Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csizmaskandurbp

6 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor a magyarországi tévék belevágtak a hazai sorozatgyártásba, akkor valószínűleg mindenkinek A mi kis falunkéhoz hasonló siker lebegett a szeme előtt. A már az első évadban is kifejezetten népszerű sorozat a második évadra tovább tudta növelni egyébként is óriási…..
Csizmaskandurbp 2018.03.26 10:22:57
@2147. számú Bartók Béla Úttörőcsapat: A királydrámákat ajánlanám az Úrnak! :D
Egyszerűen nem jutok szavakhoz, s csak nagy önuralommal tudom visszafojtani kitörő lelkesedésemet, amióta szembetaláltam magamat ezzel a költészeti műremekkel, s vizuális megjelenítésének hatásától még most is sokkos állapotban vagyok! Szerénységem megköveteli, hogy most ne saját érzéseimről írjak,…..
Nem hiszem, hogy elégszer mondhatjuk el! Halálos, súlyos vagy könnyebb baleseteket közlő hírek egyre csak szaporodnak napjainkban. S valahol azt az emberi hozzáállást tapasztalom közéletünkben, amikor a TV előtt ülve vagy a rádiót hallgatva szörnyülködünk, elítélünk, majd a közutakra, autópályára…..
Csizmaskandurbp 2017.08.04 15:05:36
@FlybyWire: Kedves FlybyWire! Azért megy sok ember le a Balatonra (Velencei tóra) ilyen meleg hétvégén, mert:
1.) "Én majd úgy is simán lejutok" elv érvényesül
2.) "Csapatunk le a Balcsira a haver verdájával, mert mennek a dögös cicababák, akiket lehet smúzolni" elv érvényesül
3.) "Lent van a balatoni telkem, de hétközben a fővárosban élek és dolgozom" elv érvényesül
4.) "Van kocsim, de arra sajnos nincs pénzem, hogy hosszabb nyaralásra menjek" elv érvényesül

... s még sok egyéb indok van amiért megyünk a Balatonra.

Csak az a kérdés, hogy mi, családunk, az utakon közlekedő autóstársaink éppségben, biztonságban, különösebb idegeskedés nélkül le- vagy visszaérnek-e?

Egyébként Olaszországban, egy péntek-szombati turnusváltáskor simán összeszedhet az olasz autópályán két-három órás szötymörgést vagy helyben topizást! :D

Üdv: Williamspear
Csizmaskandurbp 2017.08.04 14:30:34
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Kedves Kálmán! Nem mondtam, hogy megfulladsz. :D Szituáció: Beül 5 személy egy kis légterű autóba, s hogy ne pusztuljanak meg felhúzzák az ablakot, lezárják a külső beáramló levegőt és klímáznak... Természetesen van minimális beáramlás. Azonban az 5 személy a bentlévő levegő oxigénjét aránylag gyorsan el fogja használni, ami nem fulladáshoz vezet, hanem csökkenő figyelemhez, álmossághoz, esetleg aluszékonysághoz. Addig nincs is baj, amíg a többeik szunyókálnak el, de ha a vezető???!!! Már az is pont elég egy ráfutásos balesethez, ha lankad a figyelem egy ilyen sűrű, dinamikájában erősen változó forgalomban!
Üdv: Williamspear
Csizmaskandurbp 2017.08.04 14:48:46
@Medgar: Ha ezt Olaszországban javasolod, úgy azt mondom nosza! :) A jobbról előzéssel - tipukus M7-es hétvégi szituáció, volt is belőle baleset - az a gond, hogy ezt bizony nem tanítják az autós iskolákban! Szituáció: Kedves Bambám besorol a beslő sávba, mert szeretné a nála lassabban haladó teherautót vagy utánfutóst - mert valami mindig le kell vinni a stégre :D - megelőzni. Becsorog a belső sávba, elhalad - maga is lassan - az előzött jármű mellett, majd bent felejti magát a belsőben. Jön mögötte két nagykategóriás "raptor", amiből az első még időben kicsap oldalra a kúlső sávba, hogy jobbról kerülje ki a bambát. Ő ebben az esetben a bamba jobb hátsó holterébe kerül! A következő raptor, aki a belső sárban maradt, nyom egy gyenge féket (úgye ott van raptortársa a kűlsőben), s tol egy elegáns fénykürtöt! Erre bamba - mert sajnos ez a tapasztalat -, ijedtében jobbra húzza a kormányt, s elfeledkezik belenézni a belső és jobb oldali visszapillantó tükörbe!!! A külső sávos raptornak két esélye van! Vagy nyom egy satuféket, várja hátolról a csattanást avagy a szalagkorlátra felszaladva dob egy szép leszúrt ricberger!!!
Sajnos saját szemeimmel láttam egy ilyen sors- és autótfordító jobbról előzéses balesetet az M7-en befelé az M7 törökbálinti bevezetőjénél! Szerencse és a sors segített, mindenki élve, kisebb sérülésekkel szállt ki a felfodult autóból!
Üdv: Williamspear
A MÁV-START új elővárosi vonatai számomra mindig is nagy előrelépést mutattak a hazai vasúti közlekedésben. Kétségkívül korszerűek, komfortosak, modernek, európai színvonalúak a MÁV által üzembe állított  FLIRT motorvonatai! De a MÁV utastájékoztatásának színvonala meg a béka segge alatt van…..
Ha a posztod szövegében szeretnél elhelyezni egy linket, (akár külső oldalra, akár az egyik blogbejegyzésedre mutatót) a következőket kell tenned: Jelöld ki a szöveget: Majd miután kijelölted, kattints a "Link beszúrás" gombra: A felugró ablakban pedig írd be a megfelelő…..
Mindig tiszteltem Nagyapámban paraszti tudását. A föld volt a mindene. Emlékszem! Tavasszal kivitt a földre, lehajolt, kezébe vett egy markolásnyi anyaföldet, megmorzsolgatta az ujjai között és azt mondta: "Jó testes! Ideje lesz vetni!" A feles földjén kívül - vajon emlékszik még valaki erre a…..
Csizmaskandurbp 2017.07.28 11:00:40
@akist: Köszönöm szépen építő javaslatait! :)

Kommentezőm - engedelmével élnék - simételném, mert nagyon okos és szakszerű kiválasztási módot közölt:

"Kiválasztás: szép, üde, élénk zöld, nagy méretű dinnyét válasszunk. A hang / mintha bőrcsizmát csapkodnánk tenyérrel / nem annyira fontos, mint a dinnye kocsánya. A leszáradt kocsány arról árulkodik, hogy 4-5 nappal előbb leszedték a dinnyét. Ha elég bátrak vagyunk kérhetünk egy kést. A kocsányból le kell vágni egy félcentis darabot, ha a közepe fehér színű és enyhén/erősen piros lé csepeg belőle nem fogunk csalódni."

Arról árulkodik, hogy Ön jól ismeri a dinnyét! :)
Csizmaskandurbp 2017.07.28 11:03:49
@Peetee: Teljesen egyetértek Önnel!
Csizmaskandurbp 2017.07.28 11:05:26
@Móg: Sajnos pont erre igyekeztem rámutatni a cikknek! Így fogynak el a vásárlók a magyar agrártermékek "mögül". :(
Reggel nyugalom, tisztaság, felkészültség volt tapasztalható az - egyik leglátványosabb - óriás toronyugrás helyszínén a Batthyány térnél, a Duna partján (mint külső szemlélő írom tapasztalataimat). A felszín felkészültségénél az alábbiakat tapasztaltam: A környezet "patyolat-tiszta" (ennek…..
Gondolom, ha ezzel a poszttal indítok egy blog oldalt, vélhetőleg nem fogom belopni magamat az Index csapatának szívébe. Pedig éppen értük és nem ellenük! Nem titkolom, hogy az általam lesűrűbben s legkedveltebb olvasott média az Index. Azonban soha nem tudtam "átlépni" az a tényt, ha egy…..