Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bovorac

0 bejegyzést írt és 483 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ATV még tavaly nyáron, a Hetek c. lapban jelentette be, hogy új szórakoztató csatornát indítanak. A neve ATV Spirit lett, napi 24 órában sugároz majd gyermek, humor, sorozat, film, dokumentum, reality, kert és barkácsolés témakörökben, az akkori ígéret szerint javarészt vásárolt tartalmakból. A…..
bovorac 2019.01.07 14:37:36
@DoctorMorreau: Nem volt az fél év, csak néhány hét. Ráadásul az RTL Klub úgy indult, hogy eredetileg nem is ő volt az országos kereskedelmi frekvencia nyertese, csak épp a politikai ügyeskedés eredményeként mégis ő lett a befutó. Nem mellesleg abszolút kész volt a koncepció, a bejáratós idő letelte után azonnal felállt a teljes csatorna (lényegében készre el volt tervezve, csak a bizonytalanságok miatt semmit nem gyártottak le előre).

Ezzel szemben itt hónapok óta tudott dolog, hogy indíthatják, s nincs semmi, ami miatt oda kellene kapcsolni. Ez nagyon az ATV-s fillérbaszás esetének tűnik: két csatorna után több pénzt kapnak a kábelszolgáltatótól, mint egy után.
Fotó: Guido Bergmann/Bundesregierung - Pool via Getty Images Hungary Annyira nagyon magas labdát adott az ötös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosa a magyar kormány egyes számú üzenőfüzetében, a Magyar Időkben, hogy szinte fáj leütni. Bayer Zsolt ugyanis terjengős publicisztikában fejtette ki,…..
bovorac 2018.06.29 21:44:31
AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Ugyancsak furmányosan lehet kitalálva ez a liberáldiktatúra, mert csupán az ellenség megtévesztése érdekében Löwre rászóltak, hogy Gündogant viszont nehogy játszassa 60 percnél tovább.

Tudom, hogy bizonyos mennyiségű egybites propagandát megszeretve a világ kezd bonyolult lenni, legyen szó akár politikáról, akár fociról, de azért megpróbálom:

Politika
1. Özil és Gündogan nem azért lett nem-szeretem gyerek Németországban, mert migráncs, hanem mert lepacsizott Erdogannal.

2. Erdogan khm "választási győzelmének" egyetlen Európában élő kormányfő örült nyíltan. Az pedig nem Merkel volt.

3. Tehát ha Merkel - a maga CDU-s, tehát kereszténydemokrata hátterével egyébként - liberáldiktatúrát valósítana meg, akkor Löwre annak értelmében kellett volna rászólnia, hogy nehogy játszatni merje Özilt, mert irgumburgum.

4. Löw pedig mégis játszatta. Ergo ő vagy a liberáltdiktatúra ellen fellázadó forradalmár, vagy nincs liberáldiktatúra Németországban.

5. Mindenesetre a magyarországi fröcsögőknek amiatt kellene most fröcsögni - ha jól követem a hős vezér logikáját -, mert nem játszott a Nationalelfben elegendő Erdogant támogató játékos.

Ennyit a politikáról.

A foci részéről:

1. Özil a négy éve világbajnok csapat egyik kulcsfigurája volt.

2. Löw köztudottan imádja Özil játékát, ha kell, ha nem, játszatja.

3. Löw köztudottan ragaszkodik bizonyos megoldásaihoz, amelyet a külvilág kb. 99%-a nem ért (ilyen pl. Mario Gomez játszatása is).

4. Löw jól láthatóan azt a sémát akarta lemásolni, ami a Real Madridban működik, nevezetesen, hogy kettős vezetésű középpályát szervez - csak épp Kroos Modriccsal megérteti magát, Özillel meg (ezúttal) nem.

