Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gknight_007

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Gknight_007 2014.06.10 15:29:24
Kerékpárral közlekedek nap mint nap munkába. Autóval gyűlölök a városban közlekedni, a tömegközlekedés pedig, lassabb, koszosabb, és vicces módon egészségtelenebb is. Mióta nem tömegközlekedek, a járványok 90%-a elkerül....
A két év alatt a következőket tapasztaltam.
Télen sokkal jobban szeretek bringázni, mint nyáron. Most nagyon sok rutintalan, a közlekedésre is teljesen alkalmatlan bringán ücsörgő idióta van az utakon. Nem lehet elvitatni, engem is idegesítenek. Nagyon hasznos volna, ha felfognánk végre, hogy a kerékpározás tömegjelenség lett, muszáj keretek közé foglalni. Valahogy úgy képzelem mint az autók elterjedését, amíg csak pár pöfögött a lovaskocsik között, nem érdekelt senkit, de amint sokan lettek, kellett a kresz. Ugyanez van bringás fronton is, ugyan a kresz vonatozik ránk is, ismerni max az ismeri akinek autós jogosítványa is van, és számonkérhetőség nélkül
azok java is leszarja.Egy bringás jogsi, és valami azonosító nem volna ökörség. DE azt is le kell fektetni egyben, hogy a bringás hol mehet, és itt az autós KÖTELES szó nélkül eltűrni. Állítom én azért vagyok még életben, mert azt az egyszerű szabályt tartom, hogy mindenkinek elsőbbsége van, aki nagyobb nálam. Jött már velem szemben taxi a bringaúton, mentő, rendőr figyelmeztető jelzés nélkül kerülte az álló sort (Csepeli gyorsforgalmi-Soroksári kereszteződésben rendszeres). Az autók ha járdára állnak, előszeretettel használják a kerékpárfelhajtókat, az az ő kereküket is jobban kíméli. Kereszteződéseknél ahol a bringaút párhuzamosan fut az úttesttel, a kanyarodó autókból, tízből egy, ha megadja az elsőbbséget, parkoló autó amikor elindul, egy buszt még talán észrevesz, a bringást csak elvétve... soroljam?
Most mondhatnám a cikkre hajazóan, hogy autósok miért akartok megölni? Ellenben inkább azt javasolnám a TC szerkesztőségének, hogy az ilyen cikkek helyett arra koncentráljatok, hogyan lehetne ezt megoldani. Talán a Ti olvasottságotokkal összehozható lenne egy olyan fórum, ami értelmes javaslatok kiérlelésére alkalmas, ami azután beadható a megfelelő hivatalnak is.
Amíg csak az autós fájdalmát kiáltjátok a világba, hogy sok hülye ellepte a kedvenc utatokat, a megoldást nem szolgáljátok. Megjegyzem, autóban ülve ugyanúgy érzem, hogy sok hülye van a forgalomban, pont mint bringán. Ők nem zavarnak?
Gknight_007 2014.06.10 17:05:07
Sokan emlegetitek a zebrán tolós szabályt. Én ezt tartom konkrét ökörségnek, mert ha megáll az autós, én meg áttolom a bringát, az legyen mondjuk 15 másodperc amíg átérek, ha tekerek 6. A szabályt valószínűleg azért hozták, hogy egyrészt a bringás ne száguldozzon a gyalogosok között, másrészt ne érkezzen az autós számára észrevehetetlenül a zebrára. Na akkor ezt kéne törvénybe foglalni, mert pl. a bringás átvezetésnél, meg elvben elsőbbsége van a kerékpárosnak. Tehát ha szép fehér csíkok vannak az útra felfestve, akkor nincs elsőbbség, ha két sárga, akkor van... Visszás helyzet, főleg, hogy a legtöbb ilyen felfestés nagyon el is kopott... Legyen egy gyakorlati példa említve, a Rákóczi híd budai hídfője leejtős, sok kerékpáros eléggé felgyorsul lefelé menet. Majd keresztezi az utat, ami elég forgalmas, a Rákócziról lejövő forgalom azon része ami balra kanyarodik pedig elsőbbséget kéne adjon neki. Bringásként mondom, hogy az autósok helyzete itt pokol, nagyon kevés esélye van hogy egy hülyét aki 40-el beesik a kereszteződésbe, észrevegyen. Egységes szabály kell, max 10-15km sebesség, és az úttestre hajtás előtt meg KELL győződni róla, hogy az autósok látnak. Persze ez egyből hozná, hogy a kedvenc autós típusom direkt nem nézne oda, de ezekkel nincs mit kezdeni, ez a fajta amikor gyalogosként a zebrára lépnék, csak felbőgeti a motort, és rálép a gázra...
Tények és elméletek, csak a miheztartás végett. Szándékosan ugrasztották ki a nyulat a bokorból? Beáldozták Ricciardo pontjait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
Van az a street art, amikor a vicceskedő fiatalok otthon agyalnak, hogy miként tudnának egy matricával, felfújt mintával vagy plakáttal elgondolkodtató művészi objektummá alakítani valami utcasarkot. De az igazi street art nem ilyen izzadságszagú, egyetemi előadásokon kiérlelt…..
„Unglaublich, Super, Wahnsinn, Spitze, Wunderbar und so weiter…” –csupa nagy betűvel írandó a véget nem érő jelzők sora. Tegye mindenki a szívére kezét és mondja őszintén , hogy tudta és erre számított. A vb előtt  egy hónappal ennek a párharcnak még…..
Frensysnek sikerült egy olyan Whirpool-mosógépet vásárolnia az Auchanban, ami minduntalan elkalandozik, ezért még a legrövidebb mosási programja sem ér sohase véget. A Homár különösen szereti a mosógépszerelőket, de még így is meglepő a "processzorcsere" utáni…..
Két forduló telt el eddig a spanyol élvonalbeli bajnokságból és nem maradtunk események nélkül. Gólok, cselek, szurkolói öröm és bánat legalább annyi van, mint bármely más ligában. Témát szolgáltatnak a sztárok, az edzők, újonnan vagy ismét felfedezett játékosok,…..
A spanyol bajnokság szar. Egy minden szempontból egyszerű megállapítás. Bonyolultabban úgy lehetne fogalmazni, hogy nincsen benne izgalom, nincsenek benne igazi egyéniségek, a csapatok nagyon könnyen skatulyázhatók és kasztjukból gyakorlatilag képtelenek kitörni, a bajnokság…..
A délelőtti posztunk után most egy másik Gábor történetét osztjuk meg veletek. Ha ez pontosan a leírtak szerint történt, akkor talán levélírónknak érdemes volna erről bejelentést tenni a rendőrségen, hisz elvileg videófelvétel is van arról, ami történt. Az én esetem azt…..