Regisztráció Blogot indítok
Adatok
decsilaszlo

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Világörökség részét képezi a 25 km összhosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer. A Domica-barlang 5,3 km-es szakasza Szlovákiában található. A Baradla nemcsak a térségnek, de hazánknak is legrégebben kutatott, képződményekben leggazdagabb – barlangtani értéke. A Baradla név feltehetően szláv…..
Az első szó legyen az elismerésé. Maradtak még hazánkban orvos-nővér szupercsapatok. Ilyen a Szent László Kórház hepatológiája is, ahol kezeltek. Ezútonis köszönöm dr. Nemesi Krisztinának és munkatársainak lelkiismeretes és eredményes ellátásomat. Lehet-e az egész Szent László egy „szuperkórház” ?…..
  Szereted-e az elegánsan  csomagolt hazugságot, a valóságnak hazudott fikciót? Ha igen, nézd meg Jakubisko filmjét a híres-hírhedt csejtei nagyasszonyról, Báthory Erzsébetről. Gyönyörűen elrendezett és forgatott fikció ez. A cselekmény kellően feszült, a legtöbb színész játéka szuggesztív, a…..
  Múltjukat tisztelő városokban a történelmi városnegyedeket elkülönítik, védik a modern irodai és a lakótelepi beépítésektől. Szép példa erre Sopron történelmi városmagja. A Körútköze a XIX. század végét és a XX. század elejét idézi stílusharmóniában, amikor a feltörekvő polgárság…..
 Mit keres egy hegymászófilm a bakancsos turizmusról szóló bejegyzések között? Olyan megtörtént tragédiáról szó, amely heves vitát váltott ki az egész hegymászó-társadalomban. Az 1996-os everesti hegymászó-tragédia során nyolc ember vesztette életét a hegyre lecsapó, szokásosan heves szélviharban.…..
A szentbékkállai kőtenger a természet szép alkotása a Káli-medence tájékán. Vajon ezt irigyelték meg a VII. és a VIII. kerület urai, amikor az alább bemutatásra kerülő közterületek kialakítását levezényelték, de legalábbis eltürték?   Erzsébetváros, Madách tér Örvendetes, hogy eltünt a csúf…..
Décsi László blogja Film Noir 2017.07.30 16:19:58
Először is, helyezkedjünk bele a hangulatba. Nem ajánlom a noir filmek megtekintését depressziós hangulatban, mert a végén még kiugrunk az ablakon. Akkor nézzünk noir filmet, ha kicsinyes indulatokból kell lehiggadnunk, vagy ha látni akarjuk a társadalmi élet fonákját is. Nem sorolom ide a rendező…..
  Halló magyar! Hol vagy? Felelj!Halló magyar! Hallasz? Felelj!Bármerre vitt a sors, hív az ősi földZászlója még ma is piros-fehér-zöld! Halló magyar! Kárpát felelj!Halló magyar! Erdély felelj!Bármerre vitt a sors, hív az ősi földSzívedben megmaradsz piros-fehér-zöld! De messze van…..
Nem a randihelyben szükölködő vagy egyszerüen természetbarát fiataloknak ajánlok itt kies és kieső réteket. Már a Gellérthegyen is megterem a "lihegő bokor". Nem a Hópárduc Alapítvány mászásterápiáját reklámozom, és nem ajánlom senkinek, hogy másszunk le Adamkó Péter útvonalán a 2 km mély…..
Pestnek a Kiskörút és a Nagykörút közötti, a Nyugati tértől a Duna-partig húzódó sávját - hívjuk így: Körútköze - sajátos életvitel és ebből adódó problémák jellemzik, amelyek négy kerületet (VI, VII, VIII, IX) is érintenek.A bulinegyed (a híres-hírhedt West-Balkántól ) problémáiról nagyon jó…..
A filmek világának létezik és gyarapodik egy olyan része, ahol rá kell tudnunk hangolódni egy film sajátos atmoszférájára, A hollywoodi filmipar termékei közül ide sorolható Spielberg "Párbaj" (az előzési pszichózisról) és "Kapj el, ha tudsz!" (a valóban élt ifjú amerikai Strassnoff Ignácról) c.…..
decsilaszlo 2017.07.17 22:39:28
@dzsuhesz: Politikusoknak különösen ajánlom 451Fahrenheitet, azt érdemes elolvasni is Bradbury-től. Az Everest-et akkor ajánlom, ha meg tudod nézni 3D-ben.
A HATÉKONY TÖRVÉNYT A CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK NÉLKÜLI ÉLETHEZ!!! Facebook-oldalon találkoztam ezzel a kitünő, bár nyomasztó bejegyzéssel, amelyet minden változtatás nélkül teszek közre:  Pintér Marianna Manka Budapest SZERINTED EZ ÍGY RENDBEN VAN??? Amikor gyermekbántalmazásról van szó, nagy a…..
"Az egyén feladata, hogy összekösse a múltat a jövővel utódai által, vagy azzal, amit másokért tesz." (Gene Hackman)  Van, aki a nőket védi. Van, aki a gyermekeket. Van, aki a kutyákat. Én a teljes családot szeretném védeni. A családot, amely több évszázados tapasztalat szerint a társadalom…..
Kornai János bizonyítja "Erőltetett vagy harmonikus növekedés?" c. müvében, hogy a dolgozó, vállalkozó emberek törekvéseivel, cselekvéseivel találkozó gazdaságpolitika lehet csak tartósan eredményes. A kiváló közgazdász tételét általánosítanám: a társadalmi fejlődés természetes útja az, amelyik…..
Üdvözlöm kedves olvasóimat. Dr. Décsi László vagyok, közlekedésgazdász és térségfejlesztési szakértő. Két gyermek apja. A 68-as nemzedék tagja, aki a 2000-es évekre eljutott a Jobbik Magyarországért Mozgalomig.  Ez a blog egy teljes ember blogja. Szól a magyar társadalom XXI. századi problémáiról,…..