Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tita

12 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerző egy amerikai republikánus héja, akinek később már a republikánusság is túl puha volt, így önálló (eleve reménytelen) politikai próbálkozásba kezdett, és a Reform Párt elnökjelöltjeként kísérletezett, ha nem is a nyeréssel, de legalább a figyelemfelkeltő…..
tita 2009.01.30 17:17:42
@Molnargoreny: ne mondd, hogy Tita-féle szöveg, mert nem én írtam (bár szívesen vállalnám). A magyar nyelv elég lehetőséget ad arra, hogy pontosan fejezd ki magad:

- a Titanicról Kolundzsia Gábor által írt szöveg
- a Tita által belinkelt írás

vagy bármi. Ami egyébként annak szól, aki érti. Neked Göri, valóban nincs vele dolgod.
tita 2009.01.30 23:31:48
Mióta az előző posztot megírtam, haladtak az események: "természetesen" rossz irányba, a konfliktus kiszélesedése felé.Izrael egyre több háborús bűnt követ el, és a szárazföldi csapatok behatolása semmi egyébre nem jó, mint a civilek megfélemlítésére, esetleg…..
 Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis sziget, ahol a kormány és a bankok úgy együttesen, nagyon, de nagyon elkúrták a gazdaságot. Most aztán van egy kis probléma a valutával, sokan az utcára kerültek, stb., stb. Ismerős a helyzet? A hasonlóságok aztán itt véget is…..
Vasárnap délutánra sötétségbe borult a magyar szerverekről futó szájtok jelentős része. Az adsl-előfizetők százezrei pedig rémülten pillantottak a kihűlt vonalra. No net today.Webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját vagy például az iWiW-et is érintette a…..
 Mit gondolunk magunkról közel húsz évvel a rendszerváltozás, több mint 60 évvel a második világháború és 90 évvel a Trianoni döntés után? Mi tart össze és mi választ el minket egymástól? Jelképekben éljük meg az összekötő kapcsokat, vagy a kézzelfogható napi…..
tita 2009.01.24 13:04:17
Beizném ide is, amit Molnárgörény blogjában Arvisura hozzászólására írtam válaszul:

Arvisura, tovább kell gondolni. Írtam erről már eleget és egyre többen hallatják a hangjukat, akik előadásaikban világosan megmagyarázzák a helyzetet. Amit a látszat-rendszerváltók művelnek az országunkkal, az szörnyű, pusztító, és a gerjesztett folyamatok visszafordíthatatlanok. Az államcsőd, a totális megsemmisülés nélkül nem lehet kilépni ebből a helyzetből, nem fog tudni kilépni a Fidesz sem, mert egy lepusztított országot kap iszonyatos mértékű visszafizetendő hitellel terhelve. Mit léphet majd? Újabb hiteleket vesz fel és máris éppen olyan zsarolt helyzetbe került ő is.

Tudomásul kell venni, hogy a parádét nem a mindenkori kormányunk vezérli. Hanem ugyanaz a globális elit, aki az Usát is és az egyéb gyenge államokat. Akik az Államok mindenkori kormányait is bábként mozgatják, és ha az elnök ki akar törni ebből a béklyóból, lazán lelövik. Ahogy Kennedyt és ahogy Obamát fogják (előre vérzik a szívem érte) ha komolyan gondolja megvalósítani az elképzeléseit.

Csak egy óriási kataklizma segíthet. Például az USA teljes összeomlása. Nincs más megoldás, azoktól, akik ezt a katasztrofális méretű válságot okozták nem várhatjuk a megoldást.

Senki nem tudja mi következik. De azt igen, hogy a válság nem kizárólag pénzpiaci, van itt még egyéb is, amit sokan hoaxnak tartanak: klímaváltozás, globális felmelegés, energiaválság. Ránk a teljes megsemmisülés vár, ha a következő kormány nem hajlandó átlátni a dolgokat és tenni ellene. Alulról építkezve felépíteni újból az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, nagyon jelentősen visszaszorítani a fogyasztást. Helyben eladni a megtermelt javakat, elfelejteni a globalizációt, ami a vesztünket okozza. Önellátóvá kell(ene) tenni Magyarországot. Mindenünk adott volt hozzá. Volt jó vizünk, van geotermikus energiánk, voltak jó minőségű termőföldjeink, volt iparunk is. Semmink sem maradt. Már a szelünket is eladták a hollandoknak. Mert így akarta a globális elit. Ha nő is a GDP, mit számít? A multiké, a haszonból nem marad itt semmi. Éhező embertömegek lesznek hamarosan, akik rabolni, fosztogatni indulnak a mindennapi betevőért.

