Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Les_Pool

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abból kell kiindulni, hogy a mai magyar politikai rendszer úgy rossz, ahogy van. Számtalanszor megírtam, hogy az alkotmány egyrészt nem legitim (sose fogadták el demokratikusan), másrészt tartalmilag is pocsék; hogy a magyar jogrendszerben sorozatosan sérül a "jogtalanság jogot nem…..
Lángoló Gitárok Üzemzavar 2008.11.21 20:36:00
Biohazard @ Diesel, 2008.11.20.Amilyen rosszul indult, olyan jó lett a vége. Evan Seinfeld néma monitorládája majdnem tönkretette az egész estét. A doboz csak a harmadik szám után javult meg, addig mindenki attól retteghetett, hogy a Biohazard levonul a színpadról, és befejezi az…..
Les_Pool 2008.11.27 16:50:02
Nos erről az estéről nekem is megvan a különvéleményem... talán hiba volt a Biohazard részéről, hogy a road-ok álltak be helyettük és azt sem túl profin végezték el, így amikor a Bio színpadra lépett, nem csak hogy a monitorok nem szóltak rendesen (nem csak Evan, hanem Billy is folyamtosan jelzett a montirokeverősnek.) hanem a mikrofonok is gerjedtek. A zenekar próbálta megoldani a helyzetet, de amikor a tökéletes hozzá nem értéssel találkoztak feladták, ekkor vonultak le. (Mint utóbb kiderült, a hely Magyarország egyik "legvitatottabb képességű" hangosító cégével dolgoztatott, de hát a pénz nagy úr, az olcsó húsnak meg híg a leve.)
Billy énektémáinál nem egyszer tapasztaltam, hogy ő tolja veszettül a színpadon, csak éppen kifelé nem szólal meg. Egy normális technikai szolgáltató cég, képzett, gyakorlott hangmérnökökkel az első szám felére beállt volna.
A folyamatosan jelenlévő technikai problémákat a Biohazard próbálta áthidalni és ennek fényében igazán tiszteletreméltó, hogy olyan hangulatú bulit csináltak, mint amilyent sikerült a végére. Lehet, hogy Seinfeld nem egy jó arc, bár ha 20 év után egy reunion keretében szeretnék valamit nyújtani a közönségnek és ez elbukik egy gagyi hangos stábon, én is ideges lennék. Mindezt úgy, hogy tudjuk a 6.000 Ft-os belépővel ez a reunion biztos, hogy nem a hatalmas kaszáról szólt.

A Biohazard nem a mai huszévesek kedvence, nagyon sokan voltunk ott a harmincas korosztályból, ránk meg jellemző, hogy már van valamiféle egzisztenciánk és életünk, így többségünknek anyagilag kibírhatóbb, hogy az ember egy ilyen bulit Bécsben, vagy Németországban nézzen meg. Magyarországon tendencia lett, hogy az emberek akkor is bejönnek a bulira, ha gáz cuccal, gáz személyzettel csinálják meg. Ez a "mindent letolunk a torkotokon" hozzáállás nagyon nem szimpatikus, így a következő ilyen jellegű bulit biztos, hogy külföldön élvezem.
A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember…..
A nagyapa egyszerű ember volt. Be-berúgott, olyankor goromba volt, mint a pokróc. Ütötte-verte az asszonyt és a kölyköt is - szét is mentek idővel. Semmihez nem értett, melósként dolgozta le csak a szesztől feldobott életét, és többször megjárta a börtönt kisebb-nagyobb…..
Itt egy másik élő minta (a fordítás hevenyészett, az álláspont ütős). Aki ezt kívánja majmolni, nem a barátom. De attól még lehet jelentkezni! Kahanénak igaza volt! Tartsuk életben az autentikus zsidó gondolatot a Tóra fénye által! ... A Kahane blog büszkén mutatja be a…..
Les_Pool 2008.07.19 17:11:08
Nyúlbéla, ez egy tipikus egyoldalú álláspont, ami privilegizálja és relativizálja a szenvedést.

