Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GFO

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1919. Charles Godefroy francia pilóta repül át a párizsi Diadalív alatt. Filmen is megnézhető..
GFO 2024.02.26 14:37:40
@¿Qué tapas hay?: Megnéztem alaposan az utcaképet. Ez tényleg gettó? Az épületek egészen rendben vannak, a pár graffitit leszámítva, vannak fák ültetve, közel van a gótikus negyedhez. Nem tűnik különösebben ijesztő vagy visszataszító helynek.
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
GFO 2023.12.21 15:04:27
@queenagi: "Nem hiszem, hogy ne lett volna 2 konyhaszekrény a testőrségből, aki gyorsan a hóna alá nyúl, felkapja, elviszi és bezárja valami ólba, amíg a királynő ott van."
Na de lett volna joguk ehhez?
Meg szerintem nem az a testörök dolga, hogy betartassák a dresscode-ot, pláne nem eröszakkal.
Ez még simán belefért a szabad véleménynyilvánításba, szvsz.
1912. Vidéki fiú házilag barkácsolt fabiciklijével..
GFO 2023.09.18 13:27:43
@tutyimutyi terminátor: Én nem érzek ellentmondást. Miért ne lehetett volna régen az a "való világ", hogy nagyon sok minden házilag készített, azaz barkácsolt volt? Miért helytelen ennek a szónak a használata? Pejoratív, lenézö lenne? Én nem érzem annak. Még az angol megfelelöje jut az eszembe: DIY, azaz do it yourself - és milyen találó, pont erröl van szó.
Abban egyetértek, hogy valóban sokat változott a világ, és ma már a barkácsolás a legtöbbeknek inkább hobbiból, szabadidöben végzett tevékenység, míg régen kényszerüség volt. A fenti fénykép ist ezt illusztrálja kiválóan. (Mellé lehetne tenni egy mai gyerek képét, ahogy pózol a pl. dechatlonos biciklijével).
Nyári ismétlőválogatásunk újabb darabja, 9 éve bemutatott fotókból: 1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele..
GFO 2023.08.08 14:44:38
@Androsz: Az eredeti problémafelvetésedben az adatvesztés kockázatáról volt szó, legalábbis én úgy értettem, és kifejezetten arra reagáltam. De még itt is különbséget tehetünk a kockázati források alapján. Én csupán annyit akartam mondani, hogy szerintem a "természeti csapások, nemzetközi torzsalkodások és müszaki hibák esetén" szerintem a felhö nem feltétlenül nagyobb kockázat. Söt, szerintem megfelelö megvalósítás esetén kisebb, a földrajzilag elosztott redundancia révén.

Természetesen a felhöalapú adattárolásnak van sok hátránya is, nem csak elönye, sokat ezek közül felsoroltál, nem vitatkozom.

> "Én még csak azt sem értem, hogy miért használ annyi ember Gmail fiókot, miközben a Google olyan végtelenül pofátlan, hogy most már gmailes címre csak gmailes címről tudok e-mailt küldeni, a máshonnan érkező leveleket egyszerűen visszadobja."
Na, erröl nem tudok, nekem is GMail van, de nem vettem észre, hogy nem kapnék meg e-maileket. Kíváncsi lennék ennek a hátterére, van esetleg valami plusz infód vagy linked?
GFO 2023.08.08 18:36:10
@Androsz: Aha. Persze, bosszantó, ha valaki a freemail-es e-mail címét emiatt nem tudja használni. Mondjuk én már kb. 15 éve nem használok freemailt, már akkor sem igazán volt egy 'state of the art' szolgáltatás, ezek szerint jól tettem.
Bár szerintem ebben a konkrét esetben én inkább a freemail-nél tennék panaszt, és nem a google-nél, a gmail-es hibaleírást csatolva.

