Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Singerkém

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldi befektetőket egyelőre nem zavarja, hogy mind hangosabb a követelés a Magyarország elleni szankciók elrendelésére. A lengyel jobboldal egyfolytában feszegeti a tisztesség és a szóbeli erőszak határait. A szélsőségesekkel kokettál a kijelölt cseh miniszterelnök, hogy kormányképes…..
Singerkém 2017.11.20 22:20:01
@Janossz: a jelenkori liberalis szexuális felvilágosítás szerint ha kicsit felemelem a hangom mondjuk a feleségemmel történő interaktus közben, akkor verbális családon belüli erőszakot követek el. Ehhez kepest ha a sötétben tapizom a vadidegen nőket az utcán, akkor az siman nemi erőszak.
Singerkém 2017.11.21 06:49:28
@morpho: Ezek alapján akkor az Orbán és a Mészáros meg a bandája nem lopott semmit, mert ugye jogilag nem bizonyított semmi. (Javíts ki, ha tévedek!)
Nőkkel erőszakoskodtak Kölnben. Ez tény. Hogy van -e lányod, az meg úgy jön ide, hogy akkor esetleg máshogy látnád a dolgokat.... Persze nem várom el tőled, hogy megértsd.

Svájccal kapcsolatban meg éppen arra kívántam célozni, hogy az alkotmányuk ugyanúgy vallásszabadságot garantál mint a miénk, de érdekes őket senki nem basztatta azért, mert olyan intézkedéseket hoztak, ami muszlim-vallásúaknak nem kedvez. Mondjuk a veled kapcsolatos eddigi tapasztalataim alapján már ezt sem várom el, hogy megértsd.
Singerkém 2017.11.21 21:13:07
@morpho: bocs, de aki menekült az te voltál. A kussolásba.
Eddig elképzelhetetlen látvány fogadja a magyarországi gyorséttermek vevőit! A hamburger ára mellett, a pultban álló alkalmazott fizetése is ki van írva a reklámtáblákra. A könyvelési osztályokon dolgozók így a gyorskajáért sorban állva még egy kis extra ínycsiklandó élményt is kapnak, A pontosan…..
Singerkém 2017.11.20 18:58:32
@desw: Jó, akkor 72% versus 59%. Nem látom a három-négyszeres bérkülönbség okát.

"Ez azt jelenti, hogy Magyarországon még 1,3 millió embernek kellene dolgoznia. Jééé, ezt kb pont annyi, amennyi a sok korhatár alatti nyugger."

A korhatár alatti nyugdíjjal én sem értek egyet, de ez nem indokolja, hogy a munkáltatók miért fizetnek harmadát - negyedét, mint Nyugaton. Szóval a vita szempontjából irreleváns.

"A kérdésem az volt, hogy miért van akkor másfélszeres különbség? "

Nem. A kérdésedben kétszeres különbséget írtál. (2017.11.20. 10:17:01)
De erre is válaszoltam, idézem magam: De még ha kétszeres is lenne.... ha mi itt Mo.-n a felét keresnénk, mint a német vagy osztrák, azt hiszem a seggét a földhöz verné az emberek 99%-a örömében.
Singerkém 2017.11.21 12:12:32
@Könnyen elkaptuk, uram!: Senki nem gondolja komolyan, hogy német bérek lesznek Magyarországon. Ellenben a harmada-negyede az bizony egy vicc.
Singerkém 2017.11.21 12:16:42
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Olyan dolgokat vélsz kiolvasni a hozzászólásomból, amik nincsenek benne."

Na sorold, mi nem volt benne?
Így 26 nappal "Az utolsó Jedik" premier-bemutatója előtt talán érdekes lehet elmélyednünk bizonyos kérdésekben, például az egész Csillagok háborúja történetfolyam időbeniségében. A posztunk címében feltett talányra ugyanis nincs konkrét és egzakt válasz, hiszen George Lucas 1977 -ben erről csak…..
Kolosi Péter a Sorozatwiki blognak azt nyilatkozta, hogy azért Puskás Peti és Kiss Ramóna vezeti majd a Celeb vagyok, ments ki innen! reality következő felvonását, mert a Rádió 1 nem engedte el Sebestyén Balázst és Vadon Janit. Az RTL programigazgatója elmondta, hogy a Class FM (Balázsék előző…..
Singerkém 2017.11.18 05:56:02
@Mr. Bear: A kurvaéletbe..... már ez is zaklatásnak minősül?! :-)
Kezdek félni, hogy le kell ülnöm pár hónapot miatta...