5. Löw elszúrta, nemigen tudott változtatni.

6. Ezzel együtt Löw a csúcsedzők egyike, nem pedig én vagy a most őt biráló cc. 160 millió ember közül bárki (beleértve a fasz Matthaust is).
Ahogy már korábban írtuk, Jakupcsek Gabriella ősztől újra műsort vezet az ATV-n, és bár a hírt áprilisban még sem a csatorna vezérigazgatója, sem a műsorvezető nem erősítette meg, mostanra biztossá vált Jakupcsek érkezése, erről maga Németh S. Szilárd beszélt a Blikknek. "A főbb kérdésekben…..
bovorac 2018.06.13 10:54:43
A Homeland nyolcadik évadának utolsó két része tele van Magyarországon forgatott jelenetekkel, mert Budapest már megint Moszkvát játssza el: benne van a Vár, Claire Danes parókában szaladgál a belvárosban meg a Keleti pályaudvaron, és feltűnik az Óbudai-sziget K-hídja is. Az első részben feltűnő…..
bovorac 2018.05.02 11:50:23
@,,: Senki által nem megválasztott művészfélék politizálnak a választási kampány után alig valamivel, miközben a magyar nép erős felhatalmazást adott a maga választotta út folytatásához.
Távozik a Jóban Rosszban Bezerédi dokija, a sorozat meghatározó szereplőjét alakító Kedvek Richárd elhagyja a stábot, kedden láthatjuk majd utoljára a Csillagvirág klinika alkalmazottjaként. Kedvek Richárd 2011 nyarán csatlakozott a Jóban Rosszban szereplőgárdájához, távozását pedig közel hét évvel…..
bovorac 2018.04.25 09:29:37
@Terézágyú: És miközben vár a liftre, majdnem elsírja magát, majd pedig mindkét kezével megkapaszkodik a lift-ajtófélfában, mielőtt "véletlenül" az aknába lépne-:)
Ma, 2018 március 13-án, 13 óra 41 perckor ez volt az egykoron szebb napokat látott portál címlapján, írta egy olvasónk, majd feltette a költői kérdést, hogy vajon mi a világrekord a témában. Ezt spec. nem tudjuk de pár napja a Pesti Srácok címlapján 21 alkalommal szerepelt a migráns/migráció. ..
bovorac 2018.03.13 15:26:44
@Terézágyú: Az a kérdés, hogy miként fordulhat elő, hogy idehaza van gyilkos, kiütés, megfojtás, feltörés, agyonlövés, aljas átverés - amikor itthon nincs is migráncs.

Most akkor az van, hogy a világ alapból egy veszélyes hely, vagy én nem figyeltem eléggé?
bovorac 2018.03.13 22:35:03
@zriff: Feltéve, de meg nem engedve, hogy Európa tényleg úgy néz ki, ahogy ezek a szerencsétlen tahók lefestik nekünk. Oké, egy percig elfogadom, hogy igazad van. Kérdezem én: az, ami most folyik (értem ezalatt a totális agymosást, ezzel párhuzamosan a szemérmetlen hazudozást és nagyüzemi rablást, és mindemellett semmilyen pozitívumot), az mennyiben segíti Mo. ellenállóképességének a növekedését?

Mit csinál jól a ti nagyvezéretek?
A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort - ha minden…..
Szombaton kiderült, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalverseny idei döntőjében, így nem meglepő, hogy Balázsék, a Rádió 1 reggeli műsorában hétfőn reggel foglalkoztak ezzel és felhívták a győztes AWS énekesét is, hogy gratuláljanak neki. Az egy fokkal már meglepőbb, hogy az egész…..
bovorac 2018.02.26 16:20:32
@dr. mesterséges színezék:

Ezt kellene mindenkinek kinagyítva kinyomtatni és felakasztani a falra, mert erről van szó:

"Az, hogy Balázsék most ott dolgoznak, ahol nem Balázsékról mondja ki az igazi ítéletet, hanem a NER-ről állítja ki a bolsevik bizonyítványt."
Én simán elhiszem, hogy Bochkor Gábornak és Hajdú Péternek már hónapok óta ott motoszkált a fejében az, hogy baszki, essünk neki a bulvár legaljának, a clickbait címadásnak, és a #Bochkor című műsorban figurázzuk ki a jelenséget, kérdezzük meg a vendégeket, hogy mi lehet a cikk tartalma a…..
  Úgy látszik, a Fal vs. Piramis hajtépés lett a magyar kertévézés Rubikonja, itt húzta meg a határt mindkét tévé, most válik el a szar a májtól, valamiért az RTL és a TV2 úgy gondolja, hogy ezen a csatán múlik MINDEN, ami az elkövetkezendő években a kertévézésnek nevezett homokozóban eldönti, ki a…..
Olvasói levelet kaptunk központi problémakezelő emailcímünkre: Tisztelt műsorszerkesztők! Ma kb a tizedik adást néztem végig és meg kellett állapítanom,hogy ilyen méltatlan felháborító programot nem mostanában hozott Vajna úr televíziója. Amikor két egyszerű tüneményes játékos páros akik az…..
bovorac 2018.02.14 11:28:29
Scouting Budapest with our amazing @Sho-Homeland team!! pic.twitter.com/n0XvJFo3PG — Lesli Linka Glatter (@LeslilinkaG) January 25, 2018 Január végén két fényképes Twitter-posztjában is Budapestről jelentkezett be a Homeland egyik rendezője és executive producere, Lesli Linka Glatter. Az…..
Az RTL megnézte a múlt heti nézettségi adatokat, majd úgy döntött, hogy A Fal vágóira szánnak egy keveset a túlórakeretből, és hosszabbra vágják az epizódokat, mer hiába nézik jobban az ő vetélkedőjüket (már amikor), ha vége van, a nép hanyatt-homlok átkapcsol a TV2-re és megnézi, hogyan sikoltozza…..
bovorac 2018.02.12 19:50:15
@Dave_bloghu: Erről van szó. Ha 400 méteren valaki 300 méter előnnyel indul és nyer, attól még nem jobb futó.

