Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fabius Q

17 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harminc évvel ezelőtt, 1989 január 24-én a floridai Bradford County állami fegyintézete előtt több száz újságíró és érdeklődő várta a világ leghíresebb sorozatgyilkosának, az akkor 42 éves Ted Bundy -nak a kivégzését. Ted Bundyt (születési nevén: Theodore Robert Cowell -t) azért kísérték aznap a…..
Fabius Q 2019.10.27 10:45:38
@Solo.: A 15 évet még egy emberrablási kísérlete miatt kapta Bundy, hisz akkor még nevét bizonyítható módon nem kötötték össze más gyilkosságokkal. Akit elrabolt: Carol DaRonch és 1974 november 8-án próbálta elrabolni, rendőrtisztnek adva ki magát. Így csalta a nőt Bundy az autójába, majd bilincset próbált rátenni és megkísérelte leütni. De a 18 éves lány kiugrott kocsijából és megszökött. Ezzel vádolta a bíróság 1976-ban.
Napjainkra a Föld szinte minden talpalatnyi területét és régióját felfedeztük már, sőt a természeti kincsekben gazdag részek kiaknázása is nagyban zajlik. Ugyanakkor vannak még mindig olyan övezetek, ahol maradtak kiaknázatlan források. Ilyen az Arktisz is, azaz az Északi-sarkvidék régiója. Ez a…..
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Fabius Q 2019.06.27 07:41:17
@Lobo Marunga: Ez igaz. Javítottam a képaláírást arra, hogy

"A 2018-ban még elő elnökök: az idősebb Bush, Obama, W. Bush, Clinton és Carter"

Köszi
MovieCops A JÉGSZIGET FOGLYAI 2019.06.24 06:00:00
A repülés vágya régóta foglalkoztatja az emberiséget, elég csak a görög mitológia tragikus sorsú hősére, Ikaroszra gondolni. A reneszánsz korának zsenijét, Leonardo da Vincit is érdekelte a téma: vázlatokat, tervrajzokat készített, és hosszasan tanulmányozta a madarak röptét, mert eleinte azt…..
Fabius Q 2019.06.25 22:10:51
@Field64: Bevallom (töredelmesen) hogy én is inkább a rövid, frappáns irásokat szeretem, ha a blogvilágban kalandozok. Ennél a posztnál is a lenini módszert alkalmaztam: a nagy terjedelem miatt elolvastam az elejét, majd átfutottam a közepét egy-egy mondatot kiragadva, végül az utolsó részt alaposabban. De az kiderült, hogy alapos és igényes munka (ha túl hosszú is)
Fabius Q 2019.06.26 08:01:18
@Field64: Valahol érthető mindez. Az ember saját megszállottságát vetíti ki olvasóira is. A hosszú, részletes elemzések, végeláthatatlan posztok főleg magát a szerzőt szórakoztatják és nincs is ezzel semmi baj, ha temérdek a szabadidőnk. De sajnos ritka az ilyen olvasó. Az pedig, hogy első vagy e bármiben is megtévesztő lehet, mert sokkal több tényezőn múlik, mint hinnéd.
Fabius Q 2019.06.26 10:39:21
@Field64: Megnéztem ez a poszt (képek nélkül!) majdnem 13 oldalas! Hát pestiesen szólva nem semmi. Sok szabadidőd lehet. :-)))
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
Elég sok szó esik mostanában a Marvel-filmek világáról és nem csak az idén áprilisban bemutatott "Bosszúállók: Végjáték" hatalmas sikere miatt, hanem mert a TV csatornák is műsorukra tűzték a szuperhősfilmek egy részét, sőt a blogvilág is foglalkozott épp eleget a Marvelekkel. A különböző…..
Fabius Q 2019.06.24 18:54:09
@Ződ2000: Igen, kábé nálam is ez van, de a Ragnarök azért az első háromban van az én listámon.
