Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moralisa

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nevezett lap szerint az induló kormánypropaganda -- hogy is szokták mondani divatosan? -- nettó nácizmus. Goebbels legjobb magyar tanítványai, ilyesmi. Határtalan idegengyűlölet, amit "az Index is" megvizsgált (de jellemzően nem vonta le belőle azt az ostoba konklúziót, amit Uj Péter…..
moralisa 2016.07.21 13:14:02
@unionista᠋: amellett, hogy a gonzó újságírásnak semmi köze a göbbelsi propagandához, Magyarországon először a korai Magyar Narancsban művelték, évekkel az Index előd Internetto megjelenése előtt.
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..
moralisa 2011.11.20 11:38:27
@bz249: @Bell & Sebastian: azért ez így egy kicsit egyoldalú, mert pl. hálózatfejlesztést/karbantartást azért kaptak a pénzükért, ha ezt összevetjük más, tartósan állam/önkormányzati tulajdonban maradt cégekkel (MÁV,BKV), akkor ott meg kaptak lepusztulást, kiszervezést meg korrupciót. Érdemes egyébként a pécsi visszaprivatizáció eredményeit is megnézni 2 év távlatából, úgy mint csökkentek-e ott az árak, a szolgáltatás színvonala változott-e, ilyesmi
moralisa 2011.11.20 13:28:14
@Pelso..: ez már csak a hab a tortán, én csak arra reagáltam, hogy milyen súlyos hiba volt 94 és 98 között kiárusítani a közműcégeket, amelyek ezután teljesítmény nélkül talicskázták haza a profitot. Mellesleg a bécsi bíróság is bekap6ja, ha még az IMF-szerződés előtt jól megváltoztatják nem ortodox módon visszamenőlegesen a választott bíróságok hatáskörét, hogy csak 400 millió alatt legyenek illetékesek. /se mindet csak akkor lesz tökéletes, ha a független bíróságból is független curia lesz addig, megfelelő fiatalítással és komcsitlanítással, de mindenekelőtt bakátlanítással.
Exkluzív koncertet adott Orbán Viktor miniszterelnök nyaralójának kertjében Fluor Tomi, népszerű előadó és dalszerző.A két államférfi a képek alapján jól szórakozott, állítólag Schmitt Pál köztársasági elnök tréfálkozva meg is jegyezte, nála is van halenda, de azt…..
moralisa 2011.09.03 11:09:14
@Devil: és még annak is, hogy pénzt akarnak
Kumin szerint Rázós napok 2011.08.08 14:51:00
Csak két hétre mentem el egy kicsit nyaralni, és most alig ismerek rá a világra. Én 230-as CHF árfolyamot, tripla A-s USA hitelminősítést hagytam itt, és még senki nem beszélt Franciaország csődkockázatáról. Nem is tudom, hogy mihez hasonlítsam a mostani hangulatot. 2008 ősze…..
PTinfo Novoszibirszk a harmadik 2010.10.14 18:00:00
Október 7-én új vonalszakaszt adtak át Novoszibirszkben. Az új vonalszakasz hossza 1,6 kilométer, átadásával a kettes, zöld színnel jelzett vonal hossza 5,4 kilométerre nőtt. A bővítéssel a teljes novoszibirszki hálózat hossza 15,9 kilométerre változott, a harmadik leghosszabb…..
  A magyarok megszokhatták, hogy a publicisztikák olvasását azok végén kell elkezdeni, utána térhetünk rá az egy fokkal unalmasabb kezdésre, a közepét pedig fájdalom nélkül ki is hagyhatjuk. Tegyünk mi is így Seszták Ágnesnek a pénteki Magyar Nemzetben megjelent…..
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
moralisa 2010.03.21 09:38:22
@mrs. white: ahhoz összehasonlít6ó tippek kellenének, tehát nem intervallumok
moralisa 2010.03.21 09:48:29
@mrs. white: nem téged kritizáltalak, akkor még hiányzott a Gábor versenykiírása, így már tiszta a helyzet
moralisa 2010.03.21 09:54:42
@török gábor: Sőt, ha jól gondolom, akkor ha a listás szavazatokból túl sok olyan van, amelyet küszöb alatti párt szerez (ez most is lehetne 10% körül), akkor az összes egyéni választókerület megnyerésével akár pár %-al 50% alatti eredménnyel is lehetne 2/3.