Az e-mailek szerveren vs. lokálisan történő tárolásához meg annyit, hogy az egyik nem zárja ki a másikat. Nyilván lehet a szerveren tárolni és a lokális kliens is letöltheti (letölti) a leveleket, amiről lehet biztonsági másolatot csinálni tetszés szerint.
Amúgy miért POP3 és miért nem IMAP?
GFO 2023.08.08 19:32:02
@Androsz: Hát igen, sokan nem tudják, mi történik a háttérben, ha megnyitnak egy weboldalt, vagy amikor automatikusan elfogadják az összes cookie-t. Van, aki tudja, de elfogadja, mert tisztában van vele, hogy semmi sincs ingyen, az index sem és a blog.hu sem.

Eddig azt feltételeztem, hogy IMAP kliensek esetén is lehet állítani szinkronizációs periódust, vagy manuális szinkronizációt (tudom, hogy alapból szerver push-ol). De sosem néztem utána.
1937. A holland hadsereg biciklis ezredének dobosa..
GFO 2023.06.21 09:08:30
@Etniez: Erre meg molnibalage annyit reagált, hogy de nem. Szövegértés!
Bocs, hogy beleszóltam, de nem bírtam megállni, ez annyira szúrta a szemem.
1920. A Ku Klux Klan csapata egy kansasi autóversenyen..
GFO 2023.05.08 14:50:09
@kewcheg: Bécs a szovjet zónában volt, de felosztva a szovjet mellett amerikai, francia és brit megszállási zónákra. Ezt csak a teljesség kedvéért említem meg, mert ez a helyzeten (mármint a nyugatikocsiellátottság helyzetén) gondolom nem sokat változtatott.
GFO 2023.05.08 15:24:05
@kewcheg: igen, bár Bécs esetén ez nem csak 1945 nyaráról szólt, hanem egy tartósabb állapotról; egészen 1955-ig felosztva maradt. Ha nem lett volna az államszerzödés, akkor szerintem hasonlóan alakulhatott volna a sorsa, mint Berliné. (Bár kérdés, hogy itt lett volna-e pl. légi híd, vagy átengedték volna-e a nyugati hatalmak, azaz az USA, inkább az egészet a szovjeteknek.)
GFO 2023.05.09 09:24:51
@Carada: Igen, én is ezt tapasztalom. @JTom: az általad bemásolt link tényleg nem müködik.
1919. május 1. Lenin a Kreml falánál a május elsejei ünnepségen a Vörös téren. Utólag színezett felvétel..
GFO 2023.04.24 16:10:15
@Club Sandwich: Igen, igen. Jobban kellett volna hangsúlyoznom, hogy "végeredményben" / "effektíve". Átfogalmaztam, amit írtam, aztán ez kimaradt.
Nyilván technikailag a képpontok száma a digitális szenzor esetén fix, míg az analóg film esetén már a kiindulási állapotban is kevesebb 'képpontról' beszélhetünk. Viszont ha a végeredményt vesszük figyelembe, akkor mindkét esetben igaz, hogy:

--> kevesebb fény --> nagyobb érzékenység szükséges --> kevesebb részlet (kevesebb információ, kisebb _effektív_ felbontás).
GFO 2023.04.24 20:26:52
@Fotósképző: A manóba, már megint valóban félreérthető voltam, elnézést. A kérdéses részt úgy értettem, hogy analóg technika esetén nagyobb érzékenység esetén valóban kevesebb képpontról beszélhetünk, mint alacsonyabb érzékenység esetén (hiszen nagyobbak a molekulák), míg digitális technika esetén a képpontok száma fix; azaz neked ill. Club Sandwichnek adtam igazat.

Amúgy szerintem mind egyetértünk mindenben. ;)
GFO 2023.04.28 10:44:35
@amundsen: Vajon a két központi figura (utas) feje is aszpikkal van bekenve? :)
1920. Benzinkút Stockholmban a Julikullenen. Manapság ÍGY fest..
GFO 2023.04.18 10:07:17
@Roan: Minden bizonnyal elírás, és az valójában 1 kcal. A köznyelvben nagyon gyakori, hogy a "kcal" mértékegységet egyszerüen kalóriának hívják, amit mérnökként elég nehéz elviselnem :D.
Kérdés, hogy a cég már ehhez a szokáshoz alkalmazkodott-e szándékosan, vagy pedig az ilyen hibák erösítették meg ezt a használatot a köznyelvben.
GFO 2023.04.18 11:58:28
@bioLarzen: Igen, szerintem is lehet, hogy "ráhazudták", szerintem abból az okból, amit fentebb írtam (köznyelvi használat). A kilokalóriát, kcal-t nehéz egy jól mutató reklámszlogenbe szépen beilleszteni, azt meg mégsem írhatják, hogy csak 1000 kalóriát tartalmaz, az felérne egy marketinges öngóllal :D .
GFO 2023.04.19 16:30:45
@gigabursch: Nem is az zavar engem, hogy SI vagy nem SI (azaz kcal vs. MJ, lóerö vagy kW, stb., hiszen itt a szokásjog érvényesül), hanem a helytelen használat. Számomra messze a legidegesítöbb egyébként a kWh, mint (elektromos) energiamennyiség teljesen helytelen használata (ill. nem-használata), és nem csak mindenféle fórumokban, hanem újságírók által írt cikkekben is. (Bár mondjuk egy napelemrendszert birtokló, vagy az iránt érdeklödö fórumozótól is elvárnám, hogy tisztába teszi magát ezen a téren.)
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
GFO 2023.02.27 18:21:26
@lutria: Miért, ezzel mi a gond? Én pont úgy tudtam, hogy a domináns szem és kéz mindig ellentétes. Én pl. balkezes vagyok és a jobb szemem a domináns.
GFO 2023.02.27 19:48:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: és @Androsz: jó, hát akkor minden bizonnyal rosszul tudtam. Meg szerencsére puskákkal sincs gyakorlati tapasztalatom. Hmm, most kívancsi lettem, mennyire jelentene ez nekem gondot. :).
Bécsben és Sopronban is tüntettek azok az ingázók, akik úgy érzik, a határzár, illetve az azzal kapcsolatos, szerintük kaotikus kormányzati kommunikáció nehéz helyzetbe hozta őket. Te is ingázol? Van véleményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
GFO 2020.09.09 15:15:43
@Csodabogár: Augusztus 28-án este jelentették be, akkor megírta az Index is. Nincs jelentősége, csak meg akartam erősíteni, hogy tényleg így volt. Még akkor este pattantunk is a kocsiba, hogy hazamenjünk még egy utolsó hétvégére, mielőtt megint ki tudja hány hétig/hónapig el leszünk zárva a család Magyarországon élő részétől... :(
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
GFO 2020.07.28 16:16:20
@bioLarzen: OK, persze, de attól még a kérdés jogos.
(És miért kell, hogy a blog.hu megizélje a bloggazdát? Hát mert különben mega blog.hu-t izélik meg, nyilván :) )
Szóval én úgy értelmeztem azt a kérdést, hogy úgy általánosságban miért számít ma károsnak, ha 18 év alattiak meztelen testet látnak? (Ha az szexualitástól, obszcenitástól mentes, of course.)
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
GFO 2020.07.27 13:15:03
@Antal Jozsa: Kis szerencsével vagy kitartással el lehet kerülni a províziót, hiszen nem csak közvetítön keresztül szoktak bérlöket keresni. Így aztán a keresöoldalakon is lehet 'provisionsfrei' lakásokra szürni. Nyilván így beszükül a kinálat, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés.
Mi most a 2. albérletben lakunk, mindkettöbe provízió fizetése nélkül sikerült költöznünk.
GFO 2020.07.27 21:15:52
@Antal Jozsa: Persze, nagy szemétség, háborognak is sokan, meg a német modellt emlegetik (ahol a bérbeadó fizeti a kauciót), én elvből nem is néztem soha províziós albérletet. Pedig abból van a több.
GFO 2020.07.27 21:19:10
@GFO: elírtam: "...ahol a bérbeadó fizeti a províziót...", természetesen. (Ami azért is sokkal logikusabb, mert ők veszik igénybe ezt a szolgáltatást, ők kérik fel a közvetítőt.)
1900. Új fajta tűzoltósisak tesztje Németországban..
GFO 2020.07.10 07:27:23
@bioLarzen: nna, akkor legalább van ez ellen jogszabály. Mondjuk láthatóan sokat ér.
A parasztoktól pedig ezúton szeretnék elnézést kérni.
GFO 2020.07.10 12:26:52
@bioLarzen: úgy legyen.
Az is megdöbbentö, hogy még ebben a kontextusban is képesek egyesek a Greenpeace-t fikázni. Függetlenül más, esetleg kérdéses akcióiktól, azért itt a tiltakozásuk igencsak jogos.
GFO 2020.07.13 11:18:13
@David Bowman: "Mindenesetre, ha sugárzó, a víz alatt van a legjobb helyen." Ezt mire alapozod? Különösen egy "nem tudjuk, hogy..." monológ után meredek kijelentés ez.
A nyár utolsó Napi érdekesét láthatjátok ma. Szerdán még jön egy bejegyzés, ám utána kis szünetre vonulunk el mi is. Szeptember 15-én vasárnap láthattok újabb Napi érdekest, aztán egy 300., jubileumi monstre válogatás érkezik majd.  Szükség van a pihenésre, a fotók felfrissítésére, és ígérhetem…..
#529 Az űrhajózás és a számítózás olyan elválaszthatatlanok, mint a magyar ember és a panaszkodás. Ezt tuti a NASA-nál is így gondolták, mert amikor Kennedy híres 1962-es beszédével rácsibészeltette az egész amerikai nemzetet a holdutazásra, az első megrendelés tárgya, amire szerződést kötöttek az a…..
GFO 2019.07.20 11:07:58
@Zoli Kovács 4: Nyilván nem akartam minden zavaró részletet felsorolni, elég hosszú lista lett volna.
GFO 2019.07.20 14:11:19
@Zoli Kovács 4: OK. Az Index főoldalról betévedve, ezt a blogot nem ismerve könnyen érheti csalódás az embert.
Marie McCreadie-vel 13 éves korában olyan dolog történt, ami megváltoztatta az életét. Az ausztrál nő tinédzserként hirtelen megnémult. Az esetre az orvosok sem találtak magyarázatot. Korábbi betegségére a gégegyulladással járó hörghurutra gyanakodtak, de a hangja azt követően sem tért vissza, hogy…..
GFO 2019.07.12 20:07:17
@fideSS a retardáltak gyűjtőhelye: Miért, akkor hogy kéne kinéznie?
Amúgy meg a hangszalagok nem a nyelőcsőben vannak, így nem igazán éri nyál, kaja vagy sav.
Ass blaster A ló túloldala (1) 2019.01.06 16:56:31
Immár több mint hét éve élünk Londonban és idén is megtettem szokásos tisztelgő látogatásom otthon. Egymerő rohanás volt az egész, hivatali ügyintézéstől kezdve színházlátogatásokig régi és új barátokkal való találkozások, rokoni látogatások garmadája, csak mentem mentem és mentem de mindez óriási…..
A világ 8. csodája Chilében található, és a blog rutinos olvasói ebből már tudhatják, hogy Ági legújabb kalandjai jönnek, tényleg lélegzetelállító képekkel. Azt hiszem, sokkal több felvezetés ehhez a poszthoz nem is kell… Te jártál valamilyen érdekes helyen? Hol nyaralsz /…..
GFO 2017.07.14 17:42:55
@Pink Petsch: Igen, lényegében mindezzel egyetértek. Mivel mi nem kívülállók vagyunk, ezért nem csak azt látjuk, hogy mik az hiányosságok, és hogy mit lehetne ellenük tenni, hanem azt is, hogy mik az akadályok. A legnagyobb akadály pedig éppen az, amire te is utalsz: "az ember lehet okos, a tömeg mindig buta". Illetve az, hogy ezen a területen a tettek és következményeik között gyakran több generációs idöbeli különbség van. Az, hogy 60 év múlva esetleg minden sokkal rosszabb lesz, de durván, az sajnos egyáltalán nem motiváció a változásra a ma élö emberek és politikusok számára. A béka és a lassan melegedö víz esete...
GFO 2017.07.14 19:14:30
@Pink Petsch: Muszáj nekünk olyan gyorsan fejlödni? :)
De erre nincs egyszerü válasz, mert a fejlödés is egy nagyon tág fogalom; van, ami a te példád esetén (200-300 évig élünk) lelassulna, van, ami nem. Másrészt van fenntartható fejlödés (pl. technológia, egészségügy, tudományok fejlödése), meg nem fenntartható (nem tarthat örökké, véges eröforráson alapuló), pl. népességszám, árumennyiség, stb. Szerintem a hosszabb élettartam esetén ez utóbbiak lassulnának le. De igazából lényegtelen, mert így csak lasssabban jutnánk el ugyanoda... Nem mindegy, hogy 2900-ban vagy 5000-ben halunk ki? :D
GFO 2017.07.14 19:51:32
@Pink Petsch: Nem, persze, hogy nem örülnék :) Erre írtam, hogy a fejlődés alatt nagyon sok mindenre lehet gondolni.
Javában tart a világ leghíresebb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de France, ami egyike azon sporteseményeknek, amelyet az ember legalább egyszer az életben szívesen megnézne egészen közelről is. Nos, Hari Seldonnak ez megadatott, az pedig már a mi szerencsénk, hogy írt is…..
GFO 2017.07.13 14:54:45
@P.Elliot: Teljesen más helyzet, meg sokkal kevesebb az autó is, de pl. a bécsi maratonon a BMW már kapott ezen a lehetöségen, és i8-at ill. i3-at használnak már kb. 2 éve felvezetöautóként. Persze itt csak 42 km-t kell megtenni.
Harmadik, befejező részéhez érkezett Péter és családja története. Az első részben arról volt szó, hogy 5 év külföldi élet után miért és hogyan költöztek vissza Magyarországra, hogy aztán kiderüljön: Magyarországon munkát találni, élhető fizetést keresni, lehetetlen küldetés. Péter aztán újra…..
GFO 2017.07.11 09:45:09
@Hari Seldon 2: Hát elvileg a naponta levezethetö órák száma szabályozva van, szóval tachográfos kamionok esetén, amivel száguldozni se lehet, az elvi limit olyan 9 h * 90 km/h ~ 800 km.
Tachográf nélküli furgont és 130 km/h-t feltételezve az 1500 km olyan 11-12 órás napi vezetést feltételez. Hát, szerintem hihetö, viszont tényleg embertpróbáló.
GFO 2017.07.11 10:30:07
@Golf2: Jogos. Egyezzünk ki 12-15 órában :).
Igazából lényegtelen, nem akarok (tovább) a számokon lovalogni: ígyis-úgyis brutálisan sok.
GFO 2017.07.11 21:27:34
@Shanarey: Gott sei Dank... und dir :)
Az ember azt gondolná, hogy öt év után az ember már otthonának érzi azt a várost, ahol él, és tulajdonképpen ez történt Imolával is, aztán az élet (meg egy szerelem) mégis úgy hozta (és ilyen is van), hogy most Budapesten él. Te is hazaköltöztél? Vagy csak tervezed? Hogyan…..