Fabius Q 2019.06.25 16:57:01
@doggfather: Ők látják bele meg én meg úgy kábé 20 millió rajongó. :-))))
Magyarország továbbra is keresztbe fekszik szinte minden olyan kezdeményezés előtt, melyek az EU távlati céljait szolgálnák. Különösen a klímaváltozás elleni harc és a menekültkérdés megoldása számítanak elvetendő témáknak a magyar diplomácia gyakorlatában, melyhez általában a V4-ek közül sikerül…..
Az amerikai választások és Donald Trump november kilencedikei meglepő győzelme után sokan gondolkodnak el azon, hogy a legelső, 1789-es elnöki beiktatás óta – mely George Washingtonhoz kötődik – vajon kik voltak a 45 eddigi amerikai vezető közül a legjobbak és kik a legrosszabbak...
Műfaját tekintve drámaként került a világ mozijaiba, a "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" (Három óriásplakát Ebbing határában) és a kritikusoknál szinte azonnal sikert aratott. A filmrajongók körében valamivel mérsékeltebb volt a lelkesedés, de náluk is bőven átlag feletti eredményeket…..
Szerző: Harmat Árpád Péter IV. Iván az első olyan orosz uralkodó volt, aki a XVI. század második felében megvalósuló hosszú országlása alatt (1547 és 1584 közt), már bel- és külpolitikájában is használta a „cár” megszólítást. Igazi nagyhatalommá tette a frissen létrejövő Orosz Birodalmat, amikor…..
Más bolygók elérése, felfedezése, sőt lakhatóvá tétele sok-sok éve foglalkoztatja már a tudományt és bár eleinte csak a sci-fi irodalom (regények, filmek egész sora) foglalkozott a témával, napjainkban mind többször hallunk a dologról a nemzetközi médiában. Korábban társblogunk foglalkozott már a…..
Fabius Q 2018.02.16 12:39:44
@százados: Majdnem olyan módon kellene minden feltételt biztosítani, mint a Föld-körüli bolygópályára állított műhold (űrállomás esetében). Vagyis végszükség (földi katasztrófa) esetén akkor már egy közeli űrállomás a jobb megoldás.
Amikor Walter Lord 1967 –ben megírta a „Hihetetlen győzelem” (Inredible Victory) című nagy sikerű művét - melyből egyébként Jack Smight rendezett 1976 –ban ugyancsak népszerű háborús filmet – a Csendes-óceáni Midway szigeteknél megvívott japán – amerikai csata a történelem leghihetetlenebb tengeri…..
Fabius Q 2018.01.28 12:37:28
@Levisomnus: A midway -i csata a modern amerikai haditengerészet születésnapja. Annyi hibát követtek el az ütközet során, hogy az hihetetlen. Mégis győztek. Azóta több tucat hadtörténész és katona analizálta ki a csata minden részletét és tanultak belőle. Mára ők a legjobbak.

Amúgy magához az ütközethez annyit: a kódfejtőknek köszönhették a győzelmüket. 1942 tavaszán az anyahajók ugyanis szanaszét voltak. Vagyis ha nem tudják előre a japók érkezését, akkor nagyon meglepik őket, mint Pearl -nél.
A  képeket elnézve nekem a DNS ereje az, ami szembeötlik. Vagy csak szimplán klónok. Ki tudja. Viszont az interneten olvasgatva ráleltem erre a gyűjteményre, ami szerintem nektek is tetszeni fog, hisz megmutatja, hogy a gének mennyire erősen tudnak öröklődni, és mennyire tudja magát az emberiség szó…..
Fabius Q 2017.11.15 21:57:53
Az Unió 23 országának védelmi és külügyminiszterei hétfőn megállapodtak, hogy további lépéseket tesznek egy európai védelmi erő létrehozásához. Öt ország nem vesz ebben részt: az EU-t elhagyó Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Portugália és Málta. A PESCO-nak nevezett (Permanent Structured…..