Tudod van egy közmondás, amit biztosan ismersz te is, de hogy eurokonform legyek, csak a tartalmát írom le némi eufemizmussal élve, és nem szó szerint:

Ha valaki abból él, hogy képernyőn van, az ne csodálkozzon, hogy feltűnik másoknak.
(feltételezem rájössz, hogy melyik közmondásra gondoltam)
Singerkém 2017.11.18 09:30:34
@Szmolenszk: Szerintem is.
Az Uniónak is feltűnt, hogy a Fidesz-kleptokrácia ellopja a pénzt...
Singerkém 2017.11.16 18:35:57
@orient: Igazad van, az utófinanszírozásra nem gondoltam. Viszont abban nem értek egyet, hogy 1700 Mrd Ft államcsődöt okozna. nagy vágás lenne, de nem okozna államcsődöt.
Ismét közeledik az év vége, így természetes, hogy a cégek többsége már megtervezte a jövő évi költségvetést, azzal együtt a létszámokat is. Ezzel kapcsolatban hátra van még egy nehéz feladat, mert az esetleges munkaviszony megszüntetéseket végre kell hajtani. Munkavállalóként a legtöbbször nehezen…..
Singerkém 2017.11.15 06:46:00
@s: Kit érdekel egy előző munkahelyről származó felmondólevél vagy közös megegyezésről szóló dokumentum? Tőlem még sehol sem kértek ilyent. Az interjún elmondtam, hogy mi történt velem eddig (az önéletrajzból gondosan kihagyva a nem passzoló munkahelyeket olyan módon, hogy az előző és utána következő munkáltatónál töltött munkaidőt meghosszabbítottam), aztán szépen felvettek (többnyire).

Ennyi.
Vajon miért van az, hogy több olyan történetet is megismerhettünk már, melynek főhőse Magyarországon valamiért nem tudott boldogulni vállalkozóként, külföldön mégis sikeresebben boldogul? Nyilván fontos kérdés a piac mérete és a fizetőképes kereslet, de alighanem szerepe van benne a hivatalok…..
Sofőr nélküli kamion, önvezető taxi, magától közlekedő vonat? Mindez nem is annyira fikció. Olyannyira nem, hogy a 4-es metrón már most sincs kocsivezető. A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozatának konferenciáján kiderült, hogy ebben az ágazatban is elég sok feladatot vehetnek át az…..
Singerkém 2017.11.14 06:30:53
@Helyszíni zsemle: Nekem egy német mérnök 2008-ban azt mondta, hogy 5 éven belül abszolút nem lesz szükség tolmácsra, mert a telefon/számítógép tökéletesen lefordít majd mindent. Azóta már kiszámláztam több millió forintot fordításra, és még mindig van munkám. Szerintem pedig a vezetés is tartalmaz olyan elemeket / helyzeteket, amiket egy számítógép nem fog megoldani a közeljövőben. Szóval szerintem olyan lesz, mint az elektromos autó: egyre nagyobb teret nyer, de azért még jó sokáig szükség lesz sofőrre / belső égésű motorra.
Ebben az évben engem ért a megtiszteltetés, hogy elvihettem az autónkat a szokásos tél eleji kerékcserére. Hiába voltam az elmúlt 4 évben autótulajdonos, és volt a férjemnek is egy autója, valahogy sosem én mentem a szakemberhez velük. Igaz, egyszer jelen voltam, de akkor is egy férfi családtaggal,…..
Singerkém 2017.11.12 07:30:55
@jaegtoer: Szerintem senki nem gondolja, hogy Magyarország Svédország. Azt viszont személy szerint rohadtul rühellem, ha valaki elmegy dolgozni külföldre, aztán mást nem tud, mint visszafelé köpködni, hogy milyen szar, meg ajnározni az új hazát, hogy ott a szar is aranyból van.
De a jövő sikerei, az már majd az övék lesznek. Már Szöllősié, meg Orbáné...
Singerkém 2017.11.12 07:22:17
@morpho: "Várom a linkjeidet! Izlandról főleg, de Uruguay is érdekel! Az akadémiákról, meg hogy mennyi pénzt toltak bele a fociba az elmúlt 10 évben?"