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
moralisa 2010.01.27 16:24:39
@xsasha: Ebből nekem leginkább az jött át, hogy akkor lesz baj, ha a választások után sem történnek érdemi reformok. Nos, a Fidesznek erre bőven lesz választói felhatalmazása, 8 évig pofáztak, most megmutat6ják, mit tudnak.
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
moralisa 2010.01.20 15:12:10
@zigzeg: szerintem az egy alapvető tévedés, hogy az autósok azzal, hogy fizetnek úthasználati díjat (bár szerintem ilyen Magyarországon csak az autópályákon van, esetleg a súlyadóra gondolhatsz), bármiféle előjogaik lesznek a városi utak használatára. Ezzel szemben az az igazság, hogy azáltal, hogy az autók nincsenek kitiltva a városok belső részeiből, különösen a sűrűn lakott részekből, sőt az oda való behajtásért sem kell fizetniük, az autózás hatalmas támogatásban részesül, ui. nem közvetlenül az autósokkal fizettetik meg az általuk okozott légszennyezésből eredő egészségkárosodást és a dugókkal okozott kárt. Ami a parkolást illeti, kívánom a belvárosba ok nélkül autóval járóknak, hogy szűnjön meg a fizetőparkolás, és ez nem egy jókívánság.
na megin oda akartak csapni a zorbánnak maszopsz háztájról, de igaiból csak egy ledér simogatás született, lepkefingon danolva. kurvára nem merték felvállani, hogy betalálkozzon Mao Ce-tunggal, Hitlerrel, Jörg Haiderrel, vagy éppen Slota bácsival. ha valaki elmagyarázza ennek az…..
moralisa 2009.12.10 20:12:42
@loliense: sőt a bíróság ki fogja mondani, hogy amikor nem találkozott vele, akkor nem piros kardigán, hanem vörös gombolós gyapjú felső öltözet nem volt rajta
A magyar válogatott 23 éves középpályása, Dzsudzsák Balázs felkeltette a Real Madrid érdeklődését. A focistát sajtóhírek szerint fél éve figyelteti a spanyol klub, ám Dzsudzsák kitálalt: elege van a zaklatásból. (képünkön: a spanyol klub paparazzi-fotóján a magyar…..
moralisa 2009.12.03 19:00:08
Lehet, hogy népszerű a www.livedzsudzsak.es, de nekem nem akart bejönni, de hiszek nektek, bisztos nálam van a hiba. Tényleg csúnya dolog, amit ez a focimulti jeles hazánkfiával tesz.
moralisa 2009.12.07 09:20:28
@jpmjpm: persze, alsós koromban az én tolltartómban is volt
„Boros Lajos kitálal” a Sláger kicsinálásáról címlappal jelent meg az eheti Narancs, de kitálalás helyett inkább önmagának mond ellent különböző félinformációkkal, miközben vérlázítóan cinikus dolgokat mond. Az újságíró pedig egyik helyzetre sem reagál, ami…..
moralisa 2009.12.04 09:32:10
@Dick Tiger: pl. én, mert szerintem összességében jó lap.

A konkrét interjúban szerintem Boros önmagát minősítette, egyrészt erkölcsileg, másrészt meg a bicskanyitogató jópfizásaival.
@Rá Dios: Csepegtetve rakják föl a cikkeket, van ami azonnak elérhető, van ami 1 hónap után sem.
A megértés nagykövete ismét hallat magáról, ezúttal egy ismerőse kálváriáját meséli el először csak füstölve leálló, majd javítás utáni próbaúton teljesen elhalálkozó autójáról. Márkaszerviz, mi, mazdmeg? A fenti mondatot természetesen nem azért írtam így, mert…..
moralisa 2009.11.26 12:55:12
@zolika78: Most a Ford német vagy japán?