A "feketeruhás, nagymagyarországos, árpádsávos-zászlós fiataloknak" és nekünk többieknek is megvannak a történeteink a gulágokra hurcolt nagypapáról, aki bár egyszerű honvéd volt, mégis 6-8 évet húzott le Sztálin ólombányáiban.Halálos betegen egy listával tért haza, amivel titokban végigjárta a hasonló sorsúak családjait, hogy hírt vigyen, férjük, fiúk él-e, vagy már meghalt. Vagy a megerőszakolt nagymamák, illetve az ávós börtönökben egy életre tönkretett emberek történetei.

Ha már relativizálunk, akkor csapjunk bele: A zsidók ellenségeit a világ végéig üldözték, még most 90 éves fogatlan vén niemand-okat is hajkurásznak több, mint 60 év elteltével.

Nekünk viszont meg lett magyarázva, hogy ha felelősségre akarjuk vonni az ávós senkiháziakat, akkor nácik és antiszemiták vagyunk, sőt az, hogy az ávós kölykek a gazdasági hatalmat megtartva szívják a vérünket és teszik tönkre az országot, az a világ legtermészetesebb dolga.

Közben meg néhány zsidó elszólásából feltűnik, hogy aki közülük az ötvenes években illetve a Kádár rendszerben nem tartozott a "brancshoz", annak éppenséggel nem volt egy leányálom akkor zsidónak lenni, de ha a kommunista senkiháziak kiállnak "antiszemitázni", akkor valahogy nem hallom a "Ne az én nevemben"-t....

Persze ezt is meg kell értenünk, mert őket (és csakis kizárólag őket) akkora trauma érte, hogy el kell fogadjuk, hogy ha bármelyik zsidó gengszter előhívja az antiszemita kártyát, akkor a döntő többség egységfrontba tömörül mögötte. :-/
Így. The Tibet Bureau Office of the Representative of H.H. the Dalai Lama Geneva, 30 March 2006 I am pleased to bring you greetings from His Holiness the Dalai Lama on the occasion of the XXIII World Conference of the International Lesbian and Gay Association. His Holiness welcomes the…..
Les_Pool 2008.07.10 09:54:59
Bryan, mióta is nem tudsz nemzeti ünnepeken az utcára menni? Az őszödi beszéd óta. Ne keverjük már az okot az okozattal. Ha Gyurcsány lemondott volna, akkor a kedélyek is valamelyest megnyugodtak volna, de Ferenc testvér még tetézte is a helyzetet amikor a nép közé lövetett.

Ha a melegeknek nem álltak volna élükre a liberálisok, akkor felheteően egy-két bigott vallásos emberen és néhány valóban és bevallottan nácin kívül nem lett volna ekkora ellentüntetés.

Ez a melegek felelőssége lett volna, hogy a ráépülő politikát visszautasítsa.

Egyébként nézzük már meg, hogy a radikálisok ellen milyen koncepciós perek mennek, milyen eljárások vannak folyamatban, stb. (Lehet pl. Tomcat-et utálni, de ha ekkora demokraták és libeálisok vagyunk, akkor ne vitassuk el a tisztességes eljárásokhoz való jogát.)

Nincs demokrácia és ezt (nyilvánosan) Gyurcsány Ferenc deklarálta a 2006. október 23-i sortüzekkel
és az ezután következő eljárások is ezt a képet erősítik bennünk. (Rendőr nem kapott letöltendő szabadságvesztést, ügyész nyilvánosan falaz a rendőröknek.)

Azóta sokunk számára egy új időszámítás jött el.
Ha hiteles liberális vagy, akkor a melegek jogai mellett kiállsz a radikálisok törvény előtti egyenlőségéért is, ha már Voltaire-re hivatkoztál.