Sok szó esik napjainkban Afganisztánról, ahol az Egyesült Államok és a NATO komoly erőket állomásoztat. Legutóbb az amerikai elnökválasztás kapcsán több nagy nemzetközi médium is foglalkozott az afganisztáni katona helyzettel és az esetleges csapatkivonásokkal. Donald Trump azonban végül nem…..
Még októberben jelent meg az Indexen egy cikk azzal a címmel, hogy „Már csak 5%-on áll az MSZP”. Ez cikk a kormányközeli Nézőpont Intézet mérési eredményeit mutatta be. Meglepően alacsonynak tűnt, még ha tudjuk is, hogy az utóbbi időben csökkent a szocialista párt népszerűsége. A ma megjelent…..
1000 leütés Orbán értékrendje 2017.11.13 09:57:57
A Putyinnal való összehasonlítás megállja a helyét, ha az eltérő kontextust is figyelembe vesszük -- amit ellenzéki tollforgatók azonban se ebben az összehasonlításban, se Horthyval szemben nem szoktak megtenni. Orbán tegnapi beszéde a globalista gondolkodás feletti átfogó európai győzelemről…..
Egy évezredes tévedés, egy fordítása hiba miatt hihettük, hogy a trójai faló valóban egy lóformájú építmény volt, amelyben az ostromló akhájok elrejtőztek. Francesco Tiboni olasz tengerrégész, a marseille-i egyetem kutatója viszont meg van győződve arról, hogy a „faló” hajó volt. Ókori szövegeknél…..
Közelednek a választások és 5 hónap múlva fontos döntést kell majd hoznunk: egy párt (listás szavazat) és egy képviselő (egyéni voks) számára kell bizalmat adnunk. A 8 millió magyarországi választásra jogosult három csoportra oszlik: azokra, akiket hidegen hagy az egész politika és nem mennek majd…..
Fabius Q 2017.11.13 00:17:45
@Túlélő ...: ..... köszi az együttérzést, de ilyen ez a selavi. :-)
A Momentum Mozgalom első ránézésre újabb lehetőséget kapott az ismertsége bővítésére a civilek szabályozása elleni népszavazással -- a kellő számú aláírás összeszedésére persze aligha, mert az ellenzéki pártok szolidaritása nyilvánvalóan esett az NOlimpia óta az új generációs párt iránt, segíteni…..
Fabius Q 2017.11.12 16:49:51
@Dr. Nagy László: nagyon vékony hajszál választja el az LMP -t a Fidesztől. Az elempés kommentelők picit agresszívebbek és keményebben szállnak bele a baloldaliakba, ennyi a különbség. :P
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..
       Az egykori marxista szerkesztő, mai orbánista ideológus Lánczi András letiltotta a Corvinus egyetemen Szél Bernadett LMP-képviselő előadását.      Ezzel mintegy párhuzamosan konferenciát rendeztek a Corvinuson a 1917-2017 Kommunizmus és a mai Európa címmel. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága…..
1918 november 11 -én (vagyis éppen 99 éve) ért véget az első világháború, melyet az egy évszázaddal  ezelőtti korszak lakossága csak "nagy háborúként" emlegetett, és amely közel 10 millió halálos áldozattal járt. A küzdelem több évtizedes előzményekre tekint vissza, amikor a kontinens több…..
Fabius Q 2017.11.12 12:10:48
@XXXXXL: Hitlerből soha nem lett volna hadnagy. Egyszerű káplárként fejezte be a háborút (és ezt a rendfokozatát is a véletlennek köszönhette). Utálták a katonatársai és nem is volt jó semmire. :P
Forum Forum Curia 2017.11.10 22:39:21
Az ókori Róma köztársaság-korában a legfőbb döntéseket a Forum Romanum épületeiben hozták meg, a szenátus előtt. A Curia épületében megvitatták a főbb kérdéseket és kiváló szónokok érveltek. Nagy szónok volt még Róma fénykora előtt az ókori Hellaszban például Atrisztotelész, Platón és Démoszthenész,…..