@aleksz róz:
Feleslegesen ne fáraszd magad! Ha hozol linket, ami az igazadat bizonyítja, akkor kussolni fog a témáról a kedves @morpho kolléga.... Neki ez a stratégiája. Pofázik, pofázik, aztán mikor pofára esik, akkor ejti a témát.
Miként juthatott el odáig Magyarország, hogy újból a szocializmus időszakára emlékeztessen. Orbán a próbakő, amikor az a tét, mennyire lehetséges az összefogás az EU-ban. Végzetes lehet, ha az EU keleti és nyugati fele nem jut közös nevezőre az unió jövőre ügyében...
Singerkém 2017.11.11 10:40:40
@rasztaszív: Én? Oszt mivel, mesélj!
Singerkém 2017.11.11 14:52:18
@1ghost: Megírtam már, hogy nem vagyok fidesz-szavazó te faszfej. Nehéz felfogni?
Singerkém 2017.11.11 14:57:24
@rasztaszív: Na látom te okosabb vagy, mint ez a marha @1ghost.... neked sikerült felfognod, hogy nem a fideszre szavazok. Hőbörögni nem én szoktam különben, hanem az inkriminált idióta @ghost1 (egyébként meg alkotmányos jog szerintem, ráadásul nem hinném, hogy az gátolja a nyugodt átmenetet).
Csakis neki és a hozzá hasonlóknak tartogatom az alpári válaszokat. Normális hangnemben vitatkozókkal normális hangnemben igyekszem kommunikálni.
  Ha megkérnénk az utca emberét, hogy soroljon fel öt-hat közmondást - csak úgy, ami az eszébe jut -, a címbéli nagy valószínűséggel a legtöbb listán szerepelne. A fene se érti, hogy mitől ilyen élő és népszerű még mindig, holott százan százféle módon igazolták már hamisságát.   Nem szükséges…..
Singerkém 2017.11.10 05:46:15
@efi: Nekem nem gond így sem éjfélig fent maradnom. Egyébként meg nem a disznyók miatt van beosztva a munkaidő úgy, ahogy, hanem azért mert a többségnek valószínűleg ez a természetes. Na és miért is alkalmazkodjon a többség a kisebbséghez?
Singerkém 2017.11.10 05:48:30
@xclusiv: "Szóval el kellene fogadni, hogy mindenkinek más a bioritmusa. "

Én elfogadom, mert nekem tökmindegy. Viszont nem nekem kell megmagyaráznod, hanem a főnöködnek. Aztán vagy szerencséd van vele, vagy nincs.
Idestova öt hónapra vagyunk az öt hónap múlva esedékestől, és a közvélemény kútásói már megint többéves rekordokon mérik a kormányzópártot. Megy is emiatt az össznemzeti közbeszédben a nagy brühühű, meg a nagy muhaha: a dolgok okainak magyarázata széles skálán szóródik, annak is főleg a szélein.…..
Singerkém 2017.11.09 06:04:05
@érdes lepényhal: Miért lenne ez Orbán-imádó írás?
Ez az írás kivételesen eléggé tényszerű. Orbánt meg lehet utálni, meg imádni, azonban az elvitathatatlan, hogy kiválóan politizál, különben nem lenne ott a politikai hadszíntéren vagy 30 éve és nem tudna 8 évet (vagy inkább most már 12 évet) egyhuzamban kormányozni, és 3 ( vagy 4) választást nyerni.
Singerkém 2017.11.09 11:30:54
@1ghost: Ostoba barom vagy, de ezt már többször megírtam. Csak annyira ostoba barom vagy, hogy ezt sem bírod felfogni.
A pálfordult exszocialistának csak az a nemzeti, aki pont ugyanazt mondja, gondolja és teszi, mint amit a Fidesz. ..
Singerkém 2017.11.06 18:25:27
@morpho: "
Te pubi, az angliai magyarok hazautalják a GDP 3%-át! Ez amúgy megvan?
http://www.hungliaonline.com/megdobbentoen-sok-penzt-utalnak-haza-a-kulfoldon-elo-magyarok/"

Ja.... oszt?
Én meg keresek annyit mint ők és 15%-ot adózók belőle. Az egyéb befizetéseimről nem is beszélve.

