Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeretünk Mesélni

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent az Első mesém! Az első olyan mesekönyv, amely kifejezetten a még pocakban lévő babáknak szól! A dallamos, verses mese nem csak a babát, hanem a szülőket is felkészíti a családdá válás és a világ megismerésének csodájára. Emellett egy, a szülők által kitölthető, babanaplót is…..
Kevés ember van, aki nem fél mások véleményétől, aki ki mer törni azok közül a keretek közül, amit a családja, a társadalom, az iskola kijelöl a számára. A mesehőseid egy része küzdő típus, aki nem adja fel, akkor sem, amikor mindenki más megtenné a helyükben. Mi ihlette A lány, aki orvos akart…..
Fogadjátok szeretettel új sorozatunkat, a Mindenki fél valamitől-t, melyben olyan mesekönyveket mutatunk be, amelyek segíthetnek a gyerekeknek a félelmeik leküzdésében. Első interjúalanyunk Kertész Erzsi. De először is, mit mond erről a pszichológus?  A legtöbb kutatás szerint hat alapérzelmünk…..
Dér Adrienn könyve, A kaszabmanó, az elmúlt évek egyik kiemelkedő olvasási élménye volt a számomra. Már a borító is felkeltette az érdeklődésemet: a kortárs mesekönyvpiacon egyre inkább uniformizálódó borítók és illusztrációk között meghökkentően kivirított kék-fehér rajzolatával a Napkút Kiadó…..
Korábban már írtunk Ubukubu zűrkalandjairól, és most szerencsére a folytatását is megkaptuk a Napraforgó kiadó jóvoltából. Most már ketten olvastuk a kisfiammal, és ha lehet ilyet írni, még jobban élveztük, mint az első részt. Tartsatok velünk ti is!         Ahogy azt már az első…..
A Dörmögő Dömötörből már jól ismert Kilincscica és barátai az ovi varázslatos világába kalauzolnak el bennünket. Ki ne ismerné Kilincscicát, rendes nevén Kilincsmacskát? Minden kisgyermek kabalái között rejtőzik egy, aki csak arra vár, hogy eljöjjön az éjszaka, amikor a gazdája álomra hajtja a…..
Az új közösségbe való beszoktatás rendszerint az egész családot megviseli, különösen, ha ez az első, hosszabb jellegű elválás a szülőktől. A szülő általában küzd a lelkifurdalásával, amiért nem lehet tovább a gyermekkel, ezt fokozzák az olyan szorongások, hogy vajon megfelelően gondoskodnak-e a…..
    Sok szülő küzd azzal, hogy szeretné közelebb hozni a kultúrát a gyermekéhez, ami lássuk be, nem könnyű a csillámporos TV-mesék és szuperkütyük világában. Van, akinek hét próbával is felér, mire egy könyv elolvasására ráveszi kisdedét, a színházra is szájhúzogatás a válasz, a komolyzene…..
Pásztohy Panka, író-illusztrátor. A 3-6 éves korosztály tagjai közül szinte alig van olyan, aki ne találkozott volna kedves, vidám, színes rajzaival, és történeteivel, melyek mondanivalója a felnőtteket is elgondolkozásra késztetheti. Fogadjátok szeretettel Pankával készített interjúnkat!  Hogyan…..
Veletek is előfordult már, hogy csalódtatok az agyonreklámozott, kritikák, újságok, bloggerek által egekig magasztalt mesekönyvekben, mert hiába szerették a felnőtt olvasók, a ti gyerekeiteknek egyáltalán nem jött be? Olyan csemetétek van, aki szeret olvasni, mindenről megvan a véleménye, és el is…..
Nádasi-Ozsvár Andrea Miért kezdtél el írni? Támogat a környezeted az írásban? Hogyan tudsz rá időt szakítani? Van írói példaképed? Válasz: Kisfiam megszületése óta minden este mesélek neki, könyvet lapozgatunk, történeteket találunk ki. A harmadik év végére meguntam az autós történeteket. Egy…..
Két-három éves kor előtt sokan feleslegesnek tartják a felolvasást, mivel a baba még kevés visszajelzést ad. Való igaz, egy pici csecsemő látszólag nem lelkesedik a könyvek iránt, de az agy fejlődése a terhesség ötödik hetében kezdődik, innentől kezdve pedig minden apróság nyomot hagy bennük. A most…..
#mese #kortárs #magyar #noamese Nádasi-Ozsvár Andrea: Bosszantöpp és más furcsaságok Tetszett a mese? Vedd meg a mesekönyvet és folytatásait itt: http://www.noamese.hu Facebook oldal: www.facebook.com/noamese és www.facebook.com/szeretunkmeselni Főgel Alexandra (a mesekönyv illusztrátora)…..
