság vélelme Deutsch Tamásnak is járna, ahogy jelen esetben Juhász Péternek is járt. A vádak visszavonása óta viszont minden ilyesfajta kijelentés csak egy olcsó rágalom.
Juhász Péter pártjáról az online hírportálok szalagcímeit olvasgatva könnyen az a kép alakulhat ki a választópolgárokban, hogy releváns politikai szereplőről van szó. Hírértéke van annak, hogy visszalépteti jelöltjeit: elvhű, mivel nem szövetkezik a baloldallal, de a “közjó” érdekében mégis képes a…..
Sokszor kapjuk az ívet mindenféle fórumon, hogy miért nem fog össze az LMP boldog-boldogtalannal, hogy elzavarjuk már a Fideszt. Ezt kíserlem meg sokadszorra, a lehető legtömörebben elmagyarázni. Először: az LMP 2009-ban a Gyurcsány-Bajnai kormányok ellenzékeként alakult meg. És ez egy fontos…..
Adam Gyenge 2017.11.28 18:24:49
@jt: A Momentum pontosan ugyanolyan okból nem akar együttműködni az LMP-vel, amiért az LMP nem akar az Együttel vagy a PM-mel: valamilyen becsípődésük van, és azt gondolják az LMP (Együtt ill PM) az úgynevezett "lejáratódott ellenzék", és majd ők egyedül váltjál le Orbánt. Ez mondjuk az LMP részéről kifejezetten vicces, akik Demeter Mártát simán átimportálják az MSZP-től, de Juhász Péterrel vagy Baranyi Krisztinával még csak szóba állni is képtelenek.
Adam Gyenge 2017.11.28 18:30:16
@yotta: Az a baj az okfejtéseddel, hogy Magyarország nem többpártrendszeres demokrácia. Magyarország úgynevezett "One-Plus" rendszerű jelenleg (avagy "Dominant Party System"): en.wikipedia.org/wiki/Dominant-party_system

Mexikó kb 80 évig működött One-Plus rendszerben, Oroszország kb 20-25 éve, Törökország kb 5-8-10 éve működik így. Ez azt jelenti hogy van egy de facto állampárt, de formálisan még vannak más pártok is akik ugyan pár százalékot elérhetnek a választásokon, de a gyakorlatban esélyük sincs az állampárt leváltására.

PS: Az Együtt-PM nem Gyurcsány vagy MSZP. Az Együtt az Együtt, a PM meg PM (Gyurcsány meg a DK).
Adam Gyenge 2017.11.28 18:45:36
@yotta: Kattints már rá a Wikipédia oldalára, és olvasd el:
en.wikipedia.org/wiki/Dominant-party_system

Természetesen Oroszországban is bármit mondhat az ellenzék, megpróbálhat népszerű dolgokat ígérni, stb. Akkor se tudja leváltani Putyint, mert "Dominant Party System" működik Ororszországban. Ahogy jelenleg itthon is.
Pár napja még én sem hittem volna, de tegnap este mégis elmentem tudósítani Ajkára, ahol a helyi alter Rakéta presszóban a Momentum tartott lakossági fórumot. A történethez tartozik, hogy magam nem vagyok valami híres és országosan ismert Momentum-rajongó, viszont több ifjabb barátom is szerepet…..
A Momentum nagyot nyerhet a hétfőn kezdődő népszavazási aláírásgyűjtésen akkor is, ha esetleg nem jön össze a 200 ezer érvényes aláírás -- és nem csak az adatbázisának bővítését. A mai állás szerint világos, hogy a baloldali ellenzék nem fog segíteni a Momentumnak a kampányban, inkább érdeke…..
Adam Gyenge 2017.11.15 20:23:19
@HaFr: Szabó Tímea.
Adam Gyenge 2017.11.15 20:30:53
@HaFr: Pont tegnap jött ki egy felmérés, ami 5%-ra mérte őket: www.atv.hu/belfold/20171114-stabil-fidesz-kdnp-elony-de-a-tobbseg-elegedetlen