A svájci alkotmányt egyébként tanulmányoztad?
Csak azért,mert nagy a kuss azóta.... :-)
Singerkém 2017.11.07 06:45:35
@morpho: Aki állampolgár, az állampolgár. Ennyi.

"Én meg foglalkoztatok 50 embert, aki után járulékot fizetek és??? "

Oszd el 51-nel, az a te részed, mivel 50 ember és te magad termelitek meg.

"Ami Svájcot illeti. Azóta is várom a svájci alkotmány linkjét."

Az egész itt található:
www.admin.ch/opc/de/classified-compilation/19995395/201405180000/101.pdf

A 15. cikkely, a vallásszabadságról pedig itt:
www.admin.ch/opc/de/classified-compilation/19995395/index.html#a15

Ugyanaz áll benne, mint a Wikin.
Gulyás Gergely nagy ívben ejtett egy barnát az alaptörvényre, a vallásszabadságra és általában az állampolgári jogokra. Mindehhez persze lelkesen helyeselt a fidesznyilk bértollnok Bayer Zsolt. Szabadságjogok? Minek az?..
Singerkém 2017.11.05 18:43:35
Ide nézzetek balfaszok!

www.zeit.de/politik/ausland/2009-11/schweiz-minarett-referendum

Azok a rohadt náci svájciak betiltották a mecsetek építését.... Bazzeg és senkinek sem tűnt fel....
Singerkém 2017.11.06 06:42:17
@morpho: Természetesen.

Ugyan svájci jogtárral sajnos nem rendelkezem, de talán a wiki is jó lesz, ami a "Schweiz + Verfassung + Religionsfreiheit" szavakra a következőket dobta:

(ha nem beszélnél németül, akkor ajánlom a translate.google.com -ot)

"„1Die Glaubens- und Gewissensfreiheit ist gewährleistet.
2Jede Person hat das Recht, ihre Religion und ihre weltanschauliche Überzeugung frei zu wählen und allein oder in Gemeinschaft mit anderen zu bekennen.
3Jede Person hat das Recht, einer Religionsgemeinschaft beizutreten oder anzugehören und religiösem Unterricht zu folgen.
4Niemand darf gezwungen werden, einer Religionsgemeinschaft beizutreten oder anzugehören, eine religiöse Handlung vorzunehmen oder religiösem Unterricht zu folgen.“"

de.wikipedia.org/wiki/Religionsfreiheit_in_der_Schweiz

Oszt láss csodát: mégsem engednek mecsetet építeni.
Tavaly nyáron egy kétmilliárdos adóssággal küszködő, székház nélküli, megtépázott szervezetű és társadalmi beágyazottságú pártot vett át. A jelek arra utalnak, hogy felkészültebb, mint az elődje, Tóbiás József. Képes a korrigálásra, és a Botka Lászlóval kialakult perszonáluniót is elég jól bekkelte…..
  Mindegy, mit mond a nő. Tökéletesen mindegy. Lehetne az is a poszt címe: "Ha egy nő nemet mond, az nemet is jelent." Ez ugyanúgy téveszme. A csábítás olyan interakció, mely jellemzően nem a szavak szintjén dől el.   Még mielőtt belecsapnánk, érdemes tisztázni pár alapvető dolgot. Kevés olyan…..
A családon belüli erőszak (a párkapcsolati erőszak kifejezés nem fedi le sem a gyermekek, sem az idősek, sem a családhoz tartozó nem társ szerepben lévő személyek bántalmazását) értelmezése és kezelése komoly problémákba ütközik hazánkban. Ehhez nagyban hozzájárul a valós ismeretek hiánya, az…..
Singerkém 2017.10.31 05:57:26
@Colonel H. Stinkmeaner: Valamint ha az illető férfi esetleg ezt a viselkedésmódot észreveszi és szóváteszi, neadjisten közben kissé felemeli a hangját, akkor megvalósul a családon belüli verbális erőszak is...
Kár, hogy mérlegelnünk kell, megéri-e az európai keresztény hagyomány és a magyar etnikum védelme -- és már akkor is lehet védelemről beszélni, ha bár csak retorika, de tudatosít -- , a demokrácia, a gazdaság és a társadalmi erkölcs (tovább)rombolását, a state capture-t és az orosz behatolást.…..
Singerkém 2017.10.30 06:39:48
@Lavinia Pinkerton: szóval szerinted a magyarok úgy egy az egyben primitív életforma.... És még te nácizol... ;-)
Singerkém 2017.10.30 15:09:03
@Lavinia Pinkerton: Na akkor most másodszor is bebizonyítottad, milyen sablonos a gondolkodásod.