Ha a hatalom teljes mellszélességgel beáll egy ilyen társadalmilag általánosan vitatott dolog mögé, mint a melegfelvonulás, akkor ne csodálkozzunk, ha az utcára mennek azok, akiket ugyanez a hatalom minden eszközével próbál megalázni és eltiporni.
Les_Pool 2008.07.10 18:49:26
No akkor pontozzunk... :)

3 .Civil tüntetés? SzaDeSz kamionnal, Hornnal, Szeteyvel, Lévayval? Ha erre azt mondanám, hogy a másik oldalon egy civil ellentüntetés volt Budaházyval, Gondával, akkor felhördülnél. :) Ferenc testvérrel meg mindent meg lehet indokolni, akkora Jolly Joker, mint az USA-ban George W. Bush. Tényszerűen a miniszterelnöksége alatt a kézivezérelt rendőrség a népbe lőtt, ilyent pedig nem demokrata kormányok, hanem diktatúrák csinálnak. Amig a trónon székel, addig folyamatos problémák forrása lesz.

5. Sajnálom, hogy nem tudok kellő alapossággal válaszolni, de voltak ilyenek. A székház ostromnál a tüntetőkhöz állt rendőr, illetve egy srác, akinek az elérhetőségét a Bombagyáron keresték, erről MG talán többet tud. Gondolom nem csak ennyien voltak, csak a többiek nem kerültek a kirakatba.

6-7 Abban biztos egyetértünk, hogy a melegeket csak a szexuális orientációjuk különbözteti meg, így ezzel nem feltétlenül kell együtt járnia, hogy liberális szavazó legyen, ahogy gondolom nem is minden meleg az. Az a melegek felelőssége, hogy belementek a kormány utcájába és kitűnő eszközökké váltak a provokációra. Ezt jobb esetben illett volna felismerni és kitérni előle. Szerintem nagy respektjük lett volna minden oldalon, ha jól odamondtak volna a szervezők a SzaDeSz-nak, hogy "Ne a mi hátunkon....!". Szerinted 2007 előtt miért lehetett békés melegfelvonulásokat tartani? Ugyanaz a társadalom, ugyanazok az emberek....

8. A kettős mérce. Pl. Clark Ádám tér. Egyébként az sem volt éppen szimpatikus, ahogy a rendőrség be akarta tiltani a melegfelvonulást. Ezek nem egy igazi demokrácia eszközei.

Igazad van, valóban kevés vagyok a demokrácia eme formájának megértéséhez... Nem is akarom megérteni.
Nos, megtörtént ismét egy affér: a kétségbeesett nyugdíjas a kertjén belül drótokat feszített ki, éjszakára ráadta a kettőhúszat, amire aztán annak rendje és módja szerint odasült a cigány, aki annak ellenére bemászott uborkát lopni, hogy tudott az áram alá helyezett…..
Megérkezik a beteg. Középkorú, esetleg fiatalabb: beutalója, ha van egyáltalán, egyértelműen kamu diagnózist tartalmaz. A kórház udvarán bőgnek a kipufogók, csikorognak a fékek (a kórház egész területén 10 km/óra a megengedett sebesség...). A beteg látványosan…..
A busz befordul a végállomáshoz. Mindenki leszáll, én egymagam fel - ilyenkor már kevesen járnak erre. Elő a könyvet... Pár perc múlva mély morgással életre kelti a sofőr a vénséges Ikarust, és megindul.A következő megálló a bevásárlóközpont, ahol este fél tízkor is még…..
Halálbüntetés-párti vagyok: már elmondtam. De azt is, hogy ezt kötött perjogi keretek között, kizárólag gyilkosoknak tartanám fenn. Szerintem a "Ne ölj!" parancsolat megsértői maguk emelik ki magukat e parancsolat megsértésével ezen isteni törvény védelme alól. A…..
Les_Pool 2008.05.14 22:12:24
Molnárgörény igyekszem nem betölteni az aktuális troll szerepét. Írtad, hogy: "...Szélsőséges az, aki pl. gyerekgyilkosságokat támogat, vagy gyújtogatást helyesel..." ebből nekem az jön le, hogy általában véve elutasítod az erőszakot. Írtál olyant is, hogy "...ez nem jelenti azt, hogy el kellene fogadni az ávóscsemeték ténylegesen létezett-létező előjogait és vörösbársony szőnyeges életútját...": Nos ennél a két kiragadott kijelentésnél az a probléma, hogy az ávóscsemeték semmiről nem mondanak le önként, az összes hatalmi ágabn jelen vannak vagy ők, vagy családtagjaik, üzelttársaik, stb.
Magyarán ezek nem fognak felszívódni csak azért, mert csúnyán néznek rájuk, békésen tüntetgetnek és fórumokra irogtnak ellenük. Az elmúlt 18 évben az össze erre irányuló társadalmi-jogi békés kezdeményezést csírájában fojtották el. Sikeresen zárnak össze akkor is, ha egy vén kommunista gyilkost, vagy egy ifjú titán brancsveli bűnöző vállalkozót akarnak felelősségre vonni.