A mesehősök jöhetnek-mehetnek, matricák újulhatnak, a dínótéma állandó az ovis korosztálynál, főleg a fiúknál örök kedvenc. A korábban milliószor átböngészett és minden egyes alkalommal újabb és újabb furcsaságokkal megörvendeztető Keresd meg a dinoszauruszokat könyv nagytestvérét kaptuk meg a…..
Ubukubu Zűrkalandjai 1. Űrszörnyű és a különleges képességek Zseniális kiskönyv akadt a napokban a kezembe a Napraforgó Kiadó jóvoltából, melynek már a címe is ígéretes volt, de végig lapozva, és a grafikákat is átfutva rögtön éreztem, hogy telitalálat lesz.  Porzsolt Ami Ubukubu zűrkalandjai…..
  A családi legendárium szerint boszorkány felmenőkkel is rendelkezem, ezért amint megláttam Tölgyesi Lívia Bükki bűbájosok című meseregényét, tudtam, hogy ez lesz a következő olvasnivalónk. Addig is, amíg eljutunk a végére, mert a lányom megtiltotta, hogy nélküle továbbhaladjak, olvassátok el a…..
Legutóbbi interjúalanyunk Holden Rose, a 7-11 éves korosztálynak szánt detektívtörténetek kiagyalója. Sorozatával, a Howard Matheu különös esetei-vel és országszerte tartott előadásaival elszántan küzd, hogy kisebb gyermekeinket rávegye az olvasásra, a nagyobbakat pedig írásra. Egy…..
  Interjú Babos „Bábos” Eszterrel, aki bábelőadó, báboktató és meseíró egy személyben Eszterrel a bábos mesekuckó foglalkozásvezetői képzésen ismerkedtem meg, ahol rendkívül érdekes dolgokat mesélt arról, hogyan használhatjuk a bábozást gyermekeink fejlesztésére, segítésére, problémáik…..
Gyermekeid ihlették az első meséket. Milyen volt a visszajelzés részükről, amikor nyomtatott formában látták viszont közös történeteiteket?     Eleinte nem igazán értették az egészet. Az például sehogy sem fért a fejükbe, hogy az otthon fellelhető összes tiszteletpéldányt én írtam. „Ilyen sokat…..
Mi volt az idei legkedvesebb nyári élményed? Több legkedvesebb élményem volt. Nyár közepén kiskutyáink születtek, a férjemmel és a barátainkkal egy hetet voltunk Grúziában, aztán a családdal néhány napot a Balatonon is, de ami most a legfrissebb, az egy három napos vendégség nálunk, sok-sok…..
                          Mai interjúalanyunk M. Kácsor Zoltán, aki Garázs bagázs sorozatával kisfiúk tömegeinek szerzett örömet, Utazás Dínómdánomba című új meseregényével pedig, a dinoszaurusz-rajongók szívébe is belopta magát.    Leginkább meséidről vagy ismert. Más műfajban is…..
Valószínű, hogy az összes kortárs meseíró szépen, csendben a sarokba állította a laptopját, amikor kezükbe került az első Kufli könyv. Én legalábbis ezt tettem egy kis időre, amíg el nem múlt a sokkhatás.  Csodálkoznék, ha a kuflik ilyen letaglózó hatással lettek volna a komplett kortárs…..
Szeretünk Mesélni 2017.08.15 22:20:18
  A meseíróvá varázsolt dalszövegíró Mai kedves interjúalanyom Major Eszter, akinek a Napraforgó Kiadónál jelentek meg kicsiknek ajánlható leporelló verseskötetei Évszakok - Nyári álom és Évszakok - Nyári kaland címmel. A versesköteteket jól kiegészíti a Nyári színező kötet, amelyen a kis…..
Olyan író vagy, aki több műfajban is alkot, hiszen a gyerekeknek szóló könyveid ( A csodatermő fa, Csibemese, Első verseskönyvem) mellett novellásköteted is jelent meg, Olasz vacsora címmel. A mese műfaját miért választottad?   Előbb írtam meséket, mint novellákat. Nagyon szeretem a gyerekeket,…..
A mai napon egy kedves és kreatív meseíró látogatott el hozzánk egy interjú erejéig: Hollenczerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibék és barátaik sorozat megalkotója, amely a maga nemében igazi különlegesség: a szereplőket egytől-egyig megformázta gyöngyből a mesélő, és ezek a gyöngyfigurák a mesék…..