Először általánosítottál a magyarokkal kapcsolatban, majd most kijelentetted, hogy (mivel én biztos migráncsozok, ha nem látok nácikat) a kormány az én kormányom. Van egy rossz hírem: ha magyar állampolgár vagy, akkor a kormány a te kormányod is, akármennyire rühelled. Teszem fel azonban, hogy te úgy értetted, hogy rájuk szavazok - hát akkor bizony kurva nagyot tévedsz.

Mondjuk az ilyen egyszerű sablonos elmétől, mint te nem csoda.

Náci kormányt kiáltani Európa közepére 2017-ben irdatlan nagy butaságra vall.
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
Leszalámizza a rezsim a Jobbikot is. ..
Singerkém 2017.10.29 11:39:53
@hullajelölt88: Először is: attól, hogy te nácizol mindenkit még nem lesz senki náci.
Másodszor: ki hisztizett, te ostoba balfasz?
• Magyarország migránsmentes övezet, pedig Soros ármánykodik  • Az Orbán-kormány szívóágra került a külföldi kiküldetések esetén fizetendő bérek ügyében • Most dől el, fennmaradhat-e az egységes Európa, amely a szabadságon és az emberi jogokon alapszik ..
Singerkém 2017.10.25 06:57:52
@chrisred: Ha ezzel most Magyarországra céloztál, akkor baromságot írtál. Persze ha kizárólag az EU támogatások és befizetések arányát nézzük, akkor igazad van, de te is tudod, hogy a világ nem ilyen egyszerű. Bőven megfizetjük mi azokat a támogatásokat más formában. (Pl kihasznált, olcsó munkaerő), arról nem is beszélve, hogy a támogatások nagy részét a nyugati multik nyerik el és csorog vissza Németországba és a többi befizető államba.
Singerkém 2017.10.26 06:21:18
@chrisred: Hát Németország például több szempontból is a legnagyobb haszonévező:

- hatalmas kvázi belföldi piacot szerzett
- olcsón dolgoztat kvalifikált embereket
- a kiadott támogatások nagy része visszacsorog hozzá
- a német márka sokkal erősebb lenne, mint az Euró, így az EU-n kívüli exportok esetén is sokkal kedvezőbb helyzetben van.

Ezek közül legalább kettő pont a UK-re is igaz. Tehát haszonélvező, míg ki nem lép.
Update (2017.10.20. 07:41): Alig több mint 12 órája van fent a poszt, de már kapom azokat a kommenteket, üzeneteket, hogy miért nem kúrtam le a zaklatókat. Itt felteszem a kérdést, hogy egy nőnek, akit zaklattak szexuálisan, fel mernék tenni ugyanezt a kérdést? Hát mér' nem hagytad, hogy megkúrjon,…..
Az osztrák választásokon kiütközött az ország feldolgozatlan náci múltja. Új reményeket táplál az európai populizmus. Paul Lendvai: Ausztriának nem kellene a saját nemzetközi megítélését kockáztatnia azzal, hogy beszáll a visegrádi légvár építésébe...