Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Red Velvet

45 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritka alkalom, amikor profik mérik össze erejüket a jogi pr-küzdelmekben; most pont egy ilyen eset bontakozik ki a szemünk előtt. A magyar televíziózás egyik legismertebb, legtapasztaltabb arca és a második számú országos kereskedelmi televízió (korábbi munkahelye) nyitott frontot…..
Egyebek mellett erről, a címben szereplő kérdésről kell döntenie a bírónak abban a személyiségi jogi perben, amelyet a Revizor kritikai portál ellen indított Markó Iván koreográfus és balett-táncos. A per tétje kétmillió forint, no meg az, hogy nevetségessé teszi-e magát az…..
Red Velvet 2011.06.07 08:32:12
@Horváth Oszkár: Szerintem az, hogy a Network Dance jó 20 évvel a fénykora után még mindig foglalkozik a Győri Balettel, mutaja, hogy a társulat ott van a nemzetközi balett-történetben. Éppen ezért ciki, hogy Markó újabb "óriási sikereinek" nincs nyoma. Miért nem a Fesztiválbalettről van tíz cikk, és miért Bozsik Yvette-ről?
Lehet, hogy egy-két rossz politikusi mondaton múlik majd, hogy a BKV és vele a Fővárosi Önkormányzat elbukik 30 milliárd forintot? Az elmúlt hónapok fejleményei alapján ez könnyen előfordulhat. A versailles-i fellebbviteli bíróságon folyó Alstom-BKV perben a felperes francia cég…..
Red Velvet 2011.05.16 22:20:43
@salisbury: A Fővárosi Közgyűlés (talán egyhangú, de minden esetre nagy többséggel meghozott) döntése kötelezte erre a BKV akkor vezérét, Aba Botondot.

@sink.for.webjunk: Naív, aki azt hiszi, hogy biztonsági kérdésről van szó. Mitől biztonságosabbak a magyar metrószerelvények, mint a párizsiak vagy a szingapúriak? Az Alstom abban bízott, hogy derogációt fog kapni, legyártotta a szerelvényeket, és utólag nem akarja átépíteni őket. Jogilag nincs igaza, de műszakilag igen. (A magyar vasúthatósági szabványok egy része Ferencjóska idejéből maradt itt.)
Red Velvet 2011.05.16 22:43:04
@Jankove: Azért azt se felejtsük el, hogy a metrókocsik beszerzését 70%-ban az unió finanszírozza. Már csak ezért sem nagy baj, ha uniós szabvány szerint készül a cucc.
Május 24-én hirdet ítéletet a Heves Megyei Bíróság abban a kártérítési perben, amelyet a magyar állam ellen indított az a három tarnabodi roma fiatal, akik 11 hónapot töltöttek ártatlanul előzetes letartóztatásban. Bejegyzésünkben eredetileg azt kívántuk vizsgálni, hogy…..
Red Velvet 2011.05.14 11:59:22
@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás:
Akkor minden nyugdíjast le lehet sittelni?
A Hajdú Online cikkében igazi alföldi westernre bukkantunk. Jó, nem marhákat hajtottak el, hanem disznókat loptak, de a férfias bosszú nem marad el. Hajdúsámson a magyar Tombstone! Hajdúsámsoni disznótolvajokat vertek meg Debrecenben. Ketten súlyos, egy ember pedig könnyű…..
 J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott tanítványainak tartották magukat,…..
Red Velvet 2011.04.24 21:14:58
@anyad2: "Fenyőünnep, sabbat, izraelita, vörösbolsi." Te aztán egyszerű gyerek vagy! Még olvasnod sem kell, már is tudod, mi újság. De azért neked is van egy jó hírem, hátha nem hallottad: Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Talán még van esélyed.
A BRFK két volt vezető beosztású főtisztjét hivatali visszaélés bűntette miatt tegnap próbára bocsátotta a Fővárosi Bíróság. A rendőrtisztek elsimították ismert személyiségek, politikusok közlekedési szabálysértési ügyeit. A döntés nem jogerős - ezért is kérdezzük…..
Red Velvet 2011.04.19 21:37:34
@tomhagen: Ez azért nem klasszikus korrupció, hanem a Rokonokból is ismert urambátyám-világ. Itt nem kerül pénz senki zsebébe. A főrendőr tudja, hogy az adott ellenzéki politikus egyszer kormánypárti tótumfaktum lesz, és majd emlékezni fog rá, amikor megüresedik egy főkapitányi hely. A híres színész pedig küld neki egy színházjegyet, amit vagy továbbad a főnökének, vagy ő megy oda smúzolni az előadás után, hogy évekig mesélhesse a kollégáknak, hogy milyen eredeti pofa ez az ő művész haverja. Ezek az apró szívességek mozgatják az országot több száz éve, és ezért tartunk mi itt, a svédek meg ott, ahol.
Az elmúlt hetekben többször is foglalkoztunk olyan bírósági ügyekkel, amikor ismert médiaszereplők ültek a vádlottak padján. Egy közszereplő esetében kiemelt tétje van annak, hogyan ítél a közvélemény ügyükben, ezért is próbáltuk kitapogatni Stohl András, Damu Roland és…..
Red Velvet 2011.04.16 15:27:51
@arnoldx999: A másik három esetben sem volt még jogerős ítélet, mégis elítélték a cselekményt. Egyébként azt is választhatta volna a Duna TV, hogy kiáll Knézy mellett, de a kussolás tényleg ciki.
Múlt héten két bejegyzésünkben is előkerült a bírák viszonyulása a tárgyaláson jelenlévő sajtó képviselőihez. Most néhány, ezzel kapcsolatos friss élményünket osztjuk meg olvasóinkkal.Először pár személyes élmény: az egyik országos közfigyelmet kiváltó…..
Red Velvet 2011.04.02 13:54:42
@kamuszutra: Igen, ezt kéne tenni. Egyébként egy kivasalt galléros poló nyáron ezerszer kulturáltabb, mint egy rövid ujjú ing nyakkendővel. Azért, mondjuk, letöltendőt adnék.
p { margin-bottom: 0.08in; }Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit. Az első fokon eljáró bíróság a nőt egy év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, három év próbaidőre felfüggesztve. A volt honvédelmi miniszter…..
Red Velvet 2011.03.25 22:59:37
@boldii: És ha téged sittelnének le Németországban, mert nem is tudsz róla, hogy Olaszországban elfogadóparancs van ellened mondjuk, mert azzal vádolnak, hogy elfelejtettél fizetni egy szállodában? (Egy ismerősömmel utóbbi megtörtént, két évig tartott, amíg tisztázta magát. Olaszországban addig elfogatóparancs volt ellene, de ezek szerint bárhol az unióban lecsukhatták volna.) A magyar állam igenis álljon ki a polgáraiért. Igen, még egy kurváért is.
  Kissé túltolták a bringát a március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tartott állami ünnepség szervezői és szónokai. „Ma sem hagyjuk, hogy Brüsszelből bárki is diktáljon nekünk” – mondja az EU soros elnöke, pár nappal azután, hogy a Bizottság…..
Red Velvet 2011.03.17 20:05:30
http://www.allashirdetes.net/h3209--magyarorszag-kormanya-udvari-koltot-keres!.html

Magyarország Kormánya Udvari Költőt keres!

Álláshirdetés típusa: Kínál

A Kétharmados Forradalom előtti költők életműve csak korlátozottan alkalmas a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megéneklésére, ezért a március 15-ei ünnepségen Magyarország (azelőtt Magyar Köztársaság) Kormánya kénytelen volt az emberek érdekében kijavítani Petőfi Sándor (
tiny.cc/petofi) és Dsida Jenő tiny.cc/dsidaj) korszerűtlen költeményeit.

A hasonló kényszerű intézkedéseknek a Kormány a jövőben új nemzeti versek előadásával kívánja elejét venni, amelynek céljából Udvari Költő pozíció betöltésére pályázatot hirdet.



Az Udvari Költő feladata
- jeles napok, állami rendezvények alkalmával a Kétharmados Forradalom szellemiségét, mondanivalóját kiemelő hősköltemények, kardalok és dithyrambusok írása,
- az elszámoltatási tevékenység során a Kormány látókörébe került oligarchák, luxuspolitikusok és filozófusok viselt dolgairól epigrammák, csasztuskák és bökversek szerzése,
- valamint eseti jelleggel alkalmi király-himnuszok költése.

Az Udvari Költő helyettes államtitkári besorolásban végzi tevékenységét, Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szakmai felügyelete alatt. A Kormány tagjainak országjárása során a részvétel kötelező, ám ezért külön napidíj vehető igénybe. Saját lant- vagy tárogató kíséret esetén zenei pótlék jár.

Kapcsolat: peter.szijjarto@parlament.hu

Feladás ideje: 2011-03-17 18:09:38
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Red Velvet 2011.03.11 09:25:30
@csakmeraze: Az előbb megnéztem a YouTube-on, és igaz.
Ez a naplós videó, amit Tarlósék a sajttájon is bemutat...tak: www.youtube.com/watch?v=qqf22sEa0tU

Ez pedig a show igazi felvétele:
www.youtube.com/watch?v=7nrFBSiXdnE

Véletlenül sem Elvis beszél Magyarországról, hanem kizárólag Sullivan.

Megnéztem, mit ír a Wikipedia Ed Sullivan Show Presleynek erről a híres fellépéséről. Ezt:

For the third and final appearance on January 6, 1957, Presley performed a medley of "Hound Dog", "Love Me Tender", and "Heartbreak Hotel", followed by a full version of "Don't Be Cruel". For a second set later in the show he did "Too Much" and "When My Blue Moon Turns to Gold Again". For his last set he sang "Peace in the Valley". According to Sullivan’s co-producer Marlo Lewis, the rumor had it that "Elvis has been hanging a small soft-drink bottle from his groin underneath his pants, and when he wiggles his leg it looks as though his pecker reaches down to his knee!" It was decided to shoot the singer only from the waist while he performed. Although much has been made of the fact that Elvis was shown only from the waist up.

Egy szó sincs a magyarokról, Sullivan ebben az adásban azt akarta prezentálni, hogy Elvis jó fiú, akitől nem kell félni a szülőknek. Minden felkonf előtt mond valamit, ami ezt alátámasztja.

Elvis lenyomott öt számot, az ötödik előtt a műsorvezető promózta a magyarok ügyét, amiért utólag köszönet jár neki. Presley-nek semmi köze a történethez.
 Kedves Olvasóink!Az Indexen hibásan szerepel a hír. Láng Zsolt sem az igenlő, sem a nemleges válaszok mellett nem foglal állást. Csak a kerületi lakók véleményére kíváncsi. egypar.blog.hu Telefonon folytatódik a szavazás az Elvis térről. Ahogy azt már pár napja…..
Red Velvet 2011.03.10 19:14:35
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=402198

"Komoly kutatómunkát végeztek a fővárosi történelem-jobbítók: megnézték a TV2 Napló c. műsorának egy 2004-es adását. A riportban egy addig "titkokban maradt" felvételt mutattak be, amelyben maga a Király buzdít adakozásra az '56-os menekültek számárára. Az archív felvételen Elvis dalát a pesti forradalom képeivel festették alá a Sullivan Show műsorkészítői. A bizonyító erejű, máig megható felvételt Tarlósék ki is tették a főváros honlapjára.

Elvis-rajongóként e sorok írójának ezért is fájt, amikor a "rendkívül ritka" műsor eredetijét megnézte egy mindenki által hozzáférhető videómegosztó portálon. Abban nyoma sincs a megrendítő '56-os képeknek, egyszerűen csak Elvis énekel egész idő alatt. Viszont egyetlen szót sem mond a magyarokról.

Az Ed Sullivan Show Amerika legnézettebb televíziós műsora volt. Elvis 1957-es fellépését külön is kiemelik az életrajzok. Egyrészt mert öt számot is előadott itt, köztük a világhírt meghozó Love me tender-t. Másrészt mert ez volt az a híres adás, amikor a tévések annyira féltek, hogy be fogja mutatni megbotránkoztató csípőmozgását, hogy kizárólag deréktől felfelé merték mutatni. A magyarokkal való szolidaritást az Elvis-krónikák nem említik. Nem véletlenül.

A 22 éves Presley a műsorban valószínűleg új dalaira koncentrált, s nem arra, hogy színpadra lépése előtt a műsorvezető a magyarok ügyéről beszél majd a közönségnek. E gesztusért utólag köszönet jár Ed Sullivan-nek, aki akkoriban kettejük közül a híresebb volt, s ily módon sok pénztárcát megnyithatott. Elvisnek azonban nem sok köze lehetett a felkonferálás szövegéhez. "
Magyar Hírlap: A személycseréken kívül szimbolikus jelentőségű dolgokon, például a heraldikán, egyes utcaneveken is változtatna. Mikor lesz ez esedékes? Tarlós István: A szobámban már csak nemzetiszínű zászlót talál. A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk…..
Red Velvet 2011.02.24 17:09:47
@gloire: Ez nem igaz. Egy történészekből, heraldikusokból, városvédőkből álló szakértői csapatot kért fel rá Fővárosi Tanács 1989-ben, hogy tegyenek javaslatot a főváros jelképeire. Ez még Demszkyék előtt volt, ők csak elfogadták - nagyon helyesen -, hogy a városegyesítést követő zászlót és címert kell visszahozni. Mint ahogy 1873-ban is szakértői csapat alkotta meg az egyesített főváros jelképeit. Sem akkor, sem 89-ben nem szólt bele a politika, csak most akar.
Red Velvet 2011.02.24 18:50:21
@gloire: Rég volt, de ha jól emlékszem Zsigmond Attila, későbbi MDF-es kultúrpolitikus, művészettörténész, Ráday Mihály tévés városvédő és Katona Tamás történész voltak benne. De akár Kun Béláné is lehetett volna, mert nem új jelképeket hoztak létre, hanem úgy döntöttek, hogy visszaveszik Budapest 1873-ban megállapított címerét és a lobogóját.

1873-ban egyébként szintén egy szakmai bizottság tett le javaslatot a politikusokból álló városegyesítési bizottság asztalára. Ennek vezetője a magyar heraldika-tudomány máig legjelentősebb alakja báró Nyáry Albert volt, tagjai pedig Rómer Flóris, Nagy Iván és Horváth Árpád. A román zászlóhoz való hasonlatosság nem volt kérdés: az egyesített Románia csak 1877. május 10-én jött létre.

1929-ben a románzászló-para kitört a politikusokon. Újabb szakértői csapatot kértek fel a címer és a zászló felülvizsgálatára: Hóman Bálint egyetemi tanárt, Gárdonyi Albert főlevéltárnokot, Csánki Dezsőt, az Országos Levéltár főigazgatóját. Ők NEM javasolták a zászló színeinek megváltoztatását, de az 1930:XVIII. törvény mégis a zöldre cserélte Buda kékjét a zászlóban. (Mellesleg elvont egy csomó fontos jogkört a székesfővárostól.)

1945 után rövid ideig ismét használta az 1873-as jelképeket a kisgazda városvezetés, de a kommunista hatalomátvétel után minden önálló zászló vagy címerhasználat megszűnt.

Szóval ennyit a hagyományokról és politikusokról.