Kérdésem, hogy mi lenne az erőszakmentes megoldási javaslatod?

Nagyon emelkedett dolog az erőszakot elítélő demokrata pózában tetszelegni, de az "ávóscsemeték" és haverjaik, miközben náluk van minden kulcs, ők őriznek minden kaput, magasról tesznek a moralitásra. Míg neked erlöcsi aggályaid vannak a gyújtogatások kapcsán, ezek gond nélkül belelövetnek a népbe... igaz egyelőre csak gumigolyóval.
Les_Pool 2008.05.15 09:41:49
Terembura: Szép elképzelések és valóban egy olyan irányvonal, amelyben továbbra is haladni kell, ennek azért már vannak látható jelei. A sarokpontja, hogy a másik oldal is megteszi a maga kis lépéseit. A megoldási ötleteid szerintem évtizedekben mérhetőek... és van egy demográfiai oldala is: Átlag két gyereket vállalunk, és mindent megteszünk azért, hogy diplomát szerezzenek pl. Még ne is számoljunk azzal, hogy esetleg a gyerek autószerelő akar lenni, mert ahhoz van tehetsége, kedve, stb. Nos az átlag ávósivadék 4-5 gyereket vállal, mindegyiket kistafírozza valamilyen diplomával, ha tehetséges ha nem és a saját maguk között fenntartott "szociális védőhálónak" köszönhetően biztos,, hogy olyan pozícióba kerül és olyan életút vár rá, amilyen az átlagra nem... (Még szerencsés eset, ha tényleg tehetséges és esetleg jószándékú...). Ahogy Pilu írta régebben "Egyre több éhes szájat látok..." és ez csak fokozódni fog a jelenlegi tendencia szerint.

Ezt az összeszorulást-egymás lábára hágást sehol nem tapasztalom, még a legapróbb nyomait sem. Van egy több mint hatvan éves hatalmi folytonosság, egy "bűnszövetség", ahol az elkövetett gaztettek és a vele járó előnyök elég nagy közösségépítő erővé váltak.

Az elmúlt 18 évben három dolgot láttam valóban hatékonynak: 1. Az utca nyomása, vagy ha úgy tetszik zavargások.. Csak éppen nem erőszakmentes. Nem sorolom ide a molotov-koktélos támadásokat, nem polkorrektségből, hanem mert arra simán rányomják a terrorizmus bélyegét. Sokan ezért is tartják ezeket provokációnak. 2. NJA féle jogvédő tevékenység. 3. Az internet széleskörű elterjedésével a nemzeti hírportálok megjelenése, alternatív tájékoztatás. Ezek nyilvánvalóan kölcsönhatásban vannak egymással…

Nagy általánosságban elítélem az erőszakot, de az igazság érvényesítésére és az állampolgárok védelmét szolgálni hivatott törvény és jog teljes csődjével naponta szembesülünk. Ha pedig a törvényes utak nem járhatóak, akkor mi marad? Tulajdonképpen 18 éve „építkezünk” és vannak eredmények, de az út hosszú és abban sincs egységes kép, hogy hová is tartunk. (Ilyenkor tudom a hajamat tépni, amikor azon vitázunk, hogy az egyelőre távoli és esetleges jövőben ki mit fog csinálni.)