A választók egyértelműen azt díjazzák, aki képes értelmes együttműködési konstrukciókat kialakítani a Fidesz leváltása érdekében, nem azt aki egyedül önmagával képes együttműködni. Ez kezd is bejönni az Együtt-Párbeszéd tandemnek, az Új Pólus koncepció mellé már többen is átáltak a Momentumtól, mint például Bojár Gábor.
Adam Gyenge 2017.11.15 21:47:23
@HaFr: "mit bizonyít ez az egész?"
Hogy a választók azt díjazzák, ha értelmes és matematikailag megalapozott konstrukciókat tesznek le eléjük, azt viszont nagyon nem, ha valaki a 2-3-4%-ával azt képzeli, hogy majd ő egyedül váltja le a Fideszt, sőt még gyengíti az ellenzék esélyeit bizonyos körzetekben, mint például a Belváros.
Megnéztük már, hogy mik a Párbeszéd esélyei, és megnéztük, hogy mi a helyzet az Együttel. Nagyon úgy tűnik, hogy most ismét összeállnak, ám így sincs több esélyük, mint külön. Négy évvel ezelőtt úgy váltak külön, hogy majd megmutatják, hogy egymás nélkül is képesek megváltoztatni a hazai politikai…..
 Mivel Erőss doktor hálistennek elég tökös volt, hogy nyílt színen vonjon kérdőre előző posztom egy provokatív része miatt, rákészültem válaszként egy jókora ledorongolásra, amihez segítségül hívtam a Béke sose volt című opuszt. Biztos voltam benne, hogy annyi hazugsággal és nemtelen váddal fogok…..
Nemrég az LMP jelenlegi helyzetét gondoltuk át, most azt nézzük meg, hogy hova jutott Bajnai Gordon egykori projektje. A hazai liberális kánonban Bajnai Gordon neve egyet jelentett, talán még jelent a mai napig is a szakértelemmel, a hozzáértéssel. Bajnai rövid egy éves miniszterelnökségét 2009-től…..
Nehéz lett volna megfejelni az Együtt akcióját ma reggel mégis sikerült a bravúr a szocialistáktól. Botka László, reménybeli szocialista miniszterelnök illetve Hiller István és Molnár Gyula olyan sajtótájékoztatót tartott ma reggel, hogy csak pislog minden valódi demokrata. Megy a tolongás a…..
Vannak ezek a népszavazási kezdeményezések. Amik vagy tényleg csak időpocsékolásnak tűnhetnek egyesek szerint vagy éppenséggel csodafegyvernek mások szerint. Az biztos azonban, hogy az ellenzéket mobilizálni képes lehet – ha szervezett és a választásokig pontosan végig is vezetik a szervezői. Az…..
Adam Gyenge 2017.09.22 16:47:09
@Zsoltbacsi: Ezt eléggé benézted, az Együtt jelenlegi elnöke Juhász Péter, Rogán korrupciós ügyeinek módszeres feltárója.
Adam Gyenge 2017.09.22 17:39:31
@Zsoltbacsi: Nem Szigetvárinak akarok itt kampányolni, hanem a józan együtműködésnek és a politikai racionalitásnak, de azért egy ilyen alaptalan állítás mellett nem lehet szótlanul elmenni. Linkelj már be kérlek egyetlen egy nyilatkozatot ahol Szigetvári románozott! Ja hogy olyan nincs is, csak dobálózól a Fideszmédia frázisaival.
Ha már így elővetted, Szigetvári már többször is elmondta, hogy még tanácsadóként is dolgozott Romániában, az ottani magyar pártoknál is, mert elég jól ismerei a román poltikai rendszert is, és még ott is segítségül hívták a politikai kampányokhoz.
Adam Gyenge 2017.09.22 18:21:40
@Zsoltbacsi: Tehát mégegyszer: Szigetvári a romániai MAGYAR pártoknál is dolgozott már.
A fenti képet már többször láttam az interneten, sajnos azonban semmi se bizonyítja hogy ez hivatalos plakát lenne. Pl nincs rajta se MSZP, se akkor kormányzati lógó. Én magam még nem szavaztam azon a választáson (nem voltam szavazókorú, de már figyeltem az eseményeket), de Budapesten ilyen plakátot akkoriban sehol se láttam. Nem kizárt hogy valamilyen gerilla kampány részeként volt ilyen plakát pár helyen, de hivatalos kommunikáció részeként biztos nem, Szigetvári maga pedig sose románozott (ezt úgy látom te is elismered). Az Együttről pedig tudni lehet, hogy Magyarországonaz elsők között csatlakozott a MinoritySafepack nevű európai kezdeményezéshez, amit az RMDSZ indított el és ami a nemzeti kisebbségek (így a határon túli magyarok) jogainak erősítését akarja elérni EU-s szinten. Bárhogy is próbálod azt állítani, hogy az Együtt vagy Szigetvári románozott volna, az csak a saját butaságodat és zárt világképedet mutatja, mivel semmilyen ténnyel nem tudod alátámasztani.
Az LMP nemrég bejelentette, hogy nem csak önállóan indul a 2018-as országgyűlési választásokon, de még miniszterelnök-jelöltet is állít - a korábbi választásokkal ellentétben - mégpedig Szél Bernadett személyében. Megoszlanak a vélemyének arról, hogy a Lehet Más a Politika mennyire alkalmas…..
Adam Gyenge 2017.09.20 18:45:30
Kár hogy épp most derült ki, hogy összeállnak az MSZP-vel: hvg.hu/itthon/20170920_Botka_Laszlo_LMP_MSZP_targyalas

Számomra ezzel véglet leszerepelt az LMP. Hangsúlyozom, nem az a gond hogy koordinálni akarnak másokkal, mert az egy kényszer a jelenlegi választási rendszerben. Hanem az hogy össze vissza hazudoznak róla.
A Mediánnak ugyanabban a kutatásában, ami szerint Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus (hol is láttunk már hasonlót?), található egy kevésbé ismert, de sokkal érdekesebb eredmény is (lásd fent). Ami arról szól, mi történne, ha a régi politikai elittel…..