@Dövan: Kimaradt a Folksvágen
A Művelt Alkoholista Borgyilkosok 2009.09.22 07:05:00
Normális ember étkezéshez iszik, így érthető, hogy az étel-bor kombinatorika az évszázadok során alkalmazott tudománnyá érett. A terjedelmi korlátok ellenére Hugh Johnson zsebkönyve 262 különböző ételhez ajánl bort: töltött káposztához pl. magyar cabernet franc-t vagy…..
moralisa 2009.09.22 09:11:53
Érdekes fotókat készített Lajos egy bírósági épület előtt a járdán, ahol is - levélírónk forró nyomon utánaérdeklődött - legalább az egyik szabálytalanul parkoló autót egy bírónő használja. Jó (és egyben leginkább költői) kérdés, hogy ha adott esetben egy…..
moralisa 2009.09.14 14:16:49
@kispista2: Az LBF rendszám legfeljebb 2 éves lehet, talán ML(?), az meg olyan 8,5 milliónál kezdődik, bár azt a lehetőséget nem vetetted föl, hogy a férje lehet sikeres vállalkozó
Ma délelőtti posztunk ugyan nem túl terjedelmes, mégis valós problémára hívja fel Ferenc a figyelmet. Gyalogos átkelőhelyeknél már megszoktuk, hogy sok helyen van a lámpa oszlopán egy gomb, amivel jelezhetjük, hogy szeretnénk átmenni a túloldalra belátható időn belül. Van ennek…..
2001 óta szolgáló, leharcolt íróasztaltól vettem búcsút a költözésnél, az alsó fiókban őriztem a kiemelt ügyek hordalékait. Ahogy kipakoltam a poros dossziékat, sorra megelevenedtek az elmúlt nyolc év nagy történetei: az In-Forrás Kht. viselt ügyei, Baja Ferenc és a Proware…..
Augusztus 21-e óta a komáromi híd közepén sátorozik Sólyom László köztársasági elnök. Mint ismeretes, Szlovákia nem engedte be területére a magyar államfőt, aki erről már akkor értesült, amikor úton volt a révkomáromi Szent István-szobor avatására.(képünkön Sólyom…..
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
moralisa 2009.08.19 10:38:33
@subtotal: Konkrétan: az autópálya-matrica díja csak az autópályák fenntartási költségeit fedezi, az építésit még véletlenül sem, azt, meg amit evvel együtt ellopnak, adókból fizetik.
Több biciklis - kevesebb autós (én pl. sokadmagammal együtt a kocsi helyett választom naponta a biciklit), ezért autósként a biciklisek megrendszabályozása, kitáblázása és adózás alá vonása ügyében korteskedni nem túl ésszerű
Nem csak olyan nagydarab rövidhajúak vezetnek autót, mint akiről egy nem olyan régi posztunk is szólt. Namnit nem volt ilyen szerencsés, a másik végletet fogta ki, aki a bocsánatkérése ellenére sem hatódott meg és fizikai erővel próbálta bizonyítani az igazát. Csatlakoznék…..
 Tanulságos beszélgetést közölt a hétvégi Népszabadság Kertesi Gábor közgazdásszal, az Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal tagjával. Kertesit gyakran lehet hallani balliberális médiumokban, legfőbb témája az iskolai szegregáció, most is e témában tett egy kört.Ha…..
moralisa 2009.05.10 21:13:48
@vaseger: Tartok tőle (tekintettel a hozzászólásod hangnemére és tartalmára, amelyekkel nagyjából azonosulni tudok), hogy a kárhoztatott félmondatomat félreértetted, amennyiben kirohanásnak minősítetted, azok ugyanis nagyjából a szikár tények, hogy a közbiztonság a világ azon részein kirívóan rossz, ahol van egy szűkebb-tágabb elit-középosztály és egy nagy deklasszált réteg, akiknek semmi vagy nagyon csekély az esélyük a fölkapaszkodásra (Dél-Afrika az elit (fehér) gettóival, Latin-Amerika, részben még az USA is) és ennek a potenciális veszélyét Mo.-n abban látom, hogy a szegregáló iskolarendszer mellett az esélytelenek vállalnak több gyereket, és persze nem úgy gondolom, hogy kevesebbet kellene vállalniuk, hanem esélyt kellene adni nekik.
Az még egy érdekes aspektusa a dolognak, hogy ha elfogadjuk azt, hogy az intelligencia mértéke nem attól függ, ki hova született, akkor az esélytelenek között is fognak intelligens emberek születni, és ők nem biztos, hogy elfogadják azokat a kártyákat, amit leosztanak nekik, hogy ez hova szokott vezetni, hova vezethet, érdemes mindenkinek végiggondolni, esetleg ezalatt kilépni a középosztálybeli nézőpontjából.