Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ákos Kramarics

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annie Wood Besant (1847-1933) írta: ”Eddig soha nem definiáltak egy olyan Istent, amely ne lett volna nyilvánvalóan önellentmondásos és képtelen, soha nem írták le Istent olyannak, hogy a fogalom róla az emberi gondolkodás számára lehetséges lenne.” - Eddig, de innét már nem igaz, mert már…..
Ákos Kramarics 2017.07.29 14:24:56
Szóval én épp nagyra értékelem Besant munkásságát, és talán ezért is lepődöm meg, hogy a poszt író mennyire nem érti a felütésként használt idézet lényegét, holott valószínű legalábbis kapcsolatba került a teozófiával, az alapjául szolgáló eszmerendszerrel.

A teozófia misztikus megközelítése, felfogása kb azt mondja, hogy létezik egy magasabb rendű valóság annál amit a hétköznapokban tapasztalunk, és ezen valóság felkutatása, felderítése a célja, nem pusztán holmi elmebeli spekuláció követése. Ami tény, már a jelenlegi érzékszerveinkkel és tudatunkkal tapasztalható világ mentális , fogalmakkal, intellektussal történő leírásánál is számtalan bonyodalomba ütközünk, ellentmondásokba, pontatlanságokba. Mi értelme akkor még az ennél magasabb valóságokat ismegpróbálni intellektuálisan lefesteni, ha már egy primitívebb természetű tárgynál is kudarcot vallottunk vele?

Ez az idézet lényege, hogy azokat a magasabb valóságokat, "tudatállapotokat", amelyekben Isten feltárja magát a keresője előtt, teljesen képtelenség leírni a hétköznapi fogalmak szintjén, nincsenek rá alkotott szavak, és amint a (eredetileg) másra alkotott szavakat megpróbáljuk ráhúzni ezen misztikus élményekre, ebből magából következnek az ellentmondások, és illogikus állítások.

A misztikus a transzélményben mindent szépnek és rendezettnek láthat, amint azonban a hétköznapi fogalmi keretekkel próbálná azt megfogni, abból keletkeznek a zavarok. Ezért teljesen értelmetlen amit csinálsz szerintem, mert te egy megoldhatatlan problémát akarsz úgy megoldani ahogy a gordiuszi csomót vágták át... Egy színes képet nem tudsz infomációveszteség nélkül fekete fehérbe konvertálni egyszerüen azért mert lehagysz 3 dimenziót (az alapszínhármas értékei/aránya) a leírásából.
Attól hogy elégtelenek az eszközeink valamiről információt szerezni, az viszont nem zárja ki valami létét. A táguló világegyetem elmélete szerint egy gömböt láthatunk a mindenségből, mert ami ezen túl van, az már olyan gyorsan távolodik, hogy még a fénye se érhet ide soha. Akkor most nyilvánítsuk nemlétezőnek az összes potenciális létezőt ezen a talán csak porszemnyi méretű térrészen kívül amiről információt szerezhetünk?

Amit te meséknek meg dogmáknak csúfolsz, azok között bőven lehetnek hiteles tanítómesterek leírásai, utalásai ezekről a magasabb valóságokról, meg ennek eléréséhez vezető tudással ellátó vallásos művek.
Ezek talán nem annyira intellektuálisan - logikusan meg matematikailag szépek, mint a te kitalációid - viszont aki értő füllel hallgatja meg követi ezeket a hiteles tanítóktól származó tanításokat, az kétség kívül halad az általa keresett, áhított lény felé, míg aki az ilyen olyan spekulációknak a híve, az az ilyen-olyan spekulációk fele halad. Szerintem.

Az hogy Isten a legfelsőbb irányító azt is jelenti, hogy nem láthatja csak úgy bárki kénye kedve szerint. Mert ugye ha pl. a te kényed kedved szerint jelenne meg és tűnne el, ahogy azt te elképzelnéd amúgy, akkor már nem Ő, hanem te lennél a legfelsőbb irányító - azaz Isten. ? :)