Erről kellene beszélgetni azon a blogcsúcson. Körülbelül leszarom, minek nevezik magukat, amikor körülöttük ég a ház és a szőnyeg alá seprik a problémákat. Hatalomra vágynak, azt készítik elő. Elkéstek. Semmit sem fognak érni a hatalmukkal, mert nem lesz élő ország alattuk, csak a kifosztott, elszegényített, lebutított magyar valóság. Valaki fújjon ébresztőt végre.
Azt hiszem, igaza van Dorka barátnőmnek, lassan közelebbinek érezzük Húsvéthoz, mint amekkorának a távolság tűnik visszatekintve a Karácsonyra, így aztán nem ártana valamit írni, elvégre erről szól(na) a blogolás. Azonban annyira el vagyok most havazva (még a mostani ónos eső…..
tita 2009.01.14 22:11:49
Mandiner blog Melegséget! 2009.01.11 08:01:00
 Tegnap este egy férfi ült a szomszéd autóján. Bólogatott a feje. Ápolatlanul, részegen vonaglott ott. Tettem egy kört, mert nem mertem hazamenni. Az utca sötét volt, a ház is. Az ismeretlen pedig épp a kapunk előtt támasztotta az autót. Attól féltem, hogy leüt, vagy…..
tita 2009.01.11 12:21:45
@heima: édes vagy, de nem fontos számomra a mondókád. Te sem vagy az. Lolát kedvelem , ezt ő is tudja és tökéletesen érti - veled ellentétben - amit írtam. Időnként bizony nagyon fnem mindegy a szóhasználat. Sőt, sohasem mindegy.

Heima, látod, az, hogy te milyen szavakat használsz, na az tökéletesen mindegy. Megfelel a sekélyes mondanivalódnak.

Annyiszor elmondtam már itt: kevesebb baj lenne a bolygónkon, ha jobban tisztelnék egymást mi, emberek. Egyáltalán, ha tisztelnénk az életet. És igen, a hajléktalanokat is. És nem félnénk attól, hogy "odaszoknak" (jézusom:( ) hanem úgy segítenénk, ahogy az nekik jó és nem úgy, ahogy nekünk.
Nincs szebb látvány a balliberálisoknak a médiában, mint egy vérében fürdő, haldokló palesztin gyerek. Le a háborúval, le a civilek elleni merényletekkel, le mindennel - még Izraellel is, amelynek hadserege a sokkoló képeket produkálja. Ilyenkor még a polkorrekt Nyugaton is lehet a…..
             Lekéstem az újévi koncertet - fát vágtam, gallyaztam az udvaron, délután háromig eszembe sem jutott. Karácsony előtt jártam a császárvárosban másodmagammal, tervbe vettem még egy gyors kiruccanást is, de valami…..
Ezt tényleg álmodtam, a valósággal való esetleges hasonlóság pusztán a véletlen műve, nyilván. A Greenpeace és a Négy Mancs Alapítvány megnevezve egy bizonyos szolgáltatót közös kampányt indított a mobiltelefonok ellen, mondván azok mikrohullámú sugárzása stimulálja a…..
tita 2008.12.30 06:18:48
Terembura, engem is érdekel a véleményed, de nem csak a Vaffi által linkelt cikkről. Megkérnélek valamire, nagyon fontos. Talán hallottad is de ha nem, kérlek hallgasd - nézd meg videón az echotv.hu - n, azon belül Műsorok, azon belül Civil Akadémia és ott a dec.28.-i Bogár László előadást.

Mit mondjak, eléggé kikészített. Mernéd a mondottakat véleményezni egy posztban? Vagy Göri? És ki lehet a minket elpusztítani akaró "globális elit?" Nem mondta ki, én meg nem merem leírni, kikre gondolok. Borzasztó gondolatsort indított el bennem az egész. Jó lenne, ha itt nálatok beszélhetnénk róla.
November 27. és december 26. közti írásaink tartalomjegyzéke. Békés Márton két írást is jegyez, köztük egy részletet új könyvéből (Amerikai neokonzervativizmus - Egy kisiklott ellenforradalom), melynek kapcsán egy interjút is készítettünk a szerzővel. Novák Attila Charles…..
         Muszáj volt az anginát is belecsempésznem a címbe, mert szebb szó mint az infarktus, és nem is olyan kegyetlen romboló. Inkább figyelmeztet, vigyázz, ha nem változtatsz a dolgaidon infarktus következik. Ez utóbbi olyan mintha váratlanul…..
TájKép Karácsonyi bárány 2008.12.20 19:31:00
A közelgő Karácsony kapcsán emlegettem egy bárányreceptet, melyet tavaly Szenteste készítettem el vacsorára. Ígéretemhez híven most bemutatom az ügymenetet.Annyit azért előrebocsájtok, hogy nem szoktam minden esetben pontos leírások alapján főzni, így a munkafázisok…..
Minden kedves (blog)barátomnak ezúton kívánok áldott, békés, meghitt, szeretetteljes Karácsonyt!  ..
A Youtube legnézettebb videói között, a karácsonyt is magába foglaló heti összesített listán jelenleg a harmadik helyen áll a Népszigeti Kutyaiskola karácsonyi videója. 28.-án reggel hét óráig 1.014.281-en nézték meg a felvételt, amelyen néhány kutya meglepetésből…..
"Most természetesen egy kicsit regényes változatban tárgyaljuk ezeket a dolgokat...""...ennek más magyarázata végeredményben nincsen""...megint csak pontos hivatkozásokkal rendelkezünk"/Szántai Lajos/ A sok nehéz ünnepi étel után a Konzervatórium…..
tita 2008.12.27 12:12:49
Törzskocsma Erős kormány 2008.12.17 18:14:00
"...erős, egyértelmű felhatalmazással rendelkező kormányra van szükség, amely hosszú távú tervvel rendelkezik, és visszafordíthatatlanul megkezdi annak végrehajtását..." Mindegy, ki mondta, csak elemezzük végig:erős, egyértelmű felhatalmazás: nyilván a)…..
tita 2008.12.23 00:23:55
Nem az én weboldalam, nem reklám, de nagyon fontosnak, szinte kötelező olvasmánynak gondolom:

www.falura.hu/

avagy ismerjük meg a globális kaszinó (világgazdaság) szabályait, szemfényvesztését.

Aki csak teheti olvassa el, és ha úgy gondolja, terjessze.
tita 2008.12.27 12:11:04
Az utóbbi hetekben betelt a pohár nálam. Tudom, hogy ez itt csak fing a viharban, de jobbos szavazóként, egy évig a Konzervatórium szerzőjeként, aktív jobbos kommentelőként ezúton elbúcsúzom a Fidesztől. Nem tudok érdemben érvelni egy olyan párt mellett - sem itt a…..
Bámulják a csillagszórókat. Csillognak a szikrák fényében, mélyükben ott a felhőtlen boldogság, a beteljesült vágyak öröme, a szeretet, melyet adnak és kapnak.A nagyobb már pontosan tudja, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza - de nem mondja meg a kisebbnek, holott minden más…..
Konzervatórium IGEN 2008/5-6 2008.12.22 21:55:00
Örömmel értesítjük Olvasóinkat, hogy blogunk összefonódott a radikálisan mérsékelt, katolikus Igen lappal. A közeljövőben közös, vagy kölcsönös megjelenésekre számíthatnak, az elsőig már csak egyet kell aludniuk, reggel már oldalunkon várja Önöket Borbás Barnabás…..
Vendégszerzőnk, Borbás Barnabás írása  Nem értek egyet például azzal a helyzetleírással, hogy milyen bölcs a magyar nép, mert nem rohanta meg a bankokat, és nem vette ki a pénzét. Az emberek többsége azért viselkedett így, mert még nem fogta föl, hogy válság van. -…..
tita 2008.12.23 12:48:20
Mégis mi lenne a gazdasággal hitel nélkül? Ha nincs fogyasztás, nincs gazdaság. Félrevezetnek bennünket elég régóta, de vannak már elég sokan, akik jól látják a gondokat. Ajánlott olvasmány:

www.falura.hu/

A pénz a kihelyezett hitelekből teremtődik. Ilyesmiket olvashattok a weboldalon: az egész világon globálisan azt szajkózza a média, hogy eladósodtunk, mert többet fogyasztunk, mint amennyit megtermeltünk. És mert az embereket félrevezetik a magánbankok által adósságként teremtett pénz természetéről, értelmes indok híján sokan be is veszik.

Ha többet költünk, mint amennyit keresünk az azért van, mert a magánbankok által teremtett pénz miatt magasabbak az árak és alacsonyabbak a bérek.

Tudjátok, mi ez? Modern gyarmatosítás. Meg vagyunk vezetve rendesen.

Itt vannak a gyarmatosítás törvényei:
- az állami pénzt túlnyomórészt a magánbankok teremtik
az adót viszont fizessék a kicsik.
- trükkös, nemzetközi tranzakciók, általában "veszteséges" (== a haszon másnál jelentkezik) befektetések ill. offshore adóelkerülés
- cégben tulajdonosa lehet cég: ezáltal egy átláthatatlan piramis mögé lehet bújni, a felelõsséget a társasági törvény korlátozza
- a törvények legyenek átláthatatlanok

Ismerős, ugye? Szóval olvassátok csak el, legyünk jó sokan, akiket egyre nehezebb lesz majd rabszolgává tenni. DVD-t nem kell rendelni - bár ingyenes - adok majd linket a videóhoz, írjon, akinek kell.
Alig négy hónapja posztoltam Évikéről utoljára, akkor az volt a hír, hogy a csöppet megbuggyant és le lett százalékolva. Azóta túl sok minden nem történt vele, teng-leng a havi 32 ezres nyugdíjából, fűvel-fával összefekszik egy italért és egyszer porrá zúzta rosszkedvében…..