És basszus ráadásul még így is majdnem mindig kikap.
  Olyat mutatunk, amilyet eddig még sose, pedig a Tények szolgált már pár kellemes perccel az internetes népművészeknek. Történt ugyanis, hogy van ez az OLAF-vizsgálat, aminek az utóélete egyre kínosabb fura urainknak: Orbán Viktor vejéről kiderülni látszik, hogy olyan bűnszövetkezetben elkövetett…..
bovorac 2018.02.09 13:50:00
@Neoprimitív: Ebben az esetben viszont elég lenne a Tényekben annyit bemondani, hogy OLAF... broáááf...

Tök jó lenne. A híradó így nézne ki:

1. Brüsszel broááááf
2. OLAF broáááááf
3. Újabb stadion épül! - 10 perces szkeccs
4. Soros broááááf
5. SimicskaSorosVonaGyurcsány broááááf
6. kap néhány milliárdot néhány erdei kisvasút - 4 perces szkeccs

És ahogy elnézem Marsi Anikó képét, simán képes lenne is 30 percen belül 5-6-szor hányni. A nézők meg már úgyis hánynak az egésztől, folyamatosan.
bovorac 2018.02.09 21:32:52
@invalid user name:

Szóval ha jól értem, akkor most az egybitesekkel azt a mutatványt játsszák el, miszerint elhitetik velük, hogy a G-nap előtti Simicska az nem egyenlő a hős vezérrel. Hogy Simicska csak úgy véletlenül, a rendszerhiba részeként lophatott?

Aha. Értem.
bovorac 2018.02.11 18:59:07
@Roland László Tóth: Kb. a kútba is dobhatnád a szavazólapodat.
"Ha ez a kettő, akkor másik ötszáz dal is hasonlít egymásra. Én és a kollégáim is úgy gondoljuk, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz" – jelentette ki Frenreisz Károly, A Dal egyik zsűritagja a Borsnak a YesYes plágiumgyanús szerzeményével kapcsolatban. A zenész szerint az ügy nem rontja Szabó…..
G. Fodor Gábortól, a Mokkában állandó rovatot vezető 888.hu-főszerkesztőtől kérdezi Istenes László, és bazdmeg a legjobb benne, hogy egyikük sem röhögi el magát...
Tegnap este egymás ellen ment az RTL liszenszelt és a TV2 nyúlt műsora, A Fal és A Piramis egymásnak feszült végre, hogy eldőljön, kinek nagyobb a pöcse a kis magyar médiahomokozóban. Egy adás és egy este alapján marhaság lenne bármilyen következtetést is levonni, de az tény hogy az óriásplakátokon…..
bovorac 2018.02.07 09:38:44
@Brumm Brumi: Statisztikából egyelőre ne próbálkozz szigorlattal.
bovorac 2018.02.07 22:23:43
@Toxic Waste: Hát azért egy kicsikével többet foglalkoznak a valóban a piacról élők a piaccal és az eladásokkal. Tudom, hogy hihetetlen, mert hát körbe vagyunk véve rokonyokkal meg haverokkal, meg álreklámköltő nemzeti óriáscégekkel, de hidd el, akinek az eladásai valóban ezen múlnak, azok ezt figyelik. Méghozzá komolyan.
bovorac 2018.02.07 22:29:24
@beat76:

A háttérzaj is tökéletes ahhoz, hogy kikalkulálható legyen: a mosópor-reklámot hányszor kell lenyomni, hogy te se kerülhesd el.

Kicsit félreértitek ezeket a nézettségméréseket (mondjuk egy-egy ilyen egy estére kivetített cikk ezt a félreértést elő is segíti). Természetesen trendekkel foglalkoznak és valószínűséget számolnak, amelyeknek a statisztikai bázisa meglehetősen stabil. Kb. az is stabil, hogy 1040 emberből mennyi lehet olyan kretén, hogy pusztán politikai szimpátiából járatja az általa nem is nagyon figyelt adót.

Az pedig már lélektan, hogy hosszabb távon nem érdekel senkit, hogy tudja: be van kábelezve - pont úgy fog tévézni, mintha nem lenne. Az első hetekben pedig természetesen nem. De akkor nem is releváns az eredmény.

A marketingesek egyébként más mintán más módszerrel (pl. telefonos kikérdezés) le is szokták csekkolni, hogy nagyságrendileg annyian ismerik-e a reklámjukat, mint amit más metodikával megtippeltek, s amit a tévéknek kifizettek.
Vona Gábor már egy ideje első számú közellenség a közmédiában, és előszeretettel emlegetik korábbi, iszlámbarát nyilatkozatait. Ezért volt óriási ziccer, mikor valahogyan előkerült egy felvétel, amin Vona Gábor a következőket mondja: "Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, akkor egy nagyon…..
bovorac 2018.02.07 15:03:07
@Terézágyú: -:)))))))))))))
A pénteki adásban a játékos a B választ jelölte meg, el is fogadták jónak. Namármost. Az életrajzi film kitételben nem szerepel, hogy mozifilmre, tévéfilmre vagy dokumentumfilmre gondol a jóember, így a válasz rossz, mert Mercuryról készült több is, ez, meg ez, meg ez is, ezt…..
Friderikusz Sándor az ATV és a TV2 után jó ideig nem szerepelt sehol, de most rádiósként tér vissza, írja a Bors. Az egyelőre Friderikusz Sándor címen futó saját műsorát  január 21-től vasárnaponként a 89.5 Music FM-en lehet majd hallani. Az nem derült ki, hogy milyen típusú műsor lesz. (A 89.5…..
bovorac 2018.01.11 12:38:35
@Tzp:
Az én mozim, A szólás szabadsága, Fantasztikus Európa. Friderikusz Szubjektív, Másképpen beszélgetek.

Gondolom, ezek nem mondanak neked semmit.
Ha lopott, ha nem (az), A piramis című műsorral jól járt a TV2, mert 2018 első két munkanapjának estjén, azaz kedden és szerdán is agyonvágták a konkurenciát és mindkét estét megnyerték 18-49-ben, amire hosszú évek óta nem volt példa. A számok szintjén maradva az van, hogy amint vége a Fókusznak, a…..
bovorac 2018.01.04 15:38:44
@Wasalat:

Nemzeti tv?
Kicsit egyszerű a világképed: aki neked szimpatikus, az a nemzeti. Értem.
Ez itt A Fal valamelyik tavalyi adásának egy kérdése: Ez meg tegnap volt a Piramisban, a permanensen visítozó nős adásban:  Véletlen egybeesés, mi?..
bovorac 2018.01.03 12:05:04
@onlajnok:

Nem egészen. Inkább az van, hogy:

a., a kérdést kitalálókat is lenyúlja az egyik cég a másiktól
b., a kérdést kitalálók produkcióját is lopkodják egymástól.

Szóval kb. annyi a kérdés, hogy a kérdés kitalálóját is megvette-e menet közben a TV2 kilóra vagy "csak" a kérdéseket szivárogtatták ki.

És igen, erre lehetne azt válaszolni, hogy kérdéseket gyártani könnyű. Ez egyfelől nem feltétlenül igaz, másfelől pedig épp abban a stupidizálási versenyben járnak mindketten az élen, amibe pont az ilyen jellegű feladatellátók férnek bele a legkevésbé. Ezért aztán inkább az van, mint a romhalmaz magyar sitcomok írói, meg a házi celebek kapcsán, hogy van egy néhány fős "alkotói kör", akik közül legfeljebb az egyik figura dobbant az egyikről a másik csatornára. Majd pedig a másik elhódít valakit az egyiktől.
Az egyik legváratlanabb dolog, ami 2017-ben történt velem, hogy egy baráti sugallat hatására elkezdtem nézni a Tóth János című sorozatot. Idén előtte olyanokat néztem, mint a Homeland, Fargo, The Handmaid's Tale, The Man in The High Castle, szóval mi sem állt távolabb tőlem, mint egy jó kis köztévés…..
bovorac 2017.12.21 10:45:12
@mikimackó: Jó azért, egy átlag sitcomtól ne várj olyat, amit kivételes történelmi helyzetben készült, kivételes kultfilmmé emelkedett műtől megkapsz. Egy sitcom az sitcom. AL Bundy vagy a Jóbarátok - ez kéne, hogy a példa legyen. De egy Mucsi Zoltán nem fog tudni elvinni a hátán egy ilyen sorozatot, mint ahogy a Joey se működött. Több jó karakter kell, több jó poén, több jó író. Valószínűleg itthon ez a műfaj objektív korlátok miatt sem fog menni.
bovorac 2017.12.21 11:59:37
@mikimackó: Az teljesen más műfaj. A Barátok közt szerintem vérprofi, bár csak néhány évig néztem. A Szomszédok sikere viszont teljesen érthetetlen, illetve kizárólag az elbaszott magyar társadalmi és kultúrfejlődéssel magyarázható.
Mégis lesz szenteste Reszkessetek, betörők! A TV2  mostanáig várt a szenzációs bejelentéssel, miszerint december 24-én 21:15-től, 25-én este pedig 20:35-től láthatják a Reszkessetek, betörők! filmeket a csatorna nézői. (Ahogy év elején megírtuk, a TV2 legalább egy évre megszerezte a Reszkessetek…..