Ebből következik az is, hogy sem a teleszkópokból, sem a kémcsövekből, sem a számítógépekből, de még a bibliából vagy épp a fényesre csiszolt intellektusból sem lehet Őt kierőltetni. Ugyanakkor számtalan vallás hiteles tanítója által hagyta meg a módját annak, ahogy a lelkiismeretes törekvől előtt fokozatosan felfedheti magát. Tehát Ő az Úr, de ha mi szolgáljuk - azt tesszük amit tanácsol, mondd - akkor felfedi magát, kinek kinek akarata szerinti mértékben és módon.
Ateizmus definíciója:  Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással nem más mint Rudolf Carnap-i értelemben vett Babig-tagadás. Magát az ateizmust is a judeo-kaotikusok terjesztették el a mai formájában, mert rájöttek, arra amit ma gerilla marketingnek hívunk. Ha az ellenzők is…..
Ákos Kramarics 2017.07.29 12:05:02
Az elmebetegségek létező dolgok..?? Pl. a homoszexualitás néhány évre betegség lett, aztán kivették a DSM-ből...

Te komolyan arra használod az Istentől kapott életenergiád, tested, elméd, gondolkodóképességed hogy azt bizonygatod hogy önmagunknál felsőbb értelemmel, tudatossággal foglalkozni bármi módon, az egy "elmebetegség"..??
:)

Nem tartod kicsit hiperegoistának ezt a te filozófiádat véletlenül...?

Ehhez képest egy vallásos csak annyit mond, "nem én vagyok a legfelsőbb, nem én vagyok az irányító, nem én tudom a legjobban" és ez bizonyítható is mindjárt azzal, hogy nem maguk az emberek választják meg előre születésük helyét és idejét, hanem valahogyan oda kerülnek.

Szóval nem szeretnélek bántani, de vegyük észre, az elméleteidnek a következménye egy olyan világkép, ahol ti pedoxosok vagytok az egészséges emberek, csak azért, mert hiperegoisták, hiper "én vagyok Isten" felfogásuak vagytok, (nálam Isten a legfelsőbb (tudású) tanítót jelenti) míg aki ennél egy hajszállal alázatosabb, és esetleg elfogadja hogy létezhetnek minálunk felsőbb tudással, értelemmel bíró lények, azok mind elmebetegek?? Te szerinted az alázatosság is egy "lelki"(???) betegség? A szeretet, az együttérzés vagy épp a megbocsátás - ezek mind mind patológiás megnyilvánulások..?? Egyáltalán miért ne lehetnének embereknek képzeletbeli barátaik? Ha ettől ők szebbnek jobbnak produktívabbnak érzik magukat akkor mi ezzel a baj? Másrészt honnét hogy mindegyik Isten csak képzeletbeli barát? Ezzel megint olyan mindentudással ruházod fel magad, amivel egy teista csak Istent ruházná fel... Akkor állíthatod, hogy mindd kitaláció, ha az összeset végigpróbáltad a szabályok pontos követésével, és megvizsgáltad mi történik pl. a halál után egy vallásosan leélt élet után, vagy több évtizednyi kőkekémy jóga-meditáció gyakorlás után a himalájában. Ezekről neked mind van tudásod???

Erősen kétlem. Ahogy az egyik írásodban a hallucinogénekről beszélsz, az a lenéző cinizmus elég sokat elárul. Azok a bizonyos "javasasszonyok", vagy sámánok egyneműleg aljas csalókként beállítása viszi a náci zsidó propaganda szintjét, ahol a zsidóság egy egynemű massza ami lopcsalhazudik.... Hát ezt hadd ne kommentáljam, de képzeld csak, a fűvel pl ráktól elkezdve már egy csomó mindent gyógyítanak, ahogy a különféle gyógynövényekkel gyógyításnak is nagy és széles kultúrája van. Persze te gondolom mindent sokkal jobban tudsz a gyógynövényeknél is, és ilyen olyan betegségeket lazán gyógyítasz a pédoxmantráiddal..???
Ákos Kramarics 2017.07.29 19:55:00
A hindu filozófia meglehetősen logikus választ ad egyébként erre a problémára, hogy miért születik valaki ide vagy oda a reinkarnáció törvényével, aminek lényege szerint a személyes vágyaink és érdemeink által érdemelünk ki ilyen vagy olyan testet. Aki emberként disznó módjára él, következőleg kegyelemben részesül és disznó testben élvezheti a disznólkodást az emberi testtel járó terhek és felelősség nélkül.

Aki ezzel szemben hiteles tanításokat követve próbálja fejleszteni magát, lehet hogy "félisteni", emberfeletti lény testében születhet majd meg, kiküszöbölve ezzel a valóság megismerésében az emberi léttel járó korlátozottságot, és egy sokkal fejlettebb elmével kutathat tovább keresése tárgya fele.

Arra próbálok rámutatni minden szavammal, hogy a tény, hogy valamit most az emberi érzékszerveinkkel és feldogóképességünkkel esetleg nem tudunk tanulmányozni, az nem jelenti azt, hogy annak teljesen el kell vetni a létét, jelentőségét stb. mert lehet hogy azok a törvények bizony evidenciák és működnek, és a halála pillanatában amikor szembesül ezekkel akkor sok kellemetlen dologtól kímélheti meg. Nem biztos, hogy csak zsugori csalók akarnak félrevezetni mindenkit, hanem lehet hogy bizony a vallások képében hiteles információk birtokában lévő felsőbb tudású lények próbálják figyelmeztetni a lényeket hogy mit érdemes tenni és mit nem, az alapján amit ők a halál utáni következményekként, születésekként látnak.

Kicsit ahhoz hasonló a ti gondolkodásotok, mint amikor egy majom, vagy barmilyen fejletlenebb lény kijelenti, hogy csakis ő tudhatja a legjobban mi is a valóság meg Isten meg egyebek, és borsóként pl. szépen megalkotja a maga borsóistenes filozófiáját, merthogy mivel ő egy majomnak pl. nem tudja milyen lehet lenni, ezért nem is számol a majmok létével és nem is gondolja hogy egy borsóénál létezhet magasabb szintű felfogása a világnak, hiszen borsóként csak a többi borsó, és a még primitívebb felfogású lények világképeit, felfogását képes vizsgálni. Nem tudom neked borsóként azt mondani hogy "gyere itt van nézdd meg ilyen egy krokodil!", mert nem tudsz idejönni, és szemed sincs amivel megnézd. Akkor most a krokodil csak egy mesebeli fantazmagória??? Lehet. De azt is tudja monfani a vallás - veletek szemben - hogy gyere, élj ilyen életet borsó, cserébe olyan testet (megfigyelő eszközöket) szerezhetsz amivel magad is megláthatod hogy a krokodil igenis létezik!!! :) ;)
A klasszikus vicc szerint: "még a Földön sem létezik értelmes élet, nem hogy azon kívül". De a tréfát félretéve az emberek három csoportra oszlanak, ha felmerül a földönkívüliek kérdése: vannak, akik kategorikusan tagadják még halvány esélyét is annak, hogy léteznének, aztán a második csoportba…..
Ákos Kramarics 2017.07.09 09:15:42
Tehát a nyugati tudomány csupán annyit bizonyított, hogy még ez a legdurvább fizikai sík is hemzseghet a földönkívüli élettől ha a feltárt idő és méretskálákat tekintjük, mindezt úgy, hogy szinte esélytelenek vagyunk bárminemű akárcsak jelentéktelenebb információhoz jutni erről az ezen a síkon működő megfigyelő eszközeinkkel.

Ennek fényében már csak a hallucinogén drogok által kiváltott különös tapasztalásoknak sem ártana jelentőséget tulajdonítani, nem beszélve a jóga szabályos gyakorlásával elérhető különleges eredményekről.

A (nyugati) "tudományos" álláspont roppant hiányosságát és reménytelenségét (mikor lesznek olyan műszereink-űrhajóink melyek érdemben javíthatnak a kilátásainkon..?) tekintve különösen hat az a magabiztosság ahogy a nyugati tudomány hívei egyszerűen lekonteohívősözik azokat az embereket akik egyszerűen más kérdéseket feltéve más utakon közelítenek egy problémához. Márpedig a jóga alapvetően csupán ott tér el a nyugati tudományos felfogástól, hogy a megfigyelő a fizikai érzékszervek fizikai síkon történő mesterséges bővítése helyett a fizikai és egyéb finomabb érzékszervek teljes kiküszöbölésére törekszik, mert egyfajta "szűrőként" tekint rájuk és nem pedig az információ elsődleges csatornájaként.

Ezt leszámítva a nyugati tudományos felfogáshoz hasonlóan a jóga tudománya jól meghatározott technikákkal dolgozik jól meghatározott célok érdekében, és nem valamiféle ködös katyvasz követése - éltetése a célja.