Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peterbencze Akos

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Breaking Bad és a House of Cards óta már senkit sem ér akkora meglepetésként, ha egy főhős önszántából rossz útra tér, hogy végül antihőssé váljon, mint korábban. Azonban mindig érdekes nyomon követni ezt a fajta transzformációt, a karakterfejlődést, amelynek fókuszpontjaiban ott rejlenek a…..
Rengeteget gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán megírjam-e ezt a posztot, és azt hiszem az önterápiás jellege miatt döntöttem úgy, hogy kiadom magamból az elmúlt három hónapom történéseit. Le akarom tudni, magam mögött hagyni ezt a gyötrelmes időszakot. Hol is kezdjem? Oh, igen. Ivan Locke. Ivan…..
Férfiasan bevallom, hogy hiányzik SAMCRO és hiányzott Kurt Sutter a tévéből. Még akkor is, ha a SoA utolsó évadja három epizódot leszámítva egy elnyújtott katasztrófa volt (nem is kellett volna hetedik szezon, sőt, ami azt illeti hatodik sem), de legalább méltó finálét kaptunk egy halálba motorozós…..
Ki gondolta volna, hogy Lara Croftot kismellű színésznő fogja játszani, a Rock-kal újraforgatják a Jumanjit, vagy, hogy Daniel Craig még egy moslék Bond-film szerepre aláír majd? Viccet félretéve egyáltalán nem meglepetés, hogy a népszerű, '80-as éveket felidéző Stranger Things sikere után néhányan…..
Te jössz! A legjobb sportfilmek 2018.08.24 11:33:49
Egy mozi- és sport rajongó vajon milyen listát készítsen a bolygó egyik legnagyobb sporteseménye után? Akinek hiányzik a világbajnokság hangulata, ezekkel a filmekkel pótolhatja a kimaradó adrenalin-löketet. Az összeállítás szokás szerint egyeseket ki fog borítani, mert kicsit most is el fogok…..
Peterbencze Akos 2018.08.26 11:20:42
A negyven évesen színészből író-rendezővé és az egyik legizgalmasabb filmes szerzővé avanzsált Taylor Sheridannel a Deadline készített interjút, a legújabb sorozata, a Yellowstone kapcsán. (Rusznyák Csabának köszönet a fordításban való közreműködésért.)..
Jenji Kohan a negyedik évaddal elérte a sorozat csúcspontját. A maga elbűvölő módján bontotta ki kedvenc női fegyenceink drámáját, hogy tökéletes érzelmi katarzisban zárja le az aktuálisat, és egyben üsse fel a következő szezon alaphelyzetét. Innen nem hogy nehéz, de mondhatjuk, hogy lehetetlen volt…..
Léteznek bűnözők célok nélkül. A motivációjuk nem merül ki olyan egyszerű dolgokban, mint a pénz vagy a hatalom. Az általános morált akarják darabjaira zúzni, majd végignézni, ahogy az emberek széttépik egymást és veszett kutyák módjára menekülnek, mert csak így képesek reagálni a káoszra. Amikor a…..
Nic Pizzolatto louisianai származása egy örök beforratlan seb. Gyermekkorát az erőszak, mint közös nyelv, és az őt körülvevő tudatlanság lengte körbe, amelyben az emberek ököllel intézték el a problémáikat. A házban ahol felnőtt nem voltak könyvek - sem egyéb, amely az intellektuális fejlődését…..
Kevés igazán nagyszerű film készült a modern világot maguk mögött hagyó, társadalomból kilépő figurákról, pedig a téma sosem kopik ki a köztudatból. Ahogy a vadnyugat korában is szélnek eredtek a törvényenkívüliek, a mai modern társadalomban sincs ez másképp, talán csak nehezebben azonosítjuk őket.…..
Közel két évvel ezelőttig nem gondoltam volna, hogy még valaha a kezembe veszek képregényt. Persze, gyerekként én is rongyosra lapoztam a Pókember egyes számait, általában nem is a sztori érdekelt túlzottan, egyszerűen csak szerettem beleveszni az aprólékos részletességgel kidolgozott rajzokba, a…..
Péterbencze Ákos Angyaltrombita 2018.05.13 15:16:37
2016. július 12. Ma töltöttem be a huszonhármat, és úgy éreztem, ez a tökéletes alkalom, hogy belevágjak.Három éve mentünk szét Viviennel.Akkor hibát követtem el – de talán még nincs túl késő. Három év alatt rengetegszer lejátszottam magamban a történteket, és ráeszméltem, hogy nem tudnék úgy…..
Pizzafutár, postás, eladó, pincér, szakács és a munkásosztály összes gürcölője több a munkájánál. Több annál, mint amit csinál. Ezt általában elfelejtjük, letagadjuk, beletörődünk és elfogadjuk. Nem az a baj, hogy ezeknél az állásoknál kötünk ki, hanem az, hogy tudomásul vesszük, ennyi jár, ez a…..
All that and a bag of chips. Lehetne azzal jönni, hogy a Netflix meglovagolja a Stranger Things sikerét, de már a Spielbergi-idézetgyűjtemény előtt akadtak szériák, amelyek a klasszikus nosztalgiával öntötték nyakon a komédiát (The Goldbergs). Mert minden, ami arany az ’80s, és minden ami ’90s az…..
Haláltánc az ördöggel Sidney Lumet utolsó filmje. Karaktertanulmány. Hanknek (Ethan Hawke) pénz kell. Egy igazi szerencsétlen, állandóan le van égve. A volt feleségének három havi gyerektartással lóg, mégis kocsmázik, piál, mert valamivel el kell nyomni a mindennapok nyomorúságát. Testvére,…..
Péterbencze Ákos FilmelmÉLET 2018.02.04 17:56:19
Vannak azok a bizonyos filmek, amelyek remekül kezdődnek, tele vannak feszültséggel, érdekfeszítőek és abszolút közös érzelmi hullámhosszon mozognak a nézővel. Megvan bennük a szerethető főhős: legyen az pozitív vagy negatív karakter, de átérezzük a helyzetét, beleéljük magunkat a szerepébe,…..
Nem láttam még minden ígéretesnek tűnő, avagy közönségi és kritikai visszhangban fürdőző filmet 2017-ből (sem az új Star Wars-t), de kiválogattam nyolc kitűnő darabot az idei felhozatalból, amit mindenkinek szeretnék a figyelmébe ajánlani. Wind River A tavalyi év egyik legjobb filmjének (Hell or…..
Aki követi a Facebook oldalamat, annak feltehetően nem új a hír, hogy a Lendület magazin készített egy ajánlót és egy interjút velem. Ezt a kettőt gyűjtöttem össze alant. (A képekre kattintva olvashatjátok a cikkeket.) Interjú..
Péterbencze Ákos Botlás 2017.12.05 00:34:29
Ronald egy vakítóan fehér szobában ült, ahol egyetlen szék árválkodott, és a falak végtelennek tűntek. Felállt, és járkálni kezdett. Fekete, festékes-maszatos nadrágot viselt, kopott pólót és elnyűtt farmerdzsekit. Próbálta felidézni az elmúlt napok eseményeit, de a gondolatok összefüggéstelenül…..
hashtag szociálmédia-pszichopata Aubrey Plaza bármilyen filmben ijesztő, mert az ördög állandóan ott bújkál a tekintetében, de az Ingrid Goes West-ben talán az a legrémisztőbb, ahogy reagál a valóságra. Nem mond igazán újat arról, milyen veszélyes pszichopatákat, hamis barátokat, igaz…..
Péterbencze Ákos Work Related 2017.10.11 15:11:38
Patrik gondterhelten meredt maga elé, és próbálta feldolgozni a történteket. Spagettit evett az ebédszünetben, de elment tőle az étvágya.Újra meg újra végigjátszotta a fejében a beszélgetést. A menedzser behívatta az irodába a szünet előtt, és amit hallott, az nem a lelkét simogatta.Főnöke,…..
Ha egy másik magyar humorista írna hasonló könyvet nem érdekelne. Bödőcs paródiagyűjteménye nem azért megy élményszámba, mert jelenleg ő a magyar stand-up műfaj atyaúristene - na jó, azért is. De itt nem csak a humorról van szó, hanem a csillapíthatatlan kultúrszomjról, amely úgy zubog benne, mint…..
Mr. Crowe, mi a legnagyobb bűne? A dohányzás, mérföldekkel nyer. Szeretek inni is, de nem iszom naponta vagy ilyesmi. Abban sem vagyok biztos, hogy a dohányzás a bűn kategóriába esik, lennie kell valami más szónak, ami kifejezi az abszurditását...
Péterbencze Ákos #Nosztalgia 2017.10.04 02:30:02
"Sóvárgás, vágyakozás (távoli, elveszett, elmúlt dolgok után); honvágy." Kicsit olyan ez, mint a rák. Az eleje még fun, amikor előkerül a bakancslista, és az ember úgy tekint rá, mint lehetőségre. Hirtelen jogosulttá válik arra, hogy a felhalmozott, meg nem tett dolgokat belesűrítse abba a…..
A főutca legdiszkrétebb bárja belül elegánsan tündökölt. Kellemes jazz zene muzsikált a hangszórókból, a vízcsepp alakú lámpák melegen világítottak a falakon, mint fáklyák egy elveszett piramisban. A csapos minden ital alá szalvétát tett, ahogy a filmekben